Caribisch buiten eten

Warme dagen nodigen uit tot buiten eten en koken. Misschien heb jij die prachtige buitenkeuken van je vakantieadres nog vers in het achterhoofd en mijmer je nu over zwoele najaarsavonden dichter bij huis. In de eigen achtertuin bijvoorbeeld. Ik deel graag wat fijne inspiratie met je om lekker buiten te eten in Caribische stijl. Zei iemand barbecue?

De temperaturen lopen ook in Nederland en België op, dus een semiprofessionele buitenkeuken in eigen tuin is helemaal zo’n gek idee nog niet. Al doet een kleine draagbare bbq op het balkon niets af aan het zomersfeertje.

Caribisch eten van de barbecue

lolo grand case sint maarten
Foto: St. Martin Tourist Office

Misschien was je wel op het Caribische eiland Sint Maarten? In het Franse deel moet je zijn voor de beste culinaire hotspots heb ik me laten vertellen. De foto hierboven is van de Lolo’s. Hier bereiden ze vlees- en visgerechten middenin het restaurant op een gigantische barbecue. Kies voor populaire gerechten zoals BBQ ribs of de vis van de dag en vergeet ook zeker de Caribische bijgerechten waaronder Johnny Cakes niet. Deze hartige beignets kan je overal bij eten en zijn zeker het proberen waard. Thuis kun je hier prima je eigen versie van bereiden!

Barbecue op het strand

ikea barbecue
Foto: IKEA

Het Caribische gevoel houd je vast met een uitgebreid diner op het strand op de draagbare barbecue. Bovenstaande producten komen allemaal van IKEA. Etenswaren kun je meenemen en vers houden in de koelmand van bamboe. Ze hebben bij de woongigant ook een tas – gemaakt van gerecycled plastic uit de oceaan – om afval in te verzamelen. De structuur van de tas maakt het mogelijk om meekomend zand en water door te laten. Met dit product willen IKEA en de World Surf League mensen aanmoedigen om strand en oceaan schoon te houden. Belangrijk!

Kamado met Roostr buitenkeuken

kamado express roostr buitenkeuken
Foto: Kamadoexpress.nl

Echt hip is de Kamado variant van de barbecue. Deze eiervormige buitenkeuken met deksel gaart al je gerechten in no time en ziet er heel high tech uit. Alsof je echt weet wat je aan het doen bent, net zoals de barbecue chefs uit het buitenland. Wist je dat je de Kamado ook kunt combineren met een mooie Roostr buitenkeuken? Geeft je meteen een mooie werkplek en alles is qua maten afgestemd op jouw Kamado barbecue.

Lekkere sausjes

salade gemaakt met bickery
De kipkruiden van Weber gebruikt net als de mango smaak burgersaus en we proostten saampjes met onze prachtige zwarte Radbag wijnglazen.

Wist je dat barbecuemerk Weber dit jaar een lijn aan oliën, vleeskruiden en heerlijke sausjes in handige knijpflessen heeft gelanceerd? Te koop bij de slager en het tuincentrum (waar je ook de barbecues vindt). Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat ze heerlijk smaken!

Bij de slager verkopen ze complete barbecue vleespakketten waar je direct ook je stokbrood en salades bij kunt bestellen, maar wist je dat ook de maaltijdboxbezorgers op de hype inspelen? HelloFresh biedt bijvoorbeeld maaltijdboxen inclusief bijzondere recepten. Check of daar iets Caribisch bij staat.

Vervang vlees door een paddenstoel

barbecue paddenstoel
Foto: Oakfield

Misschien niet heel Caribisch, maar als je liever geen vlees eet kun je dit ook prima vervangen door paddenstoelen, wist je dat? Zeker de koningsoesterzwam kan uitstekend op de barbecue! Voor een duurzame en gezonde toekomst van ons voedsel zou de exotische paddenstoel weleens een grote rol kunnen spelen. De teelt is tegenwoordig lokaal, volledig biologisch en circulair. Het product is smaakvol, gezond, caloriearm en vegan. Bovendien kan je er zoals je op de foto hierboven ziet alle kanten mee op: als alternatief voor vlees of vis, als groente of ingrediënt in diverse gerechten.

Voorbereidingen

Overigens zijn alle kleuren van de regenboog wel heel Caribisch, lees daarom zeker mijn review over het boek Vegan Rainbow Food van de Surinaamse chef Jason Tjon Affo. Maak je tuin gezellig met vrolijk gekleurde slingers en lampjes en zet alvast een Caribische playlist klaar voor de JBL buitenspeaker.

radbag barbecue schort
Foto: Radbag

Goede voorbereidingen zijn het halve werk. Bescherm je kleding met een barbecueschort, bovenstaande komt van Radbag en heeft allemaal handige vakjes. Ook voor je foon. Ik shopte daar overigens zelf heel mooi steakbestek in een sjieke houten geschenkdoos waarmee het fijn eten is. 

brickwallsandbarricades-style-leren-placemats-black-croco-2
Foto: Brickwalls and Barricades

Tandje sjieker zijn de lederen schorten van Brickwalls and Barricades, een favoriet merk bij Michelinsterren restaurants. Dit merk heeft trouwens ook prachtige lederen placemats voor op je buitentafel. Als aanvulling op een schort kun je ook denken aan de ‘The Identity Glove’, een extra lange ovenwant van Italiaans koeienleer met vuilafstotende coating die bescherming biedt tot 220 graden Celsius. Met het messenetui ‘The Premium Knife Pouch’ van Brickwalls and Barricades kun je al je favoriete messen op een veilige en stijlvolle manier opbergen en meenemen. In de messenrol is ruimte voor 4 messen met een lengte tot 39 cm. Dek jij de tafel met leren placemats en schenk je een koud glas wijn in uit de stijlvolle lederen wijnfleskoeler. Bon Appetit!

Lees ook: Dit wil je deze zomer! Gespot op de Blogboot

Milkshake met scheutje Baileys als toetje

chocolade milkshake oppo
Foto: Oppo ijs, Charleyshealth

De barbecue sluit je natuurlijk af met een ijskoud toetje. Oppo Brothers Ice Cream stuurde me een lekker recept toe van hun chocoshake.

Ingrediënten:

  • 300ml melk (naar keuze)
  • 3 bolletjes Oppo Brothers Colombiaanse Chocolade & Hazelnoot ijs
  • 1 schep chocolade proteïnepoeder
  • Handvol ijs
  • 1 eetlepel pindakaas
  • Snufje gemalen kaneel
  • 1 el cacaopoeder (optioneel voor extra chocoladesmaak)
  • Scheutje vanille-extract
  • Scheutje Baileys

Mix alle ingrediënten in een blender tot ze glad en romig zijn. Schenk in een mooi groot glas en maak het af met een toefje slagroom, glitterprikker of een parasolletje. Of maak deze poedelroze freakshake als je niet zo van chocolade houdt.

Lees ook: Dit zijn de beste houtsoorten voor je nieuwe buitenkeuken

Geniet van je eigen zomerfeestje!

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.