Wat zijn positieve affirmaties?

Nu ik me bezig houd met persoonlijke groei en spirituele dingen, kwam ineens de term ‘affirmaties’ op mijn pad. Ken jij die term al? Het klinkt natuurlijk een beetje als het Engelse ‘affirmative’ wat bevestiging betekent. En daar heeft het ook mee te maken. 

positieve affirmatie

Affirmaties zijn bevestigingen. Ze helpen je los te komen van bepaalde overtuigingen en met behulp van positieve affirmaties die je regelmatig herhaalt, kom je lekkerder in je vel te zitten. Het zijn korte, krachtige zinnen.

positieve affirmatie

Gedachten zijn krachtig

Coaches en therapeuten maken hier veel gebruik van, maar je kunt het ook zelf inbouwen in je leven. Gedachten zijn ontzettend krachtig en wat je dus over jezelf denkt, wordt jouw waarheid. Onbewust handel je naar de dingen die je onderbewustzijn gelooft. Dus als jij vaak negatieve dingen denkt zoals “ik kan het niet” of “ik ben niet goed genoeg” dan heeft dat een negatieve impact op je leven.

Positieve affirmaties werken daarom ook heel krachtig en kunnen je (zelf)vertrouwen een enorme boost geven. Het Spiritueel Leiderschap traject dat ik volg maakt er veelvuldig gebruik van. Zo heb ik bijvoorbeeld een visionboard gemaakt dat boven mijn bureau hangt, waar ik elke dag naar kijk. Ook ben ik dagelijks bezig met een geldspel om mijn ‘money mindset’ te veranderen. Maar wat ook ontzettend leuk is, zijn de Krachtkaarten die ik kreeg toegestuurd van Carine Braakenburg van Met Caracter. Ik gebruik deze kaarten nu alweer een tijdje elke dag.

positieve affirmatie

Hoe werken Krachtkaarten?

“Ik sta open voor het onverwachte”, zegt mijn kaartje van vandaag. Hij staat voor mijn neus in het houten houdertje dat ik erbij kreeg. Zo kan ik steeds na het trekken van mijn kaart voor de dag kijken naar de spreuk die er op staat om het ’te affirmeren’. Ik had het kaartje nog maar net neergezet of er gebeurde al iets onverwachts. Dus wat dat betreft werkt het wel hahaha. Toeval bestaat niet toch?

Door hardop of in gedachten een positieve affirmatie uit te spreken en deze diverse keren te herhalen, beïnvloed je jouw eigen gedachtenpatroon. Op een positieve manier. In het doosje met Krachtkaarten zitten 52 kaartjes met verschillende affirmaties. Elke dag schud je de kaarten en daarna trek je er eentje uit, waarvan jij het gevoel hebt dat DIT het kaartje van de dag moet zijn. Je plaatst dit kaartje vervolgens waar je het kunt zien, om de spreuk gedurende de dag steeds opnieuw te herlezen en zo te affirmeren in je systeem. Easy peasy. En superleuk!

Ik vind het een fijn ritueel om elke dag een kaartje te trekken. Als mijn kinderen er zijn, willen zij dat vaak ook graag even doen. Ze nemen dit uitermate serieus en ‘voelen’ wanneer hun hand warm wordt boven een bepaalde kaart. 

Er zijn ook nog andere manieren om deze kaarten te gebruiken. Die worden toegelicht op de website van de ontwerpster. Maar je zou ook intuïtiekaarten kunnen gebruiken om je te helpen een beslissing te maken.

positieve affirmatie

Het verhaal achter deze kaarten

Carine Braakenburg van Backum is zelf kunstenaar en besloot na het ontdekken van positieve affirmaties direct om deze kunstzinnig vorm te geven. Zo is deze kaartenset ontstaan. De spreuken op de kaarten koos ze in samenspraak met een aantal coaches. Verder werd de kleur blauw de basis, omdat dit staat voor wilskracht, evenwicht, vertrouwen en geloof in je idealen. Elk kunstwerkje ontstond door het combineren van verschillende materialen en creatieve technieken.

positieve affirmatie

Ik vind deze kaarten een erg mooi cadeautje. Je kunt ze bestellen op de website van Positieve Affirmaties.

Waarom vakanties een positief effect op je kind hebben(Opent in een nieuwe browsertab)

Gebruik jij deze gedachtentechniek weleens om jezelf uit een bepaald denkpatroon te sturen?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.