Had jij vroeger een dagboek? + winactie

Had jij een dagboek toen je klein was? Zo eentje met een slot? Of een ander schriftje waaraan je je diepste geheimen toevertrouwde? Dingen die goed gelukt waren, leuke doodle tekeningetjes, op wie je verliefd was of juist de klasgenoten op wie je zo ontzettend boos was of wat jou erg verdrietig maakte en waarom. Dingen van je afschrijven kan soms ontzettend opluchten. Ik ben niet voor niets blogger geworden  😉 .

Mijn oudste dochter houdt erg van verhalen schrijven en dat doet ze sinds begin dit jaar in een dagboek met een slotje. Het slot en de sleutel zijn inmiddels alweer een paar maanden zoek, maar het schriftje wordt intensief gebruikt. Gelukkig zijn haar verhalen niet geheim. Ze verzint allerlei belevenissen die ze samen met haar neefjes meemaakt in haar fantasie en laat mij die dan vol trots lezen. Superschattig is dat. Ze maakt er ook mooie tekeningen uit, want de witte pagina’s in haar dagboek hebben lichte gestippelde schrijflijntjes en nodigen dus uit om al je creativiteit er in te uiten. Leuk om te doen en goed voor de schrijfvaardigheid!

Bos dieren

Haar dagboek heeft een pronkplek op het bureau op haar kamertje. Terecht want hij ziet er ontzettend leuk uit met een hertje en eekhoorn op de voorkant. Ze heeft ‘locked diary Forest Animals’ van het merk Mudpuppy. Een hele mooie dagboeklijn die voor jongens thema’s heeft als robots, dino’s en superhelden. Voor meisjes is er dus de bosdieren variant, paarden of ballerina’s. Ze zijn voor 14,95 euro te koop bij onder meer webshop 3Vosjes.

Winactie

Houdt jouw zoon of dochter ook van verhalen verzinnen? Zou je voor hem of haar wel een dagboekje willen winnen? Laat dan hieronder een berichtje achter waarin je vertelt voor wie je meedoet en welk dagboek je wilt winnen:

 • Horse Friends
 • Robot
 • Superhero
 • Dinosaur
 • Ballet Slippers
 • Forest Animals

Van Mudpuppy importeur Bertoy mag ik één van jullie blij maken met een dagboekje naar keuze. Hoe leuk is dat?

Naamloten heeft de volgende winnaar getrokken: Fleur Veldkamp. Van harte gefeliciteerd, ik ga je mailen!

Schreef jij vroeger in een dagboek?

Reacties

 1. Marian B zegt:

  Wat leuk! Ik heb vroeger wel een dagboek gehad maar deed er niet zo veel mee. Mijn zusje wel, die schreef hele boeken vol. Zelf zou ik het paardendagboek hebben gekozen maar voor mijn dochtertje ga ik voor dezelfde als jullie de Forest Animals.

 2. Esmée zegt:

  Leuk zeg. Ik ben een echte schrijver. Als kind al hield ik dagboeken bij. Helaas heb ik ze lang geleden weg gegooid. De forest animals zou ik graag voor mijn dochter winnen, die ook gek is op dagboeken hoewel ze er liever in tekent dan in schrijft.

 3. Anna zegt:

  Ik doe mee voor mijn nichtje en dan voor het boekje ballet slippers

  Facebook: An Na

 4. Fleur zegt:

  Ik heb het nooit zo gedaan, maar mijn meiden vullen graag Slaapklets in voor het slapen, ook een soort dagboek

 5. Roelina zegt:

  Wat leuk! Ik had vroeger ook een dagboek, maar ik was niet zo goed in het bijhouden. Hoe dat straks bij mijn kids zal gaan… ik heb 2 jongens een gok dat die niet zo dagboekerig zullen zijn. Mijn oduste tekent wel enorm graag, dus daarom waag ik toch een gokje. En tja, dan ga ik voor de dinoversie…

 6. melissa zegt:

  Horse friends voor dochter elise die heel graag op paardrijden wil maar van mama nog even het dansseizoen moet afmaken 😉 ik had vroeger ook een dagboek, en ik heb ze allemaal bewaart. Ik denk niet dat zoontje jarno ook ooit in een dagboek zal schrijven, wel tekenen, dochter elise daarentegen lijkt wel op haar mama!

 7. Cindy Framke zegt:

  Wat leuk! Ik doe graag mee voor mijn dochtertje. Ze gaat na de grote vakantie naar groep 3 en is al erg bezig met leren schrijven. Dit zal ze fantastisch vinden. Denk dat ze de forest animals erg leuk zal vinden.

 8. Linda Raaijmakers zegt:

  Graag Forest Animals voor ons nichtje Tessa 😀 zij kan nu schrijven en vindt dat geweldig. Als oudste is dit natuurlijk heel speciaal

 9. lisanne bons zegt:

  Voor mijn paarden-meisje zou ik Horse Friends kiezen. Kan ze al haar pony-geheimpjes in kwijt.

 10. Nelly zegt:

  Ik ga voor Dinosaur

 11. Ilse Brinkhuis zegt:

  Ik gun het Horse dagboekje Nikkie, het halfzusje van mijn dochters die haar binnenkort voor het eerst ontmoeten na 8 jaar. Ze is gek op paarden. Zou leuk zijn als ze dit aan Nikkie kunnen geven. 🙂

 12. Sophia Grootjans zegt:

  Ik hield heel mijn jeugd en zelfs tot ver na mijn jeugd een dagboek bij. Helaas door verhuizingen heb ik ze niet meer. Ik zou er graag een met Forest Animals voor mijn dochtertje Isa willen winnen.

 13. Nancy zegt:

  Ik had en hebt zelf nog een dagboek waar eens wat in schrijft. ik wil zo een dagboekje superhero voor mijn zoontje winnen zodat hij er later zijn geheimen in kan schrijven.

 14. Moniek zegt:

  In mijn studententijd heb ik er een paar volgeschreven 😉
  Dochterlief (groep 3) is dol op verhalen verzinnen en schrijven, maar scheurt steeds alle velletjes uit, waarna ik dan mijn best doe ze te bewaren omdat het zo mooi is om te lezen
  Ik doe mee voor Forest Animals (geen ballet, paarden, roze of prinsessen hier…)

 15. maaike zegt:

  Forest animal lijkt mij een leuke voor mijn dochter van 8.
  Ze heeft de laatste tijd veel boze uitbarstingen, en laat ik nou net met haar hebben afgesproken dat ze elke dag op gaat schrijven wat er goed en minder goed ging die dag! Om dat in dit boekje op te kunnen schrijven maakt het vast aantrekkelijk voor haar <3!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.