Bunchems heeft een verbeterde reisset

Kennen jullie de Bunchems al? Bunchems zijn kleurrijke, kleine balletjes die je aan elkaar kunt haken en waar je de mooiste creaties mee kunt maken. Wij hebben deze al eerder gereviewd toen ze voor het eerst een reisset uitbrachten. Uiteraard tijdens een weekendje weg, want de deksel met doos is een heel klein koffertje dat makkelijk meegaat of waarmee op de achterbank gespeeld kan worden.

creatief met bunchems
Dit is de nieuwe koffer, met een vogel op de voorkant. De oude variant heeft een olifant voorop.

In mijn vorige review kon je al zien dat het uitdagend speelgoed is dat de creativiteit stimuleert. Mijn dochters waren toen 3 en 4 jaar en vooral bezig met het platte vlak. Nu zijn ze 5 en 7 jaar en wagen ze zich ook weleens aan het 3D ontwerp. Voor deze review probeerde mijn oudste in eerste instantie haar regenboog in de lucht te maken, maar dit bleek toch te lastig waardoor ze al snel terugkeerde naar het platte vlak voor haar mooie creatie. Ik vind het erg leuk als ik ze zo samen bezig zie om iets moois te maken.

We moeten ook nog ergens een grotere voorraad oogjes, beentjes en staarten hebben, maar ik verwacht dat die nog ergens in  het oude huis tussen ander speelgoed liggen. Dat is het nadeel van klein spul: ze gooien het allemaal door elkaar heen in plaats van soort bij soort te houden (lego bij lego, playmobil bij playmobil en bunchems bij bunchems). Want na de eerste startersset, kregen we  nog wat kleine setjes cadeau en heb ik …uhm… heeft Sinterklaas er ook nog wat bij gekocht. Waarmee ik wil zeggen, dat we het oprecht leuk speelgoed vinden.

creatief met bunchems

Nieuwe ‘on the go easel’

Afijn, nu heeft fabrikant Spin Master die allereerste reis set dus verbeterd en wij kregen hem toegestuurd om het verschil te zien. Bij de eerste was er slechts een klein ‘speelvlak’ en dat oppervlak hebben ze flink vergroot in de nieuwe editie zodat je grotere figuren kunt maken. De meisjes vinden het vooral heel erg fijn dat we er nu 2 hebben. Scheelt ruzie  😉 In deze nieuwe reiskoffer zitten andere kleuren dan in de vorige, andere accessoires (mondje, oogjes) én er staan nieuwe voorbeelden in het boekje wat weer inspireert om na te maken of op je eigen manier te pimpen. Mijn dochters gingen er vol enthousiasme mee aan de slag en ik ben heel trots op de leuke tafereeltjes die ze voor deze review hebben gemaakt. We hebben ze leuk tentoongesteld in de woonkamer (voor een weekje, toen ging het weer de speelgoedkast in uiteraard).

Bunchems in het haar

Voor de moeders die de bunchems nog niet kennen: wees gewaarschuwd! Dat doen ze ook in de gebruiksaanwijzing, maar veel mensen lezen die niet. Bunchems moeten je kinderen niet in hun haren doen! Ook niet in die van huisdieren, tienerpoppen, kaphoofden of die van oma.

Zitten ze er toch in? Dan zijn er wat tactieken om de bunchems uit de haren te krijgen:

  • Onderaan beginnen met kammen en steeds een beetje hoger totdat je de bunchem naar beneden het haar uit kunt begeleiden.
  • Eventueel maak je het haar wat gladder met een beetje anti-frizz (anti klitten spray).
  • De schaar. Als bovenstaande tactieken niet werken… en dat hebben wij één keer gehad… dan knip je het haar waarin de bunchem vastzit af… Not pretty, maar helaas.

Dus de grote tip: zorg ervoor dat de haren in een staart zitten voordat je kinderen met dit speelgoed aan de slag gaan. Verder is het echt leuk speelgoed, je kunt er veel kanten mee op en het leren van 3D-inzichten is mooi meegenomen. De verschillende sets van de Bunchems kun je onder meer hier kopen, maar ze liggen bij de grote speelgoedketens ook in de schappen. Mijn advies is om ze in een grote plastic bak met deksel te bewaren als je er zoveel hebt dat ze niet meer in het koffertje passen.

Wat zijn jouw ervaringen met bunchems?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Kool Family zegt:

    Perfect voor onderweg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.