Uitdagend: ontdekken met Bunchems

In februari maakten wij kennis met een nieuwe hype: de Bunchems! Bunchems vallen onder de categorie ‘activity speelgoed’ en ikzelf bestempel ze ook als uitdagend. Deze grappige flexibele balletjes blijven namelijk door een soort weerhaakjes aan elkaar vastzitten, waardoor je er 3D-creaties mee kint maken. Wij ontvingen vlak voor een korte vakantie de Travel Easel, een handig reiskoffertje met Bunchems, oogjes en een speelvlak waar de balletjes aan vast kunnen kleven. Waarom vind ik dit speelgoed van fabrikant Spin Master uitdagend? 

bunchems DSC_0028Kinderen kunnen met deze balletjes snel en eenvoudig hun creativiteit tot uiting brengen met patronen, dieren, planten of wat ze dan ook bedenken. In onze set zaten alleen 2 oogjes, maar er zijn heel veel accessoires beschikbaar, zoals dierenpootjes, grote ogen of oren, vleugels of een bril. Na het spelen ruim je alles heel snel weer op. Het enige waar je goed op moet letten is dat je de haren in een staart doet. Je krijgt ze hier niet goed uit, zo waarschuwt de verpakking.

Ze kijkt afwachtend, wat ga ik hiermee doen?
Ze kijkt afwachtend, wat ga ik hiermee doen?

Lees ook: Bunchems heeft een verbeterde reisset

Gebiologeerd door de balletjes

Mijn dochters waren gebiologeerd door de verpakking waarop een leuke olifant van Bunchems te zien is. Zodra we op het vakantieadres waren aangekomen werd er gevraagd of de doos open mocht. Toen ik het fototoestel had uitgepakt, mocht dat ook. Kon ik even rustig verder uitpakken. De Travel Easel was direct speelklaar, voor de zekerheid mocht mijn peuter er nog niet direct mee spelen. Eerst even kijken hoe de kleuter het deed, of ze ermee uit de voeten kon.

In de koffer zitten 150 Bunchems en 2 oogjes en het deksel met binnenveld van een soort klittenband zet je er op z’n kant in. Na de eerste afwachtende momenten, riep de kleuter ineens verbaasd uit: “Mama, wat is dit leuk!” Ze was er reuze zoet mee en de peuter vond het prima om te kijken en af en toe balletjes aan te geven.

Later heb ik haar er ook mee laten spelen. Nadat ze er ook samen mee hadden gespeeld en dat goed ging. Zij heeft alleen wat minder geduld en inzicht dan haar zus, een kortere spanningsboog ook. Maar ze vond het wel leuk. Ideaal voor op vakantie in ieder geval, maar iets oudere kinderen zouden er ook bijvoorbeeld in de auto mee kunnen spelen. Je neemt het koffertje eenvoudig mee, dus kan me ook voorstellen dat het fijn is in het vliegtuig of in een restaurant.

We beginnen met een patroon.
We beginnen met een patroon.

Lees ook: De beste cadeaus voor een meisje van 7

3D creaties maken

Op diverse foto’s zagen we hele mooie 3D-creaties, maar behalve de regenboog hebben we nog niets nagemaakt. Het lijkt me wel erg leuk om meer Bunchems te hebben, zodat de meiden er nog meer mee kunnen. Zo zijn er kleine creation packs verkrijgbaar met 60 bunchems en enkele accessoires, maar er is ook een Bunchems mega pack met wel 350 bunchems en 37 accessoires. Daarmee kun je dus echt alle kanten op! Het mega pack ga ik onthouden voor Sinterklaas, maar de kleine creation packs zijn een betaalbaar kleinigheidje voor op vakantie of als beloning. Of als ik de meiden gewoon wil verwennen ;-).


Het uitdagende van dit speelgoed zit hem in de 3D-mogelijkheden. Om een dier of iets te bouwen moet je echt wel even nadenken over de constructie. Ook het bevestigen vraagt wat extra aandacht als de bunchems gewicht moeten dragen. Voor mijn dochters van (ten tijde van de test) 3 en 4 jaar is het leuk, maar zij kijken nog vooral naar het platte vlak.

Hoe ouder ze worden, hoe meer ze de uitdaging in de ruimte aan willen gaan denk ik. Dit zal dus nog enkele jaren leuk voor ze blijven. Ik ben enthousiast in ieder geval: het is vernieuwend, makkelijk mee te nemen , creatief en goed voor het ruimtelijk inzicht.

Lees ook: SmartGames: je kinderen uitdagen op een leuke manier

Steeds pakken ze het koffertje er weer bij, even samen met de Bunchems.
Steeds pakken ze het koffertje er weer bij, even samen met de Bunchems.

Het schijnt trouwens dat het activity speelsegment het hardst groeit binnen de speelgoedbranche anno 2016. Meer ouders zoeken speelgoed dat kinderen stimuleert dingen te “ontdekken”. Via mijn affiliatelink kun je de Bunchems vinden bij Bol.com.

Lees ook: Review: Osprey Poco AG premium Kinderdrager
Kende jij ze al?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Nathalie zegt:

    Wat grappig speelgoed. Ik heb het nog nooit gezien. DIt zullen mijn kinderen vast geweldig vinden!

  2. Sigrid zegt:

    Leuk je review te lezen. Ik zag het laatst in de speelgoedwinkel en verzuchtte nog “weeeer iets nieuws…” maar denk dat ik het koffertje ga aanschaffen als vakantiespeelgoed voor op de achterbank 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.