Marstyle bezoekt Lego World

Woensdag startte Lego World in de Jaarbeurs Utrecht. Wij waren erbij op uitnodiging van Warner Bros die daar het nieuwe spel Lego Dimensions voor de Playstation presenteerde. In een volgende blog meer hierover. Eerst een fotoverslag over dit event dat nog tot 27 oktober duurt. Het was leuk, maar ontzettend druk!

lego dimensions
De stand van Warner Bros met het gave Lego Dimensions spel

Alleen de treinreis was al een event op zich voor mijn dochters. Toen sloten we aan bij de rij voor de ingang van de Jaarbeurs, die werd op dat moment even stilgelegd. Er waren teveel mensen bij de toegangscontrole voor Lego World. Toen die rij minder werd, liet de beveiliging ons het beursgebouw in. Nu moesten wij eigenlijk om 10.15 uur bij de stand van Lego Dimensions zijn, en dat is door de grote drukte niet gelukt. Gelukkig was dit geen probleem en kregen we samen met een blogpapa en zijn zoon (van Shopaholiek) uitleg over de nieuwe game, waarin Lego, verschillende Gameconsoles en de cartoons van Marvel, DC Comics en nog veel meer door elkaar heen gehusseld worden. Zo kan Batman bijvoorbeeld in de telefooncel van Dr Who stappen en zien we ook Gandalf en bijvoorbeeld de onzichtbare Jet van Wonder Woman. Het spel ziet er ontzettend gaaf uit, maar mijn kinders zijn er nog veel te jong voor. Na de presentatie gingen we dus snel de beurs op.

lego world rustplekje
Een uitrustplekje waar je lekker kon bouwen

Er moest natuurlijk gebouwd worden en dat kan op heel veel plaatsen op dit event. We zagen overal de mooiste bouwwerken van Lego of Duplo.

lego sneeuwpop
Zullen we een sneeuwpop maken?

 

lego duplo huis
In het Duplo deel was het erg leuk!

Duplo speelterrein

Het Duplo-deel achterin was ontzettend leuk! De meisjes hebben er een hengeltje uitgeworpen, zijn er geschminkt, speelden op speeltoestellen van reuze Duplo en hebben zich uitgeleefd op een springkussen met glijbaan. Ik heb er bewust voor gekozen om niet alles te willen zien, maar de tijd genomen voor dingen die de meiden interessant vonden. Technisch lego, het lego museum en eigenlijk alles in de andere hal hebben we niet bezocht en het spannende donkere deel met rook van de Star Wars Lego, zijn we snel doorheen gelopen. Het was zo ontzettend druk overal! Met buggy en 2 kids die ik niet kwijt wilde raken, vond ik het best een uitdaging. Er waren overal wel speciale ‘kindje kwijt’ hokjes, maar ik ben blij dat ik die niet nodig had. Ik hield de meiden dan ook continu in de gaten.

lego duplo glijbaan spelen
De Duplo glijbaan was er ook.

 

lego magneetvissen
Vissen met magneetjes.

 

lego schmink
Schminken

 

lego motor groot
Op een motor van lego, we zagen elders trouwens een echte filmprop – niet van lego – uit Star Wars waar je op kon zitten. Zo’n racer waar de jonge Anakin mee racet. Cool!

Opdrachten met Lego

Het Lego event is ontzettend leuk opgezet, ook naast het spelen met Lego was er genoeg te doen. Zo deden mijn dochters bij Ninjago nog een survivalparcours, ik zag namelijk daar Mamaliefde haar dochter op de foto zetten en die is net zo oud als mijn peuter 🙂 En als voordeeltjesgoeroe ontdekte ik dat de meiden een klein cadeautje konden verdienen bij Lego Friends, Lego Elves en Lego Disney Princess. Daar gingen we dus ook mee aan de slag, al was het door de grote drukte wel erg lastig. De meiden vonden het gelukkig erg leuk. Voor de andere meisjesmama’s: je kon hier ook een gratis dvd meenemen 🙂 Toen de 4 stickers verdiend waren, mochten de meisjes kiezen uit een setje met liniaal en potlood of 3 postit boekjes van de Friends. Het werden die laatste, omdat ik dat persoonlijk een bruikbaarder cadeau vond. (We hebben al zoveel potloden liggen.)

Lego Friends
Lego Friends
lego ninjago survival
Op survival bij Ninjago
Zo moesten we een toren bouwen van prinses Sofia Duplo
Zo moesten we een toren bouwen van prinses Sofia Duplo
lego meisjeslego opdrachten
Bij de meisjeslego deden we allemaal opdrachten om stickers te verdienen, die kon je inruilen voor een klein cadeautje

Lego shoppen

Tot slot liepen we de Intertoys Lego winkel binnen. Mijn peuter mocht hier een cadeau uitzoeken voor na haar operatie volgende week (amandelen). Het werd heel toepasselijk de Friends Dierenkliniek. Na het shoppen kregen de dames nog een kleine goodie mee. Ook bij de uitgang kregen ze beiden een kleine goodiebag. Zelf had ik de toegangsprijs van 3x 20 euro (plus treinkaartjes en lunch) niet neer kunnen tellen, maar nu we de toegangskaarten van Warner Bros kregen ben ik erg blij dat we zijn gegaan. Mijn dames van 3 en 4 genoten ontzettend en daar genoot ik weer van! Als je een echte Lego fan in het gezin hebt, is dit uitstapje zeker een aanrader. Dit zijn de goodies die we kregen:

lego goodies goodiebag

Lees ook:

Ben jij al eens op Lego World geweest?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.