Bezoek aan het Maritiem Museum Rotterdam; afscheid van Professor Plons

In de meivakantie gingen wij op pad naar Rotterdam, we waren uitgenodigd in het Maritiem Museum! Het museum is makkelijk te bereiken, het ligt op de kruising van Blaak en Coolsingel in de binnenstad van Rotterdam, midden in het bruisende Maritieme District. Het ligt op loopafstand van de Erasmusbrug, het Centraal Station en de Markthal. Wij stapten met de metro voor het museum uit, ideaal en voor onze kids een leuke ervaring. Wij bezochten het museum met 3 kids van 8, 6 en 3 jaar. Kinderen onder de 4 jaar mogen het museum gratis bezoeken. 

Gastblog door Liesbeth Dorresteijn

maritiem museum kinderen rotterdam

Professor Plons zegt vaarwel

Bij het museum aangekomen zagen we direct Professor Plons! En voor Professor Plons kwamen wij speciaal. Op de tweede verdieping van het museum is de kinder-doe-tentoonstelling Professor Plons. De professor en zijn vrienden staan op het punt om met hun schepen op wereldreis te vertrekken, maar er moet nog veel gebeuren voor vertrek. De kinderen kunnen daar goed bij helpen. Ze kunnen binnen in grote en kleine boten klimmen, klauteren, spelen, sturen en glijden.

maritiem museum kinderen rotterdam

Maar vooral buiten is er veel werk te doen. De schepen laden en lossen, vissen vangen, containers scannen, zeilen hijsen en alles regelen. Dit onderdeel vonden alle drie de kids helemaal leuk. Als ouder kun je hier rustig met een kopje koffie gaan zitten. Je hebt een mooi uitzicht op de haven en de Erasmusbrug en de kinderen vermaken zich prima!

Na 33 jaar trouwe dienst ging Professor Plons vandaag dan echt beginnen aan zijn wereldreis. De kinderen konden afscheid van hem nemen en buiten stapte hij op de boot. Maar… niet voordat Schurk Scheurbuik ook nog langskwam. Het was nog even spannend, maar ze konden dan uiteindelijk toch vertrekken. Met het zwaaien van zakdoeken en scheepstoeters hebben we de professor vaarwel gezegd!

Wil je deze kinder-doe-tentoonstelling nog bezoeken – AANRADER! – ga dan voor 26 mei naar het Maritiem Museum. Na die tijd wordt de tentoonstelling opgeruimd en wordt er gebouwd aan een nieuwe kinder-doe-expo die de onderwaterwereld van Plons! gaat heten. Deze gaat in het najaar van 2024 open. Door in de wonderlijke onderwaterwereld van Plons! te stappen, ontdekken kinderen spelenderwijs dat ze zelf invloed kunnen hebben op hun wereld. Voor de allerkleinsten zullen er weer maritieme speeltoestellen zijn.

Voorlezen in de bibliotheek

In de bibliotheek hebben we naar twee voorleesboeken geluisterd. De meneer die voorlas deed dit op een interactieve manier en de kinderen mochten heerlijk zitten en liggen op zitzakken. De bibliotheek vol met oude boeken en nieuwe boeken over de scheepsvaart en alles wat met het maritieme leven te maken heeft is interessant om te bekijken. En doordat de kinderen mee mochten toeteren als de scheeptoeter in het boek geluid maakte, bleven ze goed geboeid.

Offshore Experience

Wat wij ook een heel leuke ervaring vonden, was de Offshore Experience. Zonder energie kunnen we niet leven. Veel van onze energie uit olie, gas en wind wordt gewonnen op zee. Offshore dus. Het werken op zee is bepaald niet makkelijk. Bij het binnengaan van de ruimte kregen we een film te zien over veililgheid op het platform. Daarna mag je een helm opdoen en een hesje aan en mag je mee als trainee naar het platform. Er zijn daar allerlei opdrachten te doen zoals een schip in elkaar zetten, een quiz en een helikopter laten landen. De adviesleeftijd voor deze experience is 8+ en onze 8-jarige vond dit echt een geweldig onderdeel van het museum!

Workshop stopmotionfilm

We volgden ook nog een workshop Stop-Motion-film maken. In deze workshop had Professor Plons ook een hoofrol. Met een onderwaterachtergrond, allerlei knutselmaterialen en een poppetje van Professor Plons konden de kinderen hun eigen Stop-Motion-filmpje maken.

Onze ervaring in dit museum?

Wij hebben een ontzettend leuke dag gehad in het Maritiem Museum! Voor alledrie de kinderen was er genoeg te zien en te doen. Eigenlijk waren we nog niet uitgekeken of uitgespeeld en willen we nog wel een keer terug!

Tickets Maritiem Museum

Kinderen onder de 4 jaar mogen gratis het museum bezoeken. Voor kinderen tussen de 4 en 15 jaar betaal je 12,50 per kind. De entree voor een volwassene is 17,50. Met een museumkaart, de Rotterdampas, Vriendenloterij of de Rembrandt kaart heb je ook gratis entree. Kijk hier voor meer informatie.

Heb jij de Plons tentoonstelling in het Maritiem Museum Rotterdam al eens bezocht?

Lees ook:

Wij bezochten het Maritiem Museum (kinderen gratis!)

Beleefkunst: de Remastered Rotterdam Experience

Uittip: ontdekken in het museum Villa Zebra

Op bedrijfsuitje in Rotterdam?

Klimbos Fun Forest, een sportief uitje voor het hele gezin

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.