Maak met mama een mooie herinnering

Geen idee wat je dit jaar als gebaar wilt doen met Moederdag? Bloemen, een lekker theepakketje of een zelfgemaakt ontbijtje doen het altijd goed. Het enige nadeel… je geeft dit soort cadeaus misschien ieder jaar of je broers en zussen bedachten exact hetzelfde. Wil je iets bijzonders doen dat lang blijft hangen? Geef haar dan een herinnering cadeau. Doe samen iets leuks!

Wanneer je budget het toelaat kun je helemaal losgaan op het moederdag cadeau, maar een zelfgeknutselde uitnodiging voor een gezamenlijke picknick is voor elke portemonnee geschikt. Met z’n allen een klein stukje fietsen naar dat ene mooie plekje met een picknicktafel of fijn grasveld, alle broers en zussen nemen lekkere hapjes mee en je jeu des boules, badmintonset en volleybal… Dit feestje kan duren zolang het gezellig is (en droog) en de knieën of rug van moeder het volhouden. 

Laat je moeders liever zelf iets uitkiezen? In België en Nederland zijn bij elke supermarkt of boekhandel cadeaukaarten te koop zoals bijvoorbeeld die van Bongo. Dit cadeau voor mama is er in verschillende prijscategorieën met belevenissen voor mama’s in alle soorten en maten. Scheelt je denkwerk, maar brengt haar én jou wel op ideeën die je anders niet snel had gekregen. Leuke dingen doen met je mama, dat is iets waar je later aan kunt terugdenken.

Welke mooie herinnering zouden jullie samen willen maken? Denk aan activiteiten die ze niet snel vergeet:

  • Zou jouw moeder een wandeling met een alpaca geweldig vinden?
  • Wil ze weleens overnachten op een bijzondere plek?
  • Staat een diner bij een Michelin sterrenrestaurant op haar wensenlijstje?
  • Zou ze graag eens in een oldtimer rijden?
  • Durft ze te parachutespringen?
  • Is ze creatief en wil ze met jou samen schilderen, glasblazen of beeldhouwen?
  • Verdient ze wat rust en gun je haar een heerlijk nachtje wellness of een moeder-dochter beautybehandeling?
  • Houdt ze van pretparken en is ze nog nooit in showpark Puy du Fou in Frankrijk of attractiepark Europa-Park in Duitsland geweest?
  • Heeft ze ooit al eens de Eiffeltoren en het Louvre in het echt gezien? Nee? Wellicht verras je haar met een weekendje Parijs. Al is een stedentrip in Nederland, België of ergens waar haar bucketlist zegt dat ze naartoe wil ook een prachtig cadeau.

Ik heb zelf mijn moeder ooit eens getrakteerd op een weekendje Scrap-a-Ganza in een hotel aan zee. Een weekend vol creatieve workshops. Samen met haar winkelen of gewoon ergens een lekker kopje thee met een taartje doen, is minder vermoeiend en net zo leuk. Trek niet elk jaar alles uit de kast, maar af en toe – zeker als je mama het moeilijk heeft gehad – moet het kunnen. 

Met mijn dochters ga ik er ook graag op uit om samen herinneringen te maken. Voor deze blog hebben we al heel wat mooie reizen en belevenissen mogen meemaken. In het groep 8 jaar hoort daar wat mij betreft een unieke 1 op 1 reis bij. Mijn oudste dochter ging samen met mij naar Alicante in Spanje op citytrip, waar we hebben gewinkeld, op excursie gingen naar een eiland en in de bloedhete zon vastzaten in een kasteel omdat de lift kapot was. Reizen is avonturen beleven en hoe lastig de relatie met je tiener soms ook is, dit is waar we aan terug denken. De jongste zit nu in groep 8 en heeft geluk, want er staat een persreis in onze agenda naar het dorp van de Kerstman. We zullen samen Rovaniemi in Finland bezoeken, waar ze haar lievelingsdier de husky kan ontmoeten, waar we rendieren zullen zien en waar haar avontuurlijke aard goed van pas komt. Ik kijk er enorm naar uit!

Mijn eigen dochters hebben mijn moeder en mijzelf overigens jaren terug een onvergetelijke herinnering bezorgd. Waar ik op het moment sûpreme niet helemaal blij mee was, maar dit moederdagontbijtje voor oma wordt nog altijd elk jaar besproken. Ieder jaar zijn ze creatief hoor, met een ontbijtje, met een ‘dingetjes doosje’ vol briefjes die ik in mag wisselen voor knuffels of een klusje, met een zelf geknutseld boek vol tekeningen van dingen die mij als mama kenmerken. Die ene Moederdag met gekeuvel in de keuken om 6 uur ’s ochtends vergeet ik echter nooit meer en blijft me dierbaar (naderhand ja, ik scheet zeven kleuren bagger in het moment dat snap je).

Wat was jouw onvergetelijke moederdag en waarom?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.