Vakantie is één groot DinoAdventure in Dierenpark Amersfoort

Zo, die eerste week meivakantie zit er hier alweer op. Ik weet niet hoe dat bij jullie gaat maar je knippert met je ogen en je bent een week verder. Inmiddels snap ik ook al niet meer waarom ik niet teveel wilde plannen. Hele dagen thuis met kinderen die laveloos vegeterend op de bank zitten en van scherm 1 naar scherm 2 gaan zijn ook niet zo goed voor mijn ‘ontspanning’ dus ik vond het dan ook helemaal niet erg dat we op avontuur mochten in het Dinobos van Dierenpark Amersfoort.

Door: Lisanne van Uunen

DinoAdventures

Wat moet je je dan voorstellen bij DinoAdventures? Nou, het dierenpark heeft een groot dinobos met beelden van hoe de dino’s er vroeger uit hebben gezien. Normaal loop je hier doorheen en spelen je kids op de kabelbaan, meten ze hoe snel ze kunnen rennen of spelen ze op één van de andere speeltoestellen. Speciaal voor de meivakantie zie het er héél anders uit. Op een scherm bij de ingang wordt al een teaser gegeven, op de dinobroedplaats is een jong kwijt. En dan ook nog een velociraptor en ze hebben hulp nodig om het jong te vinden… voel jij de spanning? Lucas (bijna 6) voelde het direct dus slopen we het bos in.

Via een krioelend pad door een stuk van het bos en een duistere glijbaan kwamen we bij de dinobroedplaats. Hier lagen niet alleen dino-eieren (nee, niet die dingen van action maar op ‘ware’ grote) en een paar jongen die door de medewerkers ‘gepamperd’ werden. Maar hier werd het verhaal duidelijk. Een baby velociraptor is door een gekke professor ontvoerd en die heeft daar duistere plannen mee. Wij moeten wel helpen want anders zou het niet goed aflopen toch?

Zo renden we naar de volgende tent (een soort legertent) waar gemeten werd of we ons wel veilig konden bewegen uit het zicht van de mamadino’s. Jeetje, die kwamen toch wel dichtbij hoor. Mijn jongste zat er middenin. Dit was toch wel écht spannend. Gelukkig was de weg vrij en konden we ons langs verschillende dino’s maneuvreren, NIET RENNEN! Dan zien ze je juist! Sluipen én je groot maken, allemaal trucjes die de ranger ons leerde.

En ja hoor, in de laatste tent troffen we de professor. Die had duidelijk een tik van de klok gehad, die wilde dino’s met elkaar kruisen, levensgevaarlijk. Dat konden we niet laten gebeuren natuurlijk! Dus wij hebben die ranger maar even geholpen. Jeetje, wat een zenuwslopend avontuur was dat, gelukkig liep het goed af!

Wat vinden de kids:

Onze entourage ging helemaal op in deze jurrasic setting. Je ziet me schrijven over de jongste omdat die het verhaal echt meeleefde maar ook de oudste twee (12 en 14 jaar) deden gewoon lekker mee hoor. Dit doen ze natuurlijk ook om het voor broertjelief leuker te maken, maar ik denk oprecht dat ze het zelf ook nog wel grappig vonden.

Quinten (14) speelt dinogames en kijkt graag naar dinofilms dus die hielp de ranger met het invullen van de tips om dino’s te ontwijken en Feline (12) was vooral steun en toeverlaat voor haar broertje. Broerlief kocht nog een dinopresentje voor zijn broertje dus voor de onderlinge band was dit alleen maar goed. Ook maakten we in de fotobooth nog een foto met zijn 5-en. Dat ging niet helemaal van harte want Lucas wilde liever alleen, maar ach… we doen het ervoor. Wat vinden jullie? Natuurlijk in thema DINO.

Wat vinden de volwassenen;

Heel eerlijk, manlief en ik vinden een Dinobos het minst leuke deel van een dierentuin. Oké de ‘dieren’ staan er altijd, zitten niet in een nachthok of precies aan de andere kant van het verblijf, maar het beweegt ook niet echt zeg maar. Oftewel, wij volwassenen hebben meer met de échte dieren. Maar ik moet nu toch toegeven, dat deze route het Dinobos écht leuker maakt. De route is interactiever (Let op, als ouder ga je als je de avonturenroute pakt ook van de glijbaan, hello Fysio) dan ‘normaal’. De verhaallijn is een waardevolle toevoeging op de kolossen van dino’s die het park rijk is.

Altijd avontuurlijk

Dit dinotrail was natuurlijk enorm avontuurlijk, maar de rest van het dierenpark zit stiekem ook verstopt met avontuur. Dit is één van redenen waarom wij dit park zo graag bezoeken. Rondom het hyena verblijf zit bijvoorbeeld ook een heel parcours en over de beren kun je zelfs met een touwenparcours klimmen. Dit geldt ook voor het leeuwenverblijf of voor de prairiehondjes waar je tussendoor kunt spelen. Als je dit parcours volgt zie je, met een beetje geluk, de dieren van nóg dichterbij.

Bij de chimpansees is dit nu nog niet het geval maar er wordt nu druk gebouwd aan een heel nieuw (3x zo groot!) themagebied waar ze naartoe zullen verhuizen en ook daar wordt een combinatie gemaakt tussen een waanzinnig verblijf voor de dieren en de beleving van de (jonge) bezoekers.  Dit maakt Dierenpark Amersfoort een top park om te bezoeken met kinderen.

Pssst… vergeet ik nou bijna de speeltuin? Dat blijft hier ook een topper hoor. 

De tip dat je moet gaan lijkt me wel duidelijk, de DinoAdventures zijn nog t/m 12 mei, dus wacht niet te lang. Kijk vooral ook even vooraf op de website, dan koop je namelijk je kaartjes met korting, dat is altijd mooi meegenomen. Wat ga jij nog doen in de vakantie?

Lees ook:

Dierentuindieren uit de oceaan hebben hoofdrol in Zoë en Silos de Oceanmusical

Bezoek aan GaiaZoo, de dierentuin in Kerkrade

Amersfoort: de meest avontuurlijke dierentuin van Nederland

Avifauna in de regen

Kerst in het safaripark

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.