Nieuwe Europa-Park-achtbaan ‘Voltron Nevera’

In Europa-Park is de gloednieuwe achtbaan ‘Voltron Nevera powered by Rimac’ open voor bezoekers. De attractie heeft een totaalpakket aan storytelling, thematisering, innovatieve technieken en bijzondere achtbaan-elementen. Deze 14e achtbaan is het middelpunt van het eveneens nieuwe, 17e, themagebied van het park: Kroatië en draait om uitvinder Nikola Tesla.

europapark tesla

De bouw van deze zogenoemde ‘Stryker-coaster’ nam ruim twee jaar in beslag. Dit type is nog in geen enkel ander park te beleven, hij heeft de steilste lancering ter wereld. Dat dit wel in Europa-Park kan, is logisch. Voor bouwer Mack Rides is Europa-Park de ‘showroom’ waarin de nieuwste attracties en concepten worden geïntroduceerd.

europapark voltron achtbaan

Bijzondere achtbaan-elementen

Met ‘Voltron Nevera powered by Rimac’ zet Europa-Park nieuwe standaarden voor toekomstige achtbanen. Deze innovatieve achtbaan vestigt met een veelvoud aan bijzondere achtbaan-elementen enkele nieuwe records:

 • Lanceerachtbaan met steilste lancering ter wereld (105 graden), adrenalinestoot verzekerd!
  Lanceerachtbaan met de meeste over-de-kop-elementen ter wereld (7)
  Langste lanceerachtbaan in Europa (1.385 meter)
  Langste achtbaan met over-de-kop-elementen in Europa (6e langste achtbaan met over-de-kop-elementen wereldwijd)
  Met 3 versnellingssecties is de achtbaan recordhouder in Europa
  Met 4 versnellingen is de achtbaan recordhouder in Duitsland

Ritbeleving van de achtbaan

De nieuwe achtbaan is de hoofdattractie in Kroatië: het nieuwe Europese themagebied dat op 26 april 2024 open ging. Daar slingert de achtbaan in volle vaart door een authentiek Kroatisch landschap met rotsen, eeuwenoude gevels en andere decoraties. De achtbaan is toegankelijk voor bezoekers vanaf acht jaar, met een minimale lengte van 1,30 meter. Zij worden onder andere vier keer gelanceerd (waaronder één keer verticaal en één keer achterwaarts) met een snelheid tot 90 km/u, gaan zeven keer over de kop en voelen zich gewichtloos op ruim dertig meter hoogte, gedurende ruim twee seconden.

Europa-Park is overigens ook heel leuk als je niet van achtbanen houdt.

Wat deed Tesla?

Europa-Park maakt veel gebruik van storytelling. De achtbaan (en het themagebied Kroatië) dompelen de bezoekers onder in de experimenten die wetenschapper en uitvinder Nikola Tesla begin vorige eeuw uitvoerde. Tesla werd geboren in het huidige Kroatië. De achtbaan start in een waterkrachtcentrale die Tesla in het verhaal van Europa-Park gebruikt voor zijn experimenten. Een van zijn spannendste ideeën was een teleportatiemachine, die mensen als pure energie heen en weer zou sturen tussen twee torens, door middel van een bliksemschicht. Bezoekers beleven dit tijdens een ritje in de ‘Voltron Nevera powered bij Rimac’.

De Kroatische fabrikant Rimac verleende zijn naam aan de nieuwe achtbaan. Europa-Park en Rimac delen een passie voor innovatie, versnelling en perfectie. De uitvinder Mate Rimac noemt Nikola Tesla zijn grote voorbeeld voor zijn onderzoek naar elektrische motoren en accu’s in snelle personenwagens. De Nevera van Rimac wordt beschouwd als de snelste elektrische auto ter wereld. De nieuwe achtbaan zorgt voor eenzelfde gevoel van snelheid.

Volop beleving in Europa-Park

Europa-Park is Duitslands grootste attractiepark. Het ligt in het Zwarte Woud, aan de rand van de Elzas en heeft enorm veel te bieden. Hier zijn zeventien Europese landen in themagebieden tot in de kleinste details nagebouwd. Je vindt er meer dan 100 attracties en shows, waaronder veertien achtbanen. Europa-Park heeft ook een van de grootste waterparken van Europa (Waterwereld Rulantica) en biedt tal van overnachtingsmogelijkheden, waaronder zes bijzondere themahotels. Europa-Park is al acht keer uitgeroepen tot beste attractiepark ter wereld.

Ik was uitgenodigd om er (net als in 2019) op persreis te gaan en het park en waterpark te komen beleven voor een verslag. Heel erg gaaf, maar ik moest afzeggen vanwege het herstel van een operatie. Hopelijk kunnen we volgend jaar. 

Europa-Park is in het zomerseizoen 2024 dagelijks geopend van 09.00 tot minstens 18.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.europapark.de/nl. Ze zoeken er overigens ook heel hard naar vakantiekrachten, die ter plekke een accommodatie krijgen. Leuk idee voor studenten die een paar weken buitenland wel zien zitten.

Ben jij er al eens geweest? 

Lees ook:

De leukste pretparken in Europa: een overzicht!

Europa-Park: één van de beste attractieparken ter wereld?

Pretpark en nachtje weg: Hotel Matamba bij Phantasialand

Feestje in Attractiepark Slagharen

Onvergetelijk: epische geschiedenisles in themapark Puy du Fou

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.