Dino Adventure Cube spuugt weetjes VTech – Winactie

De nieuwe Dino Kubus van VTECH die wij mochten reviewen kwam precies op het goede moment binnen. Hij kwam namelijk de zaterdag voor Pasen en daarom had ik hem bewaard voor eerste paasdag. Je weet wel, de dag dat iedereen ontkende dat we een uurtje minder lang konden slapen (lees de pubers en de man) waardoor mama met de 5-jarige beneden zat en de rest lekker onder de wol bleef liggen. Het ideale moment om eens uit te vogelen hoe behendig wij zijn met kubussen.

Door: Lisanne van Uunen

Adventure Cube wattus?

Normaal beschrijf ik zelf hoe iets werkt of eruit ziet maar in dit geval kan ik niet tippen aan de omschrijving die VTech zelf heeft geschreven. Chapeau voor de marketingafdeling:

Cube Adventures, de stevige en compacte kubus is er in twee edities: een dino en een prinsessenversie. Zodra het draaien en drukken en volgen van instructies begint, worden minstens 50 weetjes over dino’s en fossielen opgelepeld. Of feiten over de huisdieren van prinses Sophie, alle accessoires die ze nodig heeft om haar feestje tot een succes te maken en welke sieraden ze koestert.

En je leest het dus al, er is een Dino én een Prinsesseneditie. Voor ieder wat wils dus. De Kubus heeft wel iets weg van een rubiks maar dan met minder vakjes en er zijn vakjes die door de ingebouwde elektronica niet ‘meedoen’ in het spel.

Wat vind de 5-jarige van dit speelgoed?

Het enthousiasme van Lucas is niet te stuiten vanaf het moment dat de doos van VTech in het zicht komt. Hij gaat lekker op dinosaurussen, electronica en knopjes dus een combinatie van deze drie is gegarandeerd een succes. Alhoewel, hij moest wel even doorkrijgen hoe deze kubus werkt. Of eigenlijk, hij werd geconfronteerd met de grootste frustratie van elke elektronica gebruiker, de kubus bleef in herhaling vallen, hoe zeer je ook draaide. En zoals we allemaal weten, is daar maar één oplossing voor, de boel even ‘uit’ en weer ‘aan’ zetten. En ja, hoor, daarna komt de Kubus pas echt tot leven.

Wat voor opdrachten kun je verwachten?

De kleine directeur ging er alleen pas mee aan de slag toen ik het polsbandje had vastgemaakt, wel zo veilig, minder kans dat hij voor de tv gaat als het even tegen zit. De cube heeft trouwens drie standen. In standje één kom je vooral weetjes over de dino’s op de plaatjes te weten. Hoe ze eten, wat ze eten etc. In standje twee krijg je simpele vragen zoals: ‘Welke dino heeft twee voeten’, ‘Welke dino is een carnivoor?’ of ‘Welke dino kan zweven’. Aan de speler dan de taak om één van de meerdere beschikbare opties, op die juiste plek te draaien. Standje drie is voor de echte diehards, die heeft moeilijkere vragen als: ‘Zoek de Brachiosaurus?’ en ‘Waar is de paarse barnsteen?

De twee minuten Quiz (standje 3) is de meest interactieve variant en is geschikt voor de uitgeslapen spelers, je moet er wel even behendig in worden. Ben je net wakker, zoals Lucas, begin dan met de weetjes en red je het net tot standje 2.

Een tikkie teveel Rubiksminded

Naast de frustratie van de ‘herhaling’ bij het activeren van Kubus, kent de Kubus nog één andere frustratie. Lucas wil graag de kleuren van de plaatjes bij elkaar hebben en als je eenmaal gaat draaien dan heb je dat niet zo snel meer voor elkaar. Je zou zeggen dat dit een mooie uitdaging is, maar mijn kindje is niet geboren met veel geduld én is als derde kind mét wat leeftijdsverschil, gewend om op zijn wenken bediend te worden. Als het dan mama ook ontbreekt aan het inzicht om, tegen de voorgeprogrammeerde opdrachten in, de kleuren te herstellen, dan is het genoeg geweest voor één ochtend. Ik denk dat met de tijd het inzicht en geduld wel groeit om hier nog intensiever mee te spelen.

Functioneert zónder WiFi

De aanbevolen leeftijd voor die speelgoed is 4 tot 8 jaar en ik denk dat dit wel klopt. De opdrachten zullen iets te moeilijk zijn voor jongere kids en zoals je in onze review wel leest heeft mijn 5-jarige soms nog iets te weinig geduld om de opdrachten echt van voor tot achter uit te voeren. Overigens kosten de Adventure Cubes € 19,99 wat ze ook uitermate geschikt maakt als cadeautje (verkoopadressen vind je hier). Het is trouwens mega handig speelgoed voor in de auto! Hij is handzaam, maakt niet al teveel herrie en functioneert zonder WiFi. Zo gaat die autorit naar oma’s paasbrunch toch een stukje sneller.

Wil jij ook een Cube winnen?

Wil jij de Adventure Cube ook proberen, laat dan hieronder weten voor wie je meedoet, of je de dino of de prinsessenversie wilt én natuurlijk waarom je wilt winnen. Meedoen kan ook via www.instagram.com/lucasvanuunen.

Deze winactie is gesloten, de winnaar is @suusgro.

Heb je niet gewonnen maar wil je er wel één kopen? Dat kan onder andere bij Intertoys.

Ben jij ook zo gek van dinosauriërs?

var bol_sitebar_v2={“id”:”bol_1712827217355″, “baseUrl”:”partner.bol.com”,”productId”:”9300000002852481″,”familyId”:””,”siteId”:”38992″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”deliveryDescription”:true,”button”:true,”linkName”:”VTech%20Mijn%20Interactieve%20Video%20Globe%20-%20Wereldbo…”,”linkSubId”:””};

Lees ook:

Dinos en dieren kijken in Dierenpark Amersfoort

HELP! Mijn kind zit in de auto/dino fase!

Bandieten gespot in Slagharen!

Codi de RoboDino

Dinokamer met de collectie van Sebra

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Imke Jager zegt:

  ik zou hier ons nichtje en haar tweeling mee willen verrassen en dan ga ik voor de Prinsessen

 2. Gea Jager zegt:

  super ik zou hier graag een zwanger vriendin mee willen verrassen n dan ga ik voor de Dino

 3. anja zegt:

  super leuk voor een vriendin die zwanger is en ik gun haar de van Prinsessen gewoon om haar even extra te verrassen

 4. Marian B zegt:

  Dit is leuk voor mijn nichtje. Ze is dol op prinsessen dus die versie heeft zeker de voorkeur. Haar verjaardag komt er binnenkort aan, dit zou een leuk (extra) cadeau zijn!

 5. sophie zegt:

  Mijn zoontje is helemaal gek op dino’s! Ik denk dat hij deze helemaal fantastisch zal vinden.

 6. Marian B zegt:

  Wat leuk! Ik doe graag mee voor mijn nichtje. Ze is dol op prinsessen dus de prinsessenversie zal in de smaak vallen. Har verjaardag komt eraan, leuk (extra) cadeau!

 7. Jolijn zegt:

  Heel leuk, ik maak graag kans!

 8. Marja Legius zegt:

  De Dino variant voor mij n nieuwgierig kleindochter die dol is op Dinos

 9. Mieke zegt:

  Graag doe ik mee voor de dino versie

 10. Kim zegt:

  Graag de dinoversie voor mijn stoere neefje

 11. Berendina zegt:

  Wat leuk, graag de Dino versie voor mijn kleinzoon

 12. Lynn zegt:

  Ik doe graag mee voor de prinsessenversie voor mijn kleine meid. Hier zou zij oneindig speelplezier aan beleven!

 13. Suleika zegt:

  De prinsessencube, geweldig voor mijn kleindochter! Leuk voor op de oppasdagen!

 14. Lynn_89@msn.com zegt:

  Mijn zoontje wordt in juni ook 5 jaar en is net zoals de jouwe helemaal dol op dino’s en knopjes! Ideaal dus als ik deze zou kunnen winnen als een leuk verjaardagscadeautje voor hem! 😍

 15. Cor zegt:

  Jaa heel leuk voor mijn kleinkinderen!

 16. Ria Poirters zegt:

  Marguerita van Marstyle wat gaaf zeg die Dino Adventure Cube van VTech voor ons kleinzoontje dus die willen we graag winnen voor hem want hij is dol op dino’s dus zal dat erg leuk vinden!!! 😉

 17. Cindy De Dauw zegt:

  Dat is ontzettend leuk!
  Ik wil dan ook mijn kans wagen voor mijn zoontjes van 6 jaar. Die zou enorme blij zijn met de dino cube. 🤞🏻🍀❤️

 18. Marielle van Wingerden zegt:

  Heel graag voor mijn zoon en neefje! 🦖

 19. Sanne zegt:

  Ik zou graag de dino cube winnen voor mijn zoontje! Hij is gek van Dino’s dus het zou een schot in de roos 🎯 zijn 😊🍀

 20. Ilona boers zegt:

  Heel graag de dino voor mijn zoon.. Die is gek op dino’s .. zijn al meerdere keren in de dinoparken geweest..

 21. Jacqueline van de Manakker zegt:

  Wat zijn ze leuk, ik ga heel graag voor de prinsessenversie voor mijn prachtige kleindochter

 22. Fanny zegt:

  Wat een super leuke kubus. Zal hier zeker een hit worden. Sam en Mila gaan voor de dino. Leuk al die weetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.