“We gaan naar Zakynthos!” Vrouwen regelen de vakantie

Vrouwen regelen de vakantie! Dat wist je vast al, maar het is nu bevestigd door de Vakantiepeiling van reismerk TUI. 81% van de vrouwen die zijn ondervraagd, regelt de vakantie en dat doen ze heel diplomatiek want 65% van de mannen denkt dat ze het samen hebben gedaan. Als jij dus zegt “we gaan naar Zakynthos in Griekenland want daar zijn mooie resorts, prachtige stranden en wilde dieren” heb je grote kans dat hij het met je eens is. Uit het onderzoek onder 1281 vakantiegangers kwamen overigens nog meer leuke weetjes.

tui vakantie onderzoek

Waarom naar Zakynthos?

Afijn, stel nu dat jij inderdaad hebt bedacht dat je deze zomer naar Griekenland wilt. Je Griekse zonbestemming wordt het eiland Zakynthos, want je hebt het nodige voorwerk gedaan en je weet welke bezienswaardigheden je daar zoal kunt bezoeken. Het scheepswrak op Navagio Beach bijvoorbeeld, of de grotten (blauwe grotten, keri grotten), je wilt een rijtje prachtige stranden afvinken en misschien iets cultureels doen zoals de olijffabriek of het klooster bezoeken. Oh en natuurlijk ga je naar hoofdstad Zante om een fotootje te schieten op het mooie Solomos-plein. Vrouwen boeken volgens het TUI onderzoek namelijk graag een excursie om iets van de omgeving te zien (het vakantiemerk biedt op Zakynthos alleen al iets van 32 verschillende optionele excursies, heb ik even voor je opgezocht, dan weet je dat). Zei iemand ‘schildpaddenboottocht’? Ja, leuk!

Je boekt (na eventueel ‘overleg’ met je partner) een reis naar ‘de bloem van het Oosten‘ (bijnaam van het eiland) via TUI en vliegt erheen vanaf Schiphol, Eindhoven of Rotterdam Airport. Wat dan? Grote kans dat jouw mannelijke partner op vakantie graag lekker uit eten wil en natuurlijk hier en daar wat terrasjes wil pakken. 

wie regelt vakantie
Foto: TUI

Eigen eten mee: ja of nee?

Bij veel Nederlanders gaan er sowieso pindakaas en hagelslag mee in de koffer (en andere lekkernijen zoals drop). Veel mensen missen de Hollandse pot, maar… 86% geeft aan het leuk te vinden om nieuwe en lokale gerechten te proberen in een ander land. Op Zakynthos drinken zij gerust een shotje ouzo en gaan ze heerlijk aan de Griekse mezzes (tapas), bestellen ze een pita gyros met tzatziki of genieten ze van souvlaki en moussaka.

Uit eten gaan, terrasjes pakken, shoppen en excursies doen… ondanks de hoge inflatie blijven vooral jongeren van 18 tot 29 jaar lekker geld uitgeven op vakantie. 96% van deze groep trekt zich niets aan van de hogere vaste lasten en laat op vakantie het geld lekker rollen.

irritante dingen op vakantie
Foto: TUI

Wat is irritant op vakantie?

Afijn, je bent lekker op vakantie (en aan het spenden of niet) op een zonnig Grieks eiland. Waar erger je je dan aan? Met stip op nummer 1 (58%) zijn dit luide en asociale toeristen (nooit wijzelf uiteraard) op de voet gevolgd door het welbekende handdoekje leggen bij het zwembad.

Een groot deel van de vakantiegangers, vrouwen iets vaker dan mannen, ergert zich aan een niet schone kamer (45%) of een slecht bed (48%). Want zeg nou zelf, comfort is belangrijk op vakantie want je hebt ervoor gespaard. Verder vindt toch nog 1 op de 8 mensen in het vliegtuig het klappen na de landing irritant, maar ik vraag me dan af… gebeurt dat echt nog op normale vluchten zonder bijzonderheden?

Andermans kinderen zijn trouwens ook heel vervelend (zegt 19%), maar die van onszelf natuurlijk niet. Hoewel vooral mannen (52%) aangeven de kinderen tijdens een vakantie liever lekker thuis te laten… (Bij vrouwen is dit overigens ook 33%.)

handdoekje leggen vakantie
Foto: TUI

En de handdoekjes die ligbedjes bezet houden zijn natuurlijk heel vervelend. Maar liefst 49% van de ondervraagden vindt een handdoek op een ligbedje, met de eigenaar in geen velden of wegen te bekennen, bloedirritant. Echter … 15% van hen heeft het zelf ook wel eens gedaan. En zelfs 30% daarvan heeft er zijn wekker voor gezet! Dat meen je niet! 45% van de ondervraagden heeft wel eens een handdoek weggehaald van een ‘gereserveerd’ bedje, groot gelijk al riskeer je dan wel weer ruzie. Precies de reden dat een ruime 87% dolgraag een hotel boekt waar de badmeester handdoeken weghaalt die te lang onbemand blijven. Lijkt me een hele prettige oplossing.

vakantie verschil per provincie
Foto: TUI

Wat voor vakantie naar Zakynthos boek je dan? Verschilt per provincie…

Ook best geinig zijn de verschillen in vakantiewensen per provincie…  Mensen uit Zuid-Holland zouden bijvoorbeeld eerder kamperen, waarbij inwoners van Flevoland kiezen voor een all inclusive resort op Zakynthos. De Groningers zouden op het Griekse eiland juist eerder de rust opzoeken en genieten van de natuur. Voor kleurrijke bloemen, wijngaarden en zo’n 2 miljoen olijfbomen moet je in het binnenland zijn, dus dat kan perfect.

En zie je actieve wandelaars of fietsers op je vakantiebestemming? Grote kans dat die uit Limburg komen. Er zijn alleen al ruim 30 prachtige wandelroutes op Zakynthos dus die zitten goed. Voor hen zou een bezoek aan Wet ’n Wild Water Village met tal van zwembaden, glijbanen en waterpret trouwens ook perfect zijn. Kom je Utrechters tegen? Weet dat zij zeer waarschijnlijk een voorraadje Hollandse etenswaren bij zich hebben. Mensen uit Noord-Holland willen op vakantie juist heel graag nieuwe gerechten proberen. Kom je uit Zeeland? Dan houdt je het simpel: geen eten mee op vakantie, we kopen het daar wel.

In ieder geval hele leuke weetjes komen uit die Vakantiepeiling. Zelf denk ik nog heel graag terug aan onze all inclusive generatievakantie met TUI naar Boa Vista, Kaapverdië. De Griekse eilanden zouden hiervoor zeker ook perfect zijn voor het hele gezin, inclusief opa en oma. Er is genoeg te beleven en voor iedereen wat wils. Welk resort heeft zo’n handdoekruimende badmeester?

Nou, wanneer gaan we? Krijg helemaal zin in zo’n paradijselijke Griekenland vakantie, wat jij?

disclaimer

Lees ook:

Turks ontbijtrecept: Menemen

Avonturen beleven met je tiener in Bergen, Noorwegen

Wellness Lodge in Roompot Brouwersdam: zalig!

Highlights van Istanbul in 1 dag

Vakantie naar Rhodos in Griekenland

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. G. T. zegt:

    Wat grappig, zo’n onderzoek 😀
    Hier gaat dat niet op. Ik doe wat voorselectie, maar vaak komen we samen uiteindelijk toch ergens anders uit, haha. Maar dat komt ook doordat wij altijd pas lastminute wat regelen, dan is niet alles meer beschikbaar natuurlijk.

    1. Marguerita zegt:

      Ah ja dat snap ik inderdaad. Hier regel ik zo’n beetje altijd alles (mijn ex hield niet van vakanties, als single mom bepaal je sowieso en mijn huidige vriend is niet zo’n ster in regelen en heeft sowieso weinig ervaring met op vakantie gaan). Veel is ook aan mijn werk gekoppeld haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.