Keek op mijn Leven: nee het was niet goed

Soms word je een beetje geleefd… taxi spelen, problemen oplossen, event organiseren, slecht nieuws en dan gaat er ook nog van alles aan je website kapot. Het was me het weekje wel zeg maar. Gelukkig kreeg ik ook leuk nieuws, leuke uitnodigingen en fijne perspakketjes. Je ziet het, deze Keek wordt nu weer vaker geschreven. Ik moet t gewoon even kwijt.

jarig
2011 versus 2024 <3

13 jaar alweer

Laat ik even gezellig beginnen, mijn dochter werd alweer 13 jaar! Het bevallingsverhaal lees je hier (voor de liefhebber) en terwijl ik dit schrijf ligt ze ziek op bed. Maar gelukkig voelde ze zich een dag later goed genoeg voor diverse verjaardagsfeestjes (om zondag wederom ziek te zijn). We verwachtten niet veel visite, dus ze mocht uit school haar vriendinnen uitnodigen en daarom werd ze met de auto gebracht en gehaald. 

Een heel gezellige dag. Om 6 uur ging mijn wekker zodat we (met als geintje het liedje van Dora & Diego) op tijd Happy Birthday konden zingen. Ze kreeg haar (samen met mij) geshopte items van de Hunkemöller nu officieel. Mijn cadeautje was namelijk een dagje 1 op 1 shoppen in de Westfield Mall. Samen met haar zus had ik taart gekocht en kreeg ze een taartje (met kaarsjes) bij het ontbijt. Van mijn vriend kreeg ze gave Nike’s. We hadden slingers opgehangen. In de middag zat de bank vol met kakelende tieners en haalden we patat met borrelhapjes. Daarna kwam er nog wat familie op visite. Kortom: feest!

rolschaats
Deze dame zat flink in spanning vanwege de doorstroomtoets. Naar welke school zou ze kunnen? Tijd voor afleiding, dus rolschaatsen naar opa en oma. Best lastig met al die stoepjes, gelukkig liep de support ernaast haha.

Blogboot in Amsterdam

Ik was verder druk met de organisatie van de Blogboot in het thema Groen Buiten. Kostte dit keer wat meer moeite dan normaal om genoeg sponsors te vinden om het interessant te houden voor de bloggers. En voor veel bloggers kwam de datum ook niet helemaal gelegen. In het weekend maakte ik alle goodiebags in orde, persberichten printen, tasjes insteken, lekker weekendklusje. Uiteindelijk waren we gelukkig met echt heel leuke merken en een groep van 10 bloggers en ging de zon ook nog schijnen. Het event zelf is altijd weer zo leuk! Je kunt nog meedoen aan de winactie, want ik verloot een fijne goodiebag. Na afloop nog gezellig met Lodi en Fleur wat gegeten en even bijgekletst.

blogboot groen buiten

Pap3 met CIN2

Ik zat flink in de zenuwen voor de uitslag van de biopten die pas genomen waren. Had er ook echt pijn van na afloop (van het dichtetsen van de wond dan, niet van de biopten zelf). Afijn, eindelijk kreeg ik het verlossende telefoontje maar het was dus geen goed nieuws. Tóch een CIN2 gradatie van de PAP3 zoals dat heet. Dat is dan een ‘middelmatige’ afwijking. Nog net geen kanker en je lijf kan het nog zelf opruimen in theorie, maar het zit wel al vrij diep dus er is een grote kans dat het nog dieper gaat en erger wordt. Ik kreeg dus de keuze tussen ‘afwachten’ en een ‘lisextractie’.  

Lisextractie

Bij een lisextractie halen ze met een heet draadje een halve tot een hele centimeter aan baarmoederhals weg. Op de 2 aangetaste plekken in mijn geval. Gezien de ervaring bij de biopten, wil ik dit onder narcose laten doen. Je krijgt dan een roesje zodat je niet hoeft te voelen hoe ze de 4 verdovingsspuiten in je binnenste zetten, zeg maar. Leek mij fijner. Ik heb tenslotte al eens een ingreep aan mijn onderste gehad (werd een nieuw spiraal ingebracht toen ze de zwervende spiraal uit mijn buikholte hebben gesneden, ging overigens ook mis dus nooit meer voor mij).

Anyway, ik ben flink geschrokken. Ik wil absoluut niet dat die kankerzooi of wat het nu dan op dit moment mag wezen zich verder kan uitbreiden of verspreiden, dus ik wil het weg hebben. Kijk ontzettend op tegen de operatie en het herstel en voel me gestresst en opgejaagd. Kan ik daarna nog zonder pijn intiem zijn? Hoe moet dat financieel als ik niet kan werken? Kan ik wel de rust nemen om te herstellen? Heb verdorie net allemaal leuke uitnodigingen ontvangen en gave offertes uitgezet… Overigens schijnt de ingreep erg mee te vallen en ben je na 3 weken wel weer de oude, maar in mijn gevoelsleven is het een enorm ding. Ik lees wisselende ervaringen op internet en ken volgens mij niemand die deze ingreep heeft ondergaan.

Ze belden me overigens dezelfde dag nog terug om de datum voor de operatie in te plannen. Ook de intake met anesthesie is gepland en de brief die ik daarvoor moet invullen, heb ik al met de post ontvangen. Dat is nu afwachten.

Arbeidsongeschiktheidverzekering

Voor mijn eigen gemoedsrust en omdat het erg lastig is om focus te houden op mijn werk, heb ik ook de AOV ingeseind. Dat gaat me een klein stukje rust brengen. Nu nog niet meteen, want ze keren altijd pas achteraf uit, maar straks wel als ik aan het herstellen ben van de ingreep. Dan hoef ik me niet schuldig te voelen ten opzichte van mijn portemonnee wanneer ik gewoon een paar dagen in bed blijf liggen om bij te komen. Ben je ook ZZP-er: ik zit bij Centraal Beheer Achmea, dat is de enige waar je zonder tussenpersoon deze verzekering kunt afsluiten en de premie is betaalbaar. (Weet dat hier altijd veel vragen over zijn, ze hebben heel netjes begeleiding geboden tijdens longcovid en ook nu liep de intake prettig.)

paasstukje
Via het Bravo programma van de gemeente heeft dochterlief een gezellig paasbloemstukje gemaakt, erg leuk geworden!

Hoe gaat het nu qua werk?

Nou, vaste volgers hebben het wel gemerkt… vorige week kon je niet doorklikken naar artikelen op mijn website. Het bleef akelig leeg en wit, op wat advertenties na. Achter de schermen had ik daarbij nog problemen met Google Analytics die ineens niks meer meette… terwijl Koko Analytics nog altijd stabiele bezoekcijfers laat zien. Ik werd helemaal gek… Schijt gezondheid, schijt website, die ziek, die dit, die dat… Tijd voor Nick van Getbigmarketing. Die heeft mijn website weer netjes en werkend gekregen en de analytics problemen zouden ook voorbij moeten zijn nu. Ik probeer zoveel mogelijk technisch zelf te doen, maar soms gaat het even niet. Ben heel blij dat het opgelost is nu!

pannenkoek
De pannenkoekenmix die ik op de Blogboot kreeg van de Biesboschlinie hebben we meteen maar gebruikt. Gezellig samen pannenkoeken gebakken.

Ondertussen probeer ik – naast de blog – nieuwe klanten te werven voor (korte of projectmatige) interimklussen. Of voor mijn consultancy strippenkaart. Dat kost veel tijd, maar er zijn een aantal offertes de deur uit van mensen die ik een jaar geleden heb gesproken. Hopelijk gaan daar mooie opdrachten uit voortkomen, altijd spannend. Zijn ook heel diverse klussen, van PA-werk tot eventverslagen, van cultuurtrainingen tot het opzetten van business events in Nederland voor buitenlandse bedrijven. Ook zijn er nog steeds plannen voor een eigen publisher event zoals ik dat in het verleden ook heb georganiseerd en wil ik natuurlijk workations gaan organiseren.

Voor dat laatste had ik afgelopen week diverse gesprekken, waarvan één absurd duur bleek (gaat mijn doelgroep niet betalen) en een ander juist heel kansrijk. Die offerte moet ik nog ontvangen, waarna ik kan kijken of het inderdaad haalbaar is en we de planning kunnen gaan maken. Lijkt me supertof!

Komende week is de Culirun weer, waarvoor ik me via de zzp-vereniging heb op kunnen geven. Leuk om nieuwe mensen te ontmoeten. Heb jubileumfeest van onze eigen vereniging heb ik door alle stress even aan me voorbij laten gaan. Je kunt niet alles doen.

Voor de zekerheid ook geïnformeerd naar ‘reserves’ voor events waar ik een uitnodiging voor kreeg, die ik door de onverwachtse operatie misschien niet zelf kan bijwonen. Kreeg namelijk het ontzettend leuke nieuws dat we weer naar Europapark mogen op persreis! Zo ontzettend tof. De kinderen kunnen helaas niet mee, maar gelukkig zijn we ook zonder kinderen welkom als er maar mooie content wordt gemaakt. Dat ga ik zeker doen, het is een geweldig pretpark dus ik kijk er naar uit en hoop dat tzt ik voldoende hersteld ben om er volop van te genieten. 

alka challenge
Ik ga meedoen aan de Alka Ontzuringsweken voor het boosten van je gezondheid, de timing is perfect. Binnenkort lees je meer hierover, ze stuurden me wat fijne producten en jij kunt je hier aanmelden als je ook zin hebt om mee te doen.

Nou, ben je weer op de hoogte van de story of my life. Een soap waarvan ik hoop dat ie nog lang niet stopt. Duim je voor me dat alles goed zal verlopen? Oh, en volg vooral ook @marstyle78 op tiktok, dat kanaal is in deze stressvolle periode iets makkelijker om bij te houden (in de stories) dan de blog.

Liefs,

Marguerita

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. G. T. zegt:

    Ach wat pittig zo. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.