Lekker naar buiten? Dit heb je nodig! + win

Eindelijk is de lente weer daar, de geur van ‘groei en bloei’ kun je ruiken en alles is weer groen of in de bloesem. De hoogste tijd voor weer een boottocht in Amsterdam! Dit keer had de Blogboot het thema Groen Buiten en werden de merken Gloria, de Biesboschlinie, Confidence for All en Happy Towels gepresenteerd. Allemaal nog behoorlijk onbekend, maar zeker je aandacht even waard. Lees je mee?

starboard boats

Rondvaart in Amsterdam

De rondvaart door de grachten van Amsterdam was heerlijk. Alles kwam al een beetje in bloei met hier en daar de bloesems en bloemen. De zon begon te schijnen. Starboard Boats had heerlijke hapjes en drankjes voor ons klaargezet op de boot, koos een geweldige route én luisterde het geheel op met interessante weetjes. Ook zin in zo’n rondvaart? Doe een leuk dagje Amsterdam met je familie en boek de rondvaart van jouw keuze op de site. Wist je dat je via een virtuele cruise alvast van wat voorpret kunt genieten?

In de Gloria? In de tuin met Gloria!

“Wie zijn eigen tuintje wiedt, ziet het onkruid bij de buren niet“ luidt een oud Nederlands gezegde. Zitten de tegels van jouw achtertuin ook vol met groene aanslag na de winter? Ik was al in de weer geweest met een onkruidborstel, maar daar krijg je die aanslag natuurlijk niet mee weg. Gelukkig was daar Gloria op de Blogboot. Zij lieten een groot deel van hun assortiment zien met allemaal handige items om je tuin mee schoon en netjes te maken. Zoals hun nieuwe multi-brush (waar je ook een onkruidkrabber op kunt zetten trouwens).

multibrush gloria
Foto: GLORIA

Waar ik eerst dacht dat ik moest sparen voor een hogedrukspuit – die veel herrie en opspattende rotzooi geeft bij het schoonspuiten van je straatje – blijkt dat dus helemaal niet te hoeven. Tuinmerk GLORIA heeft echt net nieuw een draadloze MultiBrush li-on PLUS schoonmaakborstel en WeedBush li-on onkruidvoegenborstel op power accu uitgebracht. Hiermee maak je de tuin en het terras gemakkelijk schoon, zonder dat je een heel arsenaal aan gereedschappen nodig hebt en je in rare bochten moet wringen. Van voegen en graskanten tot het gazon en zelfs kunstgras: met deze praktische borstels geef je de hele tuin snel een frisse make-over.

gloria blogboot tuin

Hoe je het gebruikt? Eerst gewoon je tuinslang (desgewenst met een algenreiniger sopje) gebruiken om de boel nat te maken (eventueel algenreiniger even in laten trekken) en daarna met de multibrush er overheen. Binnenkort hoop ik dit zelf uit te kunnen proberen, want het klinkt ideaal!

gloria sproeier
Doe algenreiniger in deze Gloria sproeier, even sproeien, in laten trekken en daarna kun je eenvoudig met de MultiBrush je tegels aanslagvrij maken.

Heel fijn ook: de accu’s voor apparaten van Gloria zijn onderling uitwisselbaar met bijvoorbeeld Bosch (18V POWER FOR ALL accu’s) of Gardena. Heb je al een accu van één van deze merken in huis? Dan hoef je geen nieuwe te kopen. Dat is niet het enige waarbij dit merk aan je portemonnee en opbergruimte denkt: gaat er een onderdeel aan je Gloria apparaat kapot? Dan is dit altijd los te bestellen en te repareren! Duurzaam!

finecut
De Gloria Finecut is perfect voor kleine tuintjes en bijvoorbeeld gras onder je trampoline.

De basis van de MultiBrush PLUS is de ergonomische accusteel en er zijn 11 verwisselbare opzetstukken beschikbaar waarmee je de MultiBrush snel omgebouwt van een voegenborstel naar een schoonmaak- en onderhoudsborstel of naar een kantensnijder, gazonbeluchter, verticuteerder of grastrimmer – zonder dat er gereedschap nodig is. Met een looptijd van 30 tot 50 min en een snellader kun je mooi doorwerken zonder lange onderbrekingen. De beschikbare opzetzetstukken zijn: kantensnijder, steenborstel, verticuteerrol, houten borstel universeel, steenborstel medium en soft, gazonbeluchter, kunstgrasborstel, gewrichtsborstel, nylon voegborstel, maai- en grastrimmer. Daar kun je in elke tuin wel mee vooruit, toch?

De GLORIA li-on MultiBrush PLUS inclusief steen- en staaldraad voegenborstel heeft een verkoopadviesprijs van € 169,95, de opzetstukken variëren van € 8,95 tot € 89,95. De GLORIA WeedBrush inclusief staaldraad voegenborstel heeft een verkoopadviesprijs van € 109,95. Apart verkrijgbaar is de Bosch Startset met accu en oplader voor € 89,95. Beide modellen zijn ook in een elektrische variant (230V) verkrijgbaar.

Het GLORIA assortiment is te koop bij onder andere Welkoop, Boerenbond, Tuinland, TC Coppelmans, TC de Bosrand, Hornbach, Bauhaus en de betere tuin- en webwinkels.

DIY roomspray maken

Zelf ben ik fan van hun sproeiers. Ik kreeg er pas eentje toegestuurd en die werkt als een tierelier: 1x knijpen = 2x sprayen. Wij gebruiken hem voor de plantjes, maar op de boot werd gedemonstreerd hoe je er zelf een heerlijke roomspray in maakt!

gloria sprayer
Lege sprayflacon? Maak zelf je eigen roomspray!

Vul de sproeier met 2 delen (gedestilleerd) water, 1 deel wodka (of andere neutrale alcohol) en (genoeg) druppels etherische olie in een lekker geurtje. Even schudden en sprayen maar! Homemade roomspray in een handomdraai. (Werkte ook prima tegen de wietlucht die onder bruggetjes in de Amsterdamse grachten hing, haha.)

Dagje in het groen? Ga naar de BiesboschLinie!

Rust en ruimte, stoere forten, vestingen en Brabantse gastvrijheid: dat is de Biesboschlinie. De Biesboschlinie ligt op de grens van Noord-Brabant, Zuid-Holland en Gelderland. Het gebied, met Woudrichem als bekendste stad, is omgeven door rivieren en vormt zo een eiland. De regio biedt voor elk wat wils. De natuurliefhebber vindt er tal van natuurgebieden – waaronder uiteraard de Biesbosch – en ook de cultuurliefhebber kan zijn hart ophalen in de forten en vestingen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Wij kregen een pak pannenkoekenmeel van de Korenmolen uit deze streek, jummie!

pannenkoekmix korenmolen
Dat wordt smullen dit weekend dankzij Korenmolen Nooit Gedagt uit Woudrichem.

Wandelen door de waterlinie

In de Biesboschlinie ligt het zuidelijkste deel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Deze verdedigingswerken zijn Unesco Werelderfgoed. De regio huisvest maar liefst 4 forten, 2 inundatiesluizen, tientallen kazematten én de vestingstad Woudrichem. De beschikbare wandelroutes zijn ideaal om dit erfgoed en hun omgeving te ontdekken. Wij kregen boekjes mee met mooie routes om uit te kiezen.

wandelroute kano route biesbosch

Forten en vestingen

In ‘het land van Altena’ zijn 3 van de 4 forten open voor publiek. Elk heeft zijn eigen karakter: van bed & breakfast of brasserie tot educatiefort. Ook de vesting van Woudrichem is een bezoekje waard. Tussen al deze historie liggen uiterwaarden en natuurgebieden om heerlijk in te wandelen. Je kunt in sommige forten ook overnachten, leuk als je herinneringen wilt maken. Leuke hotels vind je hier.

drive-inn-bb-garage
Wat dacht je van een nachtje in Drive Inn B&B De Garage? Als je met je eigen (klassieke) auto of motor naar de Biesboschlinie komt, is dit natuurlijk extra speciaal. Foto: Biesboschlinie.com

Ooit gehoord van kazematten?

De Nieuwe Hollandse Waterlinie (interessante presentatie hierover kun je vinden bij het Muiderslot) loopt dwars door de Biesboschlinie. Van Woudrichem tot Werkendam liggen de kazematten als een ketting door het landschap. Hun oorspronkelijke functie als groepsschuilplaats hebben ze verloren, maar ze staan niet alleen maar in de weg. Inmiddels worden ze bijvoorbeeld ingezet als vogelkijkhut of als overwinterplaats voor vleermuizen. Een aantal kazematten zijn toegankelijk voor publiek, bijvoorbeeld de koepelkazemat bij Fort Altena. Loop de wandelroute ‘Rondje Fort Altena’ en bezichtig de koepelkazemat onderweg.

koepel kazemat
Bezichtig bijvoorbeeld deze koepelkazemat, Instagrammable wel of niet? Foto: Biesboschlinie.com

Varen of met de kano

Wie maar geen genoeg kan krijgen van de waterlinie, vindt in de Biesboschlinie ook de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan Gorinchem of Slot Loevestein. Vanuit Woudrichem varen verschillende ponten, waaronder een voetveer, rechtstreeks naar deze vestingen in de Vestingdriehoek. De Biesboschlinie kent ook een aantal geweldige kano routes, voor wie met het gezin eens iets anders wil doen dan fietsen of wandelen. Picknickspullen mee en genieten maar.

kano varen biesbosch
Weer eens iets anders dan een rondje fietsen, een mooie kano route volgen. Foto: Biesboschlinie.com

Geen zorgen om zweetplekken met Confidence for All

Tijdens een lekker actief dagje eropuit, wil je je niet druk hoeven maken om zweetplekken onder je oksels (of de bijbehorende nare geur). Confidence for All bied met hun anti-zweetshirts de oplossing. Vochtpads in de lichtgewicht ondershirts absorberen alles en je draagt ze onder je gewone kleding. Ze zijn zo ontworpen dat de vrouwen, mannen, tieners en x-en die ze dragen zich zelfverzekerd voelen en genieten van hun outfit zonder zweetzorgen.

De ingenaaide pads zijn effectief voor het neutraliseren van zweet en geur, zodat je je de hele dag fris en zelfverzekerd voelt. Zelfs als de temperaturen stijgen! Ik kreeg een shirt mee om zelf te proberen, wat ik zeker wil gaan doen. Er zijn zowel croptops als langere modellen verkrijgbaar, Confidence for All heeft:

T-shirts

Een basic shirt met korte mouwen, beschikbaar in verschillende kleuren. Geschikt voor alledaags gebruik.

Teens top

Het topje speciaal voor meiden die met een goed gevoel op school willen zitten. Tijdens de pubertijd veroorzaken hormoonschommelingen het nodige zweet. De Teens Top is gemaakt van een ademende elastische stof, zodat hij goed aansluit op je lichaam. Ideaal voor onder een wat korter shirtje.

teens top confidence for all
Actieve dag? Ga voor de College Top. De teens top (rechts) is perfect onder een wat korter shirtje. Foto: Confidence for All

College Top

Deze anti zweet tops zijn gemaakt voor alle actieve vrouwen. Het topje is gemaakt van mesh, een sportieve, elastische en luchtige stof, die naadloos aansluit op je lichaam. Het vormt de perfecte bescherming voor een dag vol activiteiten, waarop je er verzorgd uit wilt zien.

confidence for all mesh
Top gemaakt van mesh die handig is tijdens een actieve dag.

DryDress

Dit is een stijlvol, dun topje gemaakt van nylon. Het doorschijnende materiaal draagt heel koel, terwijl de okselpads je beschermen tegen zweetplekken. DryDress houdt je jurk en andere kleding lang mooi. Ga je voor chique, draag dan de DryDress.

antizweetshirt
Foto: Confidence for all

Happy Towels, hamamdoeken van misschien wel het meest duurzame garen

Een grote doek in prachtige kleuren van 210 centimeter lang die weinig weegt én veel vocht opneemt? Happy Towels zorgt niet alleen voor de vrolijke noot in je strandtas, het is ook nog eens een merk met een mooi verhaal. Werd ik al heel blij van de hamamdoek die we meekregen op de Blogboot, maakt het verhaal dat eigenaar Cor Sandburg me vertelde dit product nog net wat mooier. Terwijl wij op de boot zaten, was hij in Turkije om zijn nóg duurzamere hamamdoeken voor het eerst te bekijken bij de Turkse weverij waar hij ze laat maken. 

blogboot happy towels
Prachtige en lekker grote hamamdoeken mèt een mooi en duurzaam verhaal.

Happy Towels zorgt op verschillende manieren met de nieuwe hamamdoeken voor een happy planeet. Het traditionele katoen werd vervangen door bamboe en binnenkort (bij het nieuwste model) door garen dat vezels bevat van TENCEL™ Lyocell. TENCEL™ Lyocell is gecertificeerd met het EU Ecolabel voor hoge milieunormen gedurende de hele levenscyclus. Volgens Happy Towels zijn het daarom misschien wel de meest duurzame hamamdoeken ter wereld.

Het merk steunt bovienden ‘Papa laat me naar school gaan’, een organisatie die studiebeurzen verstrekt aan meisjes in Turkije die zonder deze steun op hun 14e van school gehaald zouden worden. Soms om traditionele redenen (huishouden, trouwen en kinderen krijgen worden gezien als de levenstaak van het meisje), maar vaker nog omdat er simpelweg geen andere optie is. Het meisje moet gaan werken om financieel bij te dragen, of de kosten van verder leren zijn niet op te brengen in het gezin. Zo ging dat vroeger in Nederland ook met de meisjes van de Huishoudschool… Van elke hamamdoek gaat € 2,- van de opbrengst naar deze stichting.

badhanddoek-geel-happytowels
Foto: Happy Towels

3 tips om jouw hamamdoek mooi te houden

  Gebruik geen wasverzachter.
  Laat de doek voor je eerste gebruik 12 uur weken in koud water.
  Was ze op maximaal 40 graden.

Winactie: een goed gevulde goodiebag

Bij minimaal 25 reacties, verloot ik een goodiebag met daarin mooie routes en tips om de Biesboschlinie te ontdekken en een pak pannenkoekmix (of appeltaartmix), een handig anti-zweetshirt van Confidence for All en een prachtige hamamdoek van Happy Towels. Grote kans dat er nog wat bonus items in zullen zitten! Bij minimaal 60 reacties verloot ik er 2. Genoeg redenen om mee te doen toch? Hoe je kans maakt? Vertel mij wat je (met je gezin) in de Biesboschlinie zou willen gaan doen (met uiteraard dat shirt aan en die hamamdoek in je tas) in de reacties en je maakt kans! (Als het echt niet lukt op de blog, dan kun je via facebook of tiktok reageren.)

Krijg je al zin om lekker naar buiten te gaan?

Lees ook:

Alles voor een Happy Summer op de Blogboot 

12 slimme schoonmaaktips, gehoord op de Blogboot

Fijne picknick vakantietips gehoord op de Blogboot

De beste Tuintips gehoord op de Blogboot

Smarten up your home met deze gadgets

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Anita te Gussinklo zegt:

  Lijkt me leuk om daar en fluisterbootje te huren en lekker te genieten op het water.

 2. Tamara zegt:

  Wat een leuke actie zou dan graag lekker wandelen als onze zoon weer helemaal thuis is van zijn opname en hopenlijk weer vaker kan wandelen en minder last heeft van uitval in zijn lichaam en de goody bag zou ook super gaaf zijn ❤️

 3. Marja Legius zegt:

  Met de kinderen al meerdere keren in de Biesbosch geweest. Gewandeld en gevaren en Woudrichem bezocht. Maar de stad Gorinchem nog nooit eerder ontdekt dus dat staat nog boven aan ons to do lijstje

 4. Marianzw zegt:

  Wat leuk! Ik zou wel eens met zo’n fluisterbootje door de biesbosch willen varen!

 5. Mieke zegt:

  Wat zou ik dit graag winnen, echt een leuke prijs.
  Ik zou in de Biesboschlinie met de kinderen een mooie wandeling maken en vogels spotten.

 6. Suleika zegt:

  Mijn man is helemaal gek van de oorlogsgeschiedenis en fervent bezoekers van bunkers, forten, kazematten et cetera! In het land van Altena is hij nog nooit geweest. Leuk om daar samen te gaan wandelen en de geschiedenis op te snuiven en te beleven! En misschien plakken we er wel een nachtje in een bunker aan vast, wat een belevenis!

 7. G. T. zegt:

  Toevallig ben ik in de voorjaarsvakantie met mijn gezin naar Slot Loevestein geweest. Mijn zoon vond het erg leuk en zou nog wel eens willen gaan.
  Aan de Biesbosch zelf heb ik goede jeugdherinneringen, mijn oma nam logeetjes regelmatig mee daar naar toe.

 8. elisabeth maria martina zegt:

  ik doe natuurlijk heel graag mee voor die toffe goodiebag

 9. Jacqueline van de Manakker zegt:

  Wij zouden lekker rondwandelen en een fort en kazemat gaan bezoeken en misschien onderweg nog lekker picknicken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.