Keek op mijn Leven: van tiktok en uitstrijkje naar persreis

Joe, ik zal weer eens een ‘keek’ schrijven. Zit even niet zoveel regelmaat meer in, maar dat komt natuurlijk omdat de levenssoap zich van de ene rare situatie moeiteloos naar de volgende beweegt. Niet alles is alleen even ‘deelbaar’. Tussen alle reizen door, voel ik me een beetje geleefd. Genoeg te vertellen dus, lees je mee? 

Algarve event
Yay! Verblijf in de Algarve gewonnen. Ik kreeg de cheque overhandigd van de vertegenwoordigers van Visit Algarve en Visit Portugal.

Persreis naar de Algarve gewonnen

Neem alleen al de highlights en lows van deze week. Ik ging naar de mediabrunch van de regio Algarve in Portugal. Deze werd georganiseerd in de ambassadeurswoning van Portugal in Den Haag, een prachtige locatie (vlakbij de plek waar ik ooit familie had wonen en op school zat, dus herkenning).

Ik besloot dat dit de perfecte gelegenheid was om mijn nieuwe ketting (gekregen) van TOV Essentials te dragen, de body (die ik nog niet eerder had aangehad) komt van een collab met My Jewellery en de cowboylaarzen shopte ik eerder via een samenwerking met Mi Vida. Je bent reclame uithangbord of niet toch?

Afijn, het was gezellig én interessant. De Algarve is een perfecte bestemming om met je gezin te bezoeken en dat kan voordelig tijdens de mei- en herfstvakantie. Je hebt er dan nog heerlijke temperaturen, er zijn veel kindvriendelijke accommodaties (met waterparken) en stranden, wandelroutes geschikt voor alle niveaus en veel mogelijkheden om de natuur te verkennen. Deze periodes vallen in het Portugese laagseizoen, waardoor je profiteert van lagere prijzen en minder drukte.

Kortingscode indoor waterpark Algarve 

Aquashow Park Hotel Algarve
Aquashow Outdoor Park in de Algarve. Fotocredits: Aquashow Park Hotel Algarve

De Algarve heeft voor elke leeftijdscategorie een (water)pretpark in de aanbieding: voor liefhebbers van wildwaterbanen en glijbanen zijn er Slide & Splash en Aquashow, waarvan de laatste zelfs een overdekt gedeelte heeft (met code FIETSWANDELBEURS krijg je 15% korting op boekingen voor het Indoor Park, deze code is heel 2024 geldig).

Natuurgids voor kinderen

algarve natuurgids
Prachtig geïllustreerd boek met heel veel interessante informatie.

Dat de Algarve graag gezinnen ontvangt, blijkt ook uit hun nieuwste uitgave die op deze bijeenkomst werd gepresenteerd: een prachtige Toeristische Natuurgids voor beginners. Speciaal gemaakt voor kinderen (opgelet voor alle scouting liefhebbers) die graag de natuur verkennen en daar alles over leren. Wij kregen zowaar de Nederlandse vertaling! Hoewel je dit boek ter plaatse vooral in het Engels kunt aanschaffen. Dieren, planten, iets over het landschap, mooie routes en opdrachten voor kinderen, een heel waardevol boek. Mijn dochter wil momenteel biological zoölogist worden (ofzoiets) dus ik denk dat ze er blij mee gaat zijn. Ook qua tekeninspiratie.

Zelf won ik een verblijf van 2 nachten voor 4 personen in Sagres, het uiterste puntje in de Algarve. Echt mazzel want er waren maar een paar reizen, zo leuk! We mogen in de herfstvakantie deze regio dus zelf ervaren (nog even sparen voor de vliegtickets). Er is dan een gegidste fietstour en een boottocht voor ons geregeld, naast de 2 nachtjes in Memmo Baleeira Hotel Sagres. Een sfeervol boetiekhotel, heel veel zin in! Ik ben nog nooit in Portugal geweest, jij wel?

Uitstrijkje niet goed

Op de Marstyle facebookpagina deelde ik al een oud artikel van 5 jaar geleden, toen ik ook een fout uitstrijkje had. Dit keer koos ik voor de thuistest, die niet goed was, waarna ik bij de huisarts een 2e fout uitstrijkje had. Binnen een paar weken moet ik gezien worden door de gyneacoloog, want er zijn afwijkende cellen gevonden. Deelde ik al op tiktok in de stories, als je me daar volgt wist je het wellicht al (stories op tiktok zijn alleen voor volgers te bekijken).

Dus in het kader van kutnieuws, knijp ik hem wel een beetje. Een tijd terug ontving ik namelijk een gastblog van een lezeres wiens baarmoeder verwijderd werd na een fout uitstrijkje. Zo’n vaart zal het hopelijk niet lopen aangezien ik trouw elke 5 jaar op controle ga, maar toch. Ik liet ook meteen een paar steelwratjes down under zonder verdoving wegsnijden. Iets waar ik al langer tegenaan hikte. Steelwratjes ontstaan op plekken waar wrijving is, bij dames dus vaak onder de oksels of down below. Deze ingreep viel gelukkig erg mee! Nu hopen dat dit in het ziekenhuis ook zo zal zijn.

@marstyle78 #moeder #kind #regering #waarzijnwemeebezig #nuttig #dachthetniet #tegen #ikbentegen #verboden #kabinet #nederland #nederlandsetiktokkers #watvindenjullie #rtlnieuws #journaal ♬ origineel geluid – Marguerita

Boven de 1000 op TikTok!

Okee goed, en door naar positiever nieuws. Wist je dat ik zomaar ineens, ploep, op TikTok de 1000 volgers voorbij ben? Echt ontzettend leuk! Je kunt dan ‘live gaan’ en je instagram en youtube kanalen aan je profiel koppelen via een linkje. Waar mijn instagramvolgers alleen maar afnemen en waar facebook qua aantallen al 5 jaar gelijk blijft, is er op tiktok volop beweging. Dat geeft energie 🙂

Ik vind het platform ook gebruiksvriendelijker dan andere kanalen. Je kunt er makkelijk en snel dingen plaatsen en je bereikt er dan ook nog eens meer mensen mee dan op de Zuckerberg-kanalen. Waardoor dus ook je volgersaantallen groeien. Op tiktok presenteer ik vaak interessante onderzoekjes die ik toegestuurd krijg en natuurlijk filmpjes over reizen, dingen die ik meemaak of samenwerkingen. Zo kun je er een filmpje vinden over mijn allereerste Too Good To Go pakketje (veel lezers waren enthousiast over dit concept, ik heb het nu ook geprobeerd en jullie hadden gelijk).

Moet ik er wel bij zeggen dat er op tiktok heel andere mensen mij volgen dan op andere kanalen hoor. Heb er vooral door virale filmpjes gemaakt in Irak veel volgers bij gekregen. Hoewel de leeftijd van mijn tiktok-volgers dan wel weer overeenkomt met de rest: vooral mensen van 35-55 jaar. Alleen op tiktok zijn ze vooral man (op facebook en instagram zijn mijn volgers vooral vrouw). Vind jij TikTok ook zo leuk?

Tja en verder?

Heel verhaal zo alweer. Dus ff kort hoe het verder is? Nou nog steeds is het samenwonen een beetje wennen, vooral ook door de taalbarrière (miscommunicatie) en we zitten natuurlijk nog in de ‘leer je partner echt kennen’ fase en ik help hem met een opleiding. Ik ben nog steeds mama van 2 pubers, dus tja dat is wat het is. Ook pubers moet je af en toe helpen met leren. Die dames en ik zijn samen op persreis geweest naar het prachtige Noorwegen in de voorjaarsvakantie. Wat een cadeautje was dat!

hille glamping norway
Dag veerboot. Wachten op de overstap op de volgende boot, OV op het water is in Noorwegen voor veel mensen de enige (en snelste) optie.

Schijtweer hoor, de eerste dagen. Maar we hebben ervan genoten. En hoe dat is met pubers reizen? Nou, ze raken er steeds meer ervaren in, dus de oudste denkt dat ze het allemaal zelf wel kan en weet en de jongste… Tja, die vergat onze tas met zwemkleding bij het aquarium. Kwamen we in het hotel achter. Zeiknat geregend na 20 minuten lopen, want we hadden 1 paraplu. Die door het kind dat nooit een regenpak draagt naar school werd geclaimd. Afijn, mama deed ff een kort dutje in het hotel en terwijl de dames relaxt op hun schermpje en in een boek doken, liep ik (dit keer wel met plu) terug naar het aquarium om die tas op te halen. Zo gaat dat met tieners.

mount floyen bergen noorwegen mist
De berg op in de avondmist. Dan krijg je dit soort sprookjesachtige plaatjes.

Gelukkig kunnen ze alleen blijven en zichzelf redden. Op de glamping locatie was ik na aankomst druk met het opnemen van de roomtour, en zag ik tot mijn trots bij het openen van de keukendeur dat de meiden de pasta al op het vuur hadden staan. De tafel werd gedekt en ze aten zelfs de lamsstoofpot die voor ons in de koelkast stond met smaak op. Het avontuur zorgde voor enthousiasme. Ze zaten in no time in de hottub na het eten en er werd niet geklaagd over de herrie die de winterstorm en regen maakte op het tentdak. 

hille glamping noorwegen eiland
Tijdens een storm overnachten in een arctic dome, avontuur gegarandeerd.

De activiteiten op ons programma hadden we vooraf goed met elkaar doorgesproken en ter plekke heb ik natuurlijk ook overlegd (dus een avondje Burger King als avondmaal hebben we ook gedaan) wat er gedaan moest worden en waar we samen een keuze konden maken. Museum of shoppen en mama wil de berg op maar we gaan op de top lekker lunchen, dan gaan ze heel graag mee. We waren er ten slotte voor werk, dus niet om te chillen maar het was geen strak programma wat met kinderen erg fijn is.

hille glamping noorwegen eiland
Uitzichtje wel hoor, tijdens het ontbijt.

Ze vonden het ook fijn om even moeder-dochtertijd te hebben, want mijn vriend bleef thuis. En in een paar dagen tijd hebben we zowel het water, het bos als de stad gezien. Was echt fantastisch, Bergen is de perfecte stad om met je tieners naartoe te gaan. Niet te groot en daardoor kun je makkelijk overal komen, zeker met een Bergen Card die toegang geeft tot het OV, musea en veel kortingen.

Reünie

Wat er verder nog op de planning stond? Ik ben naar de reünie van mijn middelbare school geweest (zie ook tiktok), heel erg leuk. Mensen met wie ik veel omging waren er niet, maar toch leuk om te horen wat je oud-klasgenoten nu zoal doen. En hoe ze veranderd zijn. Mijn ‘briefjesverkering’ uit de brugklas was er bijvoorbeeld wel, één klasgenoot heeft een paar gave dingen uitgevonden (waaronder iets dat ik zelf ook in huis had), klasgenoten die als expat hebben gewerkt… En zelf ben ik misschien niet ‘super succesvol’ maar ik doe leuke bijzondere dingen en ben natuurlijk hersteld van een pittige ziekte, wat best de moeite waard is. Ik ging even los tijdens improvisatie scènes in de drama-klas (ik vind dat zo ontzettend leuk om te doen) en werd naderhand door een lezer (dankjewel) geattandeerd dat ik op de instastories van Bas Smit te vinden was, hahaha. Blijkbaar acteerde ik met zijn zus samen. Meneer Van der Meij zijn geschiedenisles bezochten we met de ‘hele klas’ en nog steeds vond hij het moeilijk om zich aan de tijd te houden. Briljant. Maar ook veel andere oud-docenten gezien en tijdens het feest met bandje in de aula, kwamen er nog meer oud-klasgenoten binnen en zag ik andere bekenden. Heel leuk, wel herrie dus lastig elkaar te verstaan maar tof dat het werd georganiseerd.

En nu?

Nu begint de werkweek weer. Ik wil mijn verkleurde flamingo-behangetje een likje Flexa verf geven. Artikelen schrijven, onder andere naar aanleiding van de Noorwegen reis. Sponsors werven voor het volgende Blogboot event. Belastingaangifte doen bij de boekhouder. Een voorstelling op de middelbare school bekijken, naar het ziekenhuis en een zakendiner staan ook op de agenda. Ik hoop bovendien nog een paar strippenkaarten met mijn consultancy diensten te verkopen, gewoon omdat het fijn is om betaald te krijgen voor je adviezen. Wish me luck en jij ook een fijne werkweek!

Liefs,

Marguerita

Lees ook:

Vier de lente met een Paastak!

De 5 lekkerste recepten voor een gezellige paas brunch

Keek op mijn Leven: the chaos continues

Keek op mijn Leven: mantelzorgen, jarig dat soort dingen

Deze Dark Sky bestemmingen moet je gezien hebben

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.