Review BLOKO bouwblokken, het Nopper van vroeger

BLOKO, ken je dit speelgoed? Ik zag het plaatje en moest direct aan de kleuterkas denken! Vroeger speelde mijn klasgenootjes en ik met soortgelijk speelgoed en noemden we dat Nopper. Mijn zoon van 6,5 jaar herkende het speelgoed ook uit zijn kleutergroep. Voor mijn dochter van 3,5 jaar was het helemaal nieuw.

Gastblog door Liesbeth Dorresteijn

bloko review speelgoed

Verschillende leeftijden, verschillende manieren van bouwen

Wij ontvingen twee BLOKO tubes voor deze review van importeur Boti. Een tube met 30 bouwblokken en 1 figuur, in ons geval een paard. En een BLOKO tube met 50 bouwblokken. BLOKO is geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar. Op die leeftijd kunnen ze zelfstandig stukjes gaan pakken en kunnen ze ook dingen op of tegen elkaar aanzetten of bouwen. Je kindje kan dan ook lekker en veilig aan de slag met dit speelgoed. De bouwblokjes zijn kleurrijk en goed vast te zouden.

bloko review speelgoed

De kleine nopjes en uitstekels zorgen voor senso-motorisch spel. Je kan bouwen, stapelen en de assen en wielen nodigen uit om een voertuig te bouwen.  De peuter van 3 is vooral aan het ontdekken. Ze wil graag iets maken, maar weet nog niet wat. De 6 jarige heeft al snel een auto gemaakt en kijkt daarna naar het boekje waar bouwvoorbeeldjes instaan. Hij maakt snel en behendig de trein na die op de buitenkant afgebeeld is.

Duurzaam speelgoed

BLOKO blokken zijn ontworpen in Frankrijk en voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Ook worden de blokken in Frankrijk vervaardigd en zijn nu te koop in België en Nederland. Je hebt veel verschillende sets. Je hebt de tubes, maar ook dozen van BLOKO.

bloko review speelgoed

Wij kunnen met onze 2 tubes, samen 80 bouwblokken aardig lang spelen. Maar met meer blokken kun je natuurlijk nog veel meer verschillende dingen bouwen! Zo wilde mijn zoon de raket van het plaatje nabouwen, maar helaas hadden we daar niet alle stukjes voor. Bij het zoeken van bouwvoorbeelden op internet kwamen we niet zo ver, vast omdat dit vrij nieuw speelgoed is! Dus we gebruikten onze eigen fantasie en maakten een huis, een vliegtuig, een trein en een fantasiebouwsel.

bloko review speelgoed

Waar te koop?

BLOKO is te koop in de bekende speelgoedwinkels, bol.com en ook bij de speelgoedwinkels met duurzaam speelgoed of winkels die spullen verkopen voor gebruik in het onderwijs. De set die wij hadden, met 30 stukken is bij Bol.com te koop voor 14,39 euro en de tube met 50 stukken is bij bol.com te koop voor 17,49 euro. (Affiliate linkjes, je steunt deze blog door er op te klikken, kost je verder niets maar helpt ons enorm.) Leuke prijsjes voor een verjaarscadeautje of extra uitdaging in de vakantie, toch?

BLOKO Winnen

In samenwerking met BOTI mag Marstyle ook een set BLOKO weggeven! Superleuk toch? Om mee te doen reageer je hieronder wie er graag met dit constructiespeelgoed aan de slag zou gaan. Is het een kindje van 1, een peuter of misschien ben je wel gastouder? Waarom zou jij willen winnen? Als je @bigontoyinnovation en @Marstyle78 volgt op de socials (tiktok, instagram, facebook, pinterest) krijg je een extra winkans.

De winnaar is Lyd! Van harte, ik ga je mailen voor de afhandeling. Iedereen bedankt voor het meedoen.

Wij spelen nog even lekker door met de BLOKO blokken! Uitdagend speelgoed, vind je niet?

Lees ook:

Waar speelt jouw kind het liefst mee?

Vier de winter in Archeon

Indoor Lego-plezier aan het strand – met 27% kortingscode!

Review: SVHJ genomineerde Construxions

Spelen met de Peppa Pig Weebles

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. lyd zegt:

  Superleuk, vandaag de Bloko blokjes ontvangen!

  1. Marguerita zegt:

   Ah top, veel speelplezier!

 2. Charlotte Gunther zegt:

  Superleuk! Dit lijkt me erg leuk voor mijn zoontje welke begin maart 2 jaar wordt. Het ziet er erg leuk uit en bied heel veel speelmogelijkheden.

 3. Marja zegt:

  Leuk voor m’n dochter die gastouder is en de kleinkinderen zullen het ook fantastisch vinden natuurlijk!

 4. lyd zegt:

  onze kleindochter van 2 die dol is op spelen met o.a. blokken…

 5. G. T. zegt:

  Leuk! Ik doe mee voor de kleintjes van een vriendin. En mocht zij geen interesse hebben, dan laat ik de kleuters op mijn school er mee spelen. Altijd goed!

 6. Emmylou Zevenbergen zegt:

  Super leuk! Ik doe graag mee voor mijn nichtje die binnenkort 2 jaar word. Dat zou een leuk verjaardagscadeautje zijn. Vroeger speelde ik er ook altijd mee en mijn zoontje van 9 speelde er wel eens mee bij de dokter in de wachtkamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.