Ik plande een vakantie en niemand vond het leuk voor me…

Ooit schreef ik eens een mooi artikel over ‘de dingen die je niet mag van andere mensen‘. Daar moest ik vandaag weer aan terug denken, want ik plande een vakantie en de reacties waren negatief. Ik heb echter niet voor andere mensen een vakantie geboekt. Dat heb ik voor mijzelf gedaan. Okee en ook een beetje voor mijn vriend, want die moet mee omdat ik niet alleen wil. Want ik had stress… en niet zo’n klein beetje ook!

turkish airways stand
Op de stand van Turkish Airways op de Vakantiebeurs.

Nu ga ik best regelmatig op reis, maar als het ‘voor werk’ is, dan kun je het eigenlijk geen vakantie noemen. Dan moet je de hele tijd aan staan en content invalshoeken bedenken. Vlak voor corona was mijn laatste vakantie van een week, een week weg is voor mij echt heel lang. Mijn werktrips zijn altijd korter. In coronatijd heb ik wel een midweekje geboekt, maar het huisje was niet in orde dus ook dat was stressvol. De laatste ‘echt je eigen plan trekken’ vakantie was een midweekje met mijn oudste naar Alicante, als enige volwassene ben je dan toch verantwoordelijk en is er niemand die voor jou zorgt. Dat is ook alweer 2 jaar terug. 

Werd tijd vond ik zelf

Dus het werd wel weer eens tijd, vond ik zelf. Al bedenk ik me net dat ik vorig jaar spontaan mee ben gegaan naar Zweeds Lapland met mensen die ik amper ken, een midweek die top georganiseerd was en écht once in a lifetime bijzonder. Daar kon ik ook – tussen de hikes – echt ontspannen. Eén van het reisgezelschap had al heel wat landen bezocht, voor mijn werk krijg ik persinformatie over de prachtigste bestemmingen en lees ik blogartikelen van mensen die pas écht bijzondere reizen maken. 

Maar ga ik dan ontwikkelingshulp geven in een kindertehuis? Word ik vrijwilliger in een natuurreservaat? Koffie schenken in oorlogsgebied? Als er negatieve reacties op je vakantie komen, dan moet er wel iets mis zijn. Met mij of met mijn bestemming. Of allebei. Nou, ik ga verder niks geks doen hoor, maar mijn gekozen bestemming is voor veel mensen buiten de comfortzone. Voor mijzelf ook, maar ik heb er veel zin in en het schijnt er prachtig te zijn. Als ik de foto’s zie op internet in ieder geval.

Moving Jack heeft er een geweldig inspirerend artikel over geschreven: vriendelijke bevolking, superblij met toeristen omdat het land lang niet toegankelijk was en veel mensen er nog huiverig voor zijn, geweldige Unesco erfgoed lokaties. Het heeft een oranje reisadvies helaas, maar we hopen er toch ook familie te kunnen treffen die in de rode reisadvies zone woont. Plus het hotel heeft een hamam en biedt massages aan, dat lijkt me ook wel relaxt. 

Ik vind het zelf in ieder geval heel fijn voor mijzelf dat ik een nieuw land mag ontdekken, zonder dat er meteen allerlei content dingen vanaf hangen. Een vakantie boek je niet voor de thuisblijvers, die boek je omdat je er even tussenuit wilt. In mijn geval zal ik er waarschijnlijk toch wel over schrijven en de nodige kiekjes en video’s op instagram en tiktok plaatsen. 

Dus lieve mij: super dat je voor jezelf kiest, ik hoop dat je een geweldige vakantie beleeft en prachtige herinnineren (én foto’s) zult maken! Goed dat je er even tussenuit gaat. Fijne vakantie, mop. Heb ’t leuk.

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Ilse zegt:

  Hey Marguerita,

  Ik wens je ook een super fijne, relaxte, even niets moet en alles mag, tijd voor jezelf en jullie twee, nieuwe ontdekkingen en verwondering vakantie toe!
  Geniet er van 😘

  Liefs Ilse

  1. Marguerita zegt:

   Dankjewel Ilse, het was geen relaxvakantie: ik wilde gewoon heel veel zien. Erg bijzondere reis, nergens Westerse mensen gezien… alleen een paar keer in ons hotel. Als blondie had ik veel bekijks haha

 2. G.T. zegt:

  Veel plezier!
  Ik zou zelf niet durven reizen naar een land met oranje reisadvies, maar als jij dat wel durft, helemaal prima, toch?

  1. Marguerita zegt:

   Dankjewel, we gingen voor familiebezoek: heb de schoonfamilie ontmoet en daarnaast veel dingen bekeken als toerist. Heel andere wereld en totaal onontdekt door t westen! Supergaaf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.