Klorofil, jeugdsentiment en zooooo leuk! + win

Ken je hem nog? De magische speelboom van Klorofil? Ik was er vroeger echt door betoverd! En in menig slaapkamer van meisjes geboren in de jaren ’80 (of eind jaren ’70) stond er één. Zelf had ik hem niet, maar mijn nichtje wel! Zodra ik bij haar kwam, werd ik aangetrokken door de boom. De boom die in en uit elkaar kon poppen en waar dan de leuke en lieve  bewoners tevoorschijn kwamen. Kleine meubeltjes en de lift middenin de boom die je met een hendeltje kon bedienen, ik vond het magisch!

Gastblog door Liesbeth Dorresteijn

klorofil denneboom review

Jeugdsentiment, maar ook tijdloos

Toen ik 3 jaar geleden een dochtertje kreeg, zag ik al snel de boom weer voorbij komen. Dus toen zij 2 jaar werd, heeft ze deze voor haar verjaardag gekregen. Ook zij was direct betoverd! Evenals haar 3 jaar oudere broer. De Klorofil boom staat dan ook al anderhalf jaar vooraan op het speeltafeltje in de huiskamer. Ze pakken de poppetjes vaak om even mee te spelen. En inmiddels zijn het nog veel meer poppetjes, karretjes en meubeltjes geworden. Ook kinderen die voor een playdate komen, lopen er als eerste naar toe. En zeg nou zelf…. als ik hem zie krijgt ik ook direct een glimlach op mijn gezicht!

Klorofil’s Winter Wonderland

Bij de magische speelboom schijnt eigenlijk altijd de zon, zitten er groene blaadjes aan de boom en kunnen de dieren buiten picknicken en spelen. Maar er is nu ook een Winterboom! Deze met sneeuw bedekte dennenboom is helemaal ingericht als wintersportboom. Beneden is een skishop waar je ski’s, snowboard of een slee kunt halen. Met een leuke lift, kun je langs de zijkant van de boom omhoog en dan via de andere kant naar beneden roetsjen! Wowie! Op de eerste verdieping van de boom is een knusse haard en lekkere stoel om uit te rusten, er zit een picknickbankje bij, zonnestoeltjes en er is een leuke chillplek. Deze Winterboom past perfect bij onze Zomerboom!

klorofil denneboom review
Zomerboom en winterboom staan naast elkaar, zodat je goed samen verhaaltjes kunt spelen.

Naast de Winterboom zijn er nog meer leuke Winterse speelsets verkrijgbaar. De Dennenappel met daarin een snoepjes- en ijswinkel en een restaurant is ook een snoepje om te zien. Hier zit een pinguin-poppetje bij. Ook is er een Winterpick-up waarbij de poppetjes met ski’s en snowboard naar de besneeuwde bergen kunnen rijden. Ook bij dit vrolijke vervoersmiddel zit een poppetje uit de familie pinguin. En dan is er nog een figurenset in winters thema uitgebracht: de familie rendier. Deze bestaat uit 4 schattige rendiertjes met de namen Astrid, Rudy, Helga en Sten.

Reactie van de kids op deze winterse speelset

Er klonken ooohhh’s en aahhhh’s bij het uitpakken van de doos en direct wilden ze er allebei mee spelen. Je moet eerst even de boom in elkaar zetten en de stickers goed plakken. Dit vond mijn 6-jarige erg leuk om mee te helpen. De dame van 3 had zich al op de meubeltjes gestort, was aan het sleetje rijden en picknicken en pakte direct haar andere Klorofil poppetjes en spulletjes erbij. Hele verhalen werden er al gespeeld terwijl wij de boom in elkaar zetten.

klorofil denneboom review

Toen die stond moest natuurlijk eerst de lift uitgeprobeerd worden! En hoe hard kan Polar Bear van de berg af glijden? Samen bedachten ze leuke verhalen. Er zit 1 poppetje bij de Winterboom, de Polar Bear. Voor het samen spelen en voor het bedenken van verhalen zijn meerdere figuren een must. Ook een prima cadeautje om voor een verjaardag of kinderfeestje te vragen. Een losse poppetjes set is zo’n 12 euro en je kunt kiezen uit allerlei dierenfamilies.

klorofil denneboom review

Wij vinden de boom top! Fijn is dat ook deze boom, net als de Speelboom in elkaar kan poppen. Als je alle losse spulletjes onder de boomkap doet, kun je deze dichtdoen. Je kan de boom zo makkelijk opruimen, maar ook meenemen om ergens anders te gaan spelen.

klorofil denneboom review

Klorofil winactie

Wij zijn heel blij met deze Winterboom en hoe leuk is het dat we er – namens Kleine Giraf – ook nog 1 weg mogen geven? Dus wil jij ook je kids blij maken met deze leuke boom? Reageer hieronder waarom je zou willen winnen en je maakt kans. Extra leuk als je Marstyle (@marstyle78) en Klorofil (@deklorofilwereld) ook volgt op de socials zoals insta, facebook of tiktok.

De winnaar is: Natasha, van harte! Ik ga je mailen voor de afhandeling, veel speelplezier gewenst.

Klorofil koop je onder meer via Bol.com (affiliate linkje, kost jou niets extra maar je helpt deze blog door via deze link te bestellen). De winterse producten van Klorofil zijn:

 • De Winterboom – 69,99 euro
 • De Dennenappel – 34,99 euro
 • De Winter Pickup – 27,99 euro
 • Speelset familie Rendier – 11,99 euro

Lees ook: 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Willem de Wal zegt:

  Ik doe graag mee voor mijn neefje en nichtje voor deze fantasierijke winterboom.

 2. Monica Scheer zegt:

  Hoe leuk gaat dit zijn voor de oudere kindjes van mijn opvang, lekker rollenspelletjes met elkaar doen. In je eigen fantasie wereld

 3. Angelique Huijnen zegt:

  Super leuk.! En due oude foto’s ook geweldig.!

  Waag graag een kansje mee voor me dochter Olivia , zij krijgt de speelboom van Sinterklaas en een los setje van de poppetjes Zou super gaaf zijn als de speeltafel vol staat met Klorofil , ik kende het nog niet maar wat een geweldig speelgoed en dat blijkt wel dat het al heel lang bestaat.❤

 4. Anita te Gussinklo zegt:

  Ja, ditis echt memory back lane, ik had dit voor mijn zoontje gekocht ( inmiddels 18 jaar)
  Hij heeft hier heel veel mee gespeeld, ik doe graag mee voor mijn oppas kindjes, dit is zo leuk.
  Ik volg jullie beide op Instagram.

 5. Suleika zegt:

  Ja enorme jeugdsentiment! Ik heb er samen met mijn zusje heel veel uren mee gespeeld. Je kan er echt helemaal los gaan met je fantasie en zo degelijk ook!

 6. G. T. zegt:

  Jeugdsentiment, inderdaad! Ik zou wel willen winnen als aanvulling op het speelgoed voor de onderbouw op mijn (speciaal onderwijs) school!

 7. Emmylou Zevenbergen - van Wijk zegt:

  Ik doe graag mee voor de magische speelboom. Deze heb ik vroeger ook gehad en het was echt mijn lievelings speelgoed. Als ik hem win geef ik hem cadeau aan mijn nichtjes zodat zij er ook jaren lang mee kunnen spelen. Mijn zoontje is er helaas al te oud voor.

 8. Marian B zegt:

  Volgens mij had ook mijn zusje zo’n boom…. Ik doe in ieder geval heel graag mee voor mijn nichtje, die gaat dit heel leuk vinden.

 9. Mariska zegt:

  Dit ziet er echt superleuk uit! Ik had vroeger een soortgelijke boom inderdaad waar ik met veel plezier mee speelde met mijn zus. Ik denk dat deze versie goed in de smaak valt bij mijn dochter en zoon, ze kunnen ook zo leuk samen spelen in fantasieverhalen 😍🤞

 10. Ria Poirters zegt:

  superrr voor onze kleinkinderen met veel fantasie, nostalgie voor mij want jongte zusje had er vroeger ook een waar ze met veel plezier en fantasie mee speelde… 😉

 11. Hofkens Natasha zegt:

  Ik kende hem zelf totaal niet! (Ben van eind jaren ’80, heb ik dat dan gemist?!) Maar ziet er wel superleuk uit! Hier zouden de 5 kindjes echt van genieten! 😍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.