In spel Evergreen maak je je eigen biotoop

Het spel Evergreen is één van de Speelgoed van het Jaar 2023 prijswinnaars en maakte ons erg nieuwsgierig. Je hebt allemaal je eigen wereld en het doel is om deze zo groen mogelijk te maken. Plantjes ontkiemen, laten uitgroeien tot bomen en zorgen dat ze zon vangen dus!

Evergreen spel

Vanwege de Speelgoed van het Jaar verkiezing kregen we het toegestuurd om te proberen. Ons testpanel bestaande uit mijzelf en 2 tieners van 11 en 12 jaar is enthousiast. Het spel van 999 Games ziet er prachtig uit met mooie (houten) onderdelen en het is weer eens wat anders dan we gewend zijn. 

Evergreen spel
Mooie spelonderdelen: ieder een eigen spelbord en houten speelfiguren om daarop te bouwen.

De eerste paar rondes moesten we wel het boekje er goed bij houden om te kijken welke acties we zoal konden doen. Ook bij het afsluiten van een seizoen (lente, zomer, herfst, winter, je kent ze wel) was het even goed lezen wat de telstappen zijn. Maar als je het eenmaal door hebt, kun je er sneller doorheen omdat je gelijktijdig je acties kunt uitvoeren. Wij vinden het als ‘gevorderde spellenliefhebbers’ in ieder geval een aanwinst voor de spellenkast. 

Hoe werkt dit spel?

Evergreen draait om tactiek. Door kiemen te planten, bomen te laten groeien en andere natuurlijke elementen toe te voegen, moet je jouw eigen ecosysteem zo weelderig mogelijk zien aan te leggen. Aan het begin van een ronde trek je een bioomkaart die je verteld op welk gedeelte van jouw planeet je dit mag doen. Daarna kies je welke acties je uitvoert en of je de eigenschap van je kaart daarvoor of juist daarna uitvoert.

evergreen spel review

Aan het eind van elk seizoen krijg je punten op basis van verschillende zaken: zoveel mogelijk lichtinval door de stand van de zon (pas hierbij op voor schaduwen) en het grootste bos van aaneengesloten bomen (geen kiemen). Als alle seizoenen gepasseerd zijn, scoor je nog punten voor alle volgroeide bomen. 

Er spelen teveel factoren mee om het tot in detail uit te leggen in dit artikel, maar als je het eenmaal door hebt dan wijst het zich vanzelf. Wij speelden het eerste potje met het boekje erbij. Je kunt het overigens ook in je uppie spelen! Tip voor de singles onder ons.

Evergreen is geschikt vanaf een jaar of 8 en voor 1 tot 4 spelers bedoeld. Een spelletje duurt ongeveer 45-60 minuten, want je moet alle seizoenen doorlopen. Waarbij de lente de meeste speelrondes heeft.

evergreen review
Eerste rondes hielden we het boekje erbij.

Je koopt Evergreen bijvoorbeeld hier, het spel bestaat als gezegd uit mooie materialen en daar is de verkoopprijs van zo’n 45 euro ook naar. Het is een erg leuke, originele toevoeging aan je spellenkast. Wil je eens iets anders, dan is dit een mooi cadeau voor spellenliefhebbers dus wij snappen heel goed dat het door de vakjury van Speelgoed van het Jaar 2023 als winnaar is uitgeroepen. Heerlijk zo’n spel waarbij je continu moet nadenken over welke zet het meeste effect zal hebben voor je endgame.

Heb jij Evergreen al eens gespeeld?

Lees ook:

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.