4 tips met je tieners op een druilerige middag + win

Het is woensdagmiddag en we zijn net terug van de orthodontist: 1 kind vroeg thuis, het andere kind een studiedag. Ja, op de middelbare school hebben ze die ook. Buiten is het grauw met af en toe een flinke regenbui. Wat doe je met je tieners om het zowel gezellig als schermloos te houden?

tieners schermloos

Een film aanzetten kan einde middag altijd nog. Gelukkig heb ik verschillende perspakketten ontvangen om de dag conflictloos (dat hoop ik) en gezellig door te komen. Waarbij ik zelf de gelegenheid heb om tussendoor achter de laptop of stofzuiger te kruipen. Het fijne is: jij kunt dit allemaal moeiteloos zelf ook toepassen! Maakt niet uit hoeveel tieners je hebt, het is met meerdere mensen leuk. 

danerolles vegan koekjesdeeg

Koekjes bakken met vegan deeg van Danerolles (gratis met kortingscode)

Iedereen weet dat ik geen keukenprinses ben, maar mijn kinderen vinden het geweldig om koekjes te bakken. Dankzij een leuk pakketje met de 3 nieuwe smaken kant en klaar vegan koekjesdeeg dat je in de koelkast bewaard, konden ze zelf aan de slag. Er zat zelfs een Danerolles koektrommeltje bij. Ik hoefde alleen met de oven te helpen. Deze koekjes zijn helemaal plantbased, maar proeven precies zoals koekjes met roomboter zouden smaken. Heel erg lekker!

danerolles vegan koekjesdeeg

Er zijn 3 smaken:

 • Chocolate Chunk: smeuïg koekjesdeeg met grote stukken chocolade
  Oat Cinnamon: warme smaakervaring met havermout en een vleugje kaneel
  Cranberry Almond: combinatie van gedroogde cranberry’s en knapperige amandelen in een zacht koekjesdeeg

danerolles vegan koekjesdeeg

Die laatste gaan we van het weekend maken, de eerste 2 zijn al op. Echt verslavend lekker zei ik al toch? In principe hoef je het deeg alleen maar in 8 dikke plakken te snijden en op een bakpapiertje te leggen. Dat is alleen niet zo leuk qua bakervaring (en veel te snel klaar), dus pakten wij onze koekjesvormen en deegroller erbij. En een beetje bloem omdat het deeg anders teveel blijft plakken. 

danerolles vegan koekjes bakken

Kleien met koekjesdeeg, oven op 160 graden en afhankelijk van hoe crunchy je de koekjes wilt hebben gaan ze 12 tot 16 minuten op de bakplaat. Daarna nog even laten ‘rusten’ en smullen maar. Gisteren gebakken, vanmorgen als extraatje in de lunchtrommel mee naar school. Vsco-girl proof (een DIY trend).

In de Picnic app kost een doosje plantbased koekjesdeeg van Danerolles 3,29 euro. Shoppen met korting? Met code MARGUE66 krijg je 10 euro korting op je eerste Picnic bestelling, dat is precies 3 pakjes koekjesdeeg!

@marstyle78 #danerolles #gekregen #vegan #koekjesbakken #koekjesdeeg ♬ "C" Is for Cookie – Cookie Monster

Puzzelen met Ravensburger

Van Ravensburger kregen we een pakketje dat ons nog even in de vakantiesferen bracht, inclusief campingproof toiletrol. Vrolijke slippertjes, een loep… het allerleukste zijn echter de nieuwste puzzels van dit merk. De Ray’s Comic Series van 1000 stukjes, geïllustreerd door Ray Nicholson.

Deze puzzelserie van 4 speelt zich af op verschillende vakantiebestemmingen. Leg je alle vier de puzzels aan elkaar, dan vormt zich een grappige complete strip. Deze woensdagmiddag dus snel het puzzelkleed uit de kast gepakt, kopjes thee erbij (en de warme koekjes) en begonnen met stukjes sorteren. We vinden dit altijd gezellig om met elkaar te doen, ondertussen kan iedereen haar verhaal kwijt. 

ravensburger puzzel

Wanneer je het zat bent, ga je gewoon iets anders doen. Zoals nog een rondje koekjes bakken of huiswerk. Voor het avondeten tillen we simpelweg het puzzelkleed op om de boel aan de kant te hebben. Leuk om weer een paar nieuwe Ravensburger puzzels te hebben. Snel gaan we niet, maar gezellig is het wel!

@marstyle78 #ravensburger #puzzelen #gekregen #perspakketje ♬ origineel geluid – Marguerita Bisschop

Samen lezen in het Game Boek

Met mijn jongste heb ik nog even gelezen in het Game Boek dat we voor een review ontvingen. Vanwege haar dyslexie is het belangrijk om veel te lezen en eerlijk schiet dit er heel vaak bij in. Regen op woensdagmiddag was een goede reden om nog even samen te zitten, inclusief pen en papier omdat je bij dit boek steeds keuzes maakt en spullen bij je inventaris mag schrijven.

gameboek vuurstrijd

Het probleem van dit ‘niet zo regelmatig samen lezen’ is dat mijn andere dochter ook graag in het Game Boek Schaduwkraai wil beginnen, maar dit nog bezet is. Gelukkig heeft schrijver Marcel Groenewegen een 2e titel uitgebracht: Game Boek Vuurstrijd. Tijdens de Kinderboekenweek (nu) krijg je bij je aankoop van 15,99 euro ook het kinderboekengeschenk cadeau.

Je kunt hiervoor hetzelfde karakterblad gebruiken als bij het eerste boek, gewoon een extra exemplaar uitprinten of kopiëren. Je hoeft het andere boek niet gelezen te hebben om hier in te beginnen, maar als je het 1e boek leuk en spannend vond dan is ook dit 2e boek een groot succes! Draken en heksen… superspannend toch?

@marstyle78 #gameboek #boektok #lezen #boekentip #tieners ♬ origineel geluid – Marguerita Bisschop

Kamer opruimen / doos pimpen met Flexa

Ken je die verftestertjes van Flexa? Met het bekend maken van de nieuwe kleurentrends sturen ze er mij altijd eentje toe in de nieuwe Kleur van het Jaar, inclusief een prachtige trendcatalogus met interieurideeën om deze (en andere) verkleuren toe te voegen. Ik hou ervan, maar wat doe je met zo’n klein verfmonster waar je geen hele wand mee kunt verven?

flexa doos pimpen
Oude adventskalender doos van The Bodyshop gepimpt met Flexa verfrollers: ideale make-updoos voor de meiden.

Nou… we kregen vorig jaar zo’n prachtige adventskalender van The Bodyshop toegestuurd. Perfect om te pimpen met deze testers. Ze zijn ideaal om alle beauty spulletjes netjes in op te bergen. Alles dat aan kerst doet denken is gecamoufleerd met verf. Eventueel kunnen we de binnenkant nog beplakken met scrapbookpapier of teksten calligraferen op de bovenkant. Superleuk en alles wat DIY ademt is uiteraard vsco proof. Zijn we deze kleuren zat, gaat er gewoon weer een nieuw laagje verf overheen.

@marstyle78 #bodyshop #adventskalender #pimpen #diy #flexa #verftesters #gekregen #vsco ♬ This Is a Work of Art (Sketchy) – Dubskie

En tot slot een winactie

Ondertussen kun je er desgewenst nog tiktokjes of insta foto’s van maken ook. En natuurlijk wat huiswerkopdrachten. De middag is voorbij gevlogen en zoals het tieners betaamt, helpen ze ook fijn mee met het avondeten koken. Ik zeg niet dat het altijd zo soepeltjes loopt, maar vandaag wel. Gezellig gekletst met mij (ik had ze een paar dagen niet gezien) en elkaar. Lekker cocoonen met de tieners hoeft niet ingewikkeld te zijn en na het eten mag iedereen op haar eigen schermpje of kijken we samen een film of serie.

Om jou te helpen – naast de eerder genoemde 10 euro korting op je boodschappen – hebben we bovendien een leuke Kinderboekenweek winactie! Van de uitgever mogen we het nieuwe Game Boek Vuurstrijd verloten onder de lezers die hieronder een reactie geven, deel je eigen leestip of antiverveeltip voor tieners dan maak je kans.

De winnaar is: Lisenka! Van harte, ik ga je mailen voor de afhandeling, veel leesplezier 🙂

Mijn bonustip zou samen een spelletje doen zijn, maar daar hadden we geen tijd voor. Ik onthoud deze activiteiten in ieder geval voor de herfstvakantie. Staan ze ook op jouw lijstje?

Lees ook:

disclaimer
Gratis Eentje Extra 2023 - banner 4
Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. anja zegt:

  super leuk ik loot graag mee en voor het werk hebben we net boeken gekocht bij de kringloop waaronder de Borre boekjes. erg leuk om uit voor te lezen of om zelf te lezen voor kinderen

 2. Jolijn zegt:

  Leuk! Ik maak graag kans (:
  Gezelschapspelletjes zoals clever zijn wat mij betreft een goede tip!

 3. Marian B zegt:

  Dit boek zal mijn nichtje eg leuk vinden, ik doe graag voor haar mee.

 4. Sharon de Ridder zegt:

  Dit is echt een boek voor mijn dochter!

  Onze antiverveeltip: koop een borduursetje! Mijn meiden zijn er lekker druk mee, zonder scherm, gewoon lekker in de tuin of op de bank 🙂 Lekker oldschool!

 5. Patricia Bouthisma zegt:

  Tip: indoor picknicken, kleed op de grond, lekkere hapjes erbij. Misschien nog een spelletje of een leuke film. Erg leuk voor het hele gezin

 6. Lisenka zegt:

  Volgens mij zijn er best wat reacties gekomen op de blog toch? Ik doe ook graag mee hier als dat kan om een kans te maken op dat leuke boek!! 😍

  Lego’en doen we hier graag met slecht weer, cupcakes bakken, spelletjes spelen, tekenen. We verzinnen altijd wel wat leuks voor de afwisseling. Mijn kinderen spelen ook nog wel eens eventjes in de regen buiten haha. Dan douchen, onesie aan en een film op met lekkers! 👌🏼 Kom maar op met dat slechte weer 😜

 7. G. T. zegt:

  Ik las de blog en dacht, dát boek ga ik kopen! Mijn zoon wil graag een game boek, zei hij. Dit lijkt me heel tof. En winnen is natuurlijk nog toffer.
  Qua tips voor tieners, die heb ik zelf nog niet. Maar de brugpieper van vrienden is dol op knutselen en die gaven we een setje Pixelhobby. Lekker priegelen met een kop thee en die zelfgebakken koekjes!

 8. Wendy zegt:

  Veel tips die al gegeven zijn worden ingezet zoals bakken, spelletje, knutselen, maar onze tip is ook erg leuk Je kamer of je kind zijn/haar slaapkamer omtoveren tot discotheek 🪩🪩🪩🪩(donker met veel lichtjes) en dan lekker de muziek zo hard als kan (denk aan je buren) en dan lekker springen en dansen op de muziek werd hier vaak na het eten nog gedaan. Ff gek doen met elkaar, daar wordt je vrolijk van en dan maakt het niet uit wat voor weer het buiten is.

 9. Sabine de Raaf zegt:

  Dat klinkt als een geweldig boek! Dat win ik graag 🙂
  Een regenachtige dag tip met tieners: bedenk wat je als avondeten wil en ga dit kopen/maken. Leuk is om dan hapjes buffet te doen dus: tapas, mini pizza’s of high tea achtig. Houd iedereen van sushi dan is het ook leuk om samen alles klaar te maken voor family sushi:
  Kook de sushi rijst
  Snijd en bereid ingrediënten (surimi, komkommer, eiersalade (gekocht of zelfgemaakt), omelet (zelfgemaakt op z’n japans), avocado, kip stukjes met een zoetige saus, verzin maar wat je lekker vind in de sushi en vegetarisch of niet. Aanvullen met soya saus, wasabi, Japanse mayonaise, sesamzaad etc.
  Knip veel nori vellen in 4 stukjes en leg die ook klaar. En dan met het eten staan er geen kant en klare rollen klaar maar kan iedereen zijn eigen nori vel beleggen zoals ze lekker vinden, oprollen of zo in een ‘cone’ vouwen en smakelijk eten!

  Zo ben je al snel een middagje bezig met het eten voorbereiden 🙂

 10. Michelle zegt:

  Wat een leuke winactie! Mijn kinderen zijn gek op gamen en lezen, ik doe dus graag mee.

  Ik heb als hobby schminken. Mijn dochters vinden dit ook leuk om te doen, dus we gaan soms samen ‘oefenen’. Ook kleuren en spelletjes spelen zijn hier favoriet!

 11. Diana Polet zegt:

  Mijn dochter is gek op lezen en zal dit geweldig vinden!!! Mijn dochter heeft in de kerstvakantie een lijstje gemaakt met wat zij graag zou willen doen en ik was zo verrast door de eenvoud van sommige activiteiten! We hebben het daarom aangepast naar de herfstvakantie die eraan komt. Wandelen in het bos/ strand. Spullen verzamelen om herfststukje te maken. Beauty uurtje…

 12. Berendina Jaasma zegt:

  Leuk voor mijn kleinzoon, ik speel meestal een bordspel met de kleinkinderen om verveling tegen te gaan Gezellig ook nog eens!

  1. Marguerita zegt:

   Spelletjes zijn zeker altijd heel erg gezellig!

 13. Maaike zegt:

  Gameboy Schaduwkraai ligt hier al klaar als decembercadeau, maar met 2 tienerdochters is Gameboek Vuurstrijd erbij winnen wel heel fijn! Dubbel uitpak- en leesplezier !
  Ook leuk voor mijn en ik denk ook jouw meiden, zijn grappige gezichtsmaskertjes… heerlijk tutten en lachen op de badkamer en tevens goed om insta weer mee vol te plempen 😅

  1. Marguerita zegt:

   Oh ja maskertjes en beautyspulletjes, daar houden ze van. Ik heb net bij Big Bazaar 2+2 gratis oogschaduwpallets gekocht voor Sinterklaas.

   1. Judith zegt:

    In het kader van een boekentip, kan ik zeker de serie Robotoorlog van Rian Visser aanraden; zeer toegankelijk, spannend maar niet te heftig ondanks de titel. Heeft al zeer veel kids aan t lezen gekregen!

 14. Lisanne zegt:

  Voor mijn zoon die liever niet leest wil ik dit wel proberen 🤪

  1. Wendy zegt:

   Veel tips die al gegeven zijn worden ingezet zoals bakken, spelletje, knutselen, maar onze tip is ook erg leuk Je kamer of je kind zijn/haar slaapkamer omtoveren tot discotheek 🪩🪩🪩🪩(donker met veel lichtjes) en dan lekker de muziek zo hard als kan (denk aan je buren) en dan lekker springen en dansen op de muziek werd hier vaak na het eten nog gedaan. Ff gek doen met elkaar, daar wordt je vrolijk van en dan maakt het niet uit wat voor weer het buiten is.

   1. Lisenka zegt:

    Ik doe graag mee om een kans te maken op dat leuke boek!! 😍

    Lego’en doen we hier graag met slecht weer, cupcakes bakken, spelletjes spelen, tekenen. We verzinnen altijd wel wat leuks voor de afwisseling. Mijn kinderen spelen ook nog wel eens eventjes in de regen buiten haha. Dan douchen, onesie aan en een film op met lekkers! 👌🏼 Kom maar op met dat slechte weer 😜

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.