Teens cottage in Roompot Lakeside Brielle

Een vakantiehuis met eigen hangmat en trampoline, hoe leuk is dat? Met mijn tieners was ik uitgenodigd in het gloednieuwe duurzame vakantiepark Roompot Brielle en mochten wij een ‘Teens cottage’ proberen. Onder de rook van Rotterdam Europoort op het mooie Voorne-Putten en dus gewoon in ‘mijn eigen’ provincie Zuid-Holland. Nog geen uur rijden vanuit het Groene Hart, ideaal!

roompot lakeside brielle

Roompot Lakeside Resort Brielle is half juli 2023 geopend, een ruim opgezet resort midden in de natuur, niet ver van de gezellige vestigingstad Brielle, het strand, de Maasvlakte en Rotterdam. Alle lodges hebben grote raampartijen, waardoor je een instant vakantiegevoel krijgt en meteen geniet van een weids uitzicht. Zoals we gewend zijn van Roompot zijn de vakantiehuisjes gasloos en afgewerkt met een duurzame, houten gevelbekleding. Op het resort is veel al redelijk gegroeid groen en water aanwezig, het ligt aan het Brielse Meer tenslottte.

roompot lakeside brielle
Deze huisjes grenzen aan het Brielse Meer. De Teens lodges zitten aan de andere kant van het park.

Review van de Teens Cottage

Bekijk hier onze Roomtour:

Je krijgt bij het aanrijden naar je huisje al een mooi beeld van het park, vanwege eenrichtingsverkeer reden we een bijna compleet rondje. Voor een nieuw park is het al mooi begroeid. Erg fijn dat we pal naast ons vakantiehuis konden parkeren en de auto daar ook mochten laten staan. Op diverse punten zijn overigens elektrische laadpalen aanwezig in Roompot Brielle.

roompot lakeside brielle
Pal naast het huisje konden we parkeren, ideaal. Voor sommige lodges moet je iets verder lopen. het rolstoelvriendelijke huisje tegenover ons heeft een eigen parkeerplaats.
Kerst bij Roompot

Het huisje opent met een pasje en je kunt het ook zo instellen dat de deur niet in het slot valt wanneer dat pasje zich op loopafstand van de deur bevindt. Bij het inchecken krijg je de instructies mee en natuurlijk de parkplattegrond. Wij kregen meteen de tip om even de snackbar prijslijst op de foto te zetten, om later in het huisje te bekijken. Heel handig inderdaad.

roompot lakeside brielle
Een afgesloten tuin met eigen trampoline en hangmat, ontzettend fijn.

Het tuinhekje opent gemakkelijk en de trampoline lonkte. Bij aankomst was alles nat, maar de rest van het weekend genoten we van het zonnetje en deze luxe die we thuis niet hebben. De hangmat en de tuinkussens drogen gelukkig razendsnel in de zon. Heel uitnodigend om lekker te liggen, te schommelen en springen! Dat hebben we dus volop gedaan.

roompot lakeside brielle
Truukje in de hangmat!

In het huisje stond voor mij een lekker flesje wijn klaar, als dank voor het reviewen. Heerlijk, want de eerste regenachtige avond heb ik fijn gekookt op de elektrische kookplaat. Daarna gingen de kinderen aan het huiswerk (was toch slecht weer) en ik kroop voor de buis. Je kunt televisie kijken of zelf iets streamen vanaf je telefoon (voor dat laatste moet je even de hdmi input wijzigen). Het wifi wachtwoord ontdek je door de tv aan te zetten.

roompot lakeside brielle
Koken op inductie en thee zet je met de quooker. Duurzaam, al moet je wel even weten hoe het werkt. De quooker indrukken en zodra het rode lampje brandt direct draaien. (Mijn outfit met vegan legging komt van NED Dutch Fashion.)

In het huisje zijn ook een combi-magnetron waar we pannenkoeken in hebben opgewarmd en koffiecupapparaat aanwezig. Plus natuurlijk een afvalbak waarin je kunt sorteren, een draadloze stofzuiger en een vaatwasmachine.
roompot lakeside brielle
Pannenkoeken ontbijtje! Jummie. Mijn trui komt van Protest, met kortingscode marstyle10 profiteer je van een leuk voordeeltje in de webshop. Onze brillen komen van Hans Anders.

Tijdens het onweer konden we natuurlijk niet douchen, dat is nooit veilig. Gelukkig zijn er 2 douches aanwezig, waarvan eentje en suite en konden we de volgende ochtend gelijktijdig onze haren wassen.

roompot lakeside brielle

Aangezien het park pal aan het Brielse Meer ligt, had ik de vliegenmepper ook ingepakt. Geen overbodige luxe, al hebben we meer spinnen dan muggen gemept. Echt zo’n dingetje dat je vaak vergeet, maar nu had ik hem gelukkig bij me. Net als voldoende opladers trouwens, en overal in het huisje kun je stopcontacten vinden om in te pluggen. Bij het nachtkastje zijn er ook usb-poorten voor als je zonder stekker wilt laden.

Op het park

Naast de speeltoestellen in eigen tuin, zijn er vlakbij het hoofdgebouw enkele natuurspeeltuintjes. Met overigens een heleboel bankjes, zodat je lekker in het zonnetje kunt genieten van je spelende kinderen. Dat kan overigens ook vanaf het balkon van het hoofdgebouw! Tegenover de speeltuin is de trap omhoog en daarmee kom je op het sfeervolle terras van het restaurant alias snackbar. Met een buzzer in mijn hand heb ik daar genoten van mijn eigen spelende kind, toen we een familiepakket patat en snacks en een pizza bestelden voor in het huisje.

Er is ook een fietsenverhuur, een kidsclub met animatie en een klein campingwinkeltje in dit receptiegebouw. Bij die laatste nog even snel een extra zak chips gehaald toen er een vriendinnetje gebracht werd om een nachtje te logeren.

roompot lakeside brielle
Het uitzicht op je spelende kind terwijl je met een buzzer wacht op je snackbarbestelling.
roompot lakeside brielle
Winkeltje bij de receptie, ze verkopen er naast Koos Konijn ook bier van Brouwerij de Molen uit Bodegraven <3.
roompot lakeside brielle
Handdoeken in de zon, kinderen spelen, lekker even niks… en straks naar het strand dat is vakantie!
roompot lakeside brielle
Een enorm insectenhotel bij de ingang van het park, mooi hoe Roompot het duurzame thema doortrekt én heel goed voor de natuurlijke wilde planten door het hele vakantiepark.

Van strand tot industrie: bijzondere omgeving

Pal naast het park liggen diverse fietspaden én een groot indoor speelparadijs voor kinderen: de Ballebak. In de omgeving is nog meer mooie natuur te vinden, maar best gek: je komt aanrijden over een industrieterrein met grote hijskranen.

hijskranen industrieterrein
Best gek, je komt aanrijden over een industrieterrein en dan… zit je ineens in het groen.

Dat contrast ervaarden we op de snelweg al: langs de indrukwekkende industrie van Rotterdam Europoort en dan weer langs water en groen… Leuk om dit tijdens ons weekendje weg te beleven. We reden dus naar het gratis toegankelijke Futureland op de Maasvlakte 2, waar we leerden hoe dit grondgebied – net als de palmeilanden in Dubai en ons eigen Flevoland – is aangelegd en wat er allemaal in de grootste haven van Europa (bijna de wereld) gebeurt. Daarna bekeken we na een (erg duur) taartje, nog even de indrukwekkende containerschepen die ze aan het laden en lossen waren.

Je kunt bij Futureland desgewenst een bustocht of boottocht door Europoort boeken. Hier vlakbij is ook een vuurtoren, maar wij kozen ervoor om zelf te speuren naar fossielen zoals het mammoetbot bij Futureland op het Maasvlaktestrand. Ik vond het heel indrukwekkend om rond te rijden op het Maasvlakte industrieterrein. En je parkeert bij dit strand gratis, trapje op trapje af en je bent er!

Ook de schitterende duingebieden en de stranden van Oostvoorne en Rockanje liggen om de hoek van het vakantiepark aan het Brielse Meer. Watersporters kunnen dus op verschillende plekken terecht. Wij kozen ervoor om zondag naar het strand van Rockanje te rijden, waar we vanaf het andere strand heel veel kitesurfers hadden gespot. Waanzinnig gaaf om te bekijken!

Tientallen kites in de lucht, indrukwekkende sprongen en gezellige strandtentjes waar je iets lekkers kunt bestellen. Een mooie plek om met tieners aan te doen. In de duinen vind je bovendien een grote speeltuin. Het is hier wel betaald parkeren overigens, betalen kon gewoon via mijn EasyPark app.

kites strand rockanje
Fantastisch dit! Lekker op het strand zitten en kijken naar alle kitende watersporters terwijl de kinderen schelpen zoeken en selfies maken.
roompot brielle stofzuigen

Andere leuke tips op Voorne-Putten

Wij hadden uiteraard slechts een weekendje de tijd, maar in deze omgeving is nog veel meer leuks te beleven om te band met je tieners te versterken. De mijne gaven de voorkeur aan het strand, vandaar dat we dit 2x hebben gedaan (dat werkte, alle klusjes werden zonder morren opgepakt en er werd huiswerk gemaakt). Ook hebben we genoten van de hangmat en trampoline en natuurlijk spelletjes gedaan in het huisje. Wat ons nog meer erg leuk lijkt op Voorne-Putten:

  • Beleveniseiland De Brielsche Aap
  • Brielle bezoeken
  • Briels Blotevoetenpad
  • Rondleiding op Wijngaard Domein De Vier Ambachten
  • Historyland Hellevoetsluis
  • Wandelen met alpaca’s bij Alpaca-World Brielle
  • Adventuredome Hellevoetsluis
  • Rondvaart door Zuidland
  • Maisdoolhof en Pluktuin Oostvoorne

Kortom: verrassende locatie!

Je kunt hier dus heerlijk ontspannen in het groen, maar ook snuffelen aan wat Nederland op het wereldtoneel zet: de Rotterdamse haven en het nieuw aangelegde land. Alle 160 vrijstaande lodges zijn modern ingericht, hebben knusse hoekjes, grote raampartijen en bieden veel privacy.

Vier de Herfst bij Roompot!

In onze Teens lodge was het heerlijk toeven in de hangmat en ik heb ook zelf nog even staan springen op de trampoline, want we waren hier weliswaar voor de blog maar voor mama was het ook een beetje vakantie! Magic is something you make, tenslotte en de zonnige tuin was heel uitnodigend. Lekker vogeltjes, wolken en vlinders kijken. De wifi werkt prima, maar tiktoks uploaden met z’n allen tegelijk dat lukte niet. Verwacht geen topsnelheid, wel voldoende om te surfen of op de tv te streamen.

Oh, heb je geen tieners maar bijvoorbeeld een hond? Er zijn ook speciale ‘pets lodges’ op het park, die helemaal zijn ingericht om je hond mee op vakantie te nemen. Je kunt hier heerlijk wandelen ook. 

Een klein uurtje rijden en toch compleet in vakantiesferen en met het strand dichtbij: heerlijke plek die ideaal is voor spontane weekendjes weg (zeker met dat heerlijke nazomer weer)! Boek zeker een Teens Lodge als je met tieners bent, alleen al vanwege die hangmat. Alle woningen en het centrumgebouw zijn 100% elektrisch en voorzien van zonnepanelen. Bij de bouw is gebruikgemaakt van zo veel mogelijk natuurlijke en duurzame materialen. Gas wordt op het park niet gebruikt, de pannen waarmee je kookt zijn van Greenpan.

Bij Roompot Lakeside Resort Brielle combineer je een trip met rust, natuur en stad moeiteloos. Althans, dat is onze ervaring. Ik verbleef hier als alleenstaande ouder met meisjes van 11, 12 en 13 jaar oud.

@marstyle78 #roompot #trampoline #weekendjeweg #brielle ♬ Lose Control – Teddy Swims

Ook voor jouw reisgezelschap een leuke bestemming?

Lees ook:

Vier de Herfst bij Roompot!
Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.