NORAH Gouda: eindelijk meer keuze in modieuze damesmode

Het heeft even geduurd maar de NORAH winkel in Gouda is geopend, Yeah! Op de plek van de oude Douglas staat nu een prachtig pand vol met nieuwe dameskleding, een aanwinst voor de stad! Bij binnenkomst loop je direct tegen een catwalk aan, waarop de nieuwste collectie door paspoppen wordt geshowd. Ik mocht een kijkje nemen in de mooie winkel en de nieuwste collectie onder de loep nemen.

Door: Lisanne van Uunen

Saturday shopping in Gouda

Op een drukke zaterdag ging ik samen mijn dochter Gouda in om de nieuwste NORAH winkel te bekijken. Ik zat met smart op de opening te wachten, deze liet wat langer op zich wachten vanwege wat bouwtechnische discussies met de Gemeente Gouda. En ik wachtte duidelijk niet alleen, op deze regenachtige zaterdag was de winkel namelijk gezellig druk. Ik dook gelijk de rekken in. Mijn oog viel namelijk op een top met crème, zwart en geel met ¾ mouwen dus die ging direct mee de paskamer in. Overigens ging ik niet echt met een doel shoppen, wel wilde ik net wat meer kleur aan mijn garderobe toevoegen en niet alleen maar veilig kiezen.

Passen passen passen

Nou dat passen is wel gelukt. Ik heb de hele winkel door mijn vingers laten gaan en de halve winkel aan mijn kont gehad 😊. Dat leverde niet alleen een wachtrij bij de paskamer op (sorry), maar ook een oordeel over pasvorm en kleding die bij mij past.

Voor tops, kleurrijk én zwart-wit ben ik fantastische geslaagd. Een blouse (zwart/wit/rood), tuniek (crème, zwart, geel), overslagtop (zwart, bruin, rood) trui (zwart/ wit… niet mijn doel maar zó leuk) en t-shirt (weer zwart met zo’n leuk mouwtje) had ik binnen no-time uitgekozen. Hier kan ik echt het najaar mee vooruit.

De blouse en tuniek zijn ideaal voor op werk en voor een type dat het snel warm heeft is het gewoon heel fijn om een dun stofje met een flexibele mouwlengte te hebben. ’s Ochtends is het koud, overdag warmer, ’s avonds koelt het af, jullie kennen het wel. Hiermee kom ik én mooi voor de dag, beweeg ik me comfortabel door het kantoor én houdt ik mijn temperatuur aangenaam (jullie horen me weer als ik richting de overgang ga).

Uitgebreide analyses van de NORAH items

De zwart witte-trui (voor maar € 39,95) is echt een favoriet. Veel van de NORAH producten zijn er in meerdere kleuren en ik vond het serieus jammer dat dat bij dit model (nog) niet het geval was. Wat een heerlijke trui. Een mooi V-hals,  hij sluit mooi aan maar zit zeker niet te strak. De stof is zacht maar niet standje thermisch. Gewoon lekker warm, de mouwen zijn op te stropen en zwart/ wit… tja veilig maar ALTIJD goed toch? Het is een soort grafische printje, ik vind hem gaaf.

De overslag-top in zwart/rood/ bruin van € 29,95 vond ik echt mooi herfstigs maar ik heb er wel even over getwijfeld. Mijn dochter keurde hem direct af. Zelf was ik aan het eind van mijn passessie toch wel overtuigd maar nu ik de foto’s zie, denk ik dat ik hem toch niet heel erg vind afkleden. Ik ben wel echt weg van de print. Wie weet val ik nog wat kilootjes af te komende tijd (wishfull thinking) en zit hij nog net wat mooier.

De crème/zwart/gele tuniek noemde ik al eerder. De verkoopster droeg hem ook en ik was direct verkocht. Ik noem het een tuniek omdat hij iets langer valt. Ik draag hem dan ook met een puntje in de band van mijn broek om het een beetje te laten poffen. De ¾ mouw maakte hem ideaal voor het najaar. Hij kost € 34,95 en de stof is wat zwaarder maar toch luchtig. Ik heb wel het idee dat ik iets sneller in zweet dan in andere stofjes, maar niets wat een goede deo niet kan verhelpen.

Dit zwarte, gewoon altijd goed, t-shirt heb ik op de foto aan in de Efteling (in de rij bij Symbolica) maar deze kan ik ook gewoon naar werk dragen. Dit mouwtje is echt tof, het geeft een beetje jeux aan je look en hij koste maar € 27,95,-

De blouse is heerlijk dun, doorgeknoopt maar staat niet open want hij valt lekker losjes. Met de mouwlengte kun je spelen. Ik houd van rood dus hij viel bij mij in de smaak voor de herfst. En dochterlief kon er ook om lachen. Letten we even op, deze blouse kost € 34,95. Zelf draag ik hem wel met een zwarte top eronder omdat hij doorschijnt.

Moeilijk broekenfiguur?

Dit is allemaal in mijn kast beland, met de mooie broek die jullie erbij zien. Ik heb nog zo’n 8000 andere broeken gepast (ik overdrijf graag) maar koos uiteindelijk toch voor zwart… (kak, toch weer heel veilig). Maar veiligheid was natuurlijk niet het enige argument. Ik heb blijkbaar toch een wat moeilijk figuur voor echt een mooi vallende broek. De lange modellen zijn voor mij te lang, de 7/8ste zijn te kort. Ik heb ook flink wat spijkerbroeken gepast. De één tekende teveel bij mijn benen, had geen zakken, was de warm (skyleerlook) een ander zat de strak bij de kuiten and so on, und so weiter. Op een gegeven moment was ik het een beetje zat en pakte een heerlijke lange sweatlike zwarte broek met zakken én met een comfortabele strechboordband. Nou ja, dan toch maar gewoon zwart. En voor € 37,95 kun je je er ook nog eens geen buil aan vallen.

Lees ook: NORAH, vier verschillende looks voor €160,-

Iets ruimere confectiematen

Mijn dochter Feline van 11 was ook mee, ze draagt inmiddels ook xs en besloot ook een aantal items te passen. Helaas was alles nog wat groot en op basis daarvan kunnen we stellen dat de maatvoering ruim is. Dat wil ik natuurlijk zelf niet horen, want Yeah, ik pas weer maat 44! Maar helaas bevestigden de winkeldames ook dat de maatvoering wat ruimer is dan gemiddeld. Toch bekijk ik het positief, meer voor mij en een keer niet voor puberdochter lief. Overigens zijn de maten van 36 tot 48. Voor het gros van de Nederlandse vrouwen zijn er dus maten te vinden. En dat zie je ook terug in het winkelde publiek. Van senioren tot jongere vrouwen, slank en voller, alles loopt in de winkel. Velen komen nieuwsgierig even kijken naar die winkel die eindelijk open is, de verkoopster moeten wel tureluurs worden van alle mensen die vragen naar ‘dat heeft wel even geduurd’ maar blijven alleraardigst.

Moderne winkel, alle ruimte

Het fijne aan NORAH is dat je niet alleen alle ruimte hebt om te kijken wat echt bij je past, de keuze is ook gewoon heel groot. Ben je een jurkentype (ik dus niet zo) dan kun je terecht. Vind je het printje van de jurk wel leuk maar staat hij je niet? Dan pak je de blouse of misschien wel de broek. De keuze is dus ook groot.

En slaag je vandaag niet, kom dan over twee weken eens terug. Er is namelijk wekelijks nieuwe collectie, dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar het is wel degelijk zo. Ook je portemonnee hoeft niet ruim te zijn, want het is gewoon allemaal heel betaalbaar. Ideaal voor mij want ik vind het nog steeds heel moeilijk om geld aan mezelf uit te geven. Voor een trui voor dochterlief denk ik bij € 49,95 “nou vooruit”. Bij mezelf denk ik: neeh… Bij NORAH gun je het jezelf, want hier kost die trui voor jezelf € 29,95 of € 39,95, wat ik echt hele schappelijke bedragen vind. En ik kan je ook zeggen dat de stoffen mooi blijven bij het wassen. Ik heb nog geen krimp of verkleuringen kunnen ontdekken.

Lees ook: Outfits van Antje Monteiro

Zeg geen nee tegen plissé

En dan koos ik nog een out-of-the-box outfit, een plissé top in crème/goud. Iets wat ik niet heel snel zou pakken. Ik paste ook een plissé broek, maar die was me helaas veel te lang. De top stond eigenlijk verrassend goed. Ik draag hem met een zwart (sorry!) vest met ¾ mouw die ik al een keer eerder kocht bij NORAH, dan vallen die kipfiletjes niet zo op. Hij schijnt wel wat door wat ik heb opgelost met een basic hemdje (die zijn er in 3 kleuren) en zijn maar € 14,95. De top zelf was trouwens € 22,95 en ik kan met trots zeggen dat ik hem ook al heb gedragen ook.

Lees ook: Ervaring met de verbeterde Xsensible Stretchwalker

Een tas vol gezelligheid

Jullie zien het, ik vertrok met een tas vol gezelligheid en kom zeker snel weer terug, tenminste als ik weer plek heb gemaakt in mijn kast.  Gelukkig was er ook nog plek aan de kapstok, want bij de kassa graaide ik deze toffe sjaal nog mee. Met gratis krullen na een regenbui (heb ik krullen?) stijl ik al die zwarte items toch nog af met wat herfstkleurtjes. 

Heb jij de nieuwe NORAH winkel al bezocht?

Lees ook:

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.