Tuinmakeover met Moose Färg verf

Moose Färg stuurde mij enkele grote potten van hun watergedragen houtverf voor een tuinmake-over. De lelijke schuttingen die de eerste bewoners van mijn sociale huurwoning ooit hebben geplaatst, zorgden voor een troosteloze aanblik. Budget en energie om de complete tuin aan te pakken heb ik niet, maar wow: wat een verschil maakt een hip Zweeds kleurtje op de schutting!

perspakket moose farg verf
@marstyle78 #verven #tuin #metamorfose ♬ De Bouw Is Wauw – De Mannen Van De Bouw

In deze review dus mijn ervaring. Ik kreeg deze verf vorig jaar in de herfst al toegestuurd om eens te proberen. Je hebt hiervoor nodig: 3 droge dagen met een temperatuur boven de 15 graden Celcius. Het duurde lang voor het zover was en in de winter was mijn geduld ineens op. Ik wilde NU zien hoe de kleur van de verf zou zijn en besloot de trap aan te pakken. 

schutting verven moose farg
Eigenlijk hadden we de groene aanslag moeten schoonmaken… maar desondanks dekt de verf in één keer.

Niet schuren, wel schoonmaken

Het fijne van Moose Färg is dat je eigenlijk alleen het oppervlak hoeft schoon te maken. Daarna kun je meteen verven. Je hoeft dus niet te schuren! Weet je hoeveel tijd dat scheelt? Veel! Op mijn intensief gebruikte trap heb ik 2 verschillende lagen verf gebruikt met hier en daar op slijtage gevoelige plekken een extra likje verf. Lees vooral mijn review van Moose Färg verf op de trap. Het verfmerk adviseert om de trap daarna af te lakken tegen slijtage, maar ik vind de matte look eigenlijk wel mooi dus dat heb ik (nog) niet gedaan.

schutting verven moose farg
Leuk om mama te helpen! Als de verf nog nat is, lijkt de kleur heel lichtblauw maar hij droogt wat donkerder op.

Verven van de schuttingen

Terwijl ik een begin maak aan dit artikel, ben ik halverwege de tuin met verven. Ik heb de slechtste schutting eerst gedaan. Vooraf haalde ik het ergste vuil weg met een staalborstel en stoffer. Eigenlijk zou je ook de groene aanslag moeten verwijderen, maar dat heb ik nagelaten. Gelukkig blijkt dit geen enkel probleem: het resultaat is verbluffend mooi! 

Waar ik voor de trap verschillende laagjes nodig had, is op de verweerde schuttingen 1 laagje Moose Färg verf voldoende voor een mooi dekkend, egaal resultaat. Het Zweedse blauw geeft de tuin direct een moderne, hippere look en het ziet er ineens veel netter en verzorgder uit!

Wel is het een flinke klus. Mijn kinderen hebben ook geholpen met verven, dat vonden ze heel leuk tot een buurvrouw boos werd over druipers. Toen durfden ze alleen nog aangrenzend aan de poort te verven. Ze zijn – net als ik – heel trots op het resultaat: dit is een ware tuinmetamorfose! Je hebt écht eer van je werk!

schutting verven moose farg
Al met al best een flinke klus, maar wát een resultaat!

schutting verven moose farg

Verven op hete dagen

Tijdens de hele hete hittegolf dagen, adviseerde Moose Färg op hun socials om de verf iets te verdunnen met water. Dat heb ik gedaan bij het verven van de schutting in de poort en de balken van mijn overkapping. De Zweeds blauwe kleur is daar – als je heel goed kijkt – iets lichter omdat de verf minder dik is. 

schutting verven moose farg
Van lelijk naar hip.

Wespennest verwijderen

Hier moest ik de verfklus onderbreken omdat ik een groep wespennesten ontdekte. Van de Gallische oftewel Franse wesp om precies te zijn. Eerst een bestrijder gebeld (meneer Kerkvliet uit De Meije voor de regiogenoten onder ons, die is hier al vaker geweest) om ze te verdelgen, waarna ik een paar dagen later de nesten kon verwijderen. In het gratis Postcodeloterij boekje over vlinders en andere insecten, konden we wat interessante weetjes vinden. Mijn jongste nam de nesten en het boekje mee naar school om er iets over te vertellen in de klas, leuk biologieproject!

parkside insectenhotel diy
Zelf een insectenhotel gebouwd. De schutting is geverfd met een mooi kleurtje milieuvriendelijke Zweedse Moose Färg verf.

Mijn ervaring met Zweeds Blauwe Moose Färg

Al met al ben ik heel positief over deze houtverf. In de tuin was het in 1x dekkend en je ziet zelf op de foto’s wat een geweldig resultaat dit hippe kleurtje geeft. Het Zweeds Blauw is zo gaaf, wij vinden de kleur prachtig. Echt een makeover voor de tuin! Die ziet er meteen een stuk netter uit, dus ik heb zin om ook met de tuinmeubels te schuiven en met de plantenbakken aan de slag te gaan. Daarvoor had ik de verf dus al toegepast op mijn trap en ook daar word ik nog steeds blij van. 

De verf smeert makkelijk uit – nog makkelijker wanneer je hem vanwege de hitte verdund – en dekt op verweerd tuinhout met groene aanslag in 1x. Op de trap heb je uiteraard een paar laagjes extra nodig. Ideaal dat je niet hoeft te schuren en dat ik een grote schoonmaak achterwege heb gelaten (tegen het advies van het verfmerk in), was zoals je ziet geen enkel probleem. 

Nu de schutting gedaan is, wil ik ook de schuurdeur nog even onder handen nemen met deze verf. Dan is alles dezelfde kleur blauw en oogt het nog mooier. Na een kleurrijk roze huis, kan ik nu mijn tuin met nog meer kleur opfleuren. De blauwe basis van Moose Färg is top!

zweeds blauwe schutting moose farg

Ik wilde nog graag een foto van het eindresultaat invoegen, maar door de vele regenbuien van de afgelopen weken is de verfklus nog steeds niet helemaal klaar. Schiet wel heel op en het blauw ziet er echt zoveel netter en mooier uit <3

Je kunt Moose Färg trouwens ook volgen op TikTok als je meer van hun mooie verfkleuren wilt zien. Verf bestellen kan op de website, waar je meer informatie kunt vinden over deze matte Zweedse houtverf.

Lees ook:

Hoe vind jij het? Ga jij ook voor een Zweeds kleurtje in de tuin?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.