NaturalSenz Wasmiddel review + winactie

De voorjaarsschoonmaak kwam al uitgebreid aan bod op de blogboot in Amsterdam. Daar maakte we kennis met NaturalSenz wasmiddel. ‘Old fashioned’ waspoeder maar dan plasticvrij en vrij van dierlijke producten. Ik mocht dit wasmiddel in kleur én wit voor jullie testen en deel niet alleen mijn ervaringen in deze review maar mag ook 5 (!) pakketten aan jullie weggeven! Dus lees even verder dan vertel ik je hoe. 

Door: Lisanne

Een poedertje voor de was bij gevoelige huid?

Ik zal je eerlijk zeggen, ik was altijd met vloeibaar wasmiddel. Dat heeft natuurlijk een oorzaak. Mijn dochter kan niet overal tegen. Ze heeft een moeilijke huid dus als ik eens wisselde van wasmiddel kreeg ze direct uitslag. Daarbij komt dat ik zelf erg houdt van geurende was, dus met onze ‘standaard’ vloeibare wasmiddel waren er geen huidproblemen én een blije mama als ze de was vouwt. Toegegeven, ik ben ook nogal een gewoontemens dus ook dat speelt ook zeker een rol.

Toen deze NaturalSenz doosjes met prachtig wit poeder werd bezorgd was dat wel even wennen. Met een gezin van 5 had ik binnen no-time een wasje beschikbaar. Het witte poeder lachte me toe en heeft een subtiel geurtje. De dames van Senzora (de producent) hadden me al toevertrouwd dat wasverzachter niet nodig zou zijn, dus ik nam de proef op de som met een was die ik altijd snel een beetje vind ruiken. 

Daar zit (g)een luchtje aan

Bij ons thuis zijn dat de handdoeken. Met actieve sporters én zwemmers in huis heb ik makkelijk 2 tot 3 handdoekenwassen in de week. Zelf sport ik ook 2x per week en eindig met oefeningen liggend op zo’n handdoek. Daarbij werd ik vaak geconfronteerd met een beetje muffig luchtje. En nee, dat bleek dus niet te komen door mijn inspanning maar door het wasmiddel. Want sinds ik NaturalSenz heb geprobeerd, ruikt het serieus fris, zelfs zonder mijn zo geliefde (dure!) wasverzachter. Wat een eye-opener!

Dan vragen jullie je natuurlijk af hoe het zit met die huid van mijn dochter? Inmiddels is ze 11 dus wellicht ook iets minder gevoelig, maar ik heb geen extra klachten zien ontstaan, dus ik durf wel te beweren dat het huidvriendelijk is.

Europees getest én goedgekeurd waspoeder

En wat blijkt, ik deel niet alleen die mening omdat ik dit wasmiddel mocht testen. Uit een onderzoek met verschillende natuurlijke waspoeders, uitgevoerd door het onafhankelijke testinstituut Eurofins ATS, is NaturalSenz als beste getest! Hij wast dus nog super schoon ook, en bevat geen rommel. De ingrediënten zijn voor 99,6% (kleur) biologische afbreekbaar. Persoonlijk is dit wasmiddel een soort mindfuck. De geur is namelijk lavendel, een geur die ik normaal links laat liggen want dat vind ik té intens. Dit wasmiddel is echter heel subtiel gegeurd waardoor het dus heerlijk ‘in de neus ligt’, heel vreemd gewoon.  

Ik ben om: duurzaam en goed

Dit wasmiddel heeft naast de geur en goede prestaties nog meer positieve kenmerken. Het is Vegan, bevat geen microplastics en is dus duurzaam. Ook de verpakking is gemaakt van FSC-karton in plaats van die shitload aan plastic die de meeste wasmiddelen aan afval produceren.

Nu ben ik niet persé een voorloper in ‘groene‘ producten, ik kijk naar het merk (ivm die huidafwijking van mijn dochter) én heel Nederlands, naar de prijs.  Deze doosjes zijn in verhouding dan wel weer aan de prijs. Een doosje van een kilo kleur of wit wasmiddel kost je € 9,95 – maar dan heb je dus ook wel wat. Ik geniet nog even van de restjes in mijn poederdoosjes, maar weet wel zeker dat dit merk vaker een weg naar mijn wasmachinehok gaat vinden. 

Geen maatschepje…

Tip: Houd er wel rekening mee dat er geen maatschepje in zit. Zelf heb ik die van mijn vlekkenmiddel even ‘geleend’ en ik denk dat we allemaal wel van die dingen hebben slingeren dus een beetje recyclen, ook al is het uit nood, is natuurlijk hartstikke duurzaam. 

Winnen om ook te proberen

Om ik meer van jullie die ‘Aha’ ervaring gun, mag ik maar liefst 5 pakketten bestaande uit een doos wit en een door gekleurd waspoeder aan jullie weggeven. 

De winnaars zijn geloot! 

– Belinda

– Lucie

– Els Huurman

– Suzanne van Paassen én

– Mariska

Gefeliciteerd!

 

Lees ook:

Dus kom maar door met jullie leuke en unieke wasverhalen. Doe je mee?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Elle zegt:

  De witte was, de huispuber heeft bedacht dat ze dagelijks in witte shirtjes en witte broeken moet lopen maar houdt er dan vervolgens geen rekening mee dat wit heel snel smerig wordt. Ben ook erg benieuwd naar de geur, ik hou er van als de schone was lekker maar wel subtiel ruikt

 2. Suzanne van Paassen zegt:

  Die doorgelekte rompers van de ’tandjespoep’ van m’n zoontje kunnen wel een wasbeurtje gebruiken!

 3. Jolijn zegt:

  Mijn nieuwe favoriete zomerjurkje omdat ik die helemaal mooi wil houden!

 4. Patricia zegt:

  Ik zou er de sportkleding wel eens mee willen wassen. En als het daadwerkelijk ook lekker ruikt zonder wasverzachter dan wil ik dat zeker proberen. Scheelt weer een lompe fles in mijn kleine washok.

 5. Els Huurman zegt:

  Mijn man doet altijd de was. Hij heeft veel werkkleding die hij ook vaak wast en hij gebruikt het liefst poeder. Ben benieuwd of dit middel hem ook gaat bevallen.

 6. Lucie zegt:

  Ik shop mijn (en die van hem 😉) al jaaaren het liefst in kringloopwinkels en vind daar geregeld echte pareltjes! Maar .. er zit vaak wel een muf luchtje aan, dus ze worden eerst gewassen voordat ik ze aantrek, en omdat ik me de toestand van het milieu óók aantrek was ik graag én alleen met een duurzaam wasmiddel! Er liggen weer heerlijke zomerjurkjes en bloesjes op mij te wachten, dus ik loot dolgraag mee voor een mooie zomer en een mooie toekomst!

 7. Anita te Gussinklo zegt:

  Zwemkleding en veel T-Shirts

 8. Mariska kools zegt:

  O woww een erg interessant artikel. Hier ook een puberdochter in huis en die vind het leuk om gerust 2x per dag om te kleden. 🤣 hup in de avond alles weer naar het washok. En ik zou ook graag de fietskleding van manlief er mee willen wassen. 😊

 9. Linda de bode zegt:

  De scoutingkleding van 3 dochters zijn de kledingstukken die snel voor de volgende opkomst gewassen moeten worden. De meiden houden niet van geparfumeerd waspoeder, dus dat treft

 10. Miranda zegt:

  Nou dit wasmiddel klinkt veelbelovend….ik zou dit graag zelf willen testen want mijn donkere was komt meestal al muf ruikend uit de wasmachine en ik heb al vanalles geprobeerd. Misschien dat dit de oplossing is.

 11. Belinda zegt:

  Nou, alles van de puber. Dat je dan de wasmand leeg hebt, en ineens heb je er twee vol omdat de puber de vloer van haar slaapkamer heeft leeggemaakt

 12. Kristie zegt:

  Woooowie leuke blog om te lezen! ik doe graag mee ben nog een beetje zoekende naar welke wasmiddel ik prettig vind in gebruik! De smoezelige vieze jurkjes van het heerlijk buiten spelen in dit heerlijke weer van onze dochter kunnen wel een lekker wasbeurtje met Senz gebruiken 💗🙏🏻

 13. Marian zw zegt:

  Die hele stapel met korte broeken en shirts van mijn zoon, vol met zand en modder van het buiten voetballen! Die beginnen nu echt de tent uit te stinken 🙂

 14. Marja zegt:

  Het box kleed en het beddengoed van het ledikantje waar mijn pasgeboren kleinzoontje nu al regelmatig in ligt en straks als ik ga oppassen nog vaker

 15. Mariska zegt:

  Sportkleding!😊
  Vind echt dagelijks weer sportkleding van ons gezin bij de was.
  Goed teken, want we/ze zijn lekker actief.
  Fijn om sportkleding aan te trekken wat lekker ruikt. En wij zijn dol op lavendel 😃

 16. Mom zegt:

  Ik doe mee met de winactie

 17. elisabeth maria martina zegt:

  voor mijn linnen broeken en blouses ideaal met dit hete weer

 18. Berendina Jaasma zegt:

  Mijn zomerjurkjes omdat ik die veel en graag draag met dit mooie weer.
  benieuwd naar dit wasmiddel!

  1. G.T. zegt:

   Er ligt genoeg was om het eens mee te proberen 😉 Mount was houdt nooit op. Maar ik zou het graag eens proberen op de sportshirts van mijn man.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.