Barbie, een grote mensen film over Barbieland

OMG! Dit is zo tof, er komt een film over Barbie! Geen tekenfilm dit keer, maar een grote mensen film met Margot Robbie en Ryan Gosling. Een film over Barbie die ontsnapt uit Barbieland en in onze echte wereld terechtkomt. Supergrappig als ik de trailer bekijk. Vanaf 19 juli draait hij in de bioscoop. Als kind was ik mega Barbie fan en ook lid van de Barbieclub enzo, dus even wat meer info, want dit wil je weten!

barbie barbieland film
Foto: Warner Bros

Barbie werd geboren op 9 maart 1959 op een speelgoedbeurs in Amerika. Haar volledige naam is Barbara Millicent Roberts en niet alleen ik, maar ook mijn moeder en mijn dochters speelden ermee. De Barbiepop van mijn moeder had overigens donker haar en de meeste poppenkleertjes heeft ze zelf genaaid. In ‘mijn’ tijd kwam er ook haar zusje Skipper bij en raakte de poppen van haar vriendje Ken (geboren in 1961) meer in zwang.

barbie barbieland film
Margot Robbie als Barbie. Foto: Warner Bros

Spelen met poppen stimuleert de empathie van kinderen. Ik vond het vooral leuk dat prachtige prinsessenjurken ineens bereikbaar voor mij waren in de vorm van mooie outfits voor mijn Barbies. Regelmatig speelde ik mijn eigen sprookjes na in het zonnetje achter de bank verstopt met al mijn poppen, kleertjes en roze meubeltjes. Toen ik de tienerleeftijd bereikte waren ze heerlijk om te oefenen met haren vlechten. Voor mijn verjaardag kreeg ik eens een abonnement op de Barbie club, dan kreeg je eens in de maand een envelop met leuke cadeautjes zoals stickers en een tijdschrift. Volgens mij heb je dat nu allemaal niet meer. Maar… wij krijgen dus dit jaar wel een echte film!

Het verhaal?

In Barbieland is alles en iedereen perfect. Behalve als je een existentiële crisis hebt. Of als je een Ken bent. Bekijk de trailer hieronder maar, ik vond hem erg grappig! “Barbie” is een film van de voor een Oscar genomineerde schrijver/regisseur Greta Gerwig (“Little Women”, “Lady Bird”) met in de hoofdrollen de voor een Oscar genomineerde acteurs Margot Robbie (“Bombshell”, “I, Tonya”) en Ryan Gosling (“La La Land”, “Half Nelson”) als Barbie en Ken. 

De film is geregisseerd naar een scenario van Greta Gerwig en de voor een Oscar genomineerde Noah Baumbach (“Marriage Story”, “The Squid and the Whale”) dat gebaseerd is op Barbie van speelgoedmerk Mattel. 

barbie barbieland film
Ryan Gosling als Ken. Foto: Warner Bros

Het is echt wel even iets anders dan de tekenfilms waarover ik een review heb geplaatst:

Al is het natuurlijk wel geinig om die nog even met je kinderen te kijken om ‘er in te komen’. En daar heb je nog even de tijd voor. “Barbie” is vanaf 19 juli 2023 in de Nederlandse bioscoop te zien. Warner Bros. Pictures presenteert “Barbie”, een productie van Heyday Films, LuckyChap Entertainment en Mattel. De film wordt wereldwijd gedistribueerd door Warner Bros. Pictures.

Lees ook:

Staat deze film ook op jouw must watch lijstje?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.