VTech Marble Rush knikkerbaan + win

Wie er niet opgegroeid met VTech? Ik durf wel te beweren dat elk kind uit Nederland wel eens VTech speelgoed vast heeft gehad. Is het niet thuis, dan wel op school, in de peuterspeelzaal of op het consultatiebureau. En de VTech familie blijft zich uitbreiden. Een paar jaar geleden waren de toet-toet banen auto’s mega populair voor de echte kleintjess (en dat zijn ze nog steeds) en sinds kort kwamen daar de knikkerbanen genaamd ‘Marble Rush’ bij. Lucas (4 jaar) mocht de nieuwste beginners set uittesten én hij mag er ook ééntje aan jullie weggeven!
Review door Lisanne van Uunen

Welke knikker wint?

De Marble Rush knikkerbanen bestaan uit kleurrijke onderdelen die je op kunt bouwen tot een baan zoals het voorbeeld, maar ook naar eigen inzicht. Ze zijn geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en alle onderdelen stapelen makkelijk op elkaar vanaf een witte grondbasis. De banen bevatten niet alleen hoogteverschillen en leuke bochten, maar elke set heeft ook speciale gadgets om de knikkers nog enthousiaster door de baan te laten stuiteren. In de set die wij mochten testen de Vtech Marble Rush – Beginner Set S200 zijn dat kantelbakjes en een trechter. In andere sets zijn zitten bijvoorbeeld doseer- of lanceersystemen.

Het leuke aan deze sets is dat ze met elkaar te combineren zijn. Met meerdere sets maak je dus een nog grotere baan. Er zitten 5 knikkers bij de baan, wat wel handig is want die dingen hebben nogal de neiging om onder de bank te rollen. Je zult toch op je buik moeten om die dingen er onderuit te vissen want het is de bedoeling van deze knikkerbaan dat er meerdere balletjes tegen elkaar racen. Welke knikker wint? Er zijn meerdere wegen naar de finish dus het is elke keer weer een verrassing welke het eerste is.  

Opbouwen en knikkeren maar

Eerlijkheid gebied dat Lucas (4 jaar) wel wat hulp nodig had bij het in elkaar zetten van deze knikkerset. Bij ander bouwspeelgoed is er een digitaal boekje beschikbaar waarbij hij stap voor stap zelf kan bouwen, dat is bij deze sets nog niet het geval. Maar samen bouwen is ook gezellig dus met papa, mama of broer/zus redt hij zich ook wel.

Volgens het voorbeeld bouwen ging ze hier helemaal prima. Het combineren met de set die hij al had (de Rocketset) vergde wat meer concentratie en energie. De tiktokgeneratie heeft die concentratie wat minder moet ik zeggen, maar uiteindelijk kwam er toch een mooie gecombineerde baan van de grond waar de knikkers doorheen konden sjezen. Wie weet ontwikkeld VTech later nog meer voorbeelden voor de kinderen die vanuit zichzelf de fantasie even niet hebben voor een gecombineerde baan.

Eenmaal in elkaar, mag hij niet uit elkaar. Hij staat al een poosje op de speeltafel en wordt steeds weer opgezocht en er wordt dus echt veel mee gespeeld. Onze raket maakt trouwens muziek als de knikkers er doorheen gaan, maar dit is (gelukkig 😉) niet hard én uit te schakelen. Met vriendjes spelen vindt Lucas het allerleukste. Als er uit school vriendjes komen spelen, lopen ze er ook vrijwel allemaal direct naartoe. Voor de prijs hoef je het trouwens niet te laten want deze set kost € 21,69. Een ideale prijs voor een verjaardagcadeautje van bijvoorbeeld opa/oma.

Zijn er ook minpunten?

Ik noemde al de luttele eigenschap van balletjes om weg te rollen, dat is wel een dingetje. Ik zou de baan dan ook niet in de buurt zetten van een bank of ander meubel waar de knikkers makkelijk onder kunnen rollen, dan blijf je als ouder wel bezig met hengelen. Daarnaast raad ik een goede swiffer aan voor het schoonhouden van de baan/ grondplaat. Het zijn allemaal vierkantjes met een omhoogstaand randje. Dat vangt snel stof/ kruimels etc. Dusse, niet eten in de buurt van de baan en geef die swiffer aan je kind om mee te helpen schoonhouden. En nee, ik heb geen smetvrees. Met drie kinderen heb je gewoon ervaring met ongemakkelijke schoonmaakklusjes.

Doe je mee? Win een startersset VTech knikkerbaan

Wil je zelf ook deze leuke knikkerbaan uitproberen? We geven er eentje weg dus doe mee voor je (klein)kind(eren)! Laat hieronder weten waar jij verwacht dat de knikkers onder zullen rollen en maak kans op dit toffe pakket. Verdubbel je kansen door mee te doen via de instagram van de Lucas www.instagram.com/lucasvanuunen

Daar zie je ook filmpjes van de baan in actie!

Kun je niet wachten, bestel hem dan op:

VTech Marble Rush – Beginner Set S200 | bol.com

De winactie is afgelopen. De winnaar is Mallary Lagaet, gefeliciteerd! Veel knikkerplezier. 

Lees ook:

Houden jullie van dit soort ontdekspeelgoed? Heb je veel VTech in huis?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Paulien zegt:

  De knikkers rollen onder de kast😁 Leuk voor mijn zoontje

 2. Heidi Buze zegt:

  O super voor mijn kleine vriendin mijn kleindochter Faith ❤️❤️❤️

 3. Sandra zegt:

  Ohh wat super tof! ik verwacht dat de knikkers heel de kamer doorgaan maar ach dan hebben we gelijk weer een nieuw spelletje: zoek de knikkers 😉 ik weet zeker dat de kids deze baan fantastisch zouden vinden en ja papa (en mama) doet vast al te graag mee!

 4. Michelle zegt:

  Waarschijnlijk door het hele huis dus ik denk sowieso onder de bank.
  Hier hebben we dat met een ander spel balletjes haha
  Wij gaan duimen

 5. I. A. S. de Groot zegt:

  Hahaha waar niet. De oven, de bank, de open haard, de vleugel.

 6. Judith Veldhuizen zegt:

  Wat leuk zeg! Die knikkers zullen inderdaad wel door het hele huis rollen. Gelukkig weet onze oudste zich al aardig te redden met speelgoed onder de bank. Gewapend met een vliegenmepper vist hij de ballen vast zo weer onder de bank vandaag 😏🤗

 7. Corine zegt:

  Ik denk dat ze door jullie hele kamer liggen 🤣 die van ons zouden denk nog verder verspreid zijn door de kamer door onze kat die dol is op alle knikkers die achtergelaten zijn door de kids hier 😄 we maken graag een kansje, Lisa en Lynn zouden hier dolgelukkig van worden 🥰

 8. Ronnie Martens zegt:

  Leuk! Die gaan zeker onder de kasten terecht komen!

 9. Mamalife.nl zegt:

  Sowieso onder de bank, na jaren kom je nog knikkers tegen

 10. Jolijn zegt:

  Knikkers onder de bank it is, ik maak graag kans ! 🙂

 11. Marian B zegt:

  Mijn neefje is bijna jarig en ik weet dat hij een knikkerbaan helemaal geweldig zal vinden. Ik doe voor hem heel graag mee, want ik blijf natuurlijk wel graag zijn lievelingstante 😉

 12. Erika panjer zegt:

  Wauwww wat super leuk
  Deze staat zeker op het verlanglijstje van mijn meisje 😘
  De knikkers gaan hier geheid dan onder de kast rollen maar met een vliegenmepper zijn ze er zo weer onder weg.
  Dit kan wel voor uren speelplezier zorgen dus maak er dolgraag kans op en ga hard duimen voor mijn meisje.heb ik wel een super cadeau voor haar verjaardag 😀😀😀

 13. Marja Legius zegt:

  Onder de verwarming, onder de kast en onder de bank want deze knikkerbaan zal zeker een prominente plek in de huiskamer innemen als het aan de kinderen ligt

 14. Mariska zegt:

  Woww die is gaaf zeg. Ik vermoed onder de dressoir waar de tv op staat. 🤣 ding is loeizwaar dus wordt extra knikkers aanschaffen🤣🤣🤣

 15. Marianne van den Hoek zegt:

  Heel erg leuk die knikkerbaan, Tijn, Imke, Marie, Dorus en Anna zouden er uren mee bezig kunnen zijn 🤩. En dan denk ik dat ik knikkers terug vind onder de koelkast, de bank, de box, maar ook in de wasmachine en de wasmand…. 😂 Wat een feest!

 16. Lieke van Veen zegt:

  Ik maak graag kans voor mijn neefjes.

 17. Piet zegt:

  De knikkers rollen onder de bank maar gelukkig hebben we ook zelf nog een emmer vol knikkers dus kunnen een tijdje vooruit als de baan voor de kleinkinderen wordt gewonnen!

 18. Marja zegt:

  De knikkers rollen alle kanten op in ons huis omdat de vloer niet vlak is dus kunnen ze overal belanden onder tafels langs de muren onder de speelgoed manden etc

 19. Anneke H zegt:

  Dit zouden mijn kinderen echt heel leuk vinden. De jongste wordt bijna 6 en haar grote zus wil met alle liefde helpen om de knikkerbaan in elkaar te zetten.
  Dat de knikkers onder de bank rollen vind ik niet zo erg, met een lange swiffer kan ik die er wel onderuit krijgen. Als het onder de piano rolt, is de uitdaging wat zwaarder.

 20. Natasja keuter zegt:

  Lukas boft maar haha.. onze Louise is op 16 april ook al weer 4 jaar geworden. Eergisteren kwam ze toevallig thuis met dr paps met haar jaszakken vol met knikkers ,welke ze v een buurmeisje heeft gekregen. Haar vader zei toen nog, wat dom dat we die knikkerbaan niet gekocht hadden tijdens koningsdag, die we zagen.
  Nu hebben we zelf het een en ander gemaakt v lego. De knikkers rollen nu richting de keuken, onder de hondenmand en bank. Maar Louise vindt het geweldig ! Vooral de race tussen knikkers en t effect v waar ze naar toe rollen haha.. Mama kan haar lol niet op, want calorieën verbranden doe ik wel. Bedankt voor de tip van de swifferdoekjes qua schoonhouden, want dat probleem merk ik ook qua legoplaten. We doen graag mee voor de gave knikkerbaan .. duim duim

 21. Wilma zegt:

  Dit zou mijn zoontje helemaal geweldig vinden om te winnen en zou een heel mooi cadeau zijn voor zijn verjaardag (over 2 weken). Hij zal wel zelf op zijn buik moeten liggen om de knikkers onder de bank, kast of zijn bed vandaan te halen 😉

 22. Lotte zegt:

  Wat een leuke baan! De knikkers rollen gegarandeerd onder de kast, waar we vervolgens nèt niet bij kunnen!

 23. Trotsema fati zegt:

  Ik doe heel graag mee voor mijn zoontjes één is net 6 jaar geworden en andere over een maand wordt hij 5 jaar. Een toffe verjaardagscadeau 😉 de ballen zullen zeker overval in het huis rollen, en hopelijk gaan ze het ook zelf opruimen hihi

 24. Bianca zegt:

  Ohhh ik zou dit graag voor James willen winnen 💙. Vermoed wel dat ze door de hele kamer vliegen.

 25. Riggie van lochem zegt:

  Oohhh bij ons verdwijnen ze vast onder het bed. Sinds kort een konijn in de huiskamer. Dus beneden spelen is niet zo heel handig meer haha. Dus ipv de bank wordt het vast het bed haha.
  Super leuk voor mijn jongste.

 26. Wat leuk Lucas, ik zou hem heel graag willen winnen voor speelotheek Woerden. Dan kunde knikkers straks door heel Woerden en omstreken rollen en kunnen heel veel kinderen er plezier van hebben!

 27. Tatiana zegt:

  Voor heel veel rollebollen fun momentjes raken die balletjes overal: de zetel , de tafels, bureaus en al helemaal onder de voeten van papa of mama… auwchie… maar voor die kleien schattebol doen we het 🍀🤞😅😵‍💫🥰

 28. Berendina Jaasma zegt:

  Mijn kleinzoons zullen dit wel geweldig vinden, hopelijk zoeken ze ook de knikkers onder de bank weer op voor oma

 29. Goele H zegt:

  Dat zouden mijn kinderen wel erg leuk vinden, zeker de jongste die net 5 werd. Samen met grote broer en zus bouwen.
  Ik gok dat de meeste knikkers hier onder de zetel of de kast van de tv zullen rollen hen kennende.

 30. elisabeth maria martina zegt:

  voor een jarige job helemaal top hier maakt sofie heel graag kans op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.