Vakantiepark Roompot Callantsoog: tulpenhuisje

Op vakantie naar het strand maar geen te drukke badplaats? Wij waren in maart uitgenodigd in een 6-persoons tulpenhuisje bij Roompot Callantsoog. Een rustig, autovrij vakantiepark op 5 minuten wandelen van het strand. We kwamen aan in een sneeuwstorm, maar een dag later was het gelukkig wel zonnig strandweer en hebben we lekker uitgewaaid. Ik vertel je graag onze ervaring in een luxe Farmland Family lodge.

roompot vakantiepark callantsoog

Roompot Callantsoog (voorheen Qurios) bestaat nu 2 jaar, een lekker nieuw park dus met hippe vakantiehuisjes die van alle gemakken zijn voorzien. Ons huisje (nummer 79 mocht je op de parkplattegrond willen kijken) was aan een watertje gelegen, heel leuk en lekker vrij.

roompot vakantiepark callantsoog

Overal staan trouwens bordjes dat je de eendjes niet mag voeren. Met jonge kinderen zonder zwemdiploma zou ik een lodge op een andere plek in het park adviseren, voor deze single mama met 2 tieners was het perfect.

roompot vakantiepark callantsoog
Gezellig zo’n tulpenhuisje!

De wifi was de belangrijkste maatstaf voor mijn dochters. Hoewel? Eigenlijk waren ze meteen verliefd op hun eigen slaapzoldertje! Roompot had hier speciaal voor de meisjes een zak popcorn en 2 flesjes van hun favo ijsthee neergezet.

roompot vakantiepark callantsoog

De oudste heeft zich hier de meeste tijd opgesloten met haar laptop om huiswerk te doen en te ‘chillen’ terwijl ze naar buiten keek. De jongste vond juist het hokje onder hun slaapzolder (waar ik ook de koffers enzo heb opgeborgen) een heerlijk plekje, er was een stopcontact en ze had er kussentjes neergelegd en zat daar het liefste met de ipad verstopt. 

roompot vakantiepark callantsoog

Kijk even mee met deze roomtour:

Aankomst op het park

Je ziet in het filmpje goed de barre weersomstandigheden die wij hebben getrotseerd om in Callantsoog te komen. Gelukkig reden we een beetje voor de files uit, maar met die sneeuwstorm moest iedereen de snelheid aanpassen.

roompot vakantiepark callantsoog
Aankomst in de sneeuwstorm.

Je kon geen nummerbord meer lezen en ik was blij dat op de radio regelmatig oproepjes voorbij kwamen in de trant van ‘doe je lichten aan’ (niet dat het effect had op de auto voor mij, zelfs seinen snapte ie niet helaas). De golven van een rivier waar we langsreden waren woest en wild. De ontvangst bij Roompot Callantsoog was echter hartelijk (we waren er stipt om 16.05 uur en vanaf 16 uur kun je in je huisje) en we konden hier even naar het toilet. 

roompot vakantiepark callantsoog
Souvenirwinkel

Er is trouwens een souvenirwinkeltje op het park aanwezig met Koos Konijn merchandise! Je kunt hier ook spelletjes lenen (handig als het slecht weer is) en broodjes bestellen voor het ontbijt.

roompot vakantiepark callantsoog
Gezellig zo’n tulpenhuisje! Mijn dochters kregen bij aankomst allebei een roze knutseltas.

Mijn dochters kregen allebei een leuk knutseltasje mee met stiften, een kleurboek, een vlieger (om zelf te versieren) en nog veel meer creatieve verrassingen. 

roompot vakantiepark callantsoog
Bij de parkeerplaatsen staan bolderkarren voor je bagage.

Daarna snel met de auto naar de parkeerplaats in de buurt van ons huisje gereden. Met een bolderkar die daar klaarstond, konden we de bagage vervoeren. Alleen… alle richtingbordjes waren besneeuwd en daardoor onleesbaar. Het duurde dus even (het was echt noodweer) voor we de juiste lodge gevonden hadden, ondanks de uitleg met de plattegrond erbij.

roompot vakantiepark callantsoog
Het werd nog wel strandweer gelukkig!

De kinderen in het huisje achtergelaten om alvast een beetje te settelen, terwijl ik – nadat ik mijn handen weer kon voelen – terug naar de auto liep met de bolderkar voor de rest van de bagage.

roompot vakantiepark callantsoog
Vliegeren? Daarvoor is alle ruimte!
roompot vakantiepark callantsoog
Rustig vakantiepark. Uitzicht vanuit onze Farmland Family Lodge.

Farmland Family Lodge

Het huisje zelf was gelukkig warm en fijn! En schoon (ook alles in de keukenkastjes). Er stond een pannenkoekenpakket en een spelletje met lieve persoonlijke boodschap voor ons klaar en ook op de kamer van de meiden was iets lekkers neergezet. Super, want ik moest echt even bijkomen van de ijzige sneeuwstorm.

roompot vakantiepark callantsoog

In mijn kamer was een douche en suite, voor de kinderen was er een aparte badkamer. Beiden overigens met regendouche en handdouche. Ontzettend fijne douches, in no time heerlijk warm en met een goede straal. Het badkamermeubel heeft veel opbergruimte voor je toilettassen.

roompot vakantiepark callantsoog

De bedden sliepen goed (mijn oudste wil ook graag zo’n bed thuis, die vond het slaapzoldertje echt heel leuk). Tijdens ons verblijf (maart 2023) was het koud en dus geen last van ongedierte zoals muggen (wat je verwacht bij het water). Wel heb ik een konijntje buiten zien rondhuppelen, maar dat vond ik juist heel schattig. Net als de eendjes en vogels op het park.

roompot vakantiepark callantsoog

Ik had zelf dekentjes mee voor op de grote hoekbank, waar je heel relaxt tv kunt kijken. Er zijn ook nog 2 losse stoelen. De spotjes in de woonkamer kun je dimmen, dus die zette ik ’s nachts heel zacht zodat iedereen het toilet zou kunnen vinden.

roompot vakantiepark callantsoog

In de keuken vond ik alles om in 2 pannen tegelijk (spek)pannenkoeken te kunnen bakken. Een vaatwasser, koffiecupapparaat en combi-magnetron zijn er ook. Bij veel Roompot parken moet je het afval scheiden, ook hier waren 2 vuilniszakken aanwezig voor pmd en restafaval. Heel Hollands had ik uiteraard ook stroopwafels mee, dat hoort bij vakantie toch?

roompot vakantiepark callantsoog

Hoe is de wifi?

Zoals we van Roompot gewend zijn, was de wifi uitstekend. In bovenstaande roomtour zie je mijn dochter panisch op zoek naar de wifi-code, een eerste levensbehoefte voor tieners. Maar – daar was ze heel snel achter – die zit in dit park niet in een keukenkastje verstopt: zet de tv aan en je krijgt direct de code in beeld. Probleem opgelost.

roompot vakantiepark callantsoog
Natuurspeeltuin.

Je kunt op deze smart tv ook zelf je eigen films of series casten. Wij wilden de finale van Wie is de Mol zien en hebben ‘gewoon’ lekker televisie gekeken, want dat kan ook. In het hele huisje kun je op allerlei handige plekken wandcontactdozen vinden om je stekker in te pluggen. Genoeg stopcontacten dus en ook nog op handige plaatsen, zoals onder de eettafelbank (naast de zithoek).

roompot vakantiepark callantsoog
Samen pannenkoeken bakken. (Is pas mijn 2e poging ooit, maar de spekpannenkoeken waren heerlijk hoor, ook al zien ze er niet uit.)

Wat te doen op en bij het park?

Op dit kleinschalige vakantiepark in Callantsoog staan overal kleine kruidentuintjes, er zijn leuke watertjes en duinplanten. Zo aan het strand is het prettig dat er een wasserette op het park aanwezig is. Ook bij ons waren er al snel natte voetjes gehaald door met laarsjes aan over golven te springen, haha.

roompot vakantiepark callantsoog

roompot vakantiepark callantsoog
Brasserie in het receptiegebouw.

Voor de allerkleinsten is er naast de Brasserie een speeltuintje met houten speeltoestellen en een waterparcours.

roompot vakantiepark callantsoog

Grotere kinderen kunnen lekker ravotten en met modder en water klooien in de natuurspeeltuin met waterpomp. Er is in het seizoen ook een kidsclub die activiteiten organiseert.

roompot vakantiepark callantsoog
Elektrische laadpalen zijn naast de natuurspeeltuin, vlakbij het hoofdgebouw.

Oh, en er zijn – handig met de vlieger die ze mochten knutselen – verschillende grote grasvelden waar je lekker kunt rennen of voetballen. We zagen veel kinderen vliegeren en hebben dat zelf natuurlijk ook even gedaan.

roompot vakantiepark callantsoog
Vliegers versieren met het knutselpakket dat we kregen bij aankomst.

Vanwege de sneeuwstorm kregen wij een voucher voor een drankje tijdens het eten in de brasserie. We zijn zaterdag lekker uit eten geweest. De oudste bestelde een pizza en wat ze niet op kon, kreeg ze mee in een doggybag.

roompot vakantiepark callantsoog
Doggybag, haha. Kon ze er later verder van smullen.

De jongste ging voor de kidsburger met patat en ik koos de kipsaté. Alles was vers en erg lekker! Oh, speciale aanrader vonden wij het broodje vooraf, die citroen aïoli moet je geproefd hebben! (De tapenade was ook goed hoor, daar niet van.)

roompot vakantiepark callantsoog
Eten in de Brasserie.

Wil je liever in het huisje eten? Je kunt bij aankomst de menukaart meenemen en via het scannen van de qr-code bestellen en betalen. Ook een bittergarnituur bijvoorbeeld. Overigens staan er ook vegetarische gerechten op de kaart. Of je besteld broodjes voor het ontbijt. Deze worden alleen niet bij het huisje bezorgd, maar kun je de volgende ochtend ophalen bij de receptie. Wij hebben ons tasje met croissants en jus d’orange lekker meegenomen naar het strand voor de lunch.

roompot vakantiepark callantsoog
Chillen op het strand, verse broodjes mee.

Het strand is op 5 minuten wandelen van het vakantiepark. Goed te doen dus met tieners. Ouders met jongere kinderen zag ik lopen met speciale kinderdragers of de wandelwagen.

roompot vakantiepark callantsoog
Naar het strand wandelen via een buggy-vriendelijk fietspad.

In ons huisje stond een strandbingo klaar en een hele leuke uitlegkaart over verschillende soorten zeeschelpen en zeediertjes die je soms op het strand kunt vinden.

roompot vakantiepark callantsoog

Er zijn oplaadpunten voor elektrische fietsen bij de receptie. Na de slagboom vind je de oplaadpunten voor elektrische auto’s. Tijdens ons bezoek kwam er een wanhopig stel binnen dat een geleende elektrische auto tot het gaatje had leeggereden… Nooit doen dus, dan draai je de motor kapot!

roompot vakantiepark callantsoog
Hallo, hier ben ik! De persoon die overal haar mening over geeft op deze blog. Dikke kus, doei.

Bij Roompot waren ze zo klantvriendelijk om ze toch toegang te geven tot de laadpalen, ondanks dat ze geen drankje deden in de brasserie. Ik vond dat vanuit Roompot heel netjes. Over het stel heb ik een andere mening. (Hoop in ieder geval dat ze het hebben opgebiecht aan de persoon wiens auto ze geleend hebben, want die kan zomaar kuren krijgen door dit akkefietje. My 2 cents. Dure grap.)

roompot vakantiepark callantsoog

Tips voor uitstapjes in de buurt van Callantsoog

Bij de receptie kun je allerlei leuke tips vinden voor uitstapjes in de buurt. Er zijn verschillende mooie duinwandelroutes in de buurt, er zijn gratis parkeerplaatsen bij het strand en de badplaats Callantsoog waar we doorheen reden zag er heel gezellig uit met veel leuke winkeltjes. Veel musea en attracties zijn geopend van april tot en met september, tijdens ons bezoek was er dus nog veel gesloten maar dan nog is er genoeg te doen in de omgeving.

roompot vakantiepark callantsoog
Callantsoog by night.
 • Scorlewald winkel & lunchroom (sociale werkplaats) – Valkenlaan 14 in Schoorl
 • Family Entertainment Center Skagaventure – Witte Paal 3K in Schagen
  Hier kun je lasergamen, karten, trampolinespringen en (VR) gamen.
 • Discgolf spelen (frisbeebaan van 18 holes) bij Hondsbossche events in de Schoorlse bossen
 • Zeehonden spotten met Blue Marlin IV vanaf Den Helder
 • Vlindorado, een vlindertuin en indoor minigolf – Smeetsweg 12 in Waarland
 • De Klimvallei Den Helder – De Helderse Vallei 7a in Den Helder
  Je kunt hier klimmen, kanovaren of suppen.
 • Land van Fluwel, natuurspeeltuin – Belkmerweg 65 in Sint Maartenszee
  Hier is een blotevoetenpad, speeltuin, natuurspeeltuin, klimparcours en tulpenbos.
 • Speelpark De Goudvis (indoor en outdoor speeltuin) – Zeeweg 91 in Sint Maartenszee
 • Dierentuin Van Blanckendaell Park – Veilingweg 9 in Tutjenhorn
 • Westfries Museum – Roode Steen 1 in Hoorn
 • Clinic bij Golfbaan Ooghduyne
 • Bakkerijmuseum – Nieuwstraat 6-8 in Medemblik
 • Juttersmuseum Callantsoog – Mineweg 1 in Callantsoog
 • Zee Aquarium – Van der Wijckplein 16 in Bergen aan Zee
roompot vakantiepark callantsoog
’s Avonds nog even vliegeren op het stille strand.

Zie jij jezelf hier al ontspannen tussen het duingras? Je kunt hier je Roompot vakantie naar Callantsoog boeken.

roompot vakantiepark callantsoog

Bij het uitchecken kregen we als afscheidscadeautje nog een heerlijk pak Scorlewald koekjes mee, ingepakt door Romiro, één van de bakkers bij deze antroposofische zorginstelling. De kinderen hebben ze meteen gesnoept tijdens de terugrit, ik mocht er ook eentje: jamjamjam, lekker.

roompot vakantiepark callantsoog

Ben jij al eens naar Callantsoog op vakantie geweest? Sliep je toen ook in deze leuke tulpenhuisjes?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Rory zegt:

  Leuk Marguerita, dit ziet eruit als een heel gezellig (maar wel rustig) park. En het is pas maart tenslotte. Ik kan mij voorstellen dat het in de zomer megadruk is. En die muggen dan ook. Leuk om te zien en te lezen.

  1. Marguerita zegt:

   Ja echt een park om lekker te onthaasten in een gezellige sfeer en te genieten van de gezonde zeelucht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.