Wat zijn leuke alternatieven voor gordijnen?

Heb je op dit moment gordijnen in je woning hangen en ben je ze eigenlijk een beetje zat? Dat is te begrijpen. Zeker als de gordijnen al langere tijd in een kamer hangen vind je het misschien tijd voor iets anders en fris. Gelukkig zijn er meerdere interessante alternatieven voor gordijnen!

Al sinds jaar en dag zijn gordijnen een populaire vorm van raamdecoratie. Dit is te danken aan de uitstraling, maar ook aan de privacy die gordijnen met zich meebrengen. Je geniet met gordijnen van de gewenste privacy overal in je huis en ze gaan de galm tegen. Wil je een leuk alternatief voor gordijnen in bijvoorbeeld je slaapkamer ophangen? Dan is dat wel een dingetje want wat werkt er nu net zo goed? Hieronder vind je informatie over de beste alternatieven voor gordijnen.

Jaloezieën

Eén van de meest geschikte alternatieven voor gordijnen zijn jaloezieën. Met deze raamdecoratie heb je niet altijd de gewenste privacy, maar je krijg wel van andere voordelen.

Zo is het ideaal dat je met jaloezieën met de lichtinval kunt spelen. Wil je bijvoorbeeld de nodige frisse lucht in je slaapkamer? Zet dan je raam open en doe de jaloezieën naar boven. De frisse lucht heeft nu alle mogelijkheid om in je slaapkamer te komen.

Of wil je juist dat er in je woonkamer een paar zonnestraaltjes komen? Dan zet je de jaloezieën een klein beetje open waardoor het zonlicht in je woning valt. Dit maakt je woning gezellig en je laat je kamer ook nog eens groter ogen.

Bijkomend voordeel: de jaloezieën kun je tegenwoordig in veel varianten aanschaffen. Zo zijn er veel verschillende materialen. Je kunt bijvoorbeeld voor pvc of aluminium jaloezieën kiezen, maar ook voor houten jaloezieën. Met name als je voor een landelijke inrichting bent gegaan, zijn houten jaloezieën een geweldige optie voor je.

Rolgordijnen

Ben je de opzij schuivende gordijnen in je woning beu? Kijk dan eens naar rolgordijnen. Je denkt misschien dat dit bijna hetzelfde is als normale gordijnen, maar dat is allerminst het geval. Met rolgordijnen geniet je weer van hele andere voordelen.

Zo is het ideaal dat je met inbetween rolgordijnen een speciaal effect kunt creëren. Dit komt doordat het gordijn uit twee lagen bestaat. Deze lagen zijn beide transparant en liggen als het ware over elkaar heen. De uitstraling is hiermee erg fraai, terwijl rolgordijnen ook nog een prima isolerende werking hebben.

Het blijft niet alleen bij deze voordelen van rolgordijnen. Een ander voordeel is de eenvoudige installatie. Binnen mum van tijd hangen de rolgordijnen in je woning. En door de samenstelling van de rolgordijnen kun je ze ook nog eens in meerdere ruimtes in je woning gebruiken. Wat wil je nog meer?

Naar welke van deze alternatieven voor gordijnen gaat jouw voorkeur uit? Zet je wensen op een rijtje en bekijk de jaloezieën en rolgordijnen in ieder geval goed.

Lees ook:

Je kunt gordijnen overigens prima combineren met bovengenoemde opties. Én én kan zeker sfeervol zijn, wat vind jij?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.