Adventskalenders, de leukste van 2022

Het seizoen van cadeautjes komt dichterbij. Hoe je de spanning naar de gezellige donkere dagen nog beter kunt opbouwen? Met een adventskalender natuurlijk! Ik vind deze decemberkalenders met voor elke dag een klein presentje altijd ontzettend leuk om met 5 december cadeau te doen. Zo begin je elke decemberdag vrolijk, want iedere ochtend kun je iets leuks uitpakken. Dit zijn de leukste van 2022!

adventskalender

1. Sprankelende cadeautjes van Essence

essence adventskalender 2023
Foto: Essence

De essence HAPPY HOLIDAYS adventskalender heeft glitters als thema, yay! De kalender bevat 24 beauty
verrassingen die de kerstperiode gegarandeerd nog mooier maken. Bovendien zorgen de producten in de kalender voor een complete kerstlook – dus je bent met dit cadeau echt klaar voor de feestdagen. Een klein voorproefje voor iedereen die nieuwsgierig is: achter de deurtjes zitten onder andere voedende producten verstopt zoals een hydraterende doorschijnende lippenstift, een overnight lipmasker of goudkleurige eye patches in de vorm van een ster. Een sprankelende kerst highlighter, een blender brush en een winterse nagellak in miniformaat zorgen ook deze kerst voor een exclusieve make-up look. Het matterende oil control paper is perfect voor tijdens het kerstfeest want het verwijdert in een mum van tijd
ongewenste glans van het gezicht. En deze adventskalender van Essence heeft nog veel meer verrassingen! Adviesprijs is € 25,99.

2. Kaartjeskalender van Hope & Joy

hopeandjoy-adventskalender-5

“Je bent precies goed. Anders was je wel anders geweest.” Met de Adventskalender van Hope & Joy tel je af naar Kerst met 24 dagen lieve woorden. Een mooi geschenk voor iemand die een dierbare mist, vanwege het kaarsje dat je ernaast kunt branden. Zelf heb ik deze foto direct naar mijn dochter gestuurd, ik zou een dergelijke kalender heel graag voor mijn verjaardag krijgen, maar dan met kaartjes die de kinderen zelf hebben gemaakt. Ik denk dat voor hun vader hetzelfde geldt. Vinden jullie hem ook niet prachtig?

Met deze Adventskalender heb je dagelijks een blijvend cadeautje voor je ziel. Lieve en krachtige woorden met affirmaties van Hope & Joy zorgen ervoor dat je elke dag opnieuw beseft hoe bijzonder je bent! De Adventskalender bestaat uit een set van 24 geïllustreerde kaartjes in linnen bewaarzakje, een stevig beukenhouten standaard, 4 bijenwas kaarsjes en een kaart met uitleg. De kaarten zijn gedrukt op milieuvriendelijk papier, zo ben je lief voor jezelf én voor het milieu. De Adventskalender is verkrijgbaar van 15 september t/m 30 november voor € 19,95.

3. Hogwarts adventskalender van Radbag

hogwarts adventskalender radbag
Foto: Radbag

Gek op de Harry Potter boeken en films? Gadget webshop Radbag heeft er allerlei merchandise van, waaronder verschillende adventskalenders. Mijn kinderen krijgen er eentje met allemaal poppetjes, maar voor volwassenen is deze met kantoorspulletjes natuurlijk veel leuker. Potloden, washi tape, een gum… de magische toverstaf kan uiteraard ook niet ontbreken. Leuk om je werkplek op te fleuren met voor elke dag een leuk nieuw kantoorproof cadeautje!

4. The Body Shop heeft dit jaar 3 adventskalenders

adventskalenders 2022 the body shop
Foto: The Body Shop

The Body Shop werkt dit jaar samen met haar Community Fair Trade-partners. Er zijn 3 verschillende adventskalenders vol fijne producten die zijn gemaakt of verrijkt door deze kleinschalige producenten. De kleurrijke, sprankelende dessins van de Adventskalenders zijn gebaseerd op brieven aan de Kerstman, met hoop op en wensen voor een eerlijkere wereld. Daarnaast bevatten ze interessante weetjes en inspirerende verhalen over de Community Fair Trade-partnerschappen, waar vaak vrouwen een centrale rol in spelen. Na gebruik kun je deze adventskalenders upcyclen. Gebruik bijvoorbeeld de pop-ups
als gift-tags of decoraties of berg kleine knutselspulletjes, sieraden of haarspelden op in de laatjes zodat je er het hele jaar plezier aan beleeft. De kalenders kosten respectievelijk € 55,- , € 90,- en € 130,-. Ik heb de rode adventskalender gekregen <3.

5. Plasticvrij aftellen met een kalender van Happy Soaps

Het plasticvrije merk Happy Soaps heeft dit jaar 3 verschillende adventskalenders uitgebracht. Je kunt kiezen uit een kalender voor 6, 12 of 24 dagen. Die laatste is overigens de goedkoopste! Met € 29,99 vind je in deze kalender 24 fijne mini producten voor zowel haar als huid, om af te tellen naar kerst. Dan heb je voor € 39,99 een adventskalender voor 6 dagen. Deze kalender bevat 6 full-size producten, waaronder speciale limited editions met vernieuwde geuren voor een plasticvrije badkamer. De laatste variant – voor 12 dagen aftelplezier – kost € 79,99 Deze kalender bevat 12 full-size producten waaronder speciale limited editions voor haar en huid, voor een complete plasticvrije routine!

6. Utrechtse Heuvelrug Adventskalender

heuvelrug adventskalender

Geen fysieke adventskalender maar wel een hele leuke, waarbij jij kans maakt op mooie prijzen. Van 1 tot en met 24 december kunnen bezoekers aan de website van de Utrechtse Heuvelrug weer elke dag een deurtje van de kalender openmaken. Achter elk deurtje vinden zij mooie winacties om de regio te ontdekken. De prijzen worden beschikbaar gesteld door diverse partners, waaronder Restaurant Bentinck, Kasteel Sterkenburg, Landgoed Zonheuvel, Nationaal Militair Museum en Ouwehands Dierenpark.

7. Brievenbus kerstboompje

diy kerstboom brievenbus
Foto: Bloomon

Okee, deze laatste is misschien niet helemaal een adventskalender maar wel ontzettend leuk als kerstcadeau voor iemand die wat verder weg woont. Een brievenbuskerstboompje als DIY pakket! Je bent er dus wel even mee bezig als je ‘m cadeau krijgt en hij past op elk kantoor. Het Winter Wonderland kerstboompje past in elk interieur. Deze kerstboom kan naar wens gestyled worden met de meegeleverde lichtjes, slingers en papieren versiering. Hoe leuk is dat? Te koop bij Bloompost voor € 15,95. Ook leuk: de mistletoe die je via een brievenbuspakketje cadeau kunt doen, deze is € 11,95.

Lees ook: 

Gebruik jij een adventskalender om extra sfeer in huis te creëren in de aanloop naar kerst?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.