Bommmmms away: Pinball Machine

Nu het geen lekker weer meer is om buiten te spelen komen de spelletjes weer vaker uit de kast. Omdat ik drie kinderen op drie scholen heb (dat leg ik later nog wel een keer uit) waardoor niet iedereen op hetzelfde moment huis is, is het bij ons thuis handig om spelletjes in huis te hebben die je ook alleen kunt spelen. Toen we door Speelgoed van het jaar werden gevraagd voor een review van één van de winnaars van de speelgoed van het jaar 2022 verkiezing, kozen we dan ook voor iets dat je alleen kunt maken/spelen. De pinballmachine van Smartivity landde op de deurmat en in deze blog neem ik je mee bij het maken én uiteindelijk spelen met dit unieke speelgoed uit de categorie Bouw en Constructie.

Door: Lisanne

Challenge zoals op tiktok

Even voor jullie idee, mijn dochter Feline is 10 jaar en verzot op freubelen. ‘Vroegah’ was dat gewoon schilderen op nummer, tekenen of knutselen, de laatste tijd zie ik steeds gekkere dingen voorbij komen. Zo maakte ze onlangs – geïnspireerd door een TIkTok filmpje – een schietpistooltje van ijsstokjes en elastiek (dat dus serieus heel goed werkte) en heeft ze voor de Halloween Trick-or-Treat hele grote (en stevige) heksennagels gevouwen van papier. Oftewel, Feline houdt wel van een Challenge. De Pinball Machine zag er uitdagend en ook vooral super gaaf uit. De leeftijdsindicatie staat op 8+ (echt terecht) en heeft hij veel onderdelen dus tijd om aan de slag te gaan!

Een tafel vol onderdelen, bouw je dat een beetje snel?

Nou daar zit ze dan. Aan een tafel vol iniminie onderdelen. De Pinball Machine is met een laser gesneden in hout, die onderdelen klik je er zelf uit. Ook zijn er verschillende elastieken om onderdelen te fixeren óf juist speling te geven. In het bijgeleverde boekje staat precies welke onderdelen je moet verzamelen en hoe je in elkaar moet zetten. Dit is visueel weergegeven dus ‘gewoon’ de plaatjes volgen.

Vol goede moed begon Feline met bouwen. Ik heb het haar lekker zelf laten doen, want als je alleen bouwt met zoveel onderdelen (372!), heb je overzicht. Een aantal keren vroeg ze of ik wilde helpen met iets uitdrukken of zoeken, maar in werkelijkheid heeft ze 98% van het bouwwerk alleen gedaan. Dat was niet in een uurtje gefixt. Ik las bij mijn collega die een ander spel reviewde toevallig een alinea genaamd ‘duurt lang’ en ja, daar kom ik ook: DUURT LANG.

Oftewel, je moet de tijd hebben om dit te maken, en een beetje daglicht is ook wel fijn door de kleinere onderdelen. Wat motiveert is dat de machine in delen is opgebouwd, dus dat je makkelijk een onderdeel kunt bouwen om later weer verder te gaan.

Is dit ‘Goed Speelgoed’?

Het speelgoedaanbod is ‘vandaag de dag’ niet alleen bizar groot, er is ook veel kwaliteitsverschil. Ik wel even gezegd hebben dat deze Pinball Machine wel echt valt onder de categorie ‘Goed Speelgoed’. Het voldoet aan de Europese normen, het is veilig, het draagt bij aan de ontwikkeling én geeft optimaal speelplezier. Dit klinkt als een mooi verkooppraatje maar tijdens het bouwen kreeg ik op een gegeven moment de tranen in mijn panty, er brak een stukje af….

‘Daar gaan we, hier was ik al bang voor’ dacht ik. ‘Dat ding kan in de prullenbak’. Aanvankelijk begon ik met houtlijm te priegelen maar dat was niet zo’n succes. Gelukkig bleek er na de nodige zenuwen van dat onderdeel wat extra in te zitten. Pfff, dat was een opluchting, nu kon er toch verder gebouwd worden. Aan een foutmarge is dus ook gedacht. Om de indruk weg te nemen dat het hout dus makkelijk breekt. Het brak omdat er twee dingen in elkaar geschoven waren, maar ik het rubber was vergeten. Bij het corrigeren ging dit niet soepel en brak het onderdeeltje af. Dus het was wel een gevalletje ‘eigen schuld’.

Duurt lang 2.0, wat vinden we hiervan?

En ja, hier hebben wel wat uurtjes in gezeten. Maar heej, dat waren geen uurtjes achter een scherm. Dat waren creatieve constructieve uurtjes. Met een lekker muziekje erbij, ging het bouwen steeds soepeler, en kreeg de Pinball Machine steeds meer vorm. Maar zou het ook echt werken? Er was maar één manier om daar achter te komen. Bouwen, bouwen, bouwen.

Gelukkig was Feline zelf ook erg nieuwsgierig naar het resultaat en pakte ze iedereen keer zelf alle spullen, schoof de tafel leeg en ging lekker verder. Al met al denk ik dat ze wel een uurtje of 4 heeft zitten priegelen toen hij ‘ineens’ af was. Nu ging het testen beginnen, de balletjes konden uit de zak.

Bommmmmms Away: lekker flipperen!

De eerste rondjes verliepen letterlijk stroefjes. Ze moest niet alleen wennen aan het bedienen van de machine, het hout moest nog wel wat inkomen om goed te functioneren. Met name de bedieningspanelen hadden wat liefde nodig, en uiteindelijk een beetje vaseline, en sindsdien loopt hij als een zonnetje.

Aan alle vriendinnetjes die langskomen wordt de zelfgemaakte flipperkast geshowd, en broerlief mag vooral kijken als er bommetjes geplaatst zijn. Dat zijn lossen onderdelen die je in de basis spant, (super makkelijk) en die gelanceerd worden als één van de balletjes er tegenaan komen. Wat een leuke extra feature is dat!

Inmiddels is er al een paar weken enthousiast mee gespeeld en ik kan zeggen, dit is het geld (€39,99) absoluut waard. Dus heb je een kind die van uitdagingen houdt, wat geduld heeft en wil leren, dit is het een ideaal cadeau voor in de zak of onder de boom. Shop hem hier.

Winnen?

Bij de blog van Marguerita kun je haar 3D origami pauw winnen (go check it) en als je voor 28 oktober stemt op de Speelgoed van jaar 2022 publieksprijs (www.speelgoedvanhetjaar.nl) kun je ook mooie prijzenpakketten winnen. Wellicht zit dit toffe spel er ook voor je bij!

Lees ook:

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.