Hoe vind je een parfum dat bij je past?

Als het op parfum aankomt, heeft niet iedereen dezelfde voorkeur. Wat misschien geweldig ruikt op de huid van je beste vriendin, is misschien niet zo aangenaam voor jou. En wat je vorig jaar geweldig vond, is dit jaar misschien niet meer je favoriet. Dus hoe vind je een parfum dat bij je past? Het proces van het selecteren van een parfum kan lastig zijn. In dit artikel geef ik je een aantal tips over hoe je een parfum kiest dat aansluit bij jouw persoonlijke wensen. 

Bepaal het soort geur dat je lekker vindt

De eerste stap bij het vinden van een fijn parfum is te bepalen welk type geur jouw voorkeur heeft. Er zijn veel verschillende categorieën parfums. Geef je de voorkeur aan een fruitige of een bloemige geur? Of houd je juist van een warme, kruidige geur of een frisse, schone geur? Misschien heb je al een paar geur voorkeuren in gedachten. Als je niet zeker weet welk type geur je lekker vindt, probeer dan te bedenken naar welke geuren je van nature neigt. Als je bijvoorbeeld van de geur van verse sinaasappels houdt, heb je misschien liever een citrusgeur. Als je van de geur van vanille houdt, geef je misschien de voorkeur aan een warme, zoete geur. Je kunt ook alvast nadenken over van welke geuren je niet houdt. Als je bijvoorbeeld niet van de geur van kokosnoot houdt, dan is een tropische geur misschien ook niet helemaal jouw ding. 

Kies een concentratie

Geuren zijn er in verschillende concentraties. Eau de toilette (EDT) heeft een lage concentratie aan parfum dit ligt namelijk tussen 5-15%. Dit terwijl eau de parfum (EDP) een hogere concentratie tussen 15-25%. Mocht je nu echt verzekerd willen zijn van een lang aanhoudende en sterkere geur? Dan kun je kiezen voor een echt parfum. Bij parfum ligt de concentratie bij 25-40%. Hoe hoger de concentratie, hoe sterker de geur zal zijn. Als je een subtielere geur wilt, ga dan voor de lagere concentraties. Neem eens een kijkje bij de parfums van Acqua di gio, je zult er geen spijt van krijgen!

parfumfles
Foto: Pexels

Koop eerst een klein flesje

Ik raad je aan om eerst te vragen voor een tester bij de parfumerie voordat je een full-size fles koopt. Je kunt natuurlijk ook eerst gaan voor een klein flesje. Dit voorkomt dat je veel geld verspilt als je de geur toch niet zo lekker vindt als je had verwacht. Je kunt het een paar weken uitproberen, en als je besluit dat het niet geschikt is voor jou, heb je er niet veel geld in geïnvesteerd. Daarna kun je de parfum online bestellen en natuurlijk wel voor het grote flesje gaan!

Je smaak verandert in de loop der jaren ook. Vroeger droeg ik veel sporty Hugo Boss, het luchtje van Christina Aguilera vond ik ook fijn maar tegenwoordig spuit ik het liefst Chanel op waar ik ook een fijne huidolie van heb…

Lees ook:

Rinse it off! Zo reinig ik mijn gezicht

Huidolie is mijn nieuwe badkamer musthave

Lentefris met Moschino

Schuim op je ogen?

Review: Dermolin crème

Welke luchtjes draag jij graag?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.