Lekker intiem of een beetje tè?

Ben jij nieuwsgierig naar een boost van intimiteit of zijn de vele radioreclames over het kopen van seksspeeltjes jou een beetje te veel van ‘het goede’? Tegenwoordig lijkt het wel of iedereen de extremiteiten omarmt in het seksleven, terwijl je tegelijkertijd hoort dat we anno 2022 veel preutser zijn dan in de jaren ’70 toen er nog volop topless werd gezond. 

Seksspeeltjes in het reclameblok

Het aanbod seksspeeltjes is groot en dat is super plezierig, maar… is het een onderwerp dat jij net zoals in de reclames met je vriendinnen bespreekt? Ik niet. Niet dat ik veel vriendinnen heb, maar toch. Wat ik vooral vervelend vind is dat deze reclames door mijn kinderen nieuwsgierig worden ontvangen. En dat je dan vervolgens vragen moet gaan beantwoorden over wat dat dan is. Ik geloof in openheid, heb liever dat ze dit soort informatie van mij krijgen dan van leeftijdsgenootjes, maar basisschoolkinderen informeren over dingen als masturbatie, vibrators en andere seksspeeltjes? Gaat mij een beetje te ver. En ja ik ben opgegroeid in de jaren ’80 toen je gewoon met het hele gezin de films keek van Silvia Kristel en de Blue Lagoon, maar dat vond ik toch wat bedekter dan dit. Het waren vooral insinuaties ten opzichte van de confrontatie met sextoys en verschillende seksuele verlangens terwijl je de kinderen van A naar B rijdt nu. 

Spannende erotische films 

Zijn jij en je partner toe aan meer spanning en sensatie tussen de lakens? Helemaal prima als je het in de BDSM hoek zoekt, de Fifty Shades films zijn best spannend en waarom niet een beetje experimenteren met bondage, maar ik vind het fijner om dit soort inspiratie via erotische films te krijgen dan in een radio reclameblok. Zo’n vrouw die roept dat ze een speeltje gaat uitzoeken daar word ik echt niet geil van ofzo. Eerder ongemakkelijk. De erotische thriller Deep Water heb ik nog niet bekeken, maar deze schijnt het genre weer teruggebracht te hebben in de A-lijst films las ik in een persbericht. Ben Affleck speelt er in. Deze film stond vanaf maart op streamingdienst Prime. Beide 365 Days films bouwen de spanning ook op. Inspiratie opdoen maar dan wat klinischer voor je bijzondere sexroom kan tegenwoordig ook met de Netflix docu ‘How to build a sex room’ en aanverwante documentaires over de psychologie achter ons menselijke liefdesleven. Topless zonnen kan tegenwoordig niet meer, maar dit soort doe-het-zelf klusprogramma’s is ineens mainstream.

Masturbatie playlist?

In 2021 ontving ik zelfs van erotische webshop EasyToys een complete masturbatie playlist. Ze onderzochten welke muziek het prettigste is met welke vibrator. Het opzwepende nummer ‘I want love’ van Jessie J is volgens een panel toytesters het ultieme nummer om te gebruiken met een slim seksspeeltje uit het EasyToys assortiment dat reageert op muziek. Onderstaand de bevindingen van het onderzoek, doe er je voordeel mee… alleen of samen.

easytoys playlist
Foto: EasyToys

Vrouwen hebben vaker zin in seks dan mannen

Eerder al hoorde ik van winkelketen Christine le Duc dat Nederlanders gelukkiger zijn met hun seksleven dan Belgen. Zij deden in 2019 een seksonderzoek, waaruit onder meer een orgasmekloof bleek vooral in het nadeel van de Belgische vrouw. Zowel in Nederland als in België is ongeveer de helft van de ondervraagden uit dit onderzoek tevreden met hoe vaak ze seks hebben. Toch zou een grote groep, in de ideale situatie, wel wat vaker seks willen hebben dan nu het geval is. In Nederland zou zelfs liefst 90% van der ondervraagden dagelijks seks willen hebben. Opmerkelijk is dat zowel in Nederland als België het grootste gedeelte hiervan vrouw is. Dit weerlegt de aanname dat vrouwen over het algemeen minder zin in seks zouden hebben. 

Helft van Belgische vrouwen faket orgasme 

80% van de Belgen masturbeert wel eens, net zoals 91% van de Nederlanders. Belangrijkste redenen voor het masturberen zijn: het is een gewoonte, om te ontspannen en omdat het een gelukzalig gevoel geeft. Hierbij gebruikt 30% van de Belgen en 55% van de Nederlanders een seksspeeltje. Doe dus je voordeel met die playlist van EasyToys hierboven.

Toch bereiken 20-30% van de Nederlandse ėn Belgische vrouwen zelden of nooit een orgasme. En 41% van de vrouwen heeft wel eens pijn bij het vrijen, 4% heeft dit altijd. Maar liefst de helft van de (seksueel actieve) Belgische vrouwen faket wel eens een orgasme versus een kwart van de Nederlandse vrouwen. Degenen die wel eens een orgasme faken, doen dat vooral om hun partner een plezier te doen, om hun partner niet te kwetsen of omdat een orgasme te lang uitblijft.

Nou genoeg interessante feitjes op een rij. Is erotiek zo mainstream dat het niet meer spannend is? Of mag het hele hoe-werkt-dat van jou wel weer iets mysterieuzer? Wat vind je van radioreclames over seksspeeltjes waar je kinderen bij zitten?

Lees ook: Een seksspeeltje kopen? Helemaal niet zo spannend als je denkt!

Wat vind jij: privé experimenteren prima maar verder niet of kom maar door met al die radioreclames en doe-het-zelf tips delen die net zo normaal zijn om met elkaar te delen als je favoriete salade recept?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.