Tarotkaarten: dit zijn het en dit betekenen ze

Als je ooit een tarotkaartlezing hebt gehad, ben je waarschijnlijk nieuwsgierig naar wat de kaarten betekenen. Ze zien er allemaal zo mooi en mysterieus uit. Er zijn bijna 80 verschillende tarotkaarten! Elke kaart heeft een bepaalde betekenis en staat voor iets in je leven. Als je wilt leren hoe je lezingen op jezelf of anderen kunt doen, is hier alles wat je moet weten.

Wat is de betekenis van tarot kaarten?

Tarotkaarten zijn een soort speelkaarten die vanaf het midden van de 15e eeuw in verschillende delen van Europa werden gebruikt om spellen als de Italiaanse tarocchini en de Franse tarot te spelen. De naam “tarot” is afgeleid van de naam die in sommige vroege versies van het spel werd gegeven aan de symbolen van de kleuren (de “troef”-kaarten). Tarot kaartendecks variëren per regio en tijdsperiode. De vroegst bekende tarot dekken waren handgeschilderd, meestal met allegorische beelden in plaats van een bepaalde figuur of thema. De eerste gedocumenteerde verschijning van 78-kaarten dekken was in Noord-Italië tijdens 1422-1424, voorafgaand aan zowel Dürer’s 1513 schilderijen en de Franse kostuums geïntroduceerd door Karel VI rond 1400. Ze verspreidden zich snel naar Centraal Europa via Frankrijk en Zwitserland.

Lees ook: Mijn ervaring met een kinderfluisteraar op afstand

Drie-kaarten lezen

De spreiding met drie kaarten is een eenvoudige en gemakkelijke manier om een lezing te krijgen. De kaarten worden in een driehoek gelegd in de vorm van een pijl, waarbij de eerste kaart je verleden voorstelt, de tweede kaart je heden, en de derde kaart je toekomst. De traditionele volgorde voor het leggen van deze kaarten is met de klok mee van links naar rechts; maar sommige mensen geven er de voorkeur aan om te beginnen met de toekomst in plaats van hun verleden of op een andere manier die zij geschikt achten.

Deze kun je overigens ook prima met andere spirituele inzichtkaarten leggen!

Wanneer je klaar bent om met je reading te beginnen, neem je je kaartspel uit de doos en schud je het een keer voordat je elke kaart open op elkaar legt op minstens 15 cm afstand van de plaats waar je gaat zitten voor deze reading. Dit geeft ze de ruimte om vrij te bewegen tijdens de interpretatie – soms hebben we alle drie de kaarten nodig omdat ze niet noodzakelijk perfect op één lijn liggen.

Lees ook: Hoe verander je je mindset met Abraham Hicks?

Tarot kaarten betekenis

De tarot kaarten betekenissen zijn gebaseerd op de positie van de kaart in een spread. Ze kunnen meerdere betekenissen hebben, afhankelijk van waar ze vallen in een lezing.

Bijvoorbeeld, als je een Keltisch Kruis spreiding doet en je trekt De Ster (XVII) uit je deck, betekent dit dat je doel in zicht komt en dat je geduldig met jezelf moet zijn als je ernaar reikt. Maar als je in plaats daarvan De Gehangen Man (XIII) trekt, kan dat betekenen dat iemand die dicht bij je staat op dit moment iets moeilijks doormaakt, maar dat hij of zij er uiteindelijk bovenop zal komen.

Tarotkaart betekenissen zijn niet altijd letterlijk – sommigen zijn symbolisch of open voor interpretatie. Hierdoor zijn ze breed toepasbaar in verschillende situaties terwijl ze toch specifiek genoeg zijn om soms accuraat te zijn.

De ‘week ahead spread’ is trouwens een eenvoudige om te leggen: 7 kaarten op een rij en de 8e erboven. Die 8e geeft het thema van je komende week weer, elke losse kaart het thema per dag (van zondag helemaal links tot zaterdag helemaal rechts).

Lees ook: Het Heksenhandboek voor 8+ kinderen

Wat is een paragnost?

Een paragnost, ook wel helderziende, is een persoon die het vermogen heeft om de toekomst te zien. Een helderziende kan je helpen met jouw problemen en kan soms zelfs communiceren met de overledenen.

Een helderziende zal hiervoor verschillende methoden gebruiken, zoals tarotkaarten, andere inzichtkaartendecks, handlezen of theebladeren. Dit zijn allemaal manieren om in jouw vorige en huidige leven te kijken door middel van symbolen die dingen voorstellen zoals gebeurtenissen of mensen in jouw leven. Ze gaan ervanuit dat alles verbonden is en sommige mensen ‘lezen die energie tussen hemel en aarde’ waar de meeste mensen dit niet kunnen.

Ik vind het zelf erg leuk om zo nu en dan een kaartje te leggen en heb een aantal mooie decks verzameld. Hier zit ook een boekje bij dat uitleg geeft over de verschillende spreidingen en natuurlijk de betekenis van de kaarten zelf. Op mijn telefoon heb ik de app Animal Totem, waarvan ik ook het kaartendeck heb. Deze betaalde app geeft uitleg en kun je overal gebruiken als je geen kaarten bij je hebt. Gewoon af en toe 1 inzichtkaart trekken en de betekenis lezen, vind ik heerlijk. Bovendien geeft de app allerlei complexe spreidingen weer, die je wat makkelijker kunt interpreteren met hulp van een app (anders moet je alle kaarten los opzoeken in het boekje wanneer je ze – zoals ik – nog niet uit je hoofd kent).

Lees ook: Spirituele zaken. Geloof jij er in?

Heb jij ervaring met de tarot of inzichtkaarten?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.