Makani Beach: lekker lunchen aan het strand bij Ter Heijde

Zin in een heerlijk dagje strand met de kinderen? Ga dan eens naar het wat onbekendere Ter Heijde, waar je nog gratis kunt parkeren. Wij waren uitgenodigd om de nieuwe kaart te proberen bij beachclub Makani Beach, een hippe strandtent met speelhoekje en ruime baby verschoonplek. Een heel instagrammable locatie met allerlei leuke hoekjes en details!

makani beach ervaring ter heijde
Ziet het er niet idyllisch uit? Op instagram kreeg ik al de vraag in welk exotisch oord ik nu toch weer was… nou, het zeer exotische Zuid-Hollandse Ter Heijde!

Gratis parkeren

Gratis parkeren bij het strand? Ik was verbaasd toen ik het las, maar het is echt zo. En je staat nog dicht bij de strandtent ook! Wel moest ik even zoeken naar ‘de parkeerplaats bij de kerk’, het is zo klein en ik was op zoek naar een grote parkeerplaats. Maar we hadden geluk, er was een plekje vrij en net toen we de Crossnet beachvolleybalset en andere tassen hadden uitgeladen, kregen we een appje dat Lisanne en haar dochter ook waren gearriveerd. Zij stonden iets verderop op een grotere parkeerplaats.

strand ter heijde makani beach
Bankje onderaan het duin, vlakbij de parkeerplaats.
strand ter heijde makani beach
Als je komt aanlopen kun je deze beachclub niet missen!

Kindvriendelijke strandtent

We beklommen het duin en zagen al direct de kindvriendelijke strandtent met mooie zomerse beschilderingen. Een speeltoestel! De meisjes waren direct enthousiast, helemaal toen er binnen een speelhoekje bleek te zijn én een hele lieve hond. Voor de ouders van de echte kleintjes: in het toilet is een zeer ruime plek met commode om je kindje te verschonen. 

strand ter heijde makani beach
Speelhoekje? Check!
strand ter heijde makani beach
De verschoonplek is lekker ruim en je kunt er ter afleiding nog een speeltje ophangen aan het kapstokje.

Het meegebrachte Crossnet hebben we vanwege de harde wind (waardoor het best koud was) niet opgezet. Sowieso bleek Makani Beach een eigen volleybalnet te hebben, dus je potje beachvolley kun je hier prima spelen. 

strand ter heijde makani beach
De Crossnetset bleef vanwege het weer in de rugzak, maar er is een volleybalnet aanwezig.

Naast Makani Beach ligt een surfschool, waar kinderen les kunnen krijgen maar waar je ook terecht kunt voor een kinderfeestje in surfthema of voor kitesurfen.

strand ter heijde makani beach
Kids vermaken zich prima met al dat zand. Of op het speeltoestel.

Onze kinderen vermaakten zich met het zand – lekker ingraven – en 2 van hen wilden toch ondanks de kou even pootje baden en over de golven springen in zee. We zorgden wel dat één van ons daarbij toezicht hield, vanwege de sterke onderstroming en harde wind. Was maar goed ook, want er ging een mevrouw met één van de handdoeken van de kids vandoor en die konden we daar direct op aanspreken. Schelpjes lagen er genoeg en de mooiste zoeken is een leuke bezigheid.

strand ter heijde makani beach
Even sprinten over de golven!
strand ter heijde makani beach
Brrrr… snel terug naar de strandtent voor een kopje warme chocomelk.

Lunchen bij Makani Beach

makani beach ervaring ter heijde
Gezellige middag met Lisanne en haar dochter, de lunch viel ook bij alle kids goed in de smaak! Bij de mama’s ook trouwens. Erg leuk plekje, een onbekende hotspot.

Makani Beach had toevallig net een nieuwe lunchkaart, tijdens ons bezoek rolde deze uit de printer. We vonden er allemaal iets lekkers op: een tosti, een Makani Burger, een kindermenu met kipnuggets, een broodje carpaccio, de club sandwich… Overigens hebben ze ook pizza’s en kun je er desgewenst terecht voor het diner (na 17 uur) of ontbijt. Er staan vegetarische en vegan keuzes op de kaart.

strand ter heijde makani beach

FlywithMakani voor Instagram

makani beach ervaring ter heijde

Heel leuk is de muurschildering met vleugels. Hier kun je voor instagram een fotootje schieten van jezelf met vleugels. Sowieso is deze hele beachclub insta-waardig. Allerlei leuke hoekjes en decoratie en de verweerde deuren buiten maken ook een perfect picture achtergrond, vind je niet?

strand ter heijde makani beach
Deze laptoptas van New Looxs kan ook aan je bagagedrager hangen, ideaal. Er kan ontzettend veel in dus super voor wie met de fiets naar het strand kan.
strand ter heijde makani beach
Lekker buiten chillen achter het windscherm.

Tijdens ons bezoek waaide het iets te hard om buiten in het zonnetje achter de windschermen te zitten, maar dat zijn ook heerlijke plekjes om te chillen en relaxen met een wijntje of ijsthee terwijl je kinderen in het zand spelen. 

strand ter heijde makani beach
Heel hippe vibe.
strand ter heijde makani beach
Overal leuke decoratieve hoekjes, erg mooie styling.

Tip: na ons bezoek aan het strand zat de auto onder het zand, bij Carwash Westland in Naaldwijk kun je die na een rondje wasstraat meteen even schoonzuigen. Dit is zo’n 10 minuutjes rijden vanaf het strand in Ter Heijde.

strand ter heijde makani beach
Proost, op een mooie zomer!

Wij hebben in ieder geval een heerlijke middag gehad aan het strand in Ter Heijde, het was zo rustig, zonnig en relaxt! Het eten was ook heerlijk overigens, maar vooral belangrijk dat de kinderen zich vermaakten want dan kun je als mama’s ook echt even rustig bijkletsen. Dankjewel voor de uitnodiging Makani Beach, wat een leuke, kindvriendelijke hotspot aan het strand zijn jullie!

Lees ook:

Ben jij al eens bij Makani Beach geweest? (Wist je überhaupt waar Ter Heijde ligt?)

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.