6 tips voor de zomerse boho tuin

Mooi weer! Met die zonnige vibes is het heerlijk toeven in je tuin. Eindelijk! Maar dan wil je het wel graag een beetje gezellig en comfortabel toch? Hier een overzichtje van de leukste tuinmeubels en accessoires om deze zomer van casa del achtertuin een heerlijk exotisch relaxparadijs te maken. Boho en ‘unpolished nature’ is de trend. Kijk je mee?

unpolished nature tuinkleurentrend
Kleurenpalet met dé trendkleuren voor je tuin in het trendbeeld van ‘unpolished nature’ deze zomer: boho aardse tinten. Foto: Intratuin

De afgelopen jaren waren anders dan anders. Vaker dan ooit waren we op onszelf aangewezen. Daarom speelt de tuintrend van ‘unpolished nature’ in op onze behoefte aan verbinding met elkaar én de natuur. Want: na alle stress is het de hoogte tijd voor zorgeloos genieten, las ik in het tuintrendrapport van Intratuin. En wat is daarvoor de ideale plek? Juist, de tuin! We willen anno 2022 dat onze tuin aanvoelt  alsof het elke dag vakantie is. Een vrolijke en kleurrijke tuin waar je steeds opnieuw onbezorgd kunt ontspannen. Echt, de place to be.

1 Vrolijk gekleurde bistrosets

vrolijke bistro set
Foto: LaRedoute.nl

Bistrosetjes geven direct sfeer aan je tuin. Wat vind je van deze vrolijk gekleurde exemplaren van La Redoute? Door er een aantal in verschillende kleuren te combineren, krijg je die leuke, gezellige Ibiza vibe in de tuin! Op de foto zie je tuinset Dudena á € 169,-. In dezelfde kleuren hebben ze bij La Redoute ook lage tuintafeltjes en voetenbankjes, ideaal voor het stallen van extra hapjes en drankjes of juist een extra zitplek bij een onverwachtse tuinborrel. Je vindt hier in de webshop ook boho bolletjes tuinslingers en beachvibe strandstoelen.

2 Bamboe pergola

bamboe pergola
Foto: Bamboe Import Europe

Zin in een leuke doe-het-zelf klus? Zet je eigen bamboe pergola in elkaar en creëer een gezellige plek in de tuin of op het terras. Bamboe matten als dakbedekking zorgen voor een heerlijke tropische sfeer. De pergola’s zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en kleuren. De pergola’s zijn verkrijgbaar vanaf € 199,99 via bambooimport.com.

3 Vrolijk schommelei met gezellige kussens

intratuin schommelei stoel met vrolijke kussens
Foto: Intratuin

Bonte kleuren en vrolijke prints zien we deze zomer graag terug in de tuinkussens en accessoires. Buiten de lijntjes, lekker ongedwongen en spontaan, is bijvoorbeeld dit rotan ei van Intratuin waarin je heerlijk kunt schommelen. Rotan tuinmeubelen passen in het trendbeeld van natuurlijke materialen. Vrolijke parasols en kleurrijke kussens maken je relaxplek af. Voor de finishing touch zet je de borders vol met bonte bloemen, die je eventueel nog kunt plukken en daarna in een vaasje styled. 

4 Kleurrijke rommelige border

vrolijke rommelige plantenborder
Foto: Maayke de Ridder, tuinontwerp Philippa Pearson

Tussen de natuurlijk ogende tuinmeubelen, zijn vrolijke kleurrijke bloemen en planten natuurlijk dé accessoire die je moet hebben. Met flowerbombs creëer je dit effect bijvoorbeeld. Alsof je elke dag in de tuin vakantie kunt vieren of een feestje kunt geven. In de tuin maak je verschillende hoekjes met elk een eigen functie. Een terrastafel om met familie en vrienden aan te borrelen, maar ook een plekje voor jezelf waar je even onbezorgd de boel de boel kunt laten. Een hangmat om in alle rust een boek te lezen bijvoorbeeld, of een comfortabele stoel met uitzicht op de bonte bloemenborders. Die in het tuinontwerp op de foto van Philippa Pearsen, hebben een echte pluktuin uitstraling en zijn een walhalla voor vlinders en bijen. De tuin in deze trend is niet strak en keurig aangeharkt. Verwildering en een beetje onkruid is geen probleem, zolang het maar niet de overhand neemt. Kijk bij jouw tuincentrum op het Groenklimaatplein.

5 Adopteer een plantje

plantenasiel
Foto: Plantenasiel Leiden

Ben je bekend met het plantenasiel? Steeds meer fans van de ‘urban jungle’ zamelen oude plantjes in en geven ze een nieuw leven of maken heel actief stekjes. Dat zie je op lokale ruilsites via social media, maar je kunt hiervoor ook terecht bij bijvoorbeeld het Leidse Plantenasiel. Een prachtige reeks thuisloze kamerplanten wacht er op een nieuwe, gouden pot. Heb jij de perfecte groene metgezel gevonden? Dan neem je hem mee naar huis in ruil voor een vrijwillige donatie. Met dat geld schaft het plantenasiel potgrond, meststoffen en kleurrijke potten aan. Hoe grappig is dat? Leuk om zo’n plant met verhaal in je boho tuin of serre te plaatsen toch? Adres Plantenasiel: Raamstraat 17 in Leiden.

Zelf heb ik gevraagd of ik in de overwoekerde tuin van mijn ex mocht proberen wat stekjes te knippen. Nu is het afwachten of er in een bloemenvaas op de tuintafel wortels zullen schieten uit de afgeknipte sering, rododendron en magnolia takjes. Bij wie kun jij terecht voor een leuke plantenruil of stekjesjacht?

6 Teak a break: dit materiaal kan buiten én binnen

hornbach urban jungle
Foto: Hornbach

Haal buiten naar binnen of andersom! Boho is tenslotte een term voor het zwervende bestaan. Wie zijn ontspanning haalt uit de natuur, zal genieten van de Urban Jungle-stijl binnen, vol botanische elementen en natuurlijke materialen en ook van teakhouten tuinmeubelen buiten. De interieurspecialisten van bouwmarkt Hornbach creëerden een groene, duurzame woonwereld op de foto hierboven waarin vergrijsde groen- en blauwtinten een contrast vormen met donkere, aardse houtkleuren. Planten mogen niet ontbreken en worden afgewisseld met materialen als hout, textiel en sisal. Take a break brengt het vakantiegevoel thuis. Het leuke is dat je teakhouten tafeltjes prima van binnen naar buiten kunt verhuizen en andersom. Duurzaam en ideaal op de veranda of je serre: een tuinkamer binnen of juist de boel naar buiten, wissel het af. 

tips zomer boho tuin

Wat je ook doet: houd het opgeruimd

Optimaal profiteren van het vakantiegevoel in je tuin? Zorg dat ie opgeruimd is. Uit onderzoek van tuinwinkel Fonteyn blijkt – in de categorie grappige weetjes voor een verjaardag of tuinborrel – dat ruim 1 op de 5 mensen minder irritaties ervaren met hun partner op het moment dat de tuin netjes is. Mannen en vrouwen denken hier niet helemaal hetzelfde over. Bijna 60% van de vrouwen is het hier namelijk niet mee eens, tegen een kleine 50% van de mannen. Daarnaast is er ook een verschil in leeftijd. Zo vinden vooral mensen tussen de 18 en 40 jaar dat er minder irritaties zijn wanneer de tuin is opgeruimd. Kortom, het is voor veel mensen een kleine moeite om de tuin op te knappen en het voorkomt ook nog eens irritaties! 

Lees ook: Een tuinfeestje organiseren doe je zo

Hoe geef jij jouw tuin die zomerse vibe?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.