Keek op mijn Week: en doorrrrr met de goede voornemens!

Week 2 kickte ik lekker door met de goede voornemens. Natuurlijk lukt niet alles altijd, maar als je elke dag één van je goede voornemens in de praktijk brengt, kom je uiteindelijk ook op een beter punt dan waar je was. Steeds een hoofdstuk lezen, een ommetje maken, gezond koken en andere goede gewoontes uitvoeren dus. Al pak ik maar 1 rondslingerend stuk speelgoed op, dan is het al opgeruimder dan het was. Het hoeft niet meteen perfect, als je maar op weg bent. Toch?

nieuwe ficus
Ficus gekocht via instagram bij Tol14, heel blij mee!

Nieuwe kamerplant!

Zaterdag beetje traag op gang gekomen met de meisjes. Weekend tenslotte! Ik keek vanuit mijn bed een romantische film op Netflix. Daarna snel aankleden en door naar de papa van de meisjes, waar een heerlijke gezonde courgettesoep op ons stond te wachten.

Ben trouwens ook begonnen aan de documentaire Heal op Prime, ook een aanrader en veel idd zelf ook gedaan tijdens de revalidatie dus dat herkende ik wel. Die docu zoomt in op de schadelijke gevolgen van stress, oftewel continue stress als belangrijke ziekteveroorzaker. Een goede reden om mijn dagelijkse break-moment te blijven pakken zodra ik voel aan mijn lijf dat dit nodig is. Eerst bijkomen, dan doorgaan met wat moet.

Ik reed langs woonwinkel Tol14 om mijn nieuwe ficus op te halen. Met de winkels gesloten, plaatsen zij op instagram hun producten en daar kwam me toch een prachtige grote ficus op stam voorbij! In een heel hippe hoge zwarte pot, dus die wilde ik natuurlijk ook. Meteen een DM gestuurd met dibs op de ficus en vandaag kon ik hem ophalen in het afhaal loket. Ze hebben ‘m nog voor me naar de auto gesjouwd ook, superservice. Volg jij ook lokale winkels op insta en heb je tijdens de lockdown zo iets moois aangeschaft?

Nadat ik de ficus en al mijn andere planten weer netjes had, pakte ik de mini koelbox van zolder en vulde ik ‘m met de verse HelloFresh ingrediënten voor verse ramen soep. In de auto naar mijn vriend waar we samen hebben gekookt. Bedacht me alleen later dat ik ook dat toffe Bebsy koffertje wel even op de foto had kunnen zetten, waar mijn kleren in zaten. Nou ja, volgende keer dan. Ik was al best goed bezig met mijn luchtzuiverende plant, hoofdstukje lezen en gezonde soepjes enzo.

ramen met ei
Ramen soep met ei gemaakt met een HelloFresh receptje. Ik zag overigens dat ik inmiddels weer 3 nieuwe gratis boxen kan versturen met 3 maaltijden voor mensen die HelloFresh een keer willen proberen. Als je onder dit bericht reageert, mail ik het naar je door als je zou willen. Oh en die haar in de soep, die zag ik inderdaad te laat… Mijn schoonzus had me nog gewaarschuwd, ik had haar trots een foto van deze soep geappt en ze appte dus terug over die haar maar dat las ik pas na het eten… 

Human2Human boek uit

Zondag vielen er in de ochtend flinke buien, maar ’s middags was het zowaar droog. Fijn stukje gewandeld, want ook meer bewegen stond op mijn goede voornemens lijst van gezonde gewoontes. Net als alle boeken uitlezen waarin ik de afgelopen jaren begonnen bent. Afvinken van je wil-ik-nog-doen-lijstje is ook wel lekker toch? Zowaar las ik de laatste paar hoofdstukken van het Human2Human klantrelaties boek uit door verkooptrainer Daniëlle de Jonge. Hatseflats, al 2 boeken afgevinkt! Als het goed is, geeft ze dit jaar trouwens toch echt een presentatie in Bodegraven voor Platform Z. Ga jij er ook heen?

wandelen
Tussen de buien door even gewandeld. #goedevoornemens

Ik ging aan de slag met een recept uit het perspakket dat ik kreeg van Paulies Ginger. Maakte dus een Breakfast Spritz met de kurkuma gembersap, bruiswater uit mijn hippe Sodastream en de grapefruit die ik nog had liggen. Geen teksten geschreven, maar lekker in de weer met ingrediënten en mijn iphone-camera. Daarna lekker proeven terwijl ik Zwaar Verliefd 2 Netflixte.

paulies gember sap

Vloeren gedweild

Maandag had ik veel zin om met teksten aan de slag te gaan, maar tussendoor ook eindelijk de energie en ambitie om mijn vloeren eens lekker te dweilen met de mop. Fris begin, zeker nu ik al heel lang zonder schoonmaakster zit. Eigenlijk wil ik er weer eentje zoeken, maar het is zo’n gedoe en nu ik meer energie heb lukt het hopelijk ook zelf om mijn huis wat schoner te houden? In ieder geval rook het in huis heerlijk naar het eco vloerreiniger sopje dat ik met HG maakte.

vloertje schoon
Ruikt altijd zo lekker als het gedweild is, vind je ook niet?

Nieuwe lenzen gehaald

Dinsdag lekker geschreven aan een artikel over onze vakantie bij Roompot Kustpark Texel. Op de radio hoorde ik iets over hoe trendy ze in Amerika ons begrip uitwaaien vinden. Supergrappig, dus direct er in verwerkt. Verder nieuwe lenzen gehaald en mezelf geïrriteerd aan iemand die een zuur mailtje stuurde, maar niet de gegevens wilde verstrekken om het ‘probleem’ – dat helemaal niet kan bestaan omdat ik daar in 2020 simpelweg te ziek voor was – na te zoeken en eventueel op te lossen. Ik haat het als mensen hun zaakjes niet op orde hebben en mij vervolgens de schuld in de schoenen proberen te schuiven, dus ik heb een hatelijk bericht teruggestuurd. Sodeflikker een end op. Het hielp wel om het bitchy gedrag te spiegelen in de overtreffende trap, ineens kon ze haar eigen goede manieren weer terugvinden met een aanhef en een groet en alles. Dit was niet de eerste keer van deze mutsefluts, ga lekker zuur zijn in je eigen zone en tot je er limonade van gemaakt hebt laat je mij er lekker buiten. Blegh.

Verder had ik deze dag goede zin, het stukje fietsen naar de opticien en ’s avonds lekker trainen bij de fysio deed me goed. Ik heb voor het eerst op de crosstrainer gestaan (sinds jaren)! Vijf hele minuten – hartslag werd verkeerd gemeten, maar ik hield het goed vol – voel me reuze trots! Oh en daarna keek ik zowaar een programma met Gordon (meestal vind ik hem overkomen als een kwallebal) en het was nog leuke tv ook, Down the Road, heb jij het ook gezien? Feelgood tv ?.

gembershot
Gezond gembershotje tijdens het werk. Ik nam er een vlogje over op.

Zakgeldlijstje gestart

Woensdag kwam ik op het idee om een zakgeldlijstje te maken voor de kids. Sinds de scheiding krijgen ze niet structureel meer zakgeld. In het begin nog wel, maar 2 jaar ziek zijn en niet heul veul kinderalimentatie en het was even op zeg maar. Ze worden toch wel verwend, maar ik wil ze ook leren hoe ze met geld om moeten gaan. Nooit te laat om een nieuwe start te maken, dus idee gepikt van iemand anders en nu ligt er een zakgeldlijstje op tafel. Daarop staan klusjes en wat ze ermee kunnen verdienen. Statiegeld flessen inleveren bijvoorbeeld, naar de glasbak en een wasmand wegvouwen en in de kast leggen. Ik hoop dat ik hierdoor zelf iets minder druk voel qua huishouden en dat zij een goed gevulde portemonnee bij elkaar sparen. Heb jij ook zo’n handigheidje?

wentelteefjes
Voor het eerst wentelteefjes gemaakt van suikerbrood op woensdagmiddag, was erg lekker. Ook de meisjes waren enthousiast en vonden het heerlijk ruiken toen ik ze stond te bakken. Zeiltje is van Tafelzeilonline.nl.

’s Avonds maakte ik broodjes pulled chicken met de HelloFresh en stelde één van de meisjes zo’n awkward vraag waardoor je even van je à propos bent. “Mama, heb jij een trauma?” Hoe komen ze daar nou ineens weer op? Het was niet op school behandeld zei ze. Nou, natuurlijk heb ik een heleboel trauma’s. Jullie hebben er ook genoeg. Je komt het leven niet door zonder. Daar groei je van. Wat voorbeelden genoemd. Pfff… Geen lucht hebben is denk ik de grootste. Tijdens schoolzwemmen zat ik ‘vast’ onder een speelmat in het water omringd door de trappelende benen van klasgenootjes en niemand die me miste. Werd daarna weggewuifd door de juf want ‘je leeft nog dus je kunt ademen niet zeuren en terug naar school’. Met een fijne herhaling van geen lucht door covid in 2020 waarna het door allerlei mensen als onzin werd weggewuifd. Oh en niemand die me ogenschijnlijk miste. Behalve mijn kinderen dan, die liever geen contact opnamen omdat het te verdrietig was met hun eigen gemis geconfronteerd te worden. Nou ja, zo gaan die dingen. Doet pijn, word je hard van, maak iets van je leven, zorg dat je desondanks geluk ervaart en door!

werken in de showroom
Laptop mee voor het wachten terwijl de navigatie van mijn auto een update kreeg.

Navigatie update

Donderdag dropte ik de kids bij school en reed ik door naar de Peugeot garage. De auto kreeg een navigatie update en dat zou wel even duren dus ik had de laptop mee en heb vanuit de showroom gewerkt. Een aardige meneer die ook zat te wachten ging zelfs koffie voor me halen, superlief! En ik mocht als workbreak toch heel even plaatsnemen in de nieuwe 308 GT in de showroom, ik was er tenslotte zakelijk en eind dit jaar is de financial lease van mijn huidige auto afbetaald. Sinds ik ‘m zag ben ik toch wel een beetje verliefd op dit nieuwe model, ben heel erg benieuwd hoe hij rijdt. Zal hem binnenkort uit de perspoule een weekje lenen om dat te ervaren. Toch even oriënteren of die 308 een mooie optie is. Kapitaal opbouwen met een koopwoning is tenslotte onhaalbaar, dus waarom niet met de zakelijke auto?

peugeot 308
Oeh zo mooi! Binnenkort een keertje lenen uit de perspoule van Peugeot om te ervaren hoe dit rijdt.

Serieus, trouwens over die woningmarkt… ik zag deze week een 2 kamer flatje voorbij komen op Funda voor 4 ton! BELACHELIJK. Tot de woningmarkt ooit weer normaal wordt, blijf ik wel in de sociale huur en dan veel weekendjes weg. Als ik een hypotheek wil kan ik niet eens 1 ton lenen, hallo… Ben ik de enige die zich hier over blijft verbazen?

Anyweg. Rant rant. (Das Engels voor zeur zeur.) Bij thuiskomst was ik compleet overprikkeld omdat ik vlak naast de radio zat te tikken op de laptop en er natuurlijk van alles om je heen gebeurt. Niet meer gewend. Plus prestatiegericht dus ik was lekker druk, druk enzo. Eerst wat eten er in en daarna op bed gaan liggen om het te laten zakken. Even zen en opladen. Na de lunch stond er een intake in de agenda voor een gave interim opdracht op eventgebied die perfect aansluit bij wat ik nu doe en de ervaring op mijn cv. Ik ben geknipt voor die rol! Via Teams de kennismaking met het interimbureau en morgen voor ’t echie. *Spannend.*

broodje worst
Via HelloFresh vandaag een broodje worst met zelfgemaakte honingmosterdsaus. Dochterlief schreef het ‘recept’ van dit sausje over in haar eigen schriftje, erg lekker. Erbij een salade met sinaasappel en komkommer.

Orthodontist

Vrijdag de jongste op school gedropt en toen even snel door naar oma met de oudste voor een quick coffee. Dat was gezellig, ik herinnerde me direct hoe mijn eigen mams er vroeger een leuk moment van maakte als ik naar de orthodontist moest. We moesten met de bus en dan een flink stuk lopen. Na afloop maakten we een nog langere wandeling naar het centrum van Gouda, waar we de C&A in doken en lunchten bij de McDonalds. Die had je in mijn eigen woonplaats toen nog niet en er was geen internet, dus kleding moest fysiek gekocht worden enzo. Daarna naar het busstation en weer terug. Een hele wereldreis…

beugel kleur kiezen
Kleurtje uitkiezen, het is glitter zilver geworden.

Nu heb ik mijn eigen auto en konden we dus hup, hup van school naar oma, 15 minuutjes kletsen en door naar Gouda waar die zelfde ortho inmiddels op een andere locatie zit. Ze vond het vooraf spannend, maar het viel reuze mee. Dochterlief hoefde geen klei te happen, maar met een apparaat werd haar complete gebit gescand en dat werd doorgestuurd naar de 3D-printer in het beugellab. Nog wat fotootjes, nog even een bijtafdrukje en daarna mocht ze een kleurtje kiezen. Volgende week is haar beugel klaar!

In de auto had ik een telefonisch overleg, dochterlief had geïnteresseerd mee zitten luisteren onder het genot van een pepermuntje. Dropte haar bij school en thuis startte ik de laptop op. Kreeg onverwachts nog een leuk telefoontje dat mooie kansen biedt en eventueel ook aansluit bij de interimklus waarvoor ik later een videogesprek had. Ook dat was erg inspirerend en gaf me energie, mocht ik het niet worden dan heb ik ze in ieder geval op een paar ideeën gebracht. Volgende week hoor ik meer. Spannend!

paulies ginger met martini vibrante en tonic
Ziet er professioneel uit toch?

Tussendoor ging ik nog even in de weer met wat ingrediënten en één van de flessen Paulies die ik heb gekregen. Leek me leuk om een mooi vrimibo-foto te maken voor instagram. Lekker alcoholvrij drankje: zoet door de Martinimix en spicy door de gember met kurkuma. Om het iets af te toppen deed ik er nog wat bruiswater bij. Na school gezellig met mijn dochter gekletst met een bakje thee, we waren allebei best moe en de afspraak gemaakt dat we zeker weten The Voice zouden gaan kijken. En zaterdag natuurlijk Wie is de Mol? Staan deze ook op jouw kijklijstje?

Enerverende week geweest, ik moet echt even onthaasten… zondag aan de beurt voor de boosterprik en dat vind ik gezien de pittige allergische reacties vorige keren best spannend. Op advies van een ervaringsdeskundige vraag ik dit keer of ze de epi-pen willen gebruiken als ik voel dat mijn keel weer opzwelt. Wat zijn jouw weekendplannen?

Lees ook de Keek van vorige week.

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Soraya zegt:

    Leuke foto’s hoor! En heel goed dat je door ging met je goede voornemens. Ik geloof er ook zeker in dat je op een beter punt komt dan waar je was. Kamerplanten zijn cool, ik zou dat ook wel willen. Intens trouwens de schadelijke gevolgen van stress. Heel goed dus dat je even bijkomt! Mijn complimenten dat je je grenzen goed kan aanvoelen. Tevens zijn woonwinkels echt mooi, je ziet zo veel verschillende dingen, waar ik erg impulsief van kan worden ❤️ en ramen soep recepten uitproberen is ook lekker. Ik hou ervan! Net zoals van boeken lezen. Lenzen draag ik zelf ook, een bril wil ik wel meer dragen voor me ogen. Succes met jullie zakgeldlijstjes! En goed dat je de week analyseert. een fijne zondag

  2. Lindaschrijfthetop zegt:

    Ik kan ook altijd blij worden van een nieuwe plant in huis, hier hebben we ook een Fiscus staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.