Lekker uitwaaien: Vakantie naar Roompot Kustpark Texel

Uitwaaien is hip & happening hoorde ik zojuist op de radio. Als Nederlanders zijn wij dé trendsetters op dit gebied! Hoe cool is dat? De rest van de wereld ontdekt het fenomeen blijkbaar nu pas, hilarisch. Wij gingen – heel trendy zo blijkt nu – in de vervroegde kerstvakantie een midweek uitwaaien op Texel. Heel Hollands, maar door de boottocht voelt het toch een beetje als buitenland. Weg van de wereld in een heerlijk ruim vakantiehuis op Roompot Kustpark Texel. In dit artikel mijn review en Texeltips!

waddeneiland texel kustpark roompot
Kijk die glijbaan dan bij Kustpark Texel, 85 meter lang!

Wanneer je buiten de officiële vakantieperiodes boekt, zoals wij heel last minute tijdens wat later een lockdown bleek, ben je best goedkoop uit. Ons ruime 6-persoonshuisje met bad, douche én infraroodsauna was ongeveer 300 euro voor een midweek. Ik had zelf eten mee (spul uit het kerstpakket) en we hebben een paar keer gebruik gemaakt van de delivery service in het huisje. Alle winkels en attracties dicht, dus de enige extra kosten naast boodschappen, waren takeaway warme choco’s met slagroom bij strandtenten. Oh en zeehondenknuffels die we haalden & betaalden bij Ecomare om de dierenopvang te steunen.

Met de veerboot

Het avontuur begint al tijdens de reis naar je vakantiebestemming toe. Je reist af naar het uiterste puntje van het vasteland in Noord-Holland Den Helder om daar de veerboot te nemen. Met kinderen die wekelijks een topografieblad mee naar huis krijgen om te leren, vond ik het mooi om een Waddeneiland te bezoeken. Eén van de meisjes vond het een ‘eng’ idee dat ze op een boot moest. Ik legde uit dat de boot heel erg groot is en dat onze auto – en een heleboel andere auto’s – er ook op zouden passen. Dat stelde gerust.

veerboot texel teso
Met de auto op de veerboot.

VVV Texel sponsorde ons retourticket met TESO, waarvoor dank. Je kunt overigens geen tijden reserveren, kwestie van geluk hebben dat er nog plek is als je aansluit in de rij. De boot vaart meestal 1x per uur. Een ticket voor de auto is zo’n 37 euro, maar op dinsdag, woensdag en donderdag krijg je korting. Je qr-code op het ticket scan je bij een paal voor de slagboom, waarna je kunt aansluiten. Op de terugweg hoef je geen ticket te laten zien. Als student ben ik ooit eens met de trein naar Den Helder gegaan en dan als voetganger op de boot. Dat kan dus ook. Tickets (zonder datum) boek je heel eenvoudig hier op de website van TESO.

waddeneiland texel kustpark roompot
Winters wandelen op Kustpark Texel.

Het was in de aanloop naar kerst met die onverwachte vakantie best druk, maar we hadden geluk. Er ging nog net een slagboom open en we konden naast het vrachtwagenruim parkeren. Naast een raampje ook, maar het leukste is om een paar trappen op te klimmen zodat je van de vaart kunt genieten. Op de veerboot stonden in de wachtruimte ook kerstbomen! Nu stonden we vrij onderin, maar op de terugweg hadden we een hoger dek en hebben we op het panoramadek naar buiten gekeken.

waddeneiland texel kustpark roompot
Op het panoramadek (mondkapjes in OV verplicht).

waddeneiland texel kustpark roompot

Kustpark Texel, vlak bij alle leuke plekjes

De ligging van Roompot Kustpark Texel is perfect, zeker als je met kinderen bent. Je zit vlakbij alle leuke plekjes op het eiland zoals de zeehondenopvang, het strand, een kinderwandelroute, een manege en bruisend De Koog. Het aanrijden is even zoeken: mijn routeplanner stuurde me naar de ingang van het vakantiepark, maar de receptie is zo niet te bereiken. Dat stond op een bordje, maar ik had het niet helemaal begrepen en was dus in verwarring. Voor het inchecken moet je nog een klein stukje verder rijden, langs de manege. Zo kom je bij het hoofdgebouw met zwembad, restaurant, parkwinkel, fietsverhuur etcetera uit. Je ziet dan direct dat je wel goed zit! Om bij je huisje te komen, moet je weer even terug met de auto.

Tip: er zijn elektrische laadpalen aanwezig bij het hoofdgebouw, de ingang richting de huisjes en bij sommige particuliere vakantiehuisjes op de eigen parking.

waddeneiland texel kustpark roompot

6-persoonshuisje met sauna

Ik had een 6-persoons vakantiehuis geboekt type T6A. Dit huisje is in particulier bezit en kan dus afwijken van de standaardhuisjes. Zo hadden wij een sauna, dvd-speler, videorecorder en een stereo in het huisje. Nadat ik al koffiepads voor de senseo had gekocht, kwam ik er achter dat ik mijn meegebrachte nespresso koffiecups ook had kunnen gebruiken: in de kast stond een koffiecupapparaat. Volgende keer dus eerst even in alle kastjes kijken.

Nieuwsgierig? Deze roomtour heb ik voor je opgenomen:

Zoals je ziet was het huisje ontzettend ruim, met 2 banken waarop Roompot speciaal voor ons als merkambassadeurs de nieuwe Koos Konijn knuffels had neergezet voor de kinderen. Voor mij was er een flesje wijn, dankjewel! De bedden sliepen prima, maar ik vond de positie van de bedden een belangrijk verbeterpunt. Ze stonden nu pal tegen de vensterbanken met hele scherpe hoeken aan. Dat vond ik gevaarlijk, zeker voor de kinderen, dus ik heb direct alle bedden 10 centimeter naar voren getrokken.

roompot kustpark texel

Verder complimenten voor de service op het park. Ik ontdekte bijvoorbeeld dat de televisie spookte (hij ging midden in de nacht aan als je de stroom er niet afhaalde) en postte dit in mijn stories op instagram met het idee om later even te bellen. Voor ik het wist stond er al een monteur op de stoep die direct ook een nieuwe pan liet bezorgen, omdat ik vlak daarvoor misgreep in het kastje (het afgebroken handvat bleek in een laatje te liggen). Binnen 5 minuten stond er een medewerker op de stoep. De klantenservice is dus pro-actief!

Vanwege de lockdown kregen alle kinderen bij het inchecken gratis vogelvoer mee, een bellenblaasje en een Koos Konijn kleurpakket. Verder kon je kosteloos midgetgolf of tennisspullen lenen bij de receptie. Ons huisje had gelukkig een bad en een sauna, waar we onszelf elke dag na het uitwaaien heerlijk mee hebben opgewarmd. Muziekje aan, kids in bad en mama in de sauna. Lekker onthaasten.

waddeneiland texel kustpark roompot
Zeehondjes gekocht bij Ecomare.

Oh en ik was de schone sokken vergeten in te pakken, dus ideaal dat er in ons vakantiehuis een wasmachine én een aparte wasdroger aanwezig waren. Ik heb er goed gebruik van gemaakt.

waddeneiland texel kustpark roompot
Mooie groene wandelpaden als je naar de receptie loopt op Kustpark Texel.

Faciliteiten op Kustpark Texel

Wegens de lockdown konden we niet overal gebruik van maken, maar we hebben ons zeker niet verveeld. Je vindt op Roompot Kustpark Texel:

 • Een wasserette (ons huisje had zelf ook een wasmachine en droger)
 • Fietsverhuur
 • Tropisch Zwembad Calluna met stoere glijbaan van 85 meter lang, whirlpools en kinderbad
 • Midgetgolf (in de avond sfeervol verlicht)
 • Speeltuin
 • Voetbalveld
 • Tennisbaan
 • Tafeltennistafels
 • Paintball parcours
 • Hockeyveldje
 • Kids Club
 • Parkwinkeltje
 • Restaurant / snackbar (in je huisje een QR-code waarmee je kunt bestellen en betalen tijdens lockdown, ze bezorgen aan de deur, ideaal)
waddeneiland texel kustpark roompot
Fotograferen op het strand bij zonsondergang was een grote wens van mijn dochter, prachtige plaatjes gemaakt!

Workationproof

Qua workation was dit Roompot park ideaal. Goede wifi, alleen het uploaden van de roomtour op youtube duurde iets langer. Verder heel goed kunnen werken en geen probleem met de kinderen die vanaf de ipad Netflixten of op hun telefoons spelletjes deden. Kon prima mijn website beheren vanuit het huisje. Naast de keukentafel was een stopcontact voor de laptop en laders, dus alles binnen handbereik. De kinderen strooiden na het ontbijt het gekregen vogelvoer voor de ramen uit, dus tijdens het werken had ik rustgevend uitzicht op de vogeltjes in de groene tuin. Het huisje was groot genoeg voor de kinderen om hun eigen ding te doen of lekker buiten te steppen, voetballen of skeeleren (plek zat om deze neer te zetten). En hoe fijn is het om na je werkdag lekker eten te laten bezorgen en daarna te onthaasten in de sauna?

waddeneiland texel kustpark roompot
Je loopt vanaf het vakantiepark in 10 minuten naar het Sommeltjespad. Of iets verderop naar het strand.

Minpuntje? Je kunt niet streamen naar de televisie, wat in bijvoorbeeld Roompot Schaijk wel kan. Daarentegen kon ik hier wel de dubbeldvd van Spirit reviewen omdat er 2 dvd-spelers in het huisje aanwezig waren.

 

Leuk met kinderen op Texel

De natuur op Texel is genieten en vanuit het Roompot park loop je zo naar het strand of naar kinderwandelroute Het Sommeltjespad. Tijdens een regenachtige dag hebben we lekker met de auto rondgereden en ook dan is er genoeg te zien. Voor een winters midweekje in lockdown was er genoeg te beleven, dus kun je nagaan als je er in de zomer of lente op vakantie gaat.

 • Kinderwandelroute Het Sommeltjespad (op 10 minuten wandelen vanaf Kustpark Texel), zo’n 1,5 kilometer lang en écht een leuke belevenis in het bos. Aanrader!
 • Zeehondenopvang Ecomare, museum met dieren want hier worden zeehondjes gered. (Ik had hier sokken besteld, die bleken helaas uitverkocht maar in plaats daarvan hebben we knuffels gekocht om de opvang te steunen). Ze gaven als tip dat je aan de Waddenzee kant de grootste kans hebt om een zeehond te spotten, maar wij hebben er zowaar eentje gezien vanaf het strand vlakbij Ecomare. (Let op: bij het strand betaald parkeren.) Vanaf Ecomare kun je mooie duinwandelingen maken.
 • Vuurtoren bij De Cocksdorp, foto die je absoluut even moet schieten als toerist. We haalden hier bij de strandtent een choco to go die we door de ijskoude regen in de auto hebben opgedronken.
 • Maritiem -en Juttersmuseum, erg leuk met 8+ kids
 • De Slufter, een prachtig natuurgebied om te wandelen
 • De Hors, het ruigste natuurgebied op Texel
 • Bezoek een pittoresk dorpje als Den Hoorn of Oosterend
 • De haven van Oudeschild is instawaardig
 • De Hoge Berg met schapen en schapenboeten
 • Het haventje van Sil , weet je nog van de tv-serie over deze bekende strandjutter?
 • Tocht op zee met een rondvaartboot of garnalenkotter
 • Schapenboerderij Texel in Den Burg

Kijk voor meer tips op de site van VVV Texel

Een Roompot vakantie bij Kustpark Texel boek je hier.

Heb jij leuke aanvullingen of ervaringen qua uitstapjes op Texel? (Buiten lockdowntijd.)

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Mandy zegt:

  Dat ziet er lekker uit zeg! Klinkt ook heel fijn, even lekker weg.. ik ben nog nooit op Texel geweest maar zou er graag eens heen willen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.