Keek op mijn Week: zalig kerstmis enzo

Zoooooo ben je weer een beetje bijgekomen van kerst? Terwijl ik dit schrijf leven we alweer toe naar het volgende feestje: de jaarwisseling. Ik vind het altijd gezellige dagen met de lichtjes en versieringen in huis, wat minder druk op het werk, de kinderen thuis en de kans om je dierbaren weer te spreken. Het was genieten, al ervaarde ik ook wat stress omdat er nog best wat dingen van mijn werklijstje afgevinkt moesten worden voor de 31e!

kerstcadeautje
Kerstcadeautje gekregen van mijn 9-jarige.

1e Kerstdag

Zaterdag was 1e kerstdag en ik maakte een gebakken eitje met tomaat in een koekenpannetje voor mezelf. Een heerlijk ontbijtje op bed, terwijl ik op de familie app mooi gedekte ontbijttafels voorbij zag komen. Leuk om zo een beetje mee te genieten met de rest, terwijl ik zelf een romantische kerstfilm keek vanuit mijn bed – met dus ontbijt – op Netflix.

Daarna lekker in de douche, nog wat vakantiebagage opgeruimd, wasjes gedraaid en het kleine pakje onder de kerstboom vandaan gehaald. Mijn jongste had het de dag ervoor nog even snel gemaakt en klaargelegd. Het voelde aan als prittstiften, maar het bleek iets leukers: 2 miniatuurtjes van Rituals die ze onderin één van de kasten gevonden had. Heel lief. Haar vader kreeg theezakjes en zuslief mentosrolletjes, dus ik bedoel maar: ik kwam er toch best heel goed vanaf zo! Zelf deed ik niet aan cadeaus, dat heb ik met Sinterklaas al heel uitgebreid gedaan.

kerstcadeautje

’s Middags kwam mijn vriend mét kerstcadeautjes. Ik kreeg lekkere chocolaatjes en een geweldig cadeau als de winkels weer open mogen: shoppen in Bataviastad, inclusief parkeerkaart. Superleuk! Iets om naar uit te kijken. Daarna zijn we naar mijn ouders gewandeld en heb ik hem officieel voorgesteld. Dat vond ik zelf toch best wel spannend, maar het was ontzettend gezellig.

2e Kerstdag

Zondag wederom rustig opgestart met Emily in Paris seizoen 2. Kijkt lekker weg! Daarna mijzelf en mijn huis kerstproof gemaakt, want de meisjes werden halverwege de dag gebracht. Terwijl ik achter de laptop nog wat wegtikte, namen zij even een moment voor zichzelf met een nieuw Dog Man boek en kerstliedjes via de nieuwe draadloze koptelefoon. Ik was mijn jongste zelfs kwijt op een bepaald moment, maar ze bleek dus met boek en zaklamp in de kast te zitten… Tja, daar is het wel lekker rustig.

kindje kwijt

Na even chilltijd namen we de benenwagen richting opa en oma. Daar was het gezellig met een borrelplank, even bijpraten en een kerstfilm voor de kids. Oma had ieders lievelingsgerecht gemaakt dus er stond van alles op het kerstmenu. Voor mij was er spaghetti <3 niemand maakt dit zo lekker als mijn mama!

borrelplank

3e Kerstdag

Maandag derde kerstdag en ik heb lekker gewerkt. Er moest veel gebeuren omdat ik een paar dagen wat minder had gewerkt. Druk, druk, druk dus. Ook mijn boek weer eens erbij gepakt, dat wil ik in 2022 afmaken. Is toch blijven liggen sinds maart dus tijd om er weer aan te werken. En nadenken hoe ik dat aan zal vliegen.

proost urb
Met mijn moeder nog even alcoholvrij geproost met URB, cheers!

Halverwege de dag appte ik mijn moeder om te vragen of ze hulp nodig had om te restjes op te eten. Gelukkig mocht ik ook deze dag weer aanschuiven. Lekker avondwandelingetje ook.

avondwandeling
Na de kerstviering weer naar huis wandelen, leuk alle lichtjes overal bekijken.

Fittest bij de fysio

Dinsdag ontving ik een paar leuke postpakketjes. Zo had ik bij AllGems een legging gewonnen op maat van mijn oudste, bij Heltiq won ik een mooi pakket aan brandwondenpleisters en verzorgingsproducten en ook een zending van Posterstore voor mijn blog werd bezorgd. Leuk hoor allemaal!

allgems legging
Prachtige legging voor de meisjes gewonnen bij All Gems op instagram.
heltiq
Nog een handige prijs gewonnen, deze van Heltiq staat inmiddels keurig in de medicijnkast.

Mezelf druk gemaakt achter de laptop en op tijd de vriezer geopend. Vandaag probeerde ik een maaltijd van Lazy Vegan uit voor de blog. Je warmt dit 8 minuutjes op in de pan en dan is het eetklaar. Was best lekker en precies goed voor 1 persoon, ik koos de risotto deze avond.

Daarna een fittest bij de fysiotherapie, maar hoewel ik op de vragenlijst verbetering scoorde blijkt de wandeltest precies gelijk aan vorige keer. Mijn wandeltempo kan niet hoger (rennen mag niet). Komende week nog een poging maar dan met meting op de fiets. Hopelijk kan ik dan eind volgende de maand als de sportarts belt iets zinvols melden naast ‘het gaat beter’.

 

Logeerpartijtje

Woensdag werd de HelloFresh doos weer bezorgd met 3 lekkere maaltijden. Snel alles in de koelkast en weer door met werk. Proberen wat dingen af te ronden, maar het voelt alsof ik toch steeds achter de feiten aanren terwijl ik ook zo graag even wat uren aan mijn gezin of mijzelf besteed… Ik leg de lat te hoog, want de enige die dat bepaalt ben ik zelf. En de deadlines die ik zelf afspreek.

Afijn, na de lunch snel alles gepakt dat mee moest. Logeertas van mijn oudste, de hoedenplank terug in de auto en het kartonnen speelhuisje van Netflix. Kids opgepikt bij hun papa, met hen het speelhuisje bij neefjes en nichtjes afgeleverd en daarna op de limonade bij de neefjes waar we een kindwissel zouden doen. Oudste twee logeerden daar en de jongste 2 met mij mee. Iedereen had er zin in!

netflix speelthuisje
Deze ging naar een gezin met meer kleine kinderen en een groter huis. Erg leuk, maar hier te weinig plek voor helaas…

Thuis werd er met de Lego gebouwd, een gerecht van HelloFresh gekozen (we gingen voor het broodje kipgyros), samen gegamed en was het gezellig. Na het eten deed ik nog mee met een potje Spookslot en een potje Lynx en daarna ging de Familie Claus deel 2 aan op Netflix.

logeren
Samen een recept uitzoeken en de Harry Potter Lego kalender verder uitpakken en alles in elkaar bouwen.

Koekjes bakken

Donderdag waren de logeerpartijtjes weer afgelopen en wisselden we de kinderen weer om. Ze hadden ook vanmorgen nog gezellig en lief zitten spelen, maar met de zussen weer bij elkaar… Pfffoeh… Nog even gezellig koffie met mijn schoonzus die een geweldige tip had om mijn mooie nieuwe posters aan de muur te bevestigen. Ik probeerde daarna nog te werken maar er kwam niet veel uit mijn handen.

koekjes bakken
Koekjes bakken, zo’n ding dat ultieme mama’s doen en ik niet… maar ze kan t (bijna) zelf en het is afgevinkt! Tsjakka!

Ondertussen voelde ik me superschuldig dat ik niet zo’n ‘gezellige leuke koekjesbakkende mama’ kon zijn. Maarrrr… in de vriezer lag nog kant en klaar koekjesdeeg. Ik zou potverdikkie toch 1x wel zo’n moeder kunnen zijn en ondertussen doorploeteren achter de laptop. Eén kind boven aan het tekenen, de ander in de keuken. Uit een ver verstopt kastje toverde ik de koekuitstekers tevoorschijn en een klein deegrollertje. Bakpapier, bakplaat… Korte uitleg aan mijn kind. Restjes pindapoeder dat nog in de keuken slingerde. Dolgelukkig kind dat met deeg kon klooien. Ik racete heen en weer tussen de laptop boven en de keuken beneden. Andere kind mocht ook nog even terwijl de eerste koekjes in de oven lagen. Schouderklopje voor mezelf: ik kan ‘kinderen koekjes laten bakken in de vakantie’ afvinken van de to do lijst. En dan ligt er nog zo’n verpakking deeg in de vriezer. Gewoon meebesteld bij HelloFresh. Lekker ook!

posters in huis
Deze posters op de kinderkamer werden vervangen…
posters in huis
… door deze die de meisjes zelf hebben uitgezocht. Heel stoer en kleurt mooi op de gouden wand.
posters in huis
Deze posters van Posterstore moet ik nog ophangen. Eerst bevestigingsmateriaal besteld.

Samen met de oudste gezellig in de keuken gestaan voor het recept met wraps dat vanavond op het menu stond. Na het avondeten met z’n drietjes op de bank en ik ontdekte dat Disney’s nieuwe film Encanto al op Disney+ te bekijken was… Beetje laat, kids hadden hem al gezien maar wilden gelukkig met me mee kijken. Ook deze ‘wens’ van mijn lijstje kunnen afvinken.

hellofresh
Samen met de oudste gezellig dit HelloFresh recept gemaakt. Ik mag nog een paar gratis dozen met 3 maaltijden weggeven, dus laat even weten als je dat wilt. Je zit nergens aan vast en kunt dan een week (3 maaltijden) gratis eten.
ella's kitchen
Deze kleine lieverd smult van de nieuwe popcorns voor de allerkleinsten dat ik kreeg toegestuurd van Ella’s Kitchen. Mijn kids zijn er te groot voor, maar gelukkig woont mijn nichtje met haar kinderen vlakbij dus het kwam goed terecht.

Nou, nou, nou…

Vrijdag sliepen de kinderen uit en niet zo’n klein beetje ook. Ondertussen was ik al naar de fysiotherapie gegaan om te sporten en daarna onder de douche.

zonsopgang
Prachtige zonsopgang op weg naar de fysio.

Ik heb ze uit bed getrommeld door een speaker met de top 500 van het Foute Uur aan te zetten op hun kamertje, terwijl ik zelf achter de laptop kroop. Uiteindelijk… had dat effect. Maar werd ik er echt blij van? Binnen de kortste keren was het ruzie en niet zo’n klein beetje ook. Schoppen, slaan en met koffertjes vol speelgoed meppen. Beiden janken. Oorlogswonden. Pfff… en ik word altijd al zo deprie van oud & nieuw.

 

washok
Nog even snel een wasje gedraaid met het eco wasmiddel en een paar druppels wasparfum dat ik op de Blogboot kreeg van Washok.nl.

Dan kijk je terug op alles wat je had gewild en wat anderen wel hebben, maar mij niet is gelukt. Vreselijk. Voel jij je ook weleens zo jaloers en spiegel je dat als teleurstelling in jezelf? Terwijl er toch nu ook weer zoveel moois is gebeurd dit jaar en ik bijvoorbeeld mijn gezondheid weer richting het oude niveau til, een relatie heb en ik het – hoe moeilijk ook – toch nog steeds elke maand red als zzp-er en de vrijheid heb om invulling te geven aan mijn leven op de manier hoe ik dat graag wil. Op oudejaarsdag voel ik me altijd vreselijk en ruzieënde kinderen zijn niet helpend om de mooie kanten te zien. Maakt niet uit hoe gezellig de dagen daarvoor ook waren. Hopelijk na 12 uur beter met een heel nieuw jaar vol kansen en mogelijkheden dat aan je voeten ligt… Oh en natuurlijk de megaklappers van de Staatsloterij en Postcodeloterij die ik beiden nu toch echt een keer ga winnen! Op 1 januari voel ik me vast weer positief, maar nu ff niet.

oudejaarsavond
Gezellig spelletje Bankroet met oliebol op oudejaarsavond.

(Oh en edit: inderdaad ben ik het nieuwe jaar weer met positieve energie gestart enzo.)

Heb jij ook vaak zo’n rotgevoel met oudjaar? Je week een beetje gezellig doorgekomen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Anita te Gussinklo zegt:

  Altijd leuk je overzicht bekijken.
  Ik herken dat nare gevoel op oudjaar wel een beetje.
  Maar nu weer fris 2022 in.
  Het lijkt me erg leuk om Hello Fresh eens uit te proberen

  1. Marguerita zegt:

   Thanks Anita! Ik heb jou mijn laatste box gestuurd. Ben benieuwd hoe het je bevalt. Begon als een samenwerking voor mijn blog maar ik ben nu dus oprecht enthousiast. Als je mijn weekoverzichten al langer leest, dan weet je waarom hahahaha. Koken was altijd drama, maar nu voel ik me echt goed bezig in de keuken.

   Voor iedereen die dit later leest: ik kan nog kortingen van 45 euro versturen, maar dan moet je meteen 3 boxen bestellen. Ik verwacht over een maand weer nieuwe gratis boxen te kunnen uitdelen via de app.

 2. Liesbeth zegt:

  Geen rotgevoel met oudjaar, maar ik probeer mijzelf ook geen hoge eisen te stellen…. kan het ook niet mislukken 😉
  Ik wil graag hello fresh uitproberen. Jouw recepten klinken Goed!

  1. Marguerita zegt:

   Leuk! Heb je mailadres ingevoerd voor een gratis doos. Benieuwd wat je ervan vindt ? Ik vind het zelf door hellofresh veel leuker om te koken en we eten meer verschillende dingen

   1. Liesbeth zegt:

    Vandaag de eerste maaltijd gemaakt. Mmmm… lekker! Wel veel werk deed er veel langer over dan de 45 minuten op de receptenkaart

    1. Marguerita zegt:

     Leuk, wat was het en smaakte het?
     En stiekem fijn om te horen, want ik ben standaard 2x zo lang bezig met de recepten dan er op de receptkaart staat…

     1. Liesbeth zegt:

      Indiase Dahl. Curry met naanbrood. Erg lekker! Nog wel een ruime portie over. Heb jij ook een box voor 3 personen?

     2. Marguerita zegt:

      Yes, ik heb ook de box voor 3 personen. Dit ivm vlees als we bijv hamburgers maken. Meestal is er heel erg veel over en vries ik porties in of heb ik een restjesdag. We hebben ook een keer mijn ouders uitgenodigd voor een maaltijd in combi met restjes en toen was er zelfs ook nog over! Kids eten gewoon niet veel. Die Dahl is idd heel erg lekker, die heb ik ook eens gehad (en ingevroren, wij hadden deze bevroren portie mee op vakantie, ideaal).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.