6x De leukste feitjes over Mollen

Mollen. Wat een grappige diertjes zijn dat toch. Er is een nieuwe animatieserie voor kinderen uit over deze diertjes. Mijn dochter vindt hun neusjes niet helemaal lijken op die van een echte mol, maar ze zien er wel heel schattig uit. Daarom wat leuke weetjes én natuurlijk een fijne winactie.

molmans screenshot

Wist je dat… Mollen dagelijks 70-100% van hun lichaamsgewicht eten, in wormen, larven en (naakt)slakken? Ze houden zelfs zo van wormen, dat ze er gemiddeld 23 kilo van per jaar eten. Dat is meer dan 7500 wormen per jaar! Mollen hebben een giftig stofje in hun spuug, waarmee ze de wormen verlammen. Zo kunnen ze de wormen meenemen, en later opeten!

Wist je dat… Mollen niet écht blind zijn? In tegenstelling tot wat veel mensen denken, kunnen mollen wel iets zien. Ze hebben erg slecht zicht en zijn kleurenblind, maar ze kunnen wel licht zien. Gelukkig hebben ze een geweldig geheugen en speciale haren op hun rug, waardoor ze gemakkelijk de weg kunnen vinden in hun ondergrondse tunnels. Over tunnels gesproken…

Wist je dat… De voorpoten van een mol zo gevormd zijn dat ze als een soort schep werken? Zo kunnen mollen tunnels graven met een snelheid van 15 meter per uur! Deze gangen graven ze aan de oppervlakte, maar soms ook zo diep als 120 centimeter onder de grond. De grond die ze uitgraven gebruiken ze om de wanden van de gangen te verstevigen. Soms hebben ze wat grond over, dat duwen ze dan omhoog, en zo ontstaan molshopen. De molshopen kunnen ze gebruiken als uitgang, voor wanneer ze een nestje bouwen en bovengrondse materialen nodig hebben.

molmans screenshot

Wist je dat… Bijna geen andere zoogdieren ondergronds kunnen ademen, zoals een mol? Bijna alle zoogdieren moeten regelmatig wat frisse lucht krijgen om te overleven. De mol, daarentegen, kan dankzij zijn speciale bloedcellen gewoon dezelfde lucht inademen, die hij al heeft uitgeademd. Hierdoor kunnen ze hééél lang in hun tunnels blijven.

Wist je dat… Mollen zich sneller ondergronds kunnen voortbewegen, dan bovengronds? Bovengronds is hun maximum snelheid 5 kilometer per uur. In hun tunnels is dit tot 7 kilometer per uur!

Wist je dat… Er een gloednieuwe Boomerang serie komt over mollen? Na het lezen van deze mollenfeitjes ben jij vast helemaal klaar voor Molmans! Molmans is de leider geworden van Moltown, nadat hij iedereen heeft gered van de tuinman. Nu is het aan hem om de inwoners van het dorp gelukkig en veilig te houden. Met de hulp van Manny, het magische handboek, gaat hij op ondergrondse avonturen. Hij graaft zichzelf af en toe in de problemen, maar met behulp van zijn vrienden, komt hij hier altijd weer uit.

WINACTIE

Kijk vanaf 13 december om 15:00 naar Molmans, op Boomerang! Om alvast in het thema te komen mogen we 2x een leuke Boomerang goodiebag weggeven! Kijk eens wat een gezellige prijs:

prijs boomerang

Om mee te doen reageer je hieronder waarom jij wil winnen. Over een week maken we de winnaar bekend. 

De winnaar is Lynn K, van harte! Ik ga je mailen voor de afhandeling.

Heb jij weleens een echte mol gezien?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Lynn K zegt:

  Ja ik heb gewonnen!!!!
  Ik ga je direct mailen.

 2. B vos zegt:

  Ik heb een molletje in het bos op de rijweg weg getild en weer aan de zijkant in de aarde gezet. Wil graag dit pakket winnen voor mijn zoon!

 3. Renilda zegt:

  Ik waag mijn kans voor mijn kleinkinderen

 4. Iris zegt:

  Ja, eigenlijk wel schattige beestjes. Ik loot graag mee voor mijn zoontjes

 5. co zegt:

  wat leuk! ik doe graag mee!

 6. maaike zegt:

  Leuk, ik doe graag mee! Zo kunnen dochterslief beide in stijl voor de tv zitten ;)!

 7. Ron zegt:

  Ik wil graag winnen, omdat ik mijn neefje een heel groot plezier met dit pakket zou doen.

 8. Anneliese de Waal zegt:

  Heel erg leuk ??, ik doe erg graag mee voor mijn dochtertje Sam ? Groetjes Anneliese de Waal

 9. SophiaG zegt:

  Leuk! Ik maak graag kans.

 10. Bobby zegt:

  Ja, we hebben in onze tuin heel veel mollen gezien.

 11. Henk zegt:

  Ik wil winnen, omdat ik de cartoonfiguurtjes heel leuk vind.

 12. Linda zegt:

  Ik wil graag winnen, omdat ik looney tunes figuren erg leuk vind.

 13. Debby Koeman zegt:

  Ik doe mee voor mijn neefje. In de Kerstvakantie komt hij een aantal dagen bij me logeren en dan kunnen we gezellig samen deze leuke serie kijken. In de dierentuin hebben we wel eens kale molratten gezien. Schattig van lelijkheid, hahaha!

 14. Karin zegt:

  Ik doe mee voor mijn jongste kleindochter.

 15. Niels zegt:

  Om de meest awesome oom te worden voor mijn nichtjes!

 16. anja zegt:

  erg leuk voor de kids

 17. Anna zegt:

  Leuk om mijn zoontje blij mee te maken

 18. Ik doe mee voor mijn buurmeisjes, ik zou het leuk vinden om ze te verrassen met dit mooie pakket.

 19. Graag zou ik deze winnen, mijn jongeste zoon is graag fan van mollen. Hier is een standbeeld van een grote mol en wordt hij helemaal blij als we daar langsrijden

 20. Marcella Leuven-Meijer zegt:

  Ik doe mee voor mijn dochter

 21. oma Fokje Bakkernes zegt:

  ik doe mee voor onze kleinkinderen

 22. Pascale zegt:

  Wat een leuk pakket. Zal mijn dochter geweldig vinden. Doe dan ook graag voor haar mee!

 23. Anna zegt:

  In het echte leven ben ik niet zo blij met mollen in mijn tuin, maar deze serie lijkt me toch wel erg leuk. ‘Wie is de mol’, maar dan nóg leuker! 😉 We gaan hier zeker kijken. We doen graag mee voor deze leuke prijs!

 24. Sanne zegt:

  Ik doe graag mee voor mijn kinderen… Vorig jaar hadden we mollen in de tuin, de kids vonden het erg leuk maar papa en mama een stuk minder! We gaan zeker kijken!

 25. petra zegt:

  ik doe graag mee…

 26. melissa zegt:

  Dat gaan we dan zeker kijken; ik denk dat jarno dat wel leuk zal vinden. ik doe ook graag voor jarno mee aan deze winactie.

 27. Thomas Geurts zegt:

  Ik doe graag mee voor onze Lynn en Dex. Ik heb 1 keer een echte mol gezien, maar die had helaas het loodje gelegd. Wel een heel leuk beestje om te zien!

 28. Nelly zegt:

  Hier wordt mijn dochter heel blij van.

 29. Jildou zegt:

  Graag zou ik winnen omdat ik van jongs af aan gek ben op de Looney Tunes. Bugs Bunny en Tweety zijn mijn twee favoriete karakters en wat nou mooi aan dit pakketje is dat Bugs Bunny staat afgebeeld op een opblaasbare banaan en op een mooie stoffentas. Dit is een mooi kerst cadeautje voor groots Looney Tunes fan.

 30. Gerrie zegt:

  Ik wil heeeul graag winnen voor mijn neefje! Die zal het echt heel leuk vinden!

 31. Zo’ n schattig diertje, behalve onder je gras.

 32. mark zegt:

  Jaaaah super! Ik zou graag voor m’n dochtertjes een Boomerang goodiebag willen winnen.

  1. Wilmsen Anita zegt:

   Ik doe graag mee voor de kleinkinderen

 33. Anna zegt:

  Ik doe graag mee voor mijn dochter

 34. lien zegt:

  ik doe graag mee met deze winactie, voor het zoontje van mijn collega

 35. Brenda zegt:

  Oh, wat een leuke winactie! Zou heel graag mee willen doen! Wij (mijn zoontje van 7 en dochtertje van 4 jaar) kennen alleen de mollen uit de (vroegere) tekenfilmserie Boes Boes. Deze molletjes zijn wel een beetje gedateerd inmiddels! Deze mollen zien er super modern en vrolijk uit!

 36. Jacqueline de Waal zegt:

  Doe heel graag mee aan deze super leuke actie voor een mooi goodie pakket

 37. Jan zegt:

  Superleuk, als ik hier mijn kinderen mee mag verblijden.

 38. Angelique zegt:

  Alleen dode ? mollen
  Ik loot graag mee

 39. G.T. zegt:

  Ik maak graag kans! Waarom ik wil winnen? Dat is toch altijd leuk?! En het zou leuk zijn voor mijn zoontje om de kerstvakantie te beginnen met een cadeautje. De tas zou hij mooi kunnen gebruiken om zijn klapper mee naar school te nemen. En krulrietjes zijn altijd tof, toch?

 40. Lynn K zegt:

  Nog nooit een echte mol gezien, ze zitten hier wel in de buurt getuige de vele molshopen hier in de tuin.

 41. Marian B zegt:

  We gaan zeker kijken. Wat een gezellig pakket inderdaad, ik doe graag mee voor de kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.