Keek op mijn Week: perslunch Hongarije, conditietest bij de fysio, eC4 en Roompot Schaijk

Pfoeh, ik heb weer flink wat aan je te melden! Wat een drukke week… en ja, dat doe ik natuurlijk grotendeels zelf, maar er komen toch altijd ook wat onverwachte dingetjes tussendoor. Voelt ook een beetje als de schade van de afgelopen jaren inhalen, vandaar dat ik bij veel dingen kies om er zelf bij te zijn. Stukje FOMO (fear of missing out) maar vooral ook goed om weer even te netwerken en klanten en collega’s live te spreken. En als ik heb toegezegd dan houd ik me ook graag aan de afspraak.

shampoobar
Een shampoobar uit de webshop van Shampoobars proberen voor de blog: een vast stukje zeep dus in plaats van uit een tube.

Onkruid te lijf met Gardena

Zaterdag was regen, regen en af en toe even droog. De kinderen lieten hun nieuwe kleren aan hun vader zien, die we in Rotterdam hadden geshopt de dag ervoor. Ze moesten kiezen welke items er mee gingen naar papa, waar er natuurlijk ook een kledingkast staat die gevuld moet blijven. Toen ze vertrokken waren, heb ik overal kaartjes afgeknipt en de spullen opgeruimd (of waar nodig bij de Sinterklaasvoorraad gelegd).

Mijn taak om de bende op te ruimen, want het huis was een chaos met spullen van de kinderen en natuurlijk tassen vol geshopte kleding. Toen het even droog was, pakte ik de Gardena tools erbij en reed ik de groene bak naar de voortuin. Ook daar woekert het onkruid welig. Mijn conditie liet het niet heel lang toe, maar ik heb toch een half uurtje in de tuin kunnen werken met de voegenkrabber op steel. Een andere keer weer verder met deze klus!

surinaamse bami

Tussendoor hier en daar wat dingen achter de laptop en toen met HelloFresh de keuken in. Vandaag maakte ik de Surinaamse Bami en lekker dat het was! Met onder meer geraspte gember, kip en een vol pak spaghetti. Dit recept bewaar ik zeker. Wat over was ging de vriezer in voor later deze week. ’s Avonds heb ik Cash Truck gekeken, een spannende actiefilm met Jason Statham. Lekker kijkvoer, mooi verhaal.

 

Bataviastad

Zondag relaxt aan de dag begonnen, beetje huishouden en wat artikelen afronden. Daarna reed ik naar mijn vriend en hebben we gezellig een middagje in Bataviastad geshopt. Goed geslaagd voor mijzelf dit keer, maar toch ook weer voor de kinderen. Onder andere een mooie afgeprijsde winterjas voor de jongste gekocht. En leuke kleding (kerstoutfits) die ze van Sinterklaas zullen krijgen. Zelf shopte ik een mooi jurkje en een trui bij Desigual, een nieuwe sportoutfit en ondergoed van Calvin Klein. Voelde me wel een beetje opgelaten want mijn vriend was zo lief om alle tassen te sjouwen, maar daardoor hield ik het shoppen langer vol wat natuurlijk fijn was. Mijn laatste bezoek aan deze outlet dateerde alweer van 2016! Het klantenpasje wat ik had was dan ook gedateerd en moest ik vervangen door een nieuwe.

shopsels
Lekker geshopt! Die leuke gestreepte gymtasjes kreeg ik bij Levv / Quapi in de winkel.

Laptopdag

Maandag stond er na alle druktes gelukkig een rustige laptopdag op de agenda. De administratie moest bijgewerkt, want de kwartaalaangifte moet weer gedaan worden. Ik werkte aan fijne artikelen en zette zoden aan de dijk met mijn mailbox.

verpakking rituals open
Een leuk cadeausetje van Rituals bleek niet goed verpakt… de paarse douchefoam was open gegaan en compleet leeg. Alles in de tas met cadeautjes was paars en plakkerig geworden… Niet meer voor Sinterklaas te gebruiken dus ik moet nieuwe cadeautjes zoeken.

Perslunch van Visit Hongarije

Dinsdag was ik me na een uitgebreide douchebeurt op mijn gemak aan het aankleden toen de deurbel ging. Met 1 sok aan, snel een ochtendjas over mijn ondergoed en handdoek nog om mijn haren deed ik de deur open. De bezorger heeft zich naderhand vast rot gelachen, want het moet een komisch gezicht geweest zijn. Het was een vrachtwagenchauffeur die namens Gardena 40 bezems kwam brengen… Bezems die ik eigenlijk met de afgelopen Blogboot edities nodig had. Mijn contactpersoon had al aangegeven dat er leveringsproblemen waren, maar nu kon ik hem dan blij maken met het bericht dat de items bezorgd waren. Alleen ietsje te laat. Gelukkig kon ik een doosje bezems in de auto gooien, want tijdens de perslunch van deze middag zou ik een aantal van de opvarenden van de Blogboot tegenkomen.

ambassadeur Hongarije
De ambassadeur van Hongarije vertelt over wat het land aan Nederlandse toeristen te bieden heeft.

Visit Hongarije had mij uitgenodigd bij The Loft in de A’dam Tower. We kregen hier informatie over alle toeristische highlights van de verschillende streken in Hongarije en wat het land aan wijnen te bieden heeft. Kreeg helemaal zin om zo’n thermaal bad te bezoeken of één van de prachtige Sissi kastelen. In Budapest ben ik ook nooit geweest! Wel aan het prachtige Balaton meer, maar dat is toch ook alweer ruim 20 jaar terug. Ondertussen konden we heerlijke typisch Hongaarse gerechten proeven. De Tokaj wijn is nu al mijn nieuwe favoriete wijn, wat een bijzondere, heerlijk zoete smaak. Ik nam onder meer een puree van ganzenlever, een pompoensoepje, een eendenpootje met geroosterde appel, aardappels en ui. Als toetje koos ik de kastanje foam met rum kersen… Mijn dochter was helemaal blij want in de goodiebag zat een Rubiks kubus en die stond al heel lang op haar verlanglijstje.

voorgerecht
Heerlijk voorgerechtje, zeker in combinatie met de zoete witte Takaj wijn.

Sporttest, koffie bij Klik Proces en brand in de magnetron

Woensdag mocht ik me al vroeg melden bij de fysiotherapeut. Regende dat het goot en was ontzettend druk op de weg. De HelloFresh was later dan gepland en ik moest de deur uit… eerst maar toch even een briefje op de deur en een vuilniszak klaargelegd (maar ze begrepen de hint van leg m op mijn doos niet). Uitwijkend voor 2 andere auto’s parkeerde ik snel bij de fysio, waarna er een boze meneer naar buiten stormde en schreeuwde dat ik te dicht op zijn auto stond… Afijn, toch maar weer ingestapt en verplaatst toen er geen auto’s meer reden. Toen ik uiteindelijk wegreed had hij zijn auto nog niet gebruikt. Chagrijn. Wel stormde hij nogmaals demonstratief naar buiten terwijl ie boos met zijn stofdoek klopte. Blegh… ga even iemand anders lastigvallen met je kakhumeur!

kastanjes zoeken
Kastanjes zoeken op het schoolplein.

Afijn. Ik probeerde binnen bij de fysio wat te kalmeren. Hopende dat mijn boodschappen droog bleven, mocht ik de fittest gaan doen. Knijpkracht meten en een wandeltest. De knijpkracht is wederom slechter dus die test moet over, maar ik vrees dat het met mijn artrose niet echt beter zal zijn een volgende keer. De wandeltest daarentegen… was heel vermoeiend, maar ik heb zowaar meer meters afgelegd dan 4 maanden terug. Toen zat ik op 67% van een normale conditie en nu alweer op 72%! Supergoed! Zodra ik de 82% bereik zou ik weer ‘normaal’ mogen sporten. Volgende week overleg met de sportarts.

 

’s Middags Engels huiswerk geoefend met mijn jongste en uiteraard met beide meisjes geknuffeld. Fijn dat ze er weer zijn! De oudste was wat later uit omdat ze een gesprek met de juf had, daar kwam een mooie tekening met steekwoorden uit zodat ze kan leren waar haar passies liggen. Einde middag liet ik ze even alleen voor de tv, want ik ging op de koffie bij Bart van Klik Proces. Even bijpraten en samen sparren over onze business. Goed gesprek!

hellofresh
Ons HelloFresh gerecht van vandaag was een Duits biefstukje met piccalilly, gebakken aardappels in schil met een frisse salade.

’s Avonds keek ik een soort van tevreden terug op deze dag. Best productief geweest en veel dingen gedaan. Tijd genomen om mijn jongste uitgebreid voor te lezen en daarna wilde ik de kinders intukken. Ze bedachten echter dat een warme kersenpit fijn zou zijn… Bij de oudste ging dat, al klaagde ze wel over een stinkend kussentje. De jongste wilde ook en toen ging het mis… het ovenrooster stond nog in de magnetron. Tja en microgolven met metaal gaat niet samen. Ik wilde net mijn lenzen uitdoen toen er in paniek “mama BRAND” werd geschreeuwd. Snel de magnetron uitgezet en de blusdeken van Naaais gepakt. Die in mijn keuken hangt. Brandje geblust en deken weer opgevouwen maar dat deed wel pijn aan mijn handen.

Kwam ik er later dus achter dat deze blusdekens van glaswol gemaakt zijn! Ik had hem beter met handschoenen aan weer kunnen opvouwen. Het prikte afschuwelijk en *stom dat weet ik nu* ik waste snel mijn handen onder de kraan. Dat moet je dus niet doen als je glaswol hebt aangeraakt: je moet eerst plakband pakken en proberen de splinters zo te verwijderen. Afijn, ik behandelde daarna pas mijn handen met breed verzendtape. Wat niet echt effect had en ook niet zo lekker is voor je handen. Op mijn melding richting Naaais dat ik het jammer vond dat er geen waarschuwing op de verpakking stond (sterker nog, ze adviseren juist om personen die in brand staan in deze blusdeken te wikkelen), dat mijn handen veel pijn deden, reageerden ze met “ja we voldoen aan alle EU eisen fijn dat we je konden helpen met het blussen van de brand”. Niet een reactie waar ik blij mee ben. Neem de tip gewoon mee en verbeter je product, zodat andere mensen deze shit niet hoeven mee te maken! Mijn review ga ik aanpassen. Terwijl ik dit schrijf doet het nog steeds pijn bij aanraking. Wat wel goed helpt trouwens: je handen weken in lauw water zodat de huid de glaswol splinters er zelf uit kan werken. En insmeren met herstellende handcrème.

gruffallo
Oefenen met de Gruffalo voorlezen zodat het op school vlot verloopt aan de kleinere kindjes. Wel leuk dat ze een eigen boek mag kiezen ivm de Kinderboekenweek.

Citroën eC4 ophalen

Donderdag bracht ik de kinderen naar school en reed door naar Amsterdam. Ik mocht daar een Citroën ëC4 ophalen om een weekje te lenen. De elektrische C4 is sinds begin 2021 in Europa op de markt en is al goed voor 38% van de totale C4 verkopen. Qua luxe uitstraling zit het wel goed met deze C-klasse auto: lederen bekleding (met stoelverwarming) die zit als een fauteuil, een buitenkant die in positieve zin opvalt, groot, sexy en indrukwekkend. En elektrisch, dus ik wist zeker dat mijn kinderen niet zouden klagen over wagenziekte. Achterin hebben de kinderen enorm veel ruimte! Leuke gimmick (gezien mijn blogboten van pas: je kunt bezemstelen via een speciaal luikje in de achterbank vervoeren, zonder dat er direct een stoel plat moet. Bij het wegrijden ontdekte ik echter wat technische problemen. De navigatie haalde alle windrichtingen door elkaar en had geen idee in welk deel van Nederland ik was. Onderweg ben ik daarom bij verschillende benzinestations gestopt om even te bellen en om hulp te vragen bij Citroën. De navigatie bleek op een ander land te staan, alleen was daarmee het probleem niet opgelost. Ai.

citroen ec4
Mooie auto! En GROOOOOOOT!

Citroën maakte gelukkig voor mij een afspraak bij mijn vaste dealer in Alphen a/d Rijn. Mijn vader was redder in nood om daar even heen te rijden, zodat ik de kinderen kon helpen met hun huiswerk en mijn eigen werk kon doen. Helaas bleek een software update noodzakelijk en dat was in korte tijd niet mogelijk, dus ik test deze auto zonder werkende navigatie. Gelukkig was mijn telefoon wel succesvol gekoppeld en kun je google maps dus ook via de luidspreker aanzetten.

Eind van de dag toen mijn vader terug was met de auto ook maar mijn moeder uitgenodigd en samen met haar in de keuken gestaan om een heerlijke HelloFresh maaltijd klaar te maken en alle restjes op te eten. Was wederom ontzettend lekker: aardappels met broccilli en gehaktballen in een overheerlijk roomsausje. Zelfs nu we met zijn vijven waren kregen we de maaltijd niet op. Gezellig zo met opa en oma ook voor de kinderen. ’s Avonds nog even met de jongste geoefend met het voorlezen van de Gruffallo, het kinderboek dat ze heeft uitgekozen om vanwege kinderboekenweek voor te lezen aan groep 3 kindertjes op school. Ging hartstikke goed!

aardappels roomsaus hellofresh
Wederom superlekker en meer dan genoeg voor 5 personen (waaronder 2 kinderen) deze HelloFresh maaltijd met broccolli.

Inpakken en wegwezen: naar Roompot Schaijk en Fairy Forest Friday bij Restaurant Charlie

Vrijdag was druk, druk en files. In de ochtend met de mist ontdekte ik dat de C4 geen ruitenwisser achter heeft. Dat was wel even wennen in de vroege ochtend met alle dauw op de auto. Kinderen naar school, ik deed snel een boodschapje en vervolgens thuis de keuken opruimen en spullen inpakken. Om 10 uur stond Joost van Alpha Communications op de stoep voor een bakje koffie en om alle Gardena spullen op te halen die ik nog over had van de Blogboot. Gezellig!

citroen ec4 roompot schaijk
Even uitladen uit de eC4 op Vakantiepark Roompot Schaijk.

Daarna snel verder met tassen inpakken want ’s middags zouden we vertrekken naar het Brabantse Schaijk om een weekendje vakantie te vieren bij Roompot . Hier hadden we erg naar uitgekeken. Altijd leuk als je wordt uitgenodigd voor een weekendje weg voor de blog. Dit vakantiepark is splinternieuw, het bestaat sinds 2019 dus heel leuk en nuttig om er iets over te kunnen schrijven. Het is een vakantiepark waar je heen gaat voor je rust of met kinderen tot een jaar of 10. Op internet had ik gelezen dat Restaurant Charlie (op het park, hier zit ook de receptie) deze vrijdag een Fairy Forest Friday op de planning had dus direct gereserveerd.

springkussen restaurant charlie
Joepie, mooi weer en er is een waterspeeltuin bij Roompot in Schaijk!

We kwamen flink in de file terecht, waardoor we een uur extra reistijd hadden. Gelukkig zat onze eC4 ontzettend comfortabel, hij rijdt heerlijk. In de file heb ik lekker op allerlei knopjes in het menu gedrukt en de navigatie ook een tijd uitgezet (het is verwarrend als het ding steeds denkt dat je op een andere plek in Nederland bent). Op een bepaald moment besloot ik toch het schermpje met de route er weer bij te pakken en… VERDRAAID! Ineens deed ie het! Inclusief verkeersinformatie en flitspalen alert. Voor de zekerheid liet ik ook Google Maps aan staan, maar beide systemen gaven dezelfde omleidingsroutes om stukken file te omzeilen. En met navigatie die werkt is het echt heel fijn rijden in deze auto. Bovendien trokken we bekijks: carspotters op een viaduct wezen naar onze auto en maakten snel wat fotootjes. Dat voelde best stoer.

springkussen restaurant charlie
Een springkussen is er ook 🙂

De laadpalen bij Roompot Schaijk zijn nog in aanbouw en helaas nu nog niet te gebruiken, maar vanwege de files heeft de auto zichzelf onderweg ook voor een deel opgeladen. De receptie wees ons op een plek met laadpalen in de buurt. Onze waterlodge bleek werkelijk een geweldig uitzicht te hebben zo pal aan het water en met een speeltuintje voor de deur. Kijk maar even snel mee in deze roomtour:

Ook het spraypark – oftewel de waterspeeltuin – bleek maar een paar stappen van ons huisje verwijderd en de zon scheen. Badpakjes was ik vergeten maar met de gymkleren aan hebben ze toch nog even heel leuk elkaar natgespoten en heerlijk gespeeld met alle watertoestellen. Zo leuk! En dat in oktober!!!

restaurant charlie

’s Avonds liepen we naar Restaurant Charlie waar een binnenspeeltuin is. De kinderen bestelden de feestelijke Fairy Forest Friday pannenkoekentaarten met gekleurde buisjes om ze te versieren. Ontzettend leuk gedaan, ze kregen ook nog elfenvleugeltjes maar die zijn eigenlijk meer geschikt voor net iets jongere kinderen.

pannenkoektaart efljes

Aanrader hoor dit restaurant, bij de kindermenuutjes zat onbeperkt ranja en een heel leuk verrassingstoetje. Tussen de feeërieke lichtjes in de bomen liepen we weer terug naar het vakantiehuisje.

restaurant charlie schaijk

Daar speelden we nog een potje Bankroet. Dit is een nieuw spel dat deze ochtend voor de blog werd bezorgd. Doel van het spel is om als eerste een miljoen te verliezen. Een erg leuk spel! Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en wij vonden het super, want je mocht ook af en toe op de racebaan racen, naar het casino, het veilinghuis of draaien aan het rad van de aandelenbeurs. Tip voor Sinterklaas! Review volgt uiteraard.

bankroet spel review

En nu weekend! We gaan lekker genieten in Roompot vakantiepark Schaijk. Heb jij ook leuke plannen of is dit een weekend van eindelijk even rust?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. G. T. zegt:

    Grappig, ik woon daar in de buurt. Het lijkt mij juist zo’n hutjemutje park, maar dat valt dus wel mee? Veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.