Keek op mijn Week: Bruiloft, Blogboot en Remastered Rotterdam

Wat is het ineens herfstig buiten hè? Terwijl ik dit schrijf regent het en oogt het somber buiten. Ik twijfel of ik de verwarming aan moet zetten om een beetje op te warmen. Ben moe en heb net uren besteed aan het invullen van een aanvraag voor dyslexie onderzoek… Al dat soort formulieren, je kunt er een werkdag mee vullen maar het is wel nodig voor je kind. Laat ik je ondertussen even meenemen in iets leukers: hoe mijn week is verlopen met een bruiloft en andere leuke events!

bruiloft kerk
In de kerkbankjes.

Bruiloft dag 2: de kerk en het feest

Zaterdag dag 2 van de bruiloft van mijn broer. Ik spoot nog wat haarlak in mijn lokken en bewerkte waar mogelijk mijn kapsel met de krultang. Had het mooie feestkapsel mooi laten zitten die nacht en zowaar het kon nog wel een dagje mee. We pakten logeertassen in en maakten ons gereed voor de kerkelijke inzegening van het huwelijk. Mijn broer heeft jaren bij het jongerenkoor gedrumd en speciaal voor deze gelegenheid waren de leden van toen bij elkaar gekomen. De drummer speelde op het drumstel dat mijn broer zelf gebouwd heeft de afgelopen coronatijd. Nieuwsgierig? Check dan de insta van @lucky.timbr.drums en je ziet hoe je dat doet, een drumstel zelf bouwen. Het was een mooie dienst.

bakken terugbrengen
Uit de kerk konden we meteen onze papierbakken terugrijden.

Daarna stonden de vakantievriendinnetjes voor de deur om mijn dochters op te halen voor een logeerfeestje. Ze hebben het zo ontzettend leuk gehad! Ik kreeg allemaal leuke foto’s toegestuurd van het spelen, de slaapplekjes, gourmetten en andere gezelligheid. Ze kregen zelfs een luxe ontbijtje op bed! Slapen hebben ze maar weinig gedaan, maar wat een geweldige herinneringen zijn er gemaakt.

Ik reed ondertussen naar Van der Valk Leiden om in te checken. Daar had ik een prachtige superior kamer geboekt en ik maakte direct even een roomtour voor youtube. Toen snel een kort dutje gedaan, hoewel ik eigenlijk al te laat was voor de borrel…

 

Het was gelukkig een korte wandeling naar de feestlocatie: Brasserie Buitenhuis aan het water en het terras baadde in de zon. Het was prachtig weer voor een trouwerij! En er waren overheerlijke bitterballen. We hadden onze dinerkeuze aan de ceremoniemeesters door kunnen geven en op elke plek stond een door mijn broer zelf gemaakt scrabble bordje met je naam er op. Heel erg leuk gedaan (en lekker gegeten). Daarna barstte het avondfeest los met als spetterende aftrap een openingsoptreden van het bruidspaar zelf.

bruiloft brasserie buitenhuis

Hoe tof om als eerste avond dat het weer mocht zonder 1,5 meter een feestje te kunnen vieren. Helaas blijkt mijn lijf de geluidsprikkels en drukte toch nog niet aan te kunnen, maar ik was er in ieder geval bij. Toen ik echt instortte waren een paar van mijn ooms zo lief om even over het donkere paadje mee te lopen naar het hotel. Daar ben ik gaan ontprikkelen in het bubbelbad met een lekker kopje thee erbij, zodat ik goed kon slapen.

bruiloft brasserie buitenhuis
Dit vond ik dus zo leuk gedaan! Moet m nog even ophalen bij de ceremoniemeester, maar hoe leuk is dit?
chillen in bad
Even ontprikkelen in bad… heerlijk hoor zo’n badjas op je hotelkamer.

Bruiloft dag 3: de afterparty aan het ontbijt

Zondag maakte ik nog even goed gebruik van de badjas en de koffiemachine op de kamer. Relaxt wakker worden, een leuk dansfilmpje doorsturen naar het bruidspaar. Daarna meldde ik me bij het ontbijt, waar ook de vriendengroep van het bruidspaar bij was. Een flinke club en er werd veel gelachen. Ik weet aan wie ik voortaan moet vragen of ie nog wat fruit wil… Misschien kon ik dan niet het hele feest meemaken, ontbijten kon ik zeker wel. Lekker dat het was: pannenkoekjes, boerenomeletjes, vers fruit, goede koffie…

koffie bij van der valk

Na nog een dikke knuffel voor het bruidspaar reed ik richting Gelderland om de meisjes op te halen. De oudste 2 zaten heerlijk samen te tekenen terwijl de jongste 2 koekjes aan het versieren waren. Fijn om ze zo te zien genieten. De terugweg naar huis verliep lekker rustig: binnen 5 minuten waren beiden in diepe slaap.

Blogboot event

Maandag reed ik weer naar Amsterdam voor het 2e Blogboot event rondom het thema World Cleanup Day. Ik had iedereen ditmaal vooraf parkeerinstructies gestuurd vanwege de wegopbreking, dus dat ging beter. Al blijft het natuurlijk even zoeken in zo’n grote stad. Zelf was ik er daarom op tijd, en deed op het terrasje vlakbij onze aanlegplaats eerst even koffie. Kon ik mooi de zware tassen even stallen en in de gaten houden wie er al in de buurt was.

koffie bij brug34

Op de boot hadden we wederom Gardena mee, daarnaast GOT BAG met hun tassen gemaakt van gerecycled oceaanplastic en als goodie een overheerlijke doos bonbons in alle kleuren van de regenboog van Chocoladebezorgd.nl. Dit keer vaarden er ook enkele dames mee die ik nog niet eerder ‘in het echt’ had gesproken en alleen van online kende. Heel leuk om er nu een gezicht bij te hebben! En natuurlijk ook weer wat bekenden waarmee het altijd gezellig is. We deden een voorstelrondje, namen er een lekker croissantje verzorgd door Starboard Boats bij en bewonderden de merken. Daarna werd er enthousiast afval uit de grachten gevist en kregen we zelfs vanaf de kant applaus. Eén mevrouw heeft ons gefilmd en daarna het filmpje op haar facebook gedeeld, heel erg leuk!

blogboot met got bag

Fysiotherapie

Dinsdag even rust met een thuiswerkdag achter de laptop. Tussendoor uiteraard een dutje gedaan want ik was behoorlijk moe en er stond nog een sessie bij de fysiotherapeut op het programma. Vroeg eten dus, en daarna door! Ik merkte aan mijn hoge hartslag dat ik best wat drukke dagen achter de rug had. Moest mijn programma dus in iets aangepaste vorm doen. Verder kreeg ik wat nieuwe oefeningen: een balansoefening en de buikspieren. Leuk om eens iets anders te trainen. Ik was precies op tijd thuis voor de eiermeisjes. Weer een vol doosje verse eieren in huis dus.

jackfruit hellofresh
HelloFresh maaltijd met jackfruit en salade voor mezelf bereid, erg lekker weer! En gezond en zonder vlees enzo.

HelloFresh en de Kinderpostzegels

Woensdag werd mijn 2e HelloFresh box voor een instagram samenwerking bezorgd. Het zag er allemaal weer goed uit: verser dan een verspakket uit de supermarkt en recepten die wel in de smaak zouden vallen. Ik merk dat ik er steeds enthousiaster over ben, omdat het met de kookinstructies allemaal redelijk ‘failproof’ is. Bovendien zijn de meisjes nu bij het eten betrokken en daardoor is het gezelliger aan tafel: we zetten onze letters bij de gerechten die we voor volgende week kunnen kiezen en de meeste stemmen gelden. En die van mama, want we doen geen ‘premium gerechten’ haha, die kosten extra. Verder vinden ze het leuk als we in de woonkamer aan tafel zitten en het eten (voor)bereiden, in plaats van dat dit alleen aan het aanrecht in de keuken gebeurd. Deze avond kwamen er wortelbroodjes met een hamburger, een lekker yoghurtsausje en zelfgemaakte friet op tafel.

Kortingscode: 45HELLOMARSTYLE (mocht je het ook willen proberen)

Mijn oudste dochter had een doos mee om kinderpostzegels te verkopen. Uiteraard heb ik direct een bestelling bij haar geplaatst. Mochten er bij jou geen kinderen langs zijn gelopen, dit is haar bestellinkje. Ze heeft niet veel verkocht omdat er in onze wijk al andere kinderen langs de deuren zijn gegaan dus superlief mocht je haar willen helpen. Op de postzegels staat dit jaar Olivier B. Bommel en je kunt ook pleisters van de Gorgels of thee bestellen wanneer je nooit kaartjes verstuurd.

We brachten een zak vol verkleedkleren naar de kinderen van mijn nichtje, in het kader van ‘zolder opruimen’. Zij bestelde meteen Kinderpostzegels bij mijn meisje en ik bestelde bij haar dochter een Jantje Beton lootje. Zo gaan die dingen. Tis ook druk met collectes aan de deur. Is dat bij jullie ook zo?

hellofresh wortelbroodjes met burger
Die salade met appel, tomaat en komkommer ga ik zeker vaker maken. Het hele gerecht viel erg in de smaak!

Schoolreisje naar Duinrell

Donderdag konden we een klein beetje uitslapen want de meisjes gingen vandaag op schoolreisje naar Duinrell. De dag ervoor mochten ze in de supermarkt wat lekkere dingen uitzoeken en hadden we bolletjes gekocht voor hun lunch. Ze waren best een beetje zenuwachtig voor deze dag. Ook omdat er regen was voorspeld… Gelukkig bleef het uiteindelijk redelijk droog en hebben ze een erg leuke dag gehad met alle attracties en gezelligheid. In de klassenapp verschenen leuke foto’s, zoals eind van de middag eentje van mijn uitgeputte jongste half in slaap in de bus.

 

chocoladebezorgd
Zo smaakt de regenboog… En als je dan één bonbonnetje geproefd hebt, dan wil je er nog veel meer proeven… Lekker en verrassend deze bonbons van Chocoladebezorgd.nl!

Zelf heb ik deze ochtend mijn wimpers laten bijwerken bij Bella 3B en alles zit weer netjes. Uiteraard moest er ook gewerkt worden en dankzij het schoolreisje kon ik wat langer doorgaan. De bus stond in de file, dus meer werktijd voor mama. Met de meisjes thuis begon ik aan onze HelloFresh pastinaaksoep met donkere broodjes waarop we een zelfgemaakte knoflookboter smeerden. Het soepje viel erg bij de kinderen in de smaak, dus hun groenten zaten er ook weer in na deze drukke dag.

pastinaaksoep hellofresh
Lijkt net of ik echt goed kan koken nu hè? Met al die heerlijke foto’s van gezonde maaltijden. Deze HelloFresh pastinaaksoep was ook weer ontzettend lekker.

Remastered: Rotterdam

Vrijdag kids naar school en ik naar de fysio. Ook nu weer bleef de hartslag wat aan de hoge kant, maar voelde goed om de beweegmeters weer gehaald te hebben aan de start van deze dag. Toen snel nog even werken, want ’s middags was er nog een onverwacht leuke opdracht voor de blog tussendoor gekomen. Voor een Linkpizza campagne mochten we naar Rotterdam om daar Remastered te beleven. Supergaaf!

remastered rotterdam

Op school hebben de kinderen de afgelopen jaren regelmatig projecten over kunst gehad. Dat kwam nu van pas want Remastered heeft verschillende bekende Nederlandse kunstwerken uit diverse stromingen in een hip digitaal jasje gestoken. Beleefkunst! Komt nog een apart verslag over, maar wellicht heb je al iets van ons gezien op instagram of tiktok?

remastered rotterdam
Jaja, Mondriaan. Of Gerrit Rietveld, net hoe je het interpreteert.

Echt een leuk uitstapje in de herfstvakantie, zeker in combi met bijvoorbeeld de Kunsthal die er vlakbij ligt, net als een Spido rondvaart (of gewoon zoals wij lekker shoppen). De meisjes herkenden tot mijn verbazing best wat kunstenaars terwijl ik zelf het meeste met kunstgeschiedenis op het VWO en HBO heb geleerd.

remastered rotterdam

Je loopt hier doorheen en ondertussen word je ondergedompeld in de ervaring van beeld en muziek. Ideaal op een regenachtige dag als deze. De ingang van Remastered zit onder de Erasmusbrug, vlak naast parkeergarage Erasmushaven. Bedoeld voor volwassenen en kinderen vanaf minimaal 6 jaar (iets ouder is beter, mijn kids zijn 9 en 10 jaar en hebben genoten) omdat kunst soms ook best een beetje gruwelijk kan zijn. Een bijzondere ervaring of voorstelling (hoe noem je het) van een uur.

remastered rotterdam
“Mam,. als ik het meisje met de witte jurk zie weet ik zeker dat het de Nachtwacht is!” Was inderdaad werk van Rembrandt, goed gespot.

remastered rotterdam remastered rotterdam remastered rotterdam

Daarna renden we door de regen terug naar de parkeergarage en reden we naar de Koopgoot parking. Niks files in, maar lekker samen shoppen en eten bij de McDonalds. Met QR code uiteraard. De kinderbijslag is weer goed gebruikt, de meisjes hebben flink wat schoenen en kleding uitgezocht bij de H&M en de Primark. Bij de Lush kochten we alvast wat sinterklaascadeautjes, dan zijn we die in december wel weer vergeten en is het extra leuk. Mijn kinderen krijgen dit jaar niet echt speelgoed, maar wel veel kleding, beauty producten, leesboek en hebbedingetjes als schrijfgerei. Ze worden toch groter hè?

mcdonalds
Lekker eten bij de Mac en daarna nog even de Primark in want het was koopavond.

Lees hier meer weekoverzichten.

Met de feestdagen in aantocht besloot ik dit weekend ook Bataviastad maar eens op te zoeken om cadeautjes in te slaan. Heb jij al veel in huis voor Sinterklaas of Kerst?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.