Een tuinfeestje organiseren doe je zo

Is je kleintje in de zomer jarig? Dan is het natuurlijk een erg leuk idee om een tuinfeestje te organiseren op die dag! Je kunt dit op verschillende manieren aanpakken. Daarom is het handig om je goed voor te bereiden en wat leuke ideeën te verzamelen. In de zomervakantie is veel visite afwezig, daarom kun je extra uitpakken voor de mensen die wél komen en voor je kind. In dit artikel helpen we je op weg!

cherizard taart
Cherizard taart voor een Pokémon feestje! Gemaakt door de tante van mijn dochter.

Bedenk een thema

Wanneer je een kinderfeest organiseert is het leuk om een thema te bedenken. Aan de hand van dit thema kun je vervolgens de tuin aankleden. Jij weet natuurlijk het beste wat je kind het leukste vind! Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor een sprookjes-, strand- of junglethema. Je zou ook nog ervoor kunnen kiezen om de tuin op basis van een kleurenthema te decoreren. In de uitnodigingen kun je vragen of de visite zich wil kleden naar het thema als ze daarvoor open staan.

Lees ook Kinderfeestje, welk thema kies je?

ponyrijden
Op haar 2e verjaardag lieten we een pony aan huis komen en konden alle kindjes een ritje maken. Zie hier de trotse jarige, wat een cadeau!

Waterpret

Waar maak je kinderen nou het meest blij mee? Met waterpret natuurlijk! Vooral tijdens warme zomerdagen is het leuk voor ze als ze lekker met water bezig kunnen zijn. Het is dan leuk om een kinderzwembad aan te schaffen zodat de kleintjes daar fijn in kunnen spelen. Daarnaast kun je nog leuk speelgoed kopen dat je bij het zwembad voor de kids neerlegt. Denk dan bijvoorbeeld aan strandballen, waterpistolen en waterballonnen. Wel is het verstandig om zonnebrandcrème in huis te halen; kinderen verbranden snel wanneer ze in het water spelen.

little tikes watertafel
Lekker buiten met water klooien is al een feestje op zich.

Lees ook Waarom een watertafel zo leuk is

Frisdrank en snacks

Op een gegeven moment zullen de kinderen honger krijgen en met het warme weer zal er ook genoeg te drinken aanwezig moeten zijn. Het is dan een slim idee om achterin de tuin een lange tafel neer te zetten met daarop eten en drinken. Dan kan iedereen zelf pakken waar hij of zij zin in heeft en kun jij zelf ook van het feestje genieten! Wanneer het erg warm is dan is het wel het beste om het eten door middel van bijvoorbeeld een parasol uit de zon te houden. Houd er daarnaast rekening mee dat sommige ouders niet willen dat hun kind teveel suikers binnenkrijgen.

Op mijn Pinterest heb ik een compleet bord met allemaal leuke kindvriendelijke hapjes en snacks, zoals deze:

Genoeg activiteiten

Kinderen vervelen zich snel dus het is handig om ervoor te zorgen dat ze genoeg te doen hebben. Leg bijvoorbeeld spelletjes neer die de kinderen samen kunnen doen. Het klinkt misschien ouderwets, maar oud-Hollandse spelletjes doen het nog altijd goed bij kinderen. Ik heb zakloopzakken en eierlopen op een lepel als buitenspeelgoed bijvoorbeeld. Kijk ook eens of je aan een sjoelbak kunt komen! Sommige kinderen worden ook snel moe; het is dus misschien een leuk idee om oude pallets in de tuin te leggen met kussens erop. Of een heerlijk groot zacht speelkleed. Wanneer de kids moe worden kunnen ze daar lekker uitrusten!  

Heb jij al zin in je volgende tuinfeestje?

disclaimer

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me het glitterkanon dat jouw leven opleukt of in ieder geval een bende van glitters achterlaat. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om door het leven te sprankelen als en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 10 en 11 jaar. Ze schelen maar 15 maanden en zijn dikke vriendinnen, maar toch zo verschillend. Je leest hier over ondernemen, fijne perks in het leven, bijzondere ervaringen en leuke dingen.

Geef vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.