Music! in het Museon Den Haag

Ben je al eens in het Museon in Den Haag geweest? Je kunt er met je museumjaarkaart gratis naar binnen. Wij bezochten zo de leuke tentoonstelling MUSIC! die tot en met 9 januari 2022 te zien en te beleven is. Erg leuk om met je kinderen naar dit museum te gaan, want in deze tentoonstelling kun je naar muziek luisteren, muziek maken, muziek voelen en vooral samen beleven! 

museon den haag music

Vlak voor de ingang stond een ijsco kraam, dus daar hebben we (na een flinke file) iets lekkers gekocht en die in de zonnige museumtuin opgegeten. Om de hoek is overigens het Omniversum met zijn prachtige natuurfilms, ook een aanrader! Na afloop hebben we de boulevard van Scheveningen opgezocht en bij een strandtent lekker gegeten met uitzicht op de pier, om zo de files te omzeilen. 

museon

Muziek tentoonstelling

Mijn dochter was vol van het Museon omdat ze een keer met haar tante en neefjes de Escher tentoonstelling in dit museum heeft bezocht. Die is van enkele jaren terug en nu is het muziek dat de klok slaat op de begane grond. Muziek fascineert, over de hele wereld en sinds de eerste mensen over de aarde liepen. In deze familietentoonstelling staat de gemeenschappelijke beleving van muziek centraal, van Beethoven tot Beyoncé en van Europa tot over de hele wereld. Dertig leuke opstellingen nodigen je uit om samen te luisteren, muziek te maken en te voelen. Je hoeft geen instrument te kunnen bespelen of noten te lezen – nieuwsgierigheid naar nieuwe geluiden en ervaringen is genoeg!

>> Lees ook: Ontbijten bij Anne & Max Den Haag

museon den haag music

Wij hebben van alles beleefd, zo deden we een drumwedstrijden en zongen we keihard vanuit een Smart voor de carkaraoke. De expositie barst van de ideeën, geluiden en verrassende ontdekkingen. Je ontdekt op een speelse manier hoe muziek mensen met elkaar verbindt of soms ook scheidt, hoe muziek je ontspant, helpt gevoelens te uiten, en zelfs de wereld kan veranderen – of natuurlijk gewoon leuk is!

>> Lees ook: Legoland Discovery Centre in Scheveningen aan de boulevard

En wat zou muziek zijn zonder beweging? In sommige paviljoens draait alles om dansen. Hoe voelen de bewegingen in de moderne Whip-Dance, in de MC Hammer van de jaren negentig, in de Charleston uit de jaren twintig van de vorige eeuw en nog verder terug, de dans van de Middeleeuwen?
Je komt ook van alles te weten over hoe geluid je oren verbindt met je hersenen. Welke geluiden kunnen we horen? Hoe maak je een popsong? 

museon den haag music

>> Lees ook Tripje naar het Omniversum

National Geographic fototentoonstelling SPECTACLE

Op de eerste verdieping heb je heel diverse andere tentoonstellingen over allerlei onderwerpen. Momenteel is er ook de prachtige National Geographic fototentoonstelling SPECTACLE. Deze kun je zien tot en met 30 januari 2022. Meer dan 50 foto’s, gepresenteerd met LED technologie in grote frames, belichten de schoonheid van onze planeet. Wij vonden de foto’s prachtig! Het zijn aansprekende beelden van over de hele aarde die leiden tot een gevoel van verwondering en fascinatie. De verhouding natuur en cultuur wordt in vier thema’s belicht: chaos, verrassing, schoonheid en ontzag. Met deze tentoonstelling benadrukken Museon en National Geographic de noodzaak onze planeet te beschermen.

Ook voor de kinderen een highlight: je kunt bij de ruimte tentoonstelling – inclusief André Kuipers filmpjes – een echte maansteen aanraken!

>> Lees ook: Gratis rolstoel in Madurodam

Openingstijden:
Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00 uur, gesloten op maandag (behalve in de schoolvakanties – alle regio’s.
Adres van het Museon: Stadhouderslaan 37 in Den Haag

Kijk op de website van het Museon voor meer informatie.

Ben jij hier al eens met je kinderen geweest?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.