Gekke selfies maken in het Youseum

Zin om samen gekke selfies en grappige filmpjes te maken? Zorg dat je smartphone goed opgeladen is en boek jouw ticket voor het Youseum. In dit ‘museum’ sta jij zelf centraal en kun je geweldige tiktoks opnemen en prachtige foto’s voor instagram maken. Het Youseum zit in Amsterdam aan de Weesperzijde én in de nieuwe Westfield Mall in Leidschendam. Wij bezochten die laatste tijdens een moederdochter shoptrip die mijn 9-jarige als verjaardagscadeautje kreeg. Je kunt hier ook je feestje vieren of je tieners droppen (en zelf gaan shoppen).

Update: Youseum is in april 2023 failliet gegaan omdat ze te snel wilden opschalen op dure locaties elders in Europa. In NL was het wel een succes zoals je hier kunt lezen, maar door verkeerde businessmoves kun je er ook hier helaas niet meer naartoe…

youseum selfies leidschendam

Voor deze ‘experience’ betaal je 12,50 voor een ticket en ben je ongeveer een uurtje zoet. Wij kregen de tickets aangeboden zodat we erover konden schrijven op deze blog. Er volgt nog een apart verslag over onze shoptrip naar de Westfieldmall met overnachting bij Fletcher. Sinds mijn longcovid het afgelopen jaar geloof ik meer in belevingen delen dan fysieke cadeaus, hoewel we die uiteraard wel samen geshopt hebben voor haar 9e verjaardag. Als onderdeel van je moeder-dochter-uitstapje is een bezoek aan het Youseum wel de kers op de taart!

De enorme roze ballenbak in het Youseum kreeg ik al getipt ruim voor onze shoptrip van een oom die heeft meegebouwd aan de Westfield Mall. Daar moet je echt heen met je dochter, net als de Lego winkel en het speeltoestel voor de Intertoys. In dit winkelcentrum heb je bovendien een gamehall en een bioscoop en tal van geweldige eettentjes en ijsco zaken. Aan het eind van het Youseum, bij de ballenbak kun je ook milkshakes en andere lekkernijen bestellen als je wilt.

Er zijn allerlei verschillende leuke fotozones ingericht. Bij binnenkomst ontvang je een fotopas die je op bepaalde locaties kunt swipen, dan wordt er van bovenaf een foto van je gemaakt en deze krijg je via de e-mail toegestuurd. Zo sta je er samen op!

Er is een keuken, een bank, een isolatiecel (met overalls mocht je die aan willen), een bananenschommel… Alle settings zijn aanwezig om mooie foto’s en filmpjes in elkaar te draaien volgenst het door jou gewenste scenario. Zo stopte ik mijn dochter in de wasmachine en rende ze rondjes in een zwartwitscène waar je duizelig van wordt als je er te lang naar kijkt, haha. Overal klinken bekende tiktokliedjes uit de speakers ook. Een vrolijk, leuk sfeertje.

Je stapt door een koelkastdeur bijvoorbeeld en er is een spiegelhal. De bos-ruimte deed me denken aan een tentoonstelling van Villa Zebra, waar we enkele jaren terug waren. Erg leuk met boomstammen. Hoogtepuntjes voor mijn dochter waren de muur met knuffeltjes waar je je zelf kon verkleden als dalmatiër en natuurlijk de enorme roze ballenbak aan het eind. Hier is een glijbaan, een duikpodium en een enorme glinsterende bal waar je op kunt slingeren. Ze had de tijd van haar leven! Ik heb zelf ook genoten van het samen gekke foto’s maken en spelen tussen de roze ballen. Ideaal voor een feelgoodmoment met je kind deze attractie!

Youseum openingstijden zijn dagelijks van 10 tot 18 uur. De winkels in de mall zelf zijn elke dag open van 10 tot 20 uur. Voor het Youseum in de Westfield Mall moet je met de roltrap omhoog, volg de bordjes Youseum in de mall en je bent er zo. Reserveer hier je ticket.

youseum ervaring leidschendam

Zou dit Youseum een leuke aanvulling zijn voor jouw shoptrip met je tiener?

Andere leuke artikelen:

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Lindaschrijftop zegt:

    Wat leuk ik wist niet dat er ook een in Leidschendam is. Dat is bij mij bijna om de hoek. Een goede tip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.