Keek op mijn Week: carwash, mollenpoule, raamverjaardagen en thuisonderwijs

Wervelend weekje vonden jullie ook niet? En dan zat er nog een studiedag en mijn co-ouderschapsdagen tussen ook. We mogen dan met zijn allen een beetje ‘stilstaan in lockdown’ maar dat betekent eigenlijk alleen maar heel erg druk zijn en puzzelen hoe je ‘aandacht voor je kinderen’ en ‘thuisonderwijs’ er tussen propt. Nou lees, lekker mee in mijn levenssoap, altijd genoeg te melden en als gezegd was het wervelend genoeg voor dit verslag, haha.

carwash

De carwash en Mollenpoule

Zaterdag lekker bezig met uitslapen, filmpje kijken en iedereen gedoucht, fris, fruitig en voorzien van een ontbijtje uit de veren. We brachten de oudste naar haar nichtje voor een Minecraft date. De meiden gingen een dagje samen gamen, dus ik had de jongste voor mijzelf. Nou ja, zo zag ze het zelf natuurlijk niet, maar toch. Daarom niet de geplande boodschappen gedaan, maar getankt en daarna door naar een echt spectaculaire lockdown attractie: de carwash in Alphen a/d Rijn. Dit uitje heeft het allemaal: in de rij staan, disco lampjes, je karretje rijdt zonder dat je zelf iets hoeft te doen en er gebeurt van alles om je heen. The place to be dus.

Einde dag waren we net samen bezig met het lezen van de speluitleg van Splendor, toen grote zus weer thuis werd gebracht. Die kon dus mooi meedoen. We hadden dit spel tijdens de eerste lockdown ontvangen van Asmodee, maar waren er nog niet aan toegekomen. Het eerste potje was even zoeken en wennen, maar we hadden het al snel door. Een erg leuk denkspel! Je moet edelstenen verzamelen en zorgen dat je 15 overwinningspunten binnensleept.

Op televisie zagen we reclame voor Wie is de Mol. Dat hadden we ooit in De Leistert met de neefjes eens bekeken en de meisjes wilden nu de hele serie gaan volgen. Via de app was het snel geregeld: mijn schoonzus draaide even snel een familiepoule in elkaar, zodat ook de meiden en hun neefjes punten konden inzetten op de meest verdachte personen. Vol spanning zaten we dus voor de buis en na afloop stond ik zowaar eerste in de poule! Woohooo!

splendor spelen

Splendor en schuifpuiverjaardag

Zondag wisten we dus hoe het spel werkte en hebben we nog een paar potjes gespeeld. Heerlijk samen spelletjes doen. Tussendoor reden we naar de schuifpui verjaardag van ons jarige neefje en mijn schoonzus die 40 werd. Prachtige leeftijd en er waren wat leuke dingen georganiseerd. Zo stond er een opblaasbare 40 in de tuin en lag er een vriendenboekje om in te vullen, vooraf hadden we een appje gekregen om een fotootje mee te nemen om daarbij te plakken. Erg leuk bedacht! Zelf had ik een met jam, chocolademelk sachets, lollies en chocolade gevulde piñata met stok mee als cadeau voor mijn schoonzus, leek me wel grappig als ze ongegeneerd de lama kon meppen. Moest ze wel om lachen en ze deed het met verve, haha. Voor ons neefje hadden we de reiseditie van het spel Qwirkle met een paar zakjes chips erbij.

pinata smashen

Studiedag

Maandag hadden de meisjes vrij vanwege een studiedag. Ik moest me al vroeg op school melden om wat lesmateriaal op te halen. Ondertussen lagen de meisjes nog heerlijk te slapen. Ik maakte een begin met het opruimen van de kerstspullen en de schoonmaakster heeft onze badkamer een flinke beurt gegeven. Chaotisch dagje. Ik deed wat werk, probeerde de kinderen aan de knutsel te zetten en vergat daardoor volledig de tijd. Oeps! Zoommeeting gemist, maar gelukkig kon het later nog ingehaald worden. Had een flinke voorraad knutselspullen van zolder gehaald om de meisjes de basis te leren van het scrapbooken. Foto’s geprint voor de dames en zelf ging ik aan de slag met het maken van een pagina rondom onze kerstkaart met foto van de meisjes. Lekker knippen, plakken en creatief zijn!

Sportief bij de fysio

Dinsdag alle rust zonder de kinderen, scheelt toch flink in de hectiek. Eerst trainen bij de fysiotherapeut, hardlopen moest ik na 1 minuut mee stoppen vanwege de hartslag boven de 170 en het duurde veel te lang voor deze zakte. Daarna dus rustiger aan gedaan met uitwandelen en vooral spierkracht trainen. Dat ging gelukkig wel goed, ondanks dat er alweer een apparaat iets zwaarder stond. Goed aan het herstellen dus, nu goed in de gaten houden wat de hartslag doet. Ik heb ook de keuze gemaakt om de covid-behandelingen uit het basispakket toch op te maken, ook al moet je dit jaar weer opnieuw je eigen risico betalen en ben ik aanvullend verzekerd. Sportscholen zijn nog dicht en zoals jullie lezen is het voor mij nog niet verantwoord om daar zonder 1 op 1 toezicht te trainen. Nog een paar maanden dan gaat het me lukken!

Thuis lekker gewerkt aan artikelen, mailingen en leuke belletjes om bij te praten met zakenrelaties. Verder plannen uitgewerkt voor klanten en aan de achterkant van mijn site gewerkt: ik blijk nog veel interne links naar http te hebben en dat moet allemaal worden omgezet naar https. In mijn broken link checker gaat dit niet zoals ik wil, dus ben er nog wel even mee zoet. Wel lekker af en toe zo’n klusje waarbij je even niet hoeft na te denken.

zussenliefde
Zussenliefde… lekker samen chillen met een spelletje.

Auto naar de garage

Woensdag moest de auto al vroeg bij de garage zijn voor een onderhoudsbeurt. Het lampje op het dashboard bleef branden. Toevallig kwam deze week ook de brief van Allianz binnen over de verlengde fabrieksgarantie, dus dat kwam mooi uit. Zo hebben ze daarom mijn wieldoppen vervangen omdat ze die niet netjes meer vonden, omdat dit onder die garantie viel. Best gek: alleen de werkplaats is open, dus de showroom was afgezet met lint. Vanwege de benodigde update voor mijn navigatiesysteem, kreeg ik een leenauto mee. Handgeschakeld, was wel weer even wennen. Einde van de dag kon ik hem weer ophalen en daarna reed ik door naar mijn kinderen, waar ik mee mocht eten. Fijn, want het was een razend drukke dag geweest!

garage

Geen wifi!

Donderdag zou mijn eerste thuisschoolbeproeving zijn. Via de klassenapps begreep ik dat je al vroeg in het systeem moest, omdat ze anders de drukte niet aan konden. Maar de wifi lag er uit! NEEEEEEEEE! Zonder internet is het lastig inloggen. Dikke stress. Uiteindelijk hielp het om mijn modem een aantal keer te herstarten. Niet goed voor je hart dit…

Daarna een kind in de weerstand vanwege een lastige rekenles, andere kind vond het nodig om haar zus te schoppen onder de tafel en ik rende maar heen en weer van boven naar beneden en weer terug. Uiteindelijk heb ik 1 kind naar boven verplaatst. We kwamen niet ingelogd voor de 1 op 1 begeleiding en maar gelukkig kon het via whatsapp op een ander tijdstip. Wat een toestand…

Verder de kerstspullen opgeruimd, nog een mailing de deur uit gestuurd, hoe durfde ik mijn kinderen zoiets als erwtensoep voor te schotelen en het toetje bliefden ze ook al niet. Nou ja, zo’n dag. Waarop je blij bent als je ’s avonds even rustig op de bank het Jeugdjournaal kunt kijken en je potjes Wordfeud kunt doen. Toch maar weer geklaard én wat spullen klaargezet voor ons weekendje weg. Ik kan dit.

thuisschool
Yes, wifi aan de praat gekregen! Je ziet hoe blij ze daarmee zijn.

Weekendje weg

Vrijdag tassen verder ingepakt, aan dit weekoverzicht gewerkt, kinderen achter hun schoolwerk. De oudste had vandaag een dictee. Volgens mij hebben we geen brood in huis, dus ik hoop dat we dat einde van de dag bij Roompot kunnen kopen. We zijn uitgenodigd om het spiksplinternieuwe vakantiepark Nieuwvliet Bad van dichtbij te bekijken. Helemaal onderin Zeeland, dus ruim 2 uur rijden vanuit het Groene Hart. Het mooie sinds november geopende zwembad moeten we vanwege de coronaregels helaas overslaan, maar we kunnen naar het strand, midgetgolfen en eten laten bezorgen in onze Beach Lodge. Vooraf ontvingen we nog een mailtje met als tip om een warm dekentje van thuis mee te nemen voor op de veranda van ons huisje. Op Instagram zal ik foto’s plaatsen en natuurlijk volgt er een review inclusief rondleiding door het vakantiehuisje. Superveel zin in!

 Het is best even gek zo’n vakantie in lockdowntijd, maar de andere omgeving lijkt ons heerlijk. Spelletjes mee, strand dichtbij en wandelen… Er kan nog genoeg! Ben jij op lockdownvakantie geweest?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.