Gemaakt voor sterke vrouwen: laarzentrends najaarswinter 2020

Laarzenliefhebbers zullen genieten van het nieuwe herfst-winterseizoen. Laarzen in alle vormen en kleuren zijn zo hip als nooit tevoren. Het palet aan trendy laarzen varieert van stoere veter-boots en cowboylaarzen tot elegante veterschoenen en overknees. Ontdek hier welke dameslaarzen het hebben gemaakt van de catwalks van de modehoofdsteden naar de modewinkels en hoe je ze het beste kunt combineren.

stoere schoenen unsplash
Foto: © Eddie Kopp/ Unsplash

Wie durft: stoere veterlaarzen

Het lijkt erop dat deze laarzen zijn gemaakt voor het comfortabel de dag doorkomen van modebewuste vrouwen. Halfhoge laarzen met een grove profielzool, veters en metalen gespen behoren tot de absolute must-haves in de schoenenkast van modeliefhebbers. De bikerlaarzen met studs doen denken aan de Londense punklook van de jaren ’80. Zwart lakleer verfijnt de laarzen en geeft ze een vrouwelijk tintje. Trendsetters dragen de grove veterschoenen in wit of crème, wat een interessant contrast vormt met de volledig zwarte outfit. Een selectie van de trendy veterschoenen vind je bij verschillende hippe online shops!

Cowboy Boots voor een stijlvolle uitstraling

Laarzen met een puntige neus en de typische hak aldus; cowboylaarzen, zijn weer in de mode. Hoewel deze schoenen geïnspireerd zijn op de Westerse stijl, moeten ze zeker niet alleen gecombineerd worden met jeans en een ruitjesshirt. Modebloggers dragen de westernlaarzen met mooie rokken en jurken. Cowboylaarzen met een krokodillen- of slangenmotief geven elke basis-look net dat beetje pit. Voor een avant-gardistische look kunnen puristische cowboylaarzen met vierkante teenpunten worden gecombineerd met een uitlopende 7/8-broek.

Deze klassiekers gaan nooit uit de mode: rijlaarzen

Als het gaat om edele Brits chique, zijn dames rijlaarzen onmisbaar. De klassiekers in de kleuren zwart en cognacbruin hebben ronde kappen, platte hakken en nestelen zich dicht bij het been. Hoogwaardige, gepolijste lederen kwaliteiten en kleine details zoals gespen of snaffels maken de rijlaarzen nog mooier. Het spreekt voor zich dat de rijlaarzen veel te mooi zijn om onder een lange broek te verstoppen. Combineer gebreide jurken of korte rokken en ondoorzichtige panty’s beter met de hoogwaardige laarzen. Zij laten zich goed combineren met geruite wollen jassen en een hippe zadeltas.

Vrouwen rocken deze mannentrend: brogue laarzen

Brogue laarzen komen oorspronkelijk uit de wereld van de mannenmode. Met de hand genaaide leren schoenen met Boedapest-patroon maken traditioneel deel uit van de edele gentleman-look. Enkellaarsjes met vetersluiting en het typische gatenpatroon rond de neus hebben nu de damesmode catwalks veroverd. Combineer de edele schoenen in een stijlbreuk met vrouwelijke vloeiende jurken of creëer je eigen stoere look met geruite blazers en een opgerolde jeans.

Overknees: pure Sexyness

Geen enkele laars wordt door mannen zo sexy ervaren als de overknee laars. Dat komt natuurlijk omdat je deze laarzen het mooist combineert met minirokjes. Het stuk been tussen de zoom van de rok en de laars geeft een ongelofelijk sexy eindresultaat. Voor een ontspannen dagelijkse look kun je het effect meer casual maken met een ondoorzichtige panty en een casual oversized trui.

Kortom…

De laarzentrend voor het volgende seizoen wordt sterk beïnvloed door mannelijke stijlen. Vrouwen in rustieke laarzen stralen gewoonweg meer zelfvertrouwen uit dan dames in elegante pumps. Hoe goed is het dat vrouwen elke dag opnieuw kunnen beslissen hoe ze zich willen kleden. In ieder geval kun je je sterke kant goed presenteren met modieuze dameslaarzen in het komende herfst-winterseizoen.

Zelf ben ik er blij mee, want ik draag liever laarzen dan hakken. Hoe zit dat bij jou?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Sherry zegt:

  Ik houd niet van hakken maar eerder van sneakers. Die op de foto zijn ook mooi.

 2. Sherry zegt:

  Ik houd niet van hakken maar eerder van sneakers.

 3. Sherry zegt:

  niet van hakken maar eerder van sneakers.

 4. Kelly zegt:

  Ik ben zelf dol op overknees!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.