Lekkere Sodastream cocktails of mocktails

Met het Sodastream frisdrank apparaat tover jij in een handomdraai je kraanwater om tot een heerlijke zomerse mocktail of cocktail. Tropical goodness naast je eigen zwembad in de tuin! In dit artikel enkele lekkere recepten, ik tip de zomerse spotify muzieklijst van Sodastream én omdat ik meer dan 1500 paginalikes heb op Marstyle geef ik ook nog eens een apparaat weg! Hoe leuk is dat?

Sodastream Spirit

Goed drinken is belangrijk met deze warme temperaturen. Ik mix geregeld een zoet alcoholvrij drankje bij elkaar met mijn Sodastream apparaat. Daarna gaat de fles in de koelkast! Zo kan ik er koud van genieten. Schenk je het in? Dan gaan daar vrolijke ijsklontjes bij, een schijfje citroen of ander vers ingrediënt en een grappige prikker voor het tropische gevoel thuis.

Spotify zomermuziek 2020

Op Spotify kun je jouw zelfgemixte drankjes opdrinken onder het genot van de enige echte Sodastream muzieklijst vol vrolijke summervibes. Je vindt deze via #sodasummer2020

sodastream recept

Cocktails met de Sodastream

sodastream recept Take me There

De ‘Take me There’ is niet alcoholvrij, maar misstaat niet op een poolparty.

Ingrediënten

 • 45 ml Jamaicaanse rum
 • 15 ml Campari
 • 45 ml ananassap
 • 15 ml puree van passievrucht
 • 15 ml limoensap
 • 25 ml honingstroop
 • SodaStream bruisend water

Voeg alle ingrediënten (behalve SodaStream bruisend water) toe aan een shaker. Vul met ijs en schud krachtig. Filtreer door een fijne zeef in een glas gevuld met ijs. Bedek met sprankelend SodaStream-water. Garneer je cocktail met ananas en klaar!

Sunny & Sharesodastream recept

Dit ‘Sunny & Share’ drankje doet het perfect bij een brunch op je loungebank of picknicktafel.

Ingrediënten

 • 150 ml Pink Grapefruit siroop
 • 1 fles rosé wijn
 • 1 fles droge Prosecco
 • 1 verse citroen, in plakjes
 • 1 verse citroen, in plakjes
 • 1 kleine roze grapefruit, in plakjes en in vieren
 • 30 g verse eetbare bloemen
 • 10 takjes verse tijm
 • SodaStream bruisend water

Giet de Soda Press Co. Sirop – Old Fashioned Pink Lemonade in een kom met punch. Roer voorzichtig en voeg prosecco toe. Werk af met SodaStream bruisend water. Als garnering gebruik je schijfjes limoen, takjes tijm, grapefruit of eetbare bloemen.

Sangria Blancasodastream recept

Zwoele zomeravonden in your own starry backyard… (waar ik zelf overigens een parasol met lampjes heb staan) dat vraagt om sangria!

Ingrediënten

 • 45 ml Sangria-basis
 • 15 ml Tequila Blanco
 • SodaStream bruisend water
 • Aromatische bittertjes

Maak eerst de Sangria-basis:

6 stokjes kaneel, 5 pimentbessen, 1 steranijs, 4 gedroogde kruidnagel, 600 g peren, 400 g suiker, 1,5 liter droge witte wijn (Pinot Grigio of Sauvignon Blanc). Roer alle ingrediënten in een steelpan op middelhoog vuur tot de suiker is opgelost. Zet het vuur laag en laat het nog 15 minuten sudderen. Laat een nacht afkoelen en filter de volgende dag.

Giet de basis van sangria en tequila in een wijnglas gevuld met ijs.
Voeg SodaStream bruisend water toe en eindig met aromatische bitter. Je kunt de cocktail garneren met plakjes peer, een kaneelstokje en steranijs.

Lees ook: Zelf frisdrank maken met Sodastream

Win een Sodastream apparaat

Sodastream stuurde mij een extra apparaat toe om te verloten onder mijn lezers. Aangezien de Marstyle facebookpagina inmiddels meer dan 1500 duimpjes heeft ontvangen (en bijna 1600 volgers heeft), vind ik dit wel een mooie winactie om dat met jullie te vieren! In no time had mijn bericht over deze verloting meer dan 80 duimpjes te pakken, supergaaf maar ik gun ook mijn volgers zonder facebook een kans uiteraard. Daarom:

Kans maken? Reageer hieronder.
(En vul een geldig mailadres in, want dat gebruik ik om je te contacten en niemand anders krijgt dat te zien. Gaat niet op een lijst. Niks. Niet in je reactie dus, maar in het veldje waarbij staat e-mailadres. De winactie voorwaarden zijn van toepassing. Ik verstuur dit apparaat alleen naar adressen in Nederland.)

De winnaar is geworden: Marlies Vermeulen! Van harte, ik neem contact met je op voor de afhandeling.

Kopen? Klik hier. Ook als je iets anders bij Bol.com nodig hebt, zo help je mij weer aan een keer boodschappen doen of het betalen van de verzendkosten van deze winactie.

 

Delen via Whatsapp, social media of andere kanalen van mijn *kuch* onwijs leuke website of in ieder geval dit fantastisch vrolijke artikel, wordt uiteraard gewaardeerd.

Wie wil er graag zijn eigen frisdrank, mocktail of cocktail mixen met Sodastream?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Jens zegt:

  Gaaf zo’n apparaat wil ik al een geruime tijd , ik maak dan ook graag kans

 2. Monique Weber zegt:

  Ik doe heel graag mee water uti de kraan is zo lekekr en met bubbeltje en smaakje wordt eht steeds beter

 3. Nicky zegt:

  Lijkt me top je eigen frisdrankje maken!

 4. Linda zegt:

  Ik doe heeeeel graag mee. Als kind liep ik met mijn ouders regelmatig over een braderie, overal zag je de sodastream “wauw die wil ik hebben pap en mam”. Helaas was het antwoord altijd nee. Jarenlang de sodastream niet meer gezien en opeens was hij daar weer… voor het grote publiek en op televisie en nog steeds wil ik hem heel graag hebben.

 5. Ien bloemberg zegt:

  Gefeliciteerd met de 1500 paginalikes (en inmiddels al meer dan 1540 likes zag ik).
  Ik loot graag mee voor deze sodastream. Dat scheelt heel wat flessen sjouwen. En ieder kan gemakkelijk zijn eigen smaakje maken. Handig hoor.

 6. Els Timmers zegt:

  Gaaf! Wat lijkt me dat leuk. In het begin dacht ik vooral aan bruiswater, maar cocktails maken is natuurlijk ook heel leuk!

 7. cobi zegt:

  Wauw wat een gave actie ik doe heel erg graag mee

 8. Natasja zegt:

  Oh graag! Ons gezin drink graag water met wat prik en of een smaakje. Hiermee zouden we van alles zelf kunnen maken. De plastic flessen verminderen. Ideaal. Graag!

 9. Gé Geurtsen zegt:

  Superhandig, scheelt ook een hoop gesleep met flessen denk ik

 10. Marianne V/D M zegt:

  Gave actie, lijkt me heerlijk. Doe graag mee.

 11. Marloes zegt:

  Dat lijkt me echt hartstikke leuk om te maken en het is nog eens heel makkelijk ook.

 12. Tamara zegt:

  Wat een heerlijk cocktails voor een heerlijke, zwoele zomeravond!

 13. Xaviera Jamie zegt:

  Wat een verwenactie voor ons als fans! Ik loot heel graag mee want dit apparaat is een aanwinst voor in huis! Geen gesleep met flessen meer!

 14. Corinne zegt:

  Lijkt mij superhandig en iets met smaak is aantrekkelijker als gewoon water.

 15. Bianca Schonewille zegt:

  Dit lijkt mij zo lekker en handig. Ik drink wel 4 liter water per dag.Dus iets met een smaakje of bubbeltje als afwisseling kan geen kwaad.

 16. Bets zegt:

  WOH Wat lijkt mij dit echt een super mooi ding deze Sodastream, en zo fijn om je eigen drankje ermee te kunnen maken. Van een frisdrank tot een lekkere cocktail, super leuk om daar mee aan de slag te gaan en er iets lekkers van te maken!!

 17. Ilse Brinkhuis zegt:

  Lijkt me zo handig. Geen gesleep meer met flessen.

 18. Cindy zegt:

  Leuke actie, wij loten graag mee.

  1. Sanne zegt:

   Wat een gave winactie! Lijkt me super gaaf om je eigen frisdrank of mocktails te maken! ??

 19. Marijke zegt:

  Leuke actie! Ik loot graag mee!

 20. Diny Frijters zegt:

  Mooie actie! Lekker, handig en ook nog eens duurzaam!

 21. Marina zegt:

  Ooh dit lijkt me dus zo handig! Lekker je eigen gezonde soda’s mixen!

 22. jannie zegt:

  ja graag doe ik mee

 23. Nathalie zegt:

  Wat gaaf! Ik doe graag mee om voor m’n vriend lekkere en gezonde drankjes te maken!

 24. Nency zegt:

  Altijd welkom.

 25. Marloes de Vetten zegt:

  Wauw, 1500 likers! Gefeliciteerd! En natuurlijk doe ik heel graag mee voor de sodastream.

 26. Iris Alexia zegt:

  Graag wij zijn echte spa drinkers

 27. Wiesje zegt:

  Hiermee wordt het makkelijk de gewenste hoeveelheid te drinken, zelfs op warme dagen, wanneer je nog meer vocht tot je moet nemen.

 28. Anita dijk zegt:

  Gefeliciteerd met het behalen van deze mijlpaal (Y). Geweldig coole actie die in deze hittegolf- en Coronatijd toch voor verkoeling, ontspanning en een gezellig samenzijn zal zorgen. Hiermee kan ik mijn geliefden heerlijk verwennen <3 Stay cool & stay safe! Groetjes, Anita

 29. Claudia Diependaal zegt:

  Wauw ik wil deze al zolang! Fingers crossed dus! Wat een geweldige actie! Kunnen we coctails maken voor de verjaardag van de jongens!

 30. Deborah zegt:

  OOOOOOOOH WAUWIE ?? Wat een SUPER actie ? Wat leuk dat we de kans krijgen op deze GEWELDIGE Sodastream❤️ Heel graag meegedaan ? #fingerscrossed Zoveel mogelijkheden, super gezond en geweldig voor het milieu

 31. Gera zegt:

  Heerlijk met dit warme weer! Ik doe graag mer

 32. Irma zegt:

  Ik doe graag mee voor mijn vader. Hij is zo lief en bijzonder, dat is waarom ik hem bewonder. Als ik win doe ik hem de Sodastream kado, dan roept hij vast heel hard bravo. Hiermee wordt het makkelijker meer water te drinken, en gaan het aantal suikerhoudende drankjes zeker slinken.

 33. Marta zegt:

  Wow dat wil ik graag proberen om al die lekkere drankjes te kunnen maken.

 34. Nathalie Buttiens zegt:

  Ik doe graag mee. Ik wil al een tijdje een sodastream.

 35. Nicole zegt:

  Wij als gezin met 2 meiden zullen er erg blij mee zijn. Omdat ik cvs heb kan ik niet meer werken en dus kunnen we deze niet betalen ..

 36. Marian B zegt:

  Je ziet de Sodastream tegenwoordig vaak voorbij komen. Ik begin toch wel erg nieuwsgierig te worden, en heb zin om er wat mee te gaan experimenteren!

 37. Anja zegt:

  Ik doe graag mee! Mijn kinderen zijn geen water drinkers, maar dit vinden ze super interessant!!

 38. riggie van lochem zegt:

  Gefeliciteerd!! Ik doe graag mee. Wat leuk!!

 39. floor verseveldt zegt:

  Gefeliciteerd en wat een geweldige actie! Ik doe graag mee, ik ben erg benieuwd naar de cocktails ?

 40. Lijkt ons heerlijk! Helemaal met al die receptjes erbij.
  En scheelt een hoop gesjouw qua flessen ?

  Gokje wagen voor ons gezin dan maar he!

 41. Anita H. zegt:

  Yes please. Ik drink graag water met bubbels.

 42. Nadine zegt:

  Ik doe graag mee! Het lijkt me een fijn apparaat en een manier om meer te gaan drinken!

 43. Karin zegt:

  Dit staat al langer op mijn lijstje om eens te proberen. Ik waag dus graag een kansje 🙂

 44. Imke zegt:

  Jaaa stap 1 (het sharen, liken en wachten) heeft zich geloond. Nu nog stap 2!
  Dit apparaat staat nu al zo lang op mijn verlanglijstje. Een toffe keuken-gadget wat ik hèèl graag in mijn bezit zou willen hebben!

 45. Anita te Gussinklo zegt:

  Lijkt me heerlijk.
  Nu helemaal met die warmte.
  Want we moeten toch blijven drinken.

 46. Sabrina zegt:

  Ik doe mee voor een vriendin want ik heb er zelf 1. Die ik nu onwijs mis op vakantie ?
  Als ik thuis ben ga ik een recept proberen!

 47. Marian zw zegt:

  Ik had nog helemaal niet aan cocktails en andere zomerse drankjes gedacht! Maar dat is natuurlijk ook te gek met bubbeltjes water. Ik doe heel graag mee! Er zal een hele nieuwe wereld open gaan

 48. Wendy zegt:

  Dochterlief drinkt veel limonade gemengd met spa rood, ik gok dat ik haar er erg blij mee maak en zelf ga ik lekker experimenteren met de recepten natuurlijk!

 49. Wendy v V zegt:

  Ja leuk, ik doe graag mee.

 50. Jessica zegt:

  Leuke giveaway…zou heel goed in mijn nieuwe leefstijl passen van khda. Maak heel graag een kansje voor de sodastream

 51. Rosemary van Duinen zegt:

  Ja wat een fijne actie..en met de recepten krijg ik genoeg vocht binnen..

 52. Ellen Stes zegt:

  Waaauw dit is geweldig. Ik ben al zo lang aan het twijfelen om dit aan te kopen en nog steeds niet gedurfd. Misschien nu wel en zie ik met eigen ogen toch positieve zaken in dit toestel 😉

 53. Esmée Branbergen zegt:

  Oeh heel graag! Ik drink geen alcohol maar een eigen gemaakte cassis op z’n tijd lijkt me heerlijk! Ik heb er wel eens naar zitten kijken en pas geleden zei een vriendin dat ze het een uitvinding vindt. Dus ik maak heel graag kans!

 54. Maria Bos zegt:

  Wauw wat een te gekke en gulle winactie!
  Ik maak heel erg graag kans om mijn moeder te verrassen.
  Nu zij zo hard werkt in de zorg verdient ze wel wat leuks! ?❤️

 55. Liesbeth zegt:

  Wat een geweldig apparaat lijkt me dit! En die recepten………..wow, ziet er heerlijk uit.Leuk om te zien dat er zoveel meer met deze machine gemaakt kan worden dan je op het eerste gezicht zou zeggen. Graag doe ik daarom ook mee.

 56. Anja zegt:

  Heerlijk! Ik drink vooral water en bruiswater is favoriet. Elke keer in de winkel kopen is ook niet handig, dus een soda stream staat al lang op de verlanglijst

 57. melissaschrijft zegt:

  Heewl tof zoveel over gehoord maar nooit zelf gekocht ik doe graag mee

 58. Grete Karina zegt:

  Gefeliciteerd met de behaalde 1500 likes de Marstyle facebookpagina!
  Ik loot heel graag mee. zo’n Sodastream apparaat lijkt me ideaal.
  Nooit meer gesleep met flessen en altijd lekkere ijskoude bubbels in huis.

 59. Kirsten zegt:

  ??Waauw?? dit zou heerlijk zijn goede herrineringen aan.????
  Zo leuk als ik hem zou winnen kan ons meisje de traditie voort zetten duimen?????

 60. Joyce zegt:

  Ik doe graaag mee ☺️. Met een derde dochter op komst ideaal lijkt mij. Helemaal met de warmte en het scheelt me straks een hoop gesleep vanaf de supermarkt met flessen! ☺️

  1. Danielle zegt:

   Ooh ik denk dat dit ook heel lekker is met citroen water, of met water met citroen komkommer en munt, en daar dan prik aan doen! Ik doe graag mee!

 61. Marja Legius zegt:

  Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal. En dat er nog maar veel fans mogen volgen op deze bruisende pagina.

 62. Julia Van Empel zegt:

  Heerlijk!

 63. Sharon de Ridder zegt:

  Oeh, ik doe graag mee; kan niet wachten om die heerlijke recepten te proberen! Gefeliciteerd met je volgersaantal!

 64. Mirjam Hellingman zegt:

  Heerlijk lijkt mij dit, je eigen frisdrank en cocktails maken en met drie kinderen gaat de frisdrank er altijd snel doorheen. Ik maak dus heel graag kans!

 65. elisabeth maria martina zegt:

  daar komen we deze hittegolf wel mee door, ik waag er een kansje voor

 66. Lijkt me heerlijk mijn eigen Soda Stream apparaat te hebben zodat ik mijn favoriete zomerdrankjes zelf kan mixen en maken! Ik loot echt onwijs graag mee!!

 67. Dineke zegt:

  Dat is een fijne actie zeker met dit weer helpt het om genoeg te drinken.

 68. Kelly Aarts zegt:

  Ik waag ook graag een gokje! Mijn meiden hebben het al heel lang over zo’n Soda Stream apparaat en met deze hitte is het ook wel lekker om te kunnen afwisselen qua drankjes ?

 69. Natascha zegt:

  Wow…wat lief ?ik wilde er eigenlijk altijd al 1 proberen maar de prijs heeft me er wat van af gehouden maar zo wil ik hem graag uitgebreid testen natuurlijk ??

 70. Marlies Vermeulen zegt:

  Daar word je toch vrolijk van, zulke cocktails!! Fijne receptjes hoor :-p De Sunny & Share lijkt mij wel wat. Lekker fris met het warme zomerweer. Ga ik delen in mijn vriendinnen-app. Hoog tijd voor een zomerse borrel samen (met gepaste afstand uiteraard). De flessen prik zijn bij ons thuis niet aan te slepen, dus zo’n Soda Stream zou bijzonder goed van pas komen.

  1. Simone de Vlaming zegt:

   Het lijkt mij een ideaal apparaat om frisdrank zelf mee te maken en heerlijke (alcoholvrije) cocktails. Ik ben echt al heel lang nieuwsgierig naar dit product

 71. Tamara v Bodegom zegt:

  Lijkt me heerlijk! Maar nu ik heb gelezen wat voor lekkers je er allemaal mee kunt maken lijkt het me helemaal het einde!! dan moet het mooie weer toch nog maar even iets langer blijven, want deze lekkere ’s zomerse drankjes wil ik dan wel proberen 😉

 72. Francis Akerboom zegt:

  Wat een heerlijke recepten. In deze warmte zal dat zeker een heerlijke verkoeling maar ook gezelligheid geven. Ik doe daarom graag mee om deze te winnen.

  1. S v Bregt zegt:

   Zo heerlijk wat een fijne recepten ook!

 73. Brenda van Zanten zegt:

  Jaa lijkt me een heerlijke en leuke aanvulling in mijn net nieuwe keuken ?

 74. Ik doe heel graag mee voor mijn oom want hij vindt dit helemaal geweldig en ik heb hem beloofd dat als ik win ik wat lekkers voor hem maak ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.