Leestip: Het Geheim van de Youtube-ster

Op zoek naar een eigentijds boek voor je (bijna) tienerdochter? Mijn leestip is ‘Het geheim van de Youtube-ster’ van schrijfster Myron van der Velden. Wij kregen het toegestuurd van uitgever Leopold en het verhaal is helemaal van deze tijd. De hoofdpersoon is de bijna 10-jarige Flo. Flo is het zusje van Iris. En Iris? Tja, die heeft wel 150.000 volgers op YouTube…

geheim youtube ster

Als ‘het zusje van…’ wordt Flo er aardig gek van. Iris mag naar filmpremières, en Iris wordt overal herkend. Zelfs haar moeder lijkt alleen maar met Iris bezig te zijn. En een normaal gesprek voeren met haar zus? Onmogelijk! Het wordt altijd gefilmd voor de nieuwste vlog van Iris.

Veel tienermeisjes van nu willen dolgraag een bekende YouTuber worden en dit kinderboek laat de keerzijde zien. Flo is er zo verdrietig van, dat ze een plannetje bedenkt. Een plannetje om haar zus online te ontmaskeren…

Een herkenbaar boek want zo’n beetje alle meisjes van 10 hebben een mobieltje. Flo zit op Instagram en haar zus is dus bekend op YouTube. Ik mis alleen TikTok in het verhaal, maar desalniettemin een herkenbare insteek van het verhaal voor de kinderen van nu. Lekker vakantie leesvoer!

Je koopt het boek bijvoorbeeld hier bij Bol.com voor 13,99 of het e-book voor 6,99 euro. Meer informatie vind je hier.

Welk boek leest jouw (bijna) tiener nu?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me het glitterkanon dat jouw leven opleukt of in ieder geval een bende van glitters achterlaat. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om door het leven te sprankelen als en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 10 en 11 jaar. Ze schelen maar 15 maanden en zijn dikke vriendinnen, maar toch zo verschillend. Je leest hier over ondernemen, fijne perks in het leven, bijzondere ervaringen en leuke dingen.

Geef vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. MarjonS zegt:

    Bedankt voor de tip. Voor onze ruim 9 jarige lijkt me dit een leuk boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.