Menstruatie na corona ziekte

Na het doormaken van een heftige ziekte is je menstruatie vaak van slag. Ik vond het zelf extra spannend om weer ongesteld te worden, omdat inmiddels wel bekend is dat corona niet alleen je longen aantast maar ook je bloedstolling kan beïnvloeden. Daarom zocht ik naar ervaringen van anderen. Helaas blijven de meeste artikelen beperkt tot ‘de periode van de coronacrisis is stressvol en daarom kan je menstruatie anders zijn dan anders’. Waar je als (ex-)patiënt dus eigenlijk niets aan hebt. Ik vroeg daarom lotgenoten naar hun ervaringen en deel ook die van mijzelf.

menstruatie corona

Een niet representatief onderzoek dus en mijn eigen ervaringen, maar ik hoop dat je er toch iets aan hebt! Hopelijk wordt het opgepikt door mensen die er meer verstand van hebben, want voor ons vrouwen is dit wel een belangrijk onderwerp.

Mijn eigen ervaring tot nu toe

Ik was zelf in de 2e week van mijn covid19 besmetting ongesteld en gebruik de anticonceptiepil. Qua timing weet ik dus precies wanneer het moet komen. Ik gebruikte op dat moment ook antibiotica (Amoxicilline) voor de zware longontsteking die ik had (combinatie van virus en bacterie, dus het hielp). Toen ik ziek was, had ik meer helderrood bloedverlies dan normaal. En net zoveel ‘klontjes’ oftewel stolsels. Het liep redelijk normaal, terwijl ikzelf bijna alleen maar op bed heb gelegen.

De volgende menstruatie was na genezing van het virus. Ik was toen ruim 2 weken virusvrij. Mijn gezondheid was de eerste week na genezing erg goed (klachtenvrij) en kakte daarna weer in. Tijdens de (aanloop naar) deze ongesteldheid deed mijn long erg veel pijn en heb ik bloed laten prikken. Uit de bloedtest bleek dat alle waarden goed waren, denk aan ijzer (HB), d-dimeren, leukocyten, trombocyten etc. Geen ontstekingen en geen afwijkingen aan mijn long te zien op een longfoto. Deze menstruatie startte 2 dagen te laat, stelde niet heel veel bijzonders voor, wel wat klontjes maar niet anders dan ‘normaal’, en was na 2,5 dag over.

Over 4 weken hoop ik nog een zinnige aanvulling te kunnen geven over het verdere verloop. Wat al die artikelen schrijven over stress: ik ben veel minder gestresst dan de afgelopen jaren ook al heeft de pandemie natuurlijk invloed op mijn inkomsten als zzp-er. Afwijking in menstruatie komt bij mij dus niet door stress, maar door ziek zijn. Mijn lijf heeft gewoon een optater gehad. Ook nu moet ik nog veel rust nemen. En ik had niet eens koorts!

Update: de volgende menstruatie was inderdaad heftiger en met stolsels. Niet schrikbarend groot gelukkig. De cyclus hierna was alles terug bij het oude.

BCC - Toe aan een nieuwe televisie?

Ervaring van lezeres Monique

Lezeres Monique stuurde mij een mail met haar ervaring, ik heb geadviseerd heel snel langs de huisarts te gaan voor advies en laten bloedprikken op o.a. d-dimeren (prikken ze standaard na covid als je klachten houdt).

“Ik ben zelf 19 Dec 2020 positief getest en was de week voor mijn besmetting ongesteld. Ik neem geen anticonceptie en ben altijd op tijd ongesteld. Echter sinds mijn besmetting is het anders, ben daarna bijna alleen maar ongesteld geweest, heb bij elkaar 4 dagen geen bloed verloren.

Er was 1 dag dat ik mij heel beroerd voelde… continu heel koud meer last van mijn benauwdheid ondanks mijn puffer en mega veel buikpijn.. maar was toen niet ongesteld. Was die avond heel vroeg naar bed gegaan vanwege de heftige buikpijn en mijn vermoeidheid die helaas nog steeds aanwezig is.

’s Nachts werd ik wakker en voelde iets op mijn been. Mijn hele bed zat onder het bloed en met flinke stolsels! Ik schrok hier enorm van en besloot meteen de dokterspost te bellen. Enige wat ik kreeg te horen dat Corona alles in de war gooit en dat ik het moest aankijken en bij koorts contact opnemen.

De dag erna was ineens al het bloeden gestopt maar dat was van korte duur… ben nu weer continu ongesteld met kleine stolsels erin. Wordt er gek van en ga maandag weer mijn huisarts bellen.”

Lieve Monique, dank voor het delen van je verhaal en ik hoop dat het snel voorbij is!

Onderzoek in de lotgenoten groep

In de groep met inmiddels 8000 lotgenoten die corona hebben doorgemaakt en daar vaak langdurig ziek van zijn geweest, heb ik 130 reacties op mijn poll over menstruatie na covid19 gekregen. Hier de cijfers:

 • 22% had een normale menstruatie
 • 18,5% had een heviger menstruatie dan gewoonlijk
 • 11% gaf aan dat de menstruatie later begon dan gebruikelijk
 • 8% zegt meer last gehad te hebben van corona-gerelateerde klachten tijdens de menstruatie en 6% had juist vlak voor de aanvang van de menstruatie meer klacht van de corona-gerelateerde klachten. Tijdens de eisprong was dit het geval bij 1,5%
 • 8% had minder bloedverlies
 • Bij 7% bleef de menstruatie helemaal uit
 • 6% verloor grote stolsels (formaat flessendop en groter)
 • 6% had meer buikkramp dan normaal
 • 5% gaf aan dat de menstruatie juist eerder kwam dan gebruikelijk
 • 8% had last van iets anders… zoals geen menstruatie vanwege borstvoeding, menstruatie tijdens een pilstrip, langdurige menstruatie waarbij tijdens de eerste week af en toe wat bloedverlies en de 2e week de zondvloed, veel minder klachten terwijl normaal doodziek

Internationaal zijn er ook tal van berichten van dames is postmenopauzaal waren en ineens weer bloed verloren. Schrik daar dus niet van. Het kan gebeuren na deze ziekte en stopt dan ook weer.

Je hebt extra last van je post-covid klachten tijdens de menstruatie, aanloop naar de menstruatie en sommigen ook met de ovulatie. Hormoonschommelingen hebben dus invloed op je naweëen.

En nu?

Vrouwen en hun gezondheid worden veel minder onderzocht dan die van mannen. Ik hoop dus dat iemand met verstand van zaken dit oppakt zodat het in de voorlichting meegenomen kan worden aan vrouwen met een covid19-besmetting. Met name het verschil tussen menstruatie na een gewone heftige ziekte doormaken en corona, lijkt mij wel belangrijk: de kans op grote stolsels en het verergeren van je klachten onder invloed van de hormonale periode. (Waar het bij een gewone heftige ziekte juist eerder uitblijft of wegblijft.) En het is best gek dat je na de overgang ineens weer ongesteld kunt worden…

> Lees bij Kiddowz hoe je meisjes met menstruatiearmoede kunt steunen

Mijn advies is om sowieso een melding te doen aan je huisarts wanneer:
 • Je bloedverlies langer duurt dan 7 dagen.
 • Als je bloedstolsels groter zijn dan 2 centimeter (een flessendop).
 • Als het zo hevig is dat je tegelijk tampons en maandverband nodig hebt.
 • Als je binnen 4 uur moet verschonen gedurende langere periodes.

Gewoon. Voor de zekerheid.

Aangezien corona invloed kan hebben op je bloedstolling, hoop ik dat de gevolgen voor je menstruatie onderzocht zullen worden door experts. Deel dit artikel vooral zodat het onderwerp onder de aandacht komt.

En welke invloed heeft corona op je vruchtbaarheid? Wendy zat in een vruchtbaarheidstraject toen ze de ziekte kreeg…

Lees ook:

Wil jij jouw eigen corona-ervaring delen? Mail naar blog@marstyle.nl

Wat merkte jij zelf bij je menstruatie na het doormaken van een covid19-besmetting?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Lies zegt:

  Hoi allemaal.
  Op de eerste dag van de positieve test had ik gelijk bloedingen, licht weliswaar. Ik ben zeker anderhalf jaar niet meer ongesteld geweest en dus ook best vroeg in de overgang (ik ben 46). Dus ik twijfel nu aan alles een beetje..is ongesteldheid uitgebleven om andere redenen of is dit heel duidelijk corona gerelateerd. Ik vind het wel typisch dat dit ermee samenvalt. Zal ook even bij de huisarts gaan vragen als ik uitgeziekt ben. Sterkte jullie allemaal met naweeën van corona. Liefs

 2. Anna zegt:

  Na mijn tweede vacinatie in augustus was ik erg moe. Mijn menstruatie was 2 dagen later en kwam ook op tijd, normale menstruatie. Echter de volgende menstruatie in september kwam een week te vroeg en was heel licht, een paar dagen verloor ik weinig bloed. De maand erop herstelde mijn cyclus zich. Ik werd weer keurig na 28 dagen ongesteld, eerste dag licht bloedverlies, daarna 2/3 dagen redelijk bloedverlies en dan weer 1/2 dagen licht. In januari de booster gehad, paar dagen later normaal ongesteld. Einde van de maand/begin februari corona zelf gekregen, gelukkig niet erg ziek. Echter m.b.t. eerst volgende menstruatie weer een week te vroeg en weer erg licht. Vind het zo niet fijn, maar houd me vast dat mijn lichaam het de vorige keer ook herstelde.

 3. j zegt:

  eindelijk!
  toen ik corona had werd er nog niet zoveel getest maar ik herken zo dat plotseling enorm veel bloed verloor (wel een half jaar lang). verder herken ik dat mijn immuunsysteem een klap heeft gehad en dat concentratie wel een dingetje is.
  ik kon, tot nu toe, allen informatie vinden van bloedingen na de vaccinaties. welke pagina is de lotgenotengroep? zo benieuwd wat daar nog meer te vinden is.

  1. Marguerita zegt:

   Beste J, dank voor je reactie, op facebook zoeken op de groep ‘corona patiënten met langdurige klachten’ , daar zul je heel veel herkenning vinden. Ik had corona toen er uberhaupt nog niet getest werd.

 4. Annet de Graaff zegt:

  Ook ik ervaar problemen na dat ik corona heb gehad. Normaliter zit er tussen mijn menstruatiecyclus om en nabij 20 dagen, nu zit er eral 30 dagen tussen en ik ben het nog steeds niet. Ik gebruik geen anticonceptie, maar mijn man heeft zichzelf 13 jaar geleden laten steriliseren.

 5. marian zegt:

  Hi,

  Wauw wat een ontzettend nare reactie. Ik behoor tot de doelgroep waarin het voor mij niet mogelijk is te vaccineren en had gehoopt hier lot genoten te kunnen treffen. Spijtig om te lezen dat je er zo in staat en mensen niet in hun waarden laat en vooroordeelt. Dit maakt mij echt best boos en ben zelfs verbaasd. Echt super empathisch. Je concludeert dat ik dit het enige wat ik ervaar. Helaas niet het geval. Ik ben erg ziek geweest en ervaar nog de nasleep ervan. Ik begrijp dat ik hier niet thuis hoor en eigenlijk soort van wordt weggepest. Het is logisch lijkt mij als vrouw zijnde dat je vragen hebt en ook lot genoten zoekt aangezien er weinig tot niks over bekent is. Jammer in deze dat je mij nog een rotter gevoel geeft. Ik sluit hierbij mijn bericht af en wens je een goede gezondheid en Stay safe.

  Groet,
  Marian

  1. Marguerita zegt:

   Marian, je wordt zeker niet weggepest maar dit soort dingen heb je er allemaal niet bij gemeld, ik heb nare ervaringen met mensen die vaccins weigeren en mensen die wel ernstig ziek zijn geworden (en bleven) veroordelen. Empathie heb ik zelf ook niet gekregen, gelukkig voor jou is de medische wetenschap nu qua ervaringen een stuk verder. Rust nemen is het allerbelangrijkste dat je kunt doen bij de nasleep. Inspanningsintolerantie is heel heftig en bij de 1e golf in 2020 totaal miskend waardoor mensen nu zo lang met klachten lopen. Hoe meer rust je pakt en hoe meer je overprikkeling voorkomt, hoe sneller je er vanaf bent. Maar echt, 1 maandje is superkort om te herstellen… Trek er minimaal een half jaar voor uit. Als je na 3 maanden nog klachten hebt, is het verstandig om doorverwijzing voor covidherstelzorg te vragen bij je dokter en te starten met massages door de fysio op de pijnlijke plek op je longen. Zoals ik zei: ik mag nu na 2 jaar pas sporten (en dat wisten we eerder niet dus is er roofbouw gepleegd op het lijf). Ik wens je sterkte met het herstel en hoop dat je iets aan de info hebt, voor empathie hoop ik dat jij – in tegenstelling tot mijzelf – thuis een warm netwerk hebt van mensen die een beetje voor je willen zorgen. Als single mom is het een kwestie van keihard zijn en doorknallen, ik kan me geen teer zieltje veroorloven. Omarm de luxe van die warmte om je heen. Ik hoef niet je beste vriendin te zijn ten slotte, ik help gewoon met info die je nergens anders vindt en hoop dat je daar wat aan hebt.
   Beterschap!
   Marguerita

 6. marian zegt:

  Hi,

  Tot heden heb ik nog niet een soort gelijke situatie gelezen als wat ik ervaar. Ik zit aan de anticonceptiepil. 16 December positief getest. In mijn stopweek ( laatste pil zaterdag en donderdag positief getest, was de dinsdag al ziek maar teste steeds negatief tot de donderdag en toen ook direct bij GGD getest nav positieve thuis test) niet ongesteld geworden. Ben op advies gewoon weer begonnen met de pil de zaterdag erna. Nu de laatste pil weer ingenomen afgelopen zaterdag en nu nog steeds niet ongesteld. Het lijkt uit te blijven. Ik ben niet gevaccineerd. De 7% waarbij menstruatie uitblijft, is dit gerelateerd aan mensen die niet gevaccineerd zijn maar ook niet aan de anticonceptiepil etc zitten? Dokter wil het gewoon afwachten maar vraag mij af of er meer mensen zijn in soort gelijke situatie.

  Groet,
  Marian

  1. Marguerita zegt:

   Marian, behoorlijk onverstandig om geen vaccin te nemen. Ik vind dat na 2 jaar herstellen pijnlijk om te lezen. Gelukkig voor jou is een verlate menstruatie het enige waar je nu ‘last’ van hebt. Is het echt nodig om daarom nu – je bent pas net bezig met herstellen – al je arts te raadplegen? De zorg die we allemaal moeten ontlasten, waarom we gevaccineerd zijn zodat zij ook eens kunnen ademhalen… Mijn onderzoek is gedaan onder 1e golvers. Wij konden niet eens getest worden, laat staan gevaccineerd. Dat is allemaal pas in 2021 in schwung gekomen. Zoals ik in dit artikel al aangeef: je bloed verdikt en menstruatie wordt altijd beïnvloed door heftige ziektes. Zo bijzonder lijkt jouw geval me dus niet met 2 menstruaties die zijn uitgebleven, dat komt wel weer. Overigens was ik zelf destijds ook gewoon aan de pil. Veel ergere hormoonrotzooi die je structureel slikt dan die vaccins – waar ik zelf door ben opgeknapt – , dus eigenlijk merk ik dat ik heel boos en verdrietig wordt van je reactie slechts 1 schamele maand na besmetting. Dus ik houd het hier even bij.

 7. renske zegt:

  wat veel verhalen! en allemaal rond covid of het vaccin! ongelooflijk
  ik kreeg mijn eerste Phizer vaccin eind september. 1.5 dage later kreeg ik koorts, wat hoofdpijn en spierpijn. Ik dacht van de bijwerkingen. maar koorts bleef, en ik werd steeds meer moe, hoofdpijn en verloor mijn geur en smaak..
  mmmh… naar de dokter gegaan omdat ik met de zelftest 2x positief testte. Hij zei dat ik Covid had.
  flink ziek geweest. Daarna nog een longontsteking en vanaf 10 oktober weer stilaan beter. Eind oktober kreeg ik volgens verwachting mijn maanstonde. Maar niet zoals ik het gewoon ben. Maar 1.5 dag bloeding gehad. En sinds dien niet meer…. het is nu eind december.
  Ben niet zwanger. Heb wel een iets dikkere buik dan normaal en vaker hoofdpijn.
  voor de rest nergens last van.
  Voelt toch niet helemaal ok dit alles.

  1. Marguerita zegt:

   Naar hoor Renske, maar als je zo snel daadwerkelijk covid kreeg dan was je al besmet voor je de vaccinatie kreeg. Symptomen krijg je pas na 5 tot 10 dagen na je besmetting. Of nu met omikron iets sneller begreep ik. Covid is een ziekte waar je lichaam erg lang over doet om hiervan te herstellen, dus neem veel rust en geef het tijd. Ik ben nu na ruim 1,5 jaar weer terug op een basisconditie, menstruatie was na 3x weer normaal. Sterkte en hopelijk zijn ook deze nasleepklachten weer snel verdwenen. En anders: na 1,5 jaar kan het ook nog goedkomen! (ik ben zelf erg opgeknapt van de pfizer prik)

 8. renske zegt:

  wat veel verhalen! en allemaal rond covid of het vaccin! ongelooflijk
  ik kreeg mijn eerste Phizer vaccin eind september. 1.5 dage later kreeg ik koorts, wat hoofdpijn en spierpijn. Ik dacht van de bijwerkingen. maar koorts bleef, en ik werd steeds meer moe, hoofdpijn en verloor mijn geur en smaak..
  mmmh… naar de dokter gegaan omdat ik met de zelftest 2x positief testte. Hij zij dat ik Covid had.
  flink ziek geweest. Daarna nog een longontsteking en vanaf 10 oktober weer stilaan beter. Eind oktober kreeg ik volgens verwachting mijn maanstonde. Maar niet zoals ik het gewoon ben. Maar 1.5 bloeding gehad. En sinds dien niet meer…. het is nu eind december.
  Ben niet zwanger. Heb wel een iets dikkere buik dan normaal en vaker hoofdpijn.
  voor de rest nergens last van.
  Voelt toch niet helemaal ok dit alles.

  succes iedereen!

 9. Mireille zegt:

  Hoi Annemiek en anderen, ik heb half oktober Corona gehad en zit in een vruchtbaarheidstraject. De 1e keer na Corona had ik een cyclus van 21 dagen, met stolsels. De 2e cyclus na corona had ik een cyclus van 20 dagen. Ik maakte me erg zorgen, normaal ben ik altijd heel stipt qua cyclus en is hij altijd 25 dagen. Fijn dat ik deze site heb gevonden en er wat herkenning in vind!

 10. Annemiek zegt:

  Ik heb een vaste cyclus nog op de tijd af kan ik mijn menstruatie inplannen. Echter toen ik corona kreeg werd ik het een week te vroeg. Flinke bloeding en ook. Nu drie weken later ben ik het ineens een week te vroeg geworden. Ik ben niet gevaccineerd dus het moet aan de corona liggen die ik heb gekregen pfff wie herkent dit ook?

  1. Saskia zegt:

   Ik! Ik heb deze week corona gekregen en haast gelijk begon mn menstruatie. 1,5 week te vroeg. Best heftig ook… het verdere verloop zullen we zien!

 11. Lyn zegt:

  Bij mij ook een heftige reactie, achteraf zeer waarschijnlijk op een doormaakte Corona besmetting. Al vanaf december wat last van mijn hormonen, vermoeidheid, emotioneler, heftiger ongesteld. Echter vanaf de dág dat ik corona had, april dit jaar, ineens compleet van slag. Menstruatie die twee keer, of zelfs drie keer per maand plaats vind, met soms zelfs maar 4 dagen ‘pauze’ tussendoor. Pas vanaf afgelopen maand begint dit heel langzaam weer te normaliseren. En dat terwijl ik eigenlijk niet of amper corona gerelateerde klachten heb gehad; als een collega zijn besmetting niet had gemeld, had ik geen weet gehad van mijn corona besmetting. Later, i.v.m. alle onsamenhangende klachten, alles in mijn bloed laten testen; ook bij mij kwamen hier, op corona na, totaal geen afwijkende of ongezonde waarden uit. Overigens geluk bij een ongeluk; de gehele medische molen in gegaan en ook HPV met Pap3a ontdekt, waar ik mooi op tijd bij ben. Bij mij lijkt het dus een combi van alles, echter is wel heel duidelijk te zien dat vanaf Corona, ineens een enorme piek in menstruaties zit.

  1. Marguerita zegt:

   Wat bizar joh! Tis een raar virus…

 12. Sonja Bart zegt:

  Ik lees net jullie reacties! Wat herkenbaar! Bij mij begon de “ellende” twee weken na mijn 2e vaccinatie met Pfizer. Eerst heftiger dan normaal, wel stipt op tijd zonder stolsels en pijn. De volgende kwam twee weken later als een aarzelend “iets”. Heeft bijna een week geduurd. Weinig bloed maar deze keer wel met stolsels. En nu dus al bijna weer een week aan het kwakkelen. Met één keer een flinke stolsel. Verder ook weinig bloedverlies, wel stolsels. Het lijkt ook wel dat het elke keer dat de menstruatie over zou zijn er een nieuwe achteraan komt. Ik was al 2 keer bij de huisarts maar zij adviseren om het zeker nog 2 maanden aan te kijken. Ik heb wel vleesbomen maar had daar nog nooit een bloeding door. En ik weet zeker dat het pure ongesteldheid is omdat er ook van die leuke “bijverschijnselen” in de vorm van rommelende onderbuik, huilerigheid en knorrigheid bij komen. Echt hopeloos. Ik hoop dat er gauw onderzoek naar gedaan wordt en het niet afgedaan wordt als “Stress door Corona”. Dat ervaar ik namelijk sinds het begin al niet.
  Groetjes en veel beterschap voor jullie!

  1. Laura zegt:

   Fijne blog, hartelijk bedankt voor het delen van de ervaringen en veel sterkte aan iedereen! Ik had een uitgestelde menstuatie na Pfizer vaccinatie. Na de vaccinatie ben ik flink ziek geweest (Ruime week plat met enorme hoofdpijn en spierpijn, hoge koorts. En de weken erna geen energie). Tijdens de ziekte werd ik ongesteld op schema, ik ben altijd op tijd. De menstuatie erna was 6 dagen vertraagd. Ik hoop dat er meer onderzoek gedaan wordt naar Covid en naar de vaccinatie. Groetjes en beterschap!

 13. Anita zegt:

  Afgelopen Januari werd ik te laat ongesteld en verloor ik een stolsel van een 10 cm. Ik dacht zelf een miskraam omdat de kans bestond dat ik zwanger was. Ik heb onderzoeken gehad maar daar kwam niets uit. Ik heb ruim 3 weken “gemenstrueerd”. Vervolgens was het een paar dagen weg en kwam het weer terug en weer met stolsels. Ik heb toen mijn bloed laten onderzoeken, een echo gehad om iets te zien was in mijn baarmoeder en andere onderzoeken. De reden was onverklaarbaar. Inmiddels is het Juni en heb ik sinds Januari geen normale menstruatie gehad. Mijn cylus is in de war, ik verlies nog steeds wat kleine stolsels en ik menstrueer ook langer en heviger dan voor Januari. Het wordt wel elke maand weer wat normaler maar ben er nog niet. Ik ben er van overtuigd dat het dit door Corona komt. Na veel te hebben gespeurd op internet weet ik dat Corona inderdaad je menstruatie verstoord. Ons lichaam hersteld dit wel zelf maar dat duurt enkele maanden tot een klein jaar. Mijn immuunsysteem is erg goed en ik vertrouw mijn lichaam ook dat het zichzelf hersteld.

  1. Marguerita zegt:

   Wat heftig Anita, sterkte! Bij mij zijn de longcovid klachten dankzij de 1e Pfizer prik na 14 maanden eindelijk verdwenen, mijn immuunsysteem was ook goed dacht ik zelf maar had toch een zetje nodig. De menstruatie was gelukkig al wel vlot weer op orde destijds. Hopelijk is alles snel weer normaal voor jou…

 14. Simone zegt:

  Ik ben blij met het lezen van deze reacties
  Ik ben 54 en meer als 2 jaar niet ongesteld geweest ik heb in maart de Astra zenica injectie gekregen en eind vorige week kreeg ik weer verschijnselen waarvan ik dacht ….hoofdpijn buikpijn lage rugpijn gevoelige borsten en ja wel hoor ongesteld niet heel heftig vandaag de derde dag worden de verschijnselen gelukkig minder
  Maar dan toch ……

  1. Marguerita zegt:

   Wat bizar Simone! Ik dacht dat het alleen na de ziekte kon gebeuren, maar het kan blijkbaar ook als gek vaccinatie side effect optreden.

 15. Sharon zegt:

  Hoi,
  Ik wil je ten eerste heel erg bedanken voor dit artikel. Ik heb de huisartsenpost aan de telefoon gehad, de GGD en nergens was ook maar iets bekend wat corona met je menstruatiecyclus doet. Ik kreeg corona en had een paar dagen later zelf ongesteld moeten worden. Ik ben niet aan anticonceptie maar heb een app waarmee ik kan zien wanneer de menstruatie etc. komt. Ik werd maar niet ongesteld en de kans dat ik zwanger was was nihil. Ik kon ook nergens informatie vinden dus dit artikel heeft mij enorm geholpen! Uiteindelijk werd ik 6 dagen later dan verwacht ongesteld, of nouja, een soort van. Ik had vanaf de ochtend tot einde middag zulke enorme buikkrampen en na 3 tabletten pijnstilling ging het nog niet over. Ik had nauwelijks bloedverlies en dit duurde ook maar 2 dagen. Normaliter ben ik 3 dagen en word ik ook niet zwaar ongesteld, maar nu zat er bij mijn mini tampons alleen het topje een klein beetje vol bloed na het dragen. Ik hoop dat je met deze informatie ook weer anderen kan helpen. Heel erg bedankt in ieder geval voor de geruststelling met je artikel.

  1. Marguerita zegt:

   Wat fijn om te lezen dat je er zoveel aan gehad hebt Sharon! Sterkte met je herstel. Hoop dat je mijn blog blijft volgen, na 14 maanden lijk ik eindelijk weer op te knappen dankzij de Pfizer prik. Ik ben inderdaad artikelen gaan schrijven omdat de meeste artsen minder weten dan patiënten zoals ik die gewoon willen weten wat er nu met hun lijf aan de hand is, maar uiteraard ben ik geen arts dus als er echt iets is dat afwijkt van het normale ga dan zeker langs de dokter.

  2. Lisa zegt:

   Bedankt voor het delen van je verhaal. Ik heb afgelopen maand covid gehad, ben een week best ziek geweest zoals bij een flinke griep. Daarna geen klachten meer. Eisprong zou ergens midden in die week zijn. Ben nu ook 6 dagen overtijd en buiten af en toe een krampje of steken in m’n borsten heb ik geen gevoel dat m’n menstruatie er aan komt…

 16. Yvonne zegt:

  Zijn er ook vrouwen die na een coronabestemming ook meer last hebben van klachten voor de menstruatie begint? Ik heb corona gehad begin december. Soms nog vermoeid, maar het lijkt wel of ik in de aanloop naar een menstruatie extra vermoeid ben. Veel emotioneler dan anders. Meer hoofdpijn. Pijnlijke borsten. koortsachtig warm bijna. Al laat de thermometer nooit verhoging zien… dit was voor corona toch een stuk minder heftig.

  1. Marguerita zegt:

   Ja, niet iedereen reageert op hetzelfde punt in de cyclus. Wat jij noemt komt vaker voor. Je lijf is ontregeld, geef het tijd dan komt het goed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.