Keek op mijn Week: ziek dus quarantaine zonder kinderen

Raar weekje zo. Ik was ziek, het was Pasen en ik miste mijn kinderen verschrikkelijk. Ondertussen scheen de zon, was er genoeg te zien op tv, Netflix, Prime en youtube, ging mijn digitale krantenabonnement in en had ik leuke videobelgesprekken toen dat weer ging. Heb vooral heel veel geslapen.

paastasje
Stond er ineens een lief paastasje voor de deur… <3

Ga nu even niet op dag van de week mijn dagen door. De eerste antibioticapil gaf me gelukkig de volgende ochtend mijn adem weer terug. De ‘prop’ in mijn long was weg. Wel voelde ik me compleet uitgeput, terwijl ik de kinderen niet bij me had en niets hoefde te doen. Ben zo’n beetje de hele Pasen in bed gebleven, want toen ik weer lucht had kwamen de typische corona klachten opzetten. Beetje hoesten, flinke keelpijn, misselijk, druk op de oren, duizelig, slap, steken hier en daar. Maar alles heel erg mild als je het vergelijkt met wat je in de media ziet. En dan weer hier, dan weer daar elke dag voerde een andere klacht de boventoon. Ik had verhoging maar geen koorts. Mijn long herstelde goed maar deed wel veel pijn. Ik was blij dat ik weer lucht had.

Op instructie van de arts hield ik mijn temperatuur in de gaten, mijn Xiaomi hartslagmeter had ik opgeladen en weer om gedaan omdat ik mijn hartritme niet vertrouwde en mijn bloeddruk af en toe raar voelde. Wanneer ik heel benauwd was timede ik netjes een minuut lang mijn ademhaling om dat 5 minuten daarna weer te herhalen als controle. Ik vond vooral mijn hartslag eng, de bloeddruk voelde niet normaal en de keelpijn werd erger. Toen mijn temperatuur toch de 38 rond aantikte, heb ik overleg gehad en mocht ik me met Pasen nogmaals ter controle melden op de noodHAP bij het ziekenhuis.

mondkapje
In de wachtkamer van het Groene Hart ziekenhuis.

Daar was een meneer die bij de gewone HAP moest zijn per ongeluk de corona-poli binnengelopen en eenmaal binnen… tja dan sturen ze je niet meer terug ook niet als je ongelooflijk pissig staat te doen tegen de verpleegkundigen… Alleen zijn ze in al dat plastic niet helemaal ingericht op ‘gewone’ klachten, dus de boze meneer kostte nogal wat tijd en hij weigerde een mondkapje te dragen. Tot ik de wachtkamer binnenkwam met al een mondkapje op, that is. Uiteraard kreeg ik een verse. Beetje op mijn stoel kuchen en naar adem happen en de meneer zette toch zijn kapje maar op. Het melaatsen-effect dat je op andere mensen hebt als corona-patiënt, is toch nog ergens goed voor. Dit was zo’n beetje het spannendste wat ik deze week heb meegemaakt, dus dacht ik deel het even.

Verder was het de arts duidelijk dat de longontsteking goed aan het genezen was en ik ook corona heb, gezien de andere klachten. Testen gebeurt alleen als je zo ziek bent dat je in het ziekenhuis wordt opgenomen. Gelukkig waren mijn klachten heel mild, dus met het voorschrift om 4x per dag paracetamols bij te slikken, rust te houden en te bellen bij klacht X Y Z in bepaalde mate, was ik gerustgesteld dat er in ieder geval niets met mijn hart aan de hand was. Met de paracetamols in combinatie met de antibiotica en veel bedrust was het allemaal goed te doen. Op woensdag had ik wel ineens weer minder lucht, maar na een goede nacht slapen kon ik normaal ademen en was dat opgelost.

paragliders
Uitzicht vanaf de bank in mijn woonkamer was toch bij tijden best boeiend.

Later die week belde de huisarts ook nog even om te vragen hoe het ging. Erg netjes. Aan haar vroeg ik wanneer ik mijn kinderen weer mag zien. Omdat ik geen koorts heb gehad, mag dat als ik 24 uur klachtenvrij ben. Ik hoop dat dit snel is, want ik mis ze verschrikkelijk en vice versa. Normaal is het niet zo erg om ze even te missen, maar het was duidelijk dat ze zich veel zorgen om mij maken en dat hun schoolwerk daar onder te lijden heeft. Dat is toch anders dan je kinderen een weekje missen vanwege een leuke vakantie met papa.

Desalniettemin knijp ik in mijn handen dat ik er zo goed vanaf ben gekomen. Vooraf weet je tenslotte niet of je bij die 80% hoort ook al ben je vrouw en zit je niet in een risicogroep. Had ik niet op tijd medicijnen gekregen, dan was het heel anders gelopen.

groene hart catering
Vrijdags werd er weer een fijne maaltijd van Groene Hart Catering bezorgd. Een gezonde vegetarische curry met verse naan, had ik besteld. Heerlijk!

Verder deze week…

Pathé Thuis

Via de Instagram stories van Pathé Thuis kun je elke dag een code krijgen om een bepaalde film die dag gratis te kijken. Ik keek zo actiefilm Braven en romantische topper Home Again.

Intuition Complete

wilkinson
Zomerproof perspakketje van Wilkinson gekregen.

De postbode rende weg toen ik voor het openen van mijn deur een mondkapje opzette… Daarop besloot ik dat voortaan maar niet meer te doen en gewoon 2 passen naar achteren te zetten. Het was een leuk perspakketje van Wilkinson met daarin koekjes in bikini-vorm en hun nieuwe Intuition Complete scheermesje. Heel blij mee want mijn Intuition Fab was net aan vervanging toe. Deze is rosé goud van kleur en speciaal ontworpen voor de lastige plekjes onder je oksels en bij je bikini-lijn. Inmiddels heb ik weer energie voor zelfzorg en kan ik dus ook uitgebreid douchen en hier de tijd voor nemen. Dit scheermesje kost 7,99 euro bij de drogist.

Spoony

Ik dacht mijn dochters te verwennen met een bestelling bij Spoony. Verse tomatensoep en groentesnacks. Deze bestelling kwam deze week binnen, maar de groentenspelletjes heb ik niet gedaan. Wel heb ik genoten van de gezonde soep als health boost. Niet gesponsord dus, maar ik vond het een sympathiek product. Lees hier wat mijn dochters van de Spoony spelletjes vinden.

tomatensoep
Lekkere soepje!

Lezen

Mijn digitale krantenabonnement op het AD ging in en door mijn ziek zijn had ik zowaar tijd om daar gebruik van te maken. Een vriendin deed een lief kaartje en de Quest door de bus, ik las een Harlequin romannetje en ik ben verder gegaan in ‘Ask and it is Given’. Die laatste is een boek dat je niet in één ruk uitleest. Na elke alinea leg ik het even weg om erover na te denken wat de boodschap is en hoe ik dat kan toepassen. Een bijzonder boek.

lief
Lief kaartje en de Quest vol interessante weetjes.

Paasontbijtje

Mijn neefje bracht een tas vol lekkers en bloemen voor de Pasen. Ik had dus een heerlijk paasontbijtje en moest ook in mijn uppie de 3 afbakpaashazen verorberen die ik eigenlijk voor de kinderen had gekocht. De chocolade haasjes die de meisjes van oma en opa kregen, heb ik nog even bewaard voor als ze weer hier zijn. Ik had niet veel nodig maar een paar mensen hebben wat boodschapjes voor me gehaald (zoals schaarste product paracetamols) en nog meer mensen hebben het aangeboden. Heel erg fijn!

paasontbijt
Met de familie deelden we allemaal ons paasontbijtje via de app. Dit was het mijne. Een paasontbijtje in bed dit jaar en het smaakte me prima.

Benefrietjes

De aardappelboeren hebben last van overschotten, dus moeten we eigenlijk meer patat eten of mensen een bakje patat cadeau doen. Ik volg @benefrietjes op instagram en deed mee aan hun winactie. Patat of friet of hoe je het wilt noemen, vind ik namelijk heerlijk. Geluksvogel die ik ben, won ik deze actie: frietjes voor mijn hele gezin! Alleen… zit ik natuurlijk only the lonely in quarantaine. Voor @benefrietjes was dat geen probleem, ik mocht ook mijn snackbarbestelling voor de meisjes en hun papa doorgeven. Op hetzelfde tijdstip werd er op 2 adressen patat met een frikadel speciaal bezorgd. Zo konden we toch ‘samen’ patatjes eten.

patatje speciaal
Ja mensen, we moeten meer patat eten met z’n allen. Wie offert zich ook graag op?

Unlock!

Spellenmerk Asmodee had ons vorige week een enorme doos met leuke spelletjes toegestuurd om de paasdagen door te komen. Wij zijn gek op spelletjes, maar … ik was natuurlijk ongepland ineens in mijn upperdepuppie.

Gelukkig blijk je het spel Unlock! met ontsnappingsavonturen ook in je eentje te kunnen spelen. Dan is het wel wat lastiger, maar niet minder leuk. Toen ik weer iets opkrabbelde was het fijn om even iets anders te kunnen doen dan slapen, lezen en televisie kijken. Erg leuk spelconcept maar als je het een keer gespeeld hebt, weet je natuurlijk nog ongeveer hoe de puzzels gingen van de vorige keer. In mijn geval is het straks voor de meisjes ook erg leuk. En ik ben weliswaar heel snel uit de tutorial ontsnapt… de andere 2 avonturen had ik niet bepaald binnen de tijd of zonder hints voor elkaar. Liep een paar keer echt vast… En dat is fijn, want het is dus niet te makkelijk maar ook zeker niet zo lastig dat het nooit kan lukken. Had gewoon een paar hints gemist. Mooi kaartspel en leuk de combi met een app die de tijd bijhoudt. Ik heb nog 1 ontsnap avontuur voor de boeg!

Insecten

Een bij hield me een paar uur zoet. Hij was naar binnengevlogen en kon zijn weg terug niet vinden. Ik probeerde hem te lokken met een bloem… met een lepel honing… met het klokhuis van een peer… Probeerde hem richting het raam te begeleiden met een krant… Nou ja, hielp allemaal niet. Bijen zijn bedreigd dus ik deed mijn best en ben uiteindelijk op de bank gaan slapen. Toen ik terugkwam was ie gelukkig toch weer het raam uit gevlogen.
Minder lief was ik voor een hoornaar in mijn slaapkamer. Die werd geëlektrocuteerd en naar buiten gegooid. Jakkes. En nog een jakkes… dat je naar bed wilt gaan en op de trap een joekel van een harige spin ontdekt. Ieks! Deze is in de stofzuiger verdwenen, graag geen reacties dat ze daar weer uitklimmen. In mijn hoofd doe ik net alsof ik hiermee het probleem permanent heb opgelost. Danku.

griezel
Jakkes, wat een griezel!

Brandfield

Voor een artikel over moederdag kreeg ik een leuke bestelling binnen van Brandfield. Roze handtas, weet nog niet of ik die zelf ga gebruiken of mijn dochters maar hij is leuk, hangertjes voor aan de Zinzi oorbellen die ik altijd draag en van mijn dochters heb gekregen, sjieke oorbelletjes en een Gooische Vrouwen stijl Sinner zonnebril. In mijn zonnige achtertuin heb ik die al flink gebruikt. Werkt ook perfect om op selfies mijn niet zo fraaie wimpers te camoufleren, hahaha (hier en daar nog een extension en op de meeste plekken niet).

sinner bril
Mijn nieuwe Sinner zonnebril via whatsapp aan mijn dochters showen.

Andere kijktips

Op WithLove heb ik alle films uit de serie The Gourmet Detective gekeken. Heerlijk ongecompliceerd kijkvoer. Romantisch maar zonder uitgebreide liefdesscènes. Het gaat over een foodblogger/restaurantkenner en een politie inspecteur die samen moord mysteries oplossen.

Op Prime keek ik The Man in the High Castle. Een serie in een wat grimmiger setting: deze spannende serie speelt in de jaren ’60 alleen is de 2e wereldoorlog anders afgelopen. Er zijn 2 grootmachten overgebleven: de nazi’s en de Japanners. Bijzonder concept, zeker nu we de dodenherdenking en bevrijdingsdag naderen.

Op Netflix keek ik Angel has Fallen met geheim agent Mike Banning die je kent uit de eerdere spannende films London has Fallen en Olympus has Fallen. Interessante actiefilms met een spannend plot, maar je weet natuurlijk dat hij uiteindelijk de held van de dag zal zijn. En ik keek Focus, ook een spannende film over oplichters met onder meer Will Smith. Zonder Will Smith (in de eerdere films zit hij wil) keek ik MIB International. Waarin nieuwe Men in Black – of eigenlijk een vrouw in zwart – een spion in de MIB organisatie ontmaskeren in de setting met aliens op aarde.

Afgezien van dat ik niet fit genoeg was om achter de laptop te kruipen en mijn kinderen miste, was het een prima weekje dus. De zon scheen, ik kon ademhalen (als dat even niet goed lukt, weet je pas hoe fijn het is om lucht te hebben) en het verplicht rust nemen is ook weleens goed. Nu eens zien of ik binnenkort ergens een officieel ‘coronaproof’ stempel kan halen voor mijn ‘minimaal 3 maanden immuniteit’.

Mijn intake bij de bloedbank moest ik een maand opschuiven door de antibiotica en als vrouw die bovendien geen koorts heeft gehad ben je daarmee ook niet heel nuttig, maar ik denk maar zo dat alle beetjes bloed met antistoffen iemand kunnen helpen. Daarom word ik bloeddonor.

Straks eerst als ik geen klachten meer heb mijn kinderen knuffelen. Daarna zal ik eens rondbellen of je als ‘corona-survivor’ gewenst bent voor vrijwilligerswerk in bijvoorbeeld een lokaal bejaardenhuis nu de normale vrijwilligers er niet welkom zijn. Iemand die daar iets van weet?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. G. T. zegt:

  Goh, dat klinkt heftig. Beterschap.

  1. Marguerita zegt:

   Dankjewel, maar het valt reuze mee gelukkig. Vooral voor mijn kinderen is het zwaar.

 2. Lieke van Veen zegt:

  Dat lijkt me wel even schrikken als je je zo beroerd voelt. Hopelijk gaat het snel weer beter met je en blijft het goed gaan.

 3. MarjonS zegt:

  Ondanks het ziek zijn toch de week doorgekomen. Hopelijk knap je snel op om je meiden weer te zien!

  1. Marguerita zegt:

   Dankjewel Marjon, deze week ga ik ze zeker weer knuffelen ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.